Banda trzeciaków z gimnazjum
maryla (offline) |
Post #3 22-04-2013 - 18:26:24 |
gdzieś w górach... |
I ja poproszę o trzmanie kciuków za wszystkich "trzeciaków" .
Moja młoda tryska dzisiaj humorem i mówi : luzik mamo... a ja...no cóż Czy wasze latorośle też tak mają ? Czy to normalne ? Z jednej strony że to dobrze, lepiej podejść do egzaminu bez stresu. Chociaż ja szłąm na każdy egzamin z duszą na ramieniu, ale stres zawsze zostawał na korytarzu. Tak czy siak, egzaminy trzeba zdać, nie ma innego wyjścia. Myślę, że będzie dobrze. Za wszystkich trzymam kciuki. |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #6 23-04-2013 - 07:45:25 |
Tomaszów Mazowiecki |
Włączam się czynnie do zaciskania kciuków,będzie dobrze bo to magiczne kciuki czyniace cuda
|
mania (offline) |
Post #7 23-04-2013 - 11:47:28 |
Szczecin |
trzymam kciuki, ale za chwilę będzie po
Moja młodsza też dzisiaj pisze, jutro jest zwolniona. Pamiętam jak dziś, 3 lata temu zdawała egzaminy do gimnazjum poza rejonowego, w dniu kiedy jechałam z nią na testy z matmy, odebrałam wynik badania histo... carcinoma ductale invasivum i świat stanął w miejscu... Po 2 m-cach syn zdawał maturę, postanowiłam, że nie będę się stresować, że tyle nerwów kosztowała mnie diagnoza i leczenie, że starczy mi stresów do końca moich dni. Teraz też nie "przeżywam", ale przesyłam wszystkim 3-ciakom dobrą energię, dadzą radę |
Post #8 23-04-2013 - 13:53:12 |
Tomaszów Mazowiecki |
No i co ,i co ? mamy trzeciakow
|
mania (offline) |
Post #16 24-04-2013 - 10:21:52 |
Szczecin |
ostatnio na zebraniu wychowawczyni przestrzegała, żeby wybierać "z głową".
Ponoć w zeszłym roku dziewczyna ze średnią 4,85 nie dostała się do wybranych szkól, dyrekcja szkoły musiała interweniować i załatwiać po znajomości. Jak kończył gimnazjum mój syn, to jego kolega również nie dostał się do żadnej szkoły, na szczęście w wakacje jest informacja, które szkoły średnie mają wolne miejsca i udało mu się rozpocząć naukę w LO- niestety nie tam gdzie wybierał Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-04-2013 - 10:22:47 przez mania. |
Al_la (offline) |
Post #17 24-04-2013 - 10:29:03 |
k/Warszawy |
Czytam sobie ten wątek i się uśmiecham a nawet
Mamuśki więcej spanikowane, niż dzieci W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
ewka36 (offline) |
Post #18 24-04-2013 - 15:03:02 |
Sopot |
Mój synuś dziś też zadowolony,uwierz w synka,a nie tylko czarno widzisz tak mi odpowiedział jak wróciłA szkoła wybrana profil humanistyczno-społeczny z prawem.Przyjmowali od 141 pkt,więc z egzaminów musi dostać ok 55pkt ,ale twierdzi standardowo że luzik.Według obliczeń średnia na koniec 5,3-5,5.Ale i tak mam nerwa
|
sasky7 (offline) |
Post #22 24-04-2013 - 22:08:13 |
Warszawa |
Witajcie
Tu mama ubiegłorocznego/trzecioklasowego/gimnazjalisty Podzielę się naszym doświadczeniem - może się przyda. A mianowicie ... W czasie rekrutacji do szkoły ponadgimnazjalnej Moje Dziecię złożyło dokumenty wg polecanego przez nauczycieli schematu: 1. szkoła marzeń 2. szkoła realna 3. deska ratunkowa czyli ... dokumenty zaniósł do szkoły marzeń - pierwszej z listy preferencji. Na drugim miejscu wpisał szkołę realną, do której chciałby chodzić, gdyby okazało się, że zdobył zbyt mało punktów (za egzamin, za oceny) na dostanie się do tej najlepszej z Jego listy. Na trzecim wpisał deskę ratunkową, czyli szkołę na osiedlu, do której dostałby się z tzw. pocałowaniem ręki. Po uzyskaniu wyników egzaminu oraz ocen końcowych ... zmieniliśmy decyzję dotyczącą wyboru liceum - jest na to czas (kilka dni na ewentualne zmiany). Bo ... do szkoły marzeń mógł się nie dostać (wysoki próg punktowy w klasie o preferowanym profilu). A wtedy w szkole realnej rozpatrywano by Jego podanie ... za drugim podejściem (jako szkoły z drugiego wyboru) i tam też mógłby się nie dostać, bo najpierw rozpatrywano przecież podania tych, którzy przynieśli tam dokumenty. Dlatego ... przemyślcie dobrze swoje decyzje Życzę powodzenia! Pozdraviam Dorota - mama pierwszoklasisty/licealisty Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-04-2013 - 22:10:17 przez sasky7. |
ady (offline) |
Post #23 24-04-2013 - 22:29:41 |
|
u mojego Młodego to samo! Wszyscy byli w niemałym szoku.. Ada A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój.. Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl] Marcelek Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-04-2013 - 22:30:22 przez ady. |
Post #28 05-05-2013 - 19:31:44 |
Tomaszów Mazowiecki |
Za wyniki
|
mania (offline) |
Post #29 21-06-2013 - 12:30:20 |
Szczecin |
I jak mamuśki wyniki już znacie?
Moja młodsza ma średnią 93/100. Z polskiego najsłabiej jej poszło, ale ona nie humanistka, idzie do LO do klasy mat-chem. W szkole teraz panują takie zwyczaje, że uczeń sam sobie wybiera nagrodę, ma do wydania prawie 300 zeta- musi przynieść fakturę na RR. No i ma dziecko dylemat, na co wydać tą kasę |