Banda trzeciaków z gimnazjum
Betii (offline) |
Post #1 24-04-2012 - 23:18:19 |
Tychy |
Na dodatek okazało się, że w testach z j.polskiego był błąd Ciekawe jak teraz to potraktują? Dość, że każą dzieciakom pisać jakieś testy prawie jak na maturze, to jeszcze z błędamiPoprostu szok i tyle.
Życie jest piękne.Szczęśliwa i zadowolona z życia i oby tak było dalej. Mam jedno maleńkie marzenie i myśle,że za niedługo się spełni. "Śpieszmy się kochać ludzi,tak szybko odchodzą" Ks.Jan Twardowski. Moja Kochana Mamusia (*)(*)(*) 03.06.2017 |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #2 25-04-2012 - 08:17:32 |
|
Dzień drugi
Pojechała właśnie,jakby spokojniejsza dziś.Przecież dziś ta nieszczęsna matma. Liczyła wczoraj byki swoje z polskiego,wyszło jej 5 błędów na 20 pytań.Kurka,dużo trochę |
Post #4 25-04-2012 - 09:16:31 |
|
Doczytałam w sprawie tego błędu,cytuję :
W związku z błędem, który pojawił się w zadaniu nr 6 w arkuszu z języka polskiego, dobra wiadomość dla gimnazjalistów! Na stronie internetowej CKE pojawiło się wyjaśnienie w związku z doniesieniami o błędzie w arkuszu: "W związku z pytaniami CKE informuje: W zadaniu 6. dwie spośród czterech informacji dotyczących "Zemsty" Aleksandra Fredry są fałszywe (oznaczone są one w tabeli numerami 3. oraz 4.). Zdający otrzyma punkt za to zadanie jeżeli zaznaczy F: tylko przy informacji trzeciej ALBO tylko przy informacji czwartej ALBO przy obu tych informacjach" Okazuje się więc, że każdy kto zaznaczył przynajmniej jedną z tych odpowiedzi (odp. 3: Słowami: „tych dwóch ludzi – ogień, woda” Papkin charakteryzuje Cześnika i Rejenta jest fałszywa, odp. 4: Utwór kończy się sceną pojedynku Cześnika z Rejentem jest fałszywa) dostanie punkt! Gratulujemy! |
Post #6 26-04-2012 - 17:58:58 |
|
Moja Mońka mówiła że angielski był trudny,jak dla niej.
Listu w ogóle nie napisała,stres ją zżarł całkiem i nie mogła zdania sklecić. Aż się boję tych wyników |
agawa (offline) |
Post #9 28-04-2012 - 00:21:09 |
okolice |
Hop, hop.... bo trzeciaki z tego wątku właśnie będą kończyć I LO
I kto by pomyslał * Niniejszym donoszę, że mój kochay młody... dziś był na imprezce z kolegami_po_gimazjalnymi. NO i stąd mi się wzięlo na wspominki.... Bo taki malutki nie tak dawno jeszcze był... A teraz zarost mu sie sypie... I czas wyborów poważnych się zaczyna. Bo - kochane Matulki - za 2 lata będzimy mieć Brać Studencką tutaj. A jeśli nie studencką, to z pewnością... Dorosłą Jak ten świat leci... Tylko czy na pewno ja za nim nadążę |
Post #12 29-06-2012 - 14:57:17 |
|
Moja absolwentka wczoraj pożegnała gimnazjum.Był polonez i łzy a w tle piosenka "To już jest koniec ...."
|
Betii (offline) |
Post #16 29-06-2012 - 23:30:12 |
Tychy |
Oj szybko rosną, dorastają, a my się starzejemy, najlepiej widać to właśnie po dzieciach. Skończyły gimnazjum,a teraz zacznie się dla nich następny etap życia i byle do przodu. Pomyśleć, że niedawno prowadziłam córcie do przedszkola, a tu już 16 lat ma, ale ten czas szybko upływa
Życie jest piękne.Szczęśliwa i zadowolona z życia i oby tak było dalej. Mam jedno maleńkie marzenie i myśle,że za niedługo się spełni. "Śpieszmy się kochać ludzi,tak szybko odchodzą" Ks.Jan Twardowski. Moja Kochana Mamusia (*)(*)(*) 03.06.2017 |
Pilot_613 (offline) |
Post #17 30-06-2012 - 00:20:48 |
Wawa |
Szukałem wpisu, który gdziesik tu był, od założycieli wątku, że te dzieci z tego wątku zaraz 1 klasę LO kończą - ...nie doszukałem się - jak i obrazków z_padniętego_serwera (a fotki niezłe_byli - dyplomów i pucharów )... Córa wróciła ze świadectwem... - i wyrobiła się przed 22:00 odwieziona przez zięcia_V_001 (osobno omówione ] ;-P Czyli i tak, paseczka - jw. - ani na świadectwie_przyniesionym_ani_na_tyłku - nie będzie, bo to inna liga już . Zalecam poczytanie wątku wstecz = przeżywaliśmy tak samo... "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
agawa (offline) |
Post #18 30-06-2012 - 01:53:24 |
okolice |
Ja tam nie wiem, czy my I klase kończymy Mój dwa dni temu zwinął żagle i wybył żeglowac na innych akwenach niż szkolne Miałam dziś pokusę, aby iść za niego i świadectwo odebrać. NIe dlatego, ze ja taka wyrywna matka jestem, ale ciekawość mnie zżera: skończona ta klasa czy nie I doszłam do wniosku, że ostatecznie i tak się wszystko okaże w swoim czasie. A ja swoją I klasę dawno temu już skończyłam. I mogę odsapnąć. A on jak wróci - to się zobaczy Jedno jest pewne: paska nie będzie... tego na świadectwie oczywiście *** Gratulacje dla wszystkich kończących nowych_trzeciaczków I dla wszystkich innych kończących rok szkolny Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-06-2012 - 01:54:39 przez agawa. |
Pilot_613 (offline) |
Post #19 30-06-2012 - 10:39:27 |
Wawa |
Taaaaaa... -w myśl dowcipu_z_brodą: (tata przed telewizorem - wpada synuś) - Tato, tato! - WRÓCIŁEM! - A gdzieś ty synku był, że się tak drzesz? - Tato... no w wojsku... Szybko to leci, fakt... - "nie starzejemy się - tylko dzieci nam rosną" ;-) "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
elisabeth (offline) |
Post #24 11-04-2013 - 11:19:53 |
Lubuskie |
Mój syn ma sympatię z trzeciej gimnazjum.Dzieciaki tulą się do siebie a ja pilnuję jak Pawlak Anię z filmu ,,Sami swoi' .Czasami z mężem boki zrywamy jaki pretekst wymyślić aby wejść do pokoju i powstrzymywać ich emocje bo za każdym razem są wtuleni w siebie albo leżą na kanapie.Trzymam kciuki aby ta miłość nie zakłuciła umysłu na egzaminie gimnazjalnym.
W życiu wszystko ma swój zmierzch. Tylko noc kończy się świtem. |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #27 11-04-2013 - 15:19:06 |
Tomaszów Mazowiecki |
Jak tak ,to trzymam
|
maryla (offline) |
Post #28 11-04-2013 - 18:11:59 |
gdzieś w górach... |
i ja proszę o kciuki, moja młoda też pisze, i chyba ja bardziej się denerwuję niż ona. No cóż, taki to nasz matczyny los. |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #29 11-04-2013 - 18:32:27 |
Tomaszów Mazowiecki |
A moja pisze w maju maturę,-to też trzymajcie.
|
andzia73 (offline) |
Post #30 11-04-2013 - 19:55:25 |
Gdańsk |
Bożenko w swoim czasie trzymać będziem a tu masz wątek[amazonki.net] Także jest nas troszkę....oby przeżyć te egzaminy...myslałam że tylko raz bede sie martwić,ale teraz martwie sie jeszcze bardziej |