Córki i Synowie Amazonek i Amazonów - łączcie się !!! smiling smiley

Wysłane przez martapiano 

KMi.. (offline)

Post #1

04-10-2014 - 21:18:12

Wrocław 

noo brawo smiling smiley Też muszę iść. Już czas na kolejną wizytę.

MamaZosi (offline)

Post #2

09-10-2014 - 22:59:57

Zgorzelec 

KMi spytajcie sie nastepnym razem...moze gdzies to umknelo,z drugiej strony jak umknelo to zapewne nic waznegowinking smiley
Moja mame stany bokami jak diabli,dostala ostatnio jakies Leki w Dco i jeszcze ani razu nie wziela bo lekarka mowil aby sporadycznie po nie siegac bo szkoda watrabiesad smiley i Tak sie meczylam,po tych hormonach strasznie pogrbialy jej stawy biednasad smiley

anka21 (offline)

Post #3

14-12-2014 - 18:26:09

moje Kochane smiling smiley taka cisza, co u Was i u Waszych mam?? cisza przemawia ,ze spokojsmiling smiley

życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz na co trafisz...

MamaZosi (offline)

Post #4

29-12-2014 - 23:16:13

Zgorzelec 

Hej Mama byla ostatnio na kontroli i onkologicznie ok,,za to te Blokery hormonalne Maja zly wplyw na jej stawy ..dostala cos na to Ale nie Bierze gdyz Ten Lek Znow zle dzialaja watrobe i Mama jeszcze dodatkowo nie chce jej obciazac...sztywnieja jej te stawy i puchnasad smileyCo powoduje bolsad smiley((
A Co u was.?
Zyczymy wam duzo zdrowia w nadchodzacym 2015 Roku no i szampanskiego Sylwestrasmiling smiley))

anka21 (offline)

Post #5

01-01-2015 - 21:04:22

Kochane!! kiedyś tu zgalądnieciesmiling smiley przede wszytskim zdrowia dla Was, Waszych mam i całych Rodzin! oby ten rok był lepszy niż 2014!buzki

MamaZosi (offline)

Post #6

03-01-2015 - 22:05:34

Zgorzelec 

Dokladnie moc zdrowia dla Mamus i Was!i..kontrolujcie sie!smiling smiley

MamaZosi (offline)

Post #7

04-02-2015 - 14:03:10

Zgorzelec 

hej dziewczyny...Mama dzis nagle dostala zawrotow glowy poza tym nic jej nie jest, najgorzej bylo rano...Teraz juz lepiej, lezy i odpoczywa...moiw ze mam zage..oczywiscie z tymi zawrotami glowy sie strasznie zmartwilam i oczywiscie snuje domysly ze to cos onkologicznego.Oprocz tegi nie kompletnie jej nie dokucza ani przeziebienie ani katar nicsad smiley

anka21 (offline)

Post #8

04-02-2015 - 14:16:53

Kochana może spadek cisnienia. głosza w TV ,że sa duże skoki i mozemy sie zle czuć. u mnie na zmiane słońca, snieg i tak w koło

MamaZosi (offline)

Post #9

04-02-2015 - 15:42:33

Zgorzelec 

no wlasnie tylko jednak Mama miala mocne bole glowy rano i mocne zawroty glowysad smileybol byl bardzo mocny...
teraz przeszlo tylko szumi jej w glowie..ja oczywiscie juz mysle o przezutach do glowysad smiley

MamaZosi (offline)

Post #10

13-02-2015 - 20:35:58

Zgorzelec 

u mamy na razie wszystko wrocilo do normy.ja mialam kontrole piersi w szpitalu gdzie rok temu bylam operowana i wsio oksmiling smiley
udanych walentynek kochane!

anka21 (offline)

Post #11

15-02-2015 - 15:50:33

bardzo dobre wiadomości na walentynkismiling smiley u nas po kontroli tez wsio oksmiling smiley

kasiczka77 (offline)

Post #12

24-02-2015 - 19:38:16

Będzin 

witam koleżanki kochane!!!moja mamusia po tk klatki piersiowej i scyntygrafii kości-trochę nerwów,stresu ale wszystko jest dobrze!!!!!radocha

Al_la (offline)

Post #13

24-02-2015 - 19:41:58

k/Warszawy 

brawo

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

kasiczka77 (offline)

Post #14

06-03-2015 - 16:59:53

Będzin 

pozdrawiam moje kochane koleżanki!!!!u nas wszystko dobrze!!!!

anka21 (offline)

Post #15

12-03-2015 - 13:38:17

smiling smiley oby więcej takich wiadomoścismiling smiley

MamaZosi (offline)

Post #16

18-03-2015 - 16:42:23

Zgorzelec 

Hej dziewczyny po pierwsze super ze sa tak pozytywne wiesci na watku...

ja przyszlam sie troche wyzalic ze martwie sie o mame...ostatnio cos apatyczna sie zrobila mam wrazenie ze jest zmeczona wszystkim-duzo spi bardzo duzo tzn dlugo,,,kiedys widzialysmy sie prawie codziennie teraz widze ze ciezko jej jest wiec prosze ja aby zostala w domu i odpoczela i nie przychodzila juz codziennie do wnuczek jak kiedys...nie wiem czy to wiek...65 lat juz prawie -wpazdzierniku bedzie-czy te leko hormonalne ktore ciagle musi brac czy moze przesilenie widze wyraznie ze krotko mowiac forma jej siadla...sad smileymartwi mnie to...krotko temu byla przeziebiona i przetiebienie tze sie jje dlugo ciagnelo, nie moglasie pozbyc kaszlu... w koncu dalam jej takie kropelki na kaszel, ktore mi kiedys przepisal lekarz i jakos przeszlo...
wiem ze 65 lat to sporo ale jak patrze na mego tate czy tesciowa jaka Maja forme a sa rok starsi a tata po zawale serca, a tesciowo straszna palaczkawinking smileyi lubi sobie popic winka i...no mam nadzieje ze minie przesilenie wiosenne i bedzie lepiej...
die do niej dzwonic.,,
wyzalilam sie...

anka21 (offline)

Post #17

22-03-2015 - 13:27:26

Kochana, wyadje mi się ,że to wpłaywa przesilenie plus leki. Moja mama w tym roku skonczy 60 lat. palaczem jestsmiling smiley tez ma dni bardzo kiepskie, jak nie ona ale na razie jakoś cieszy sie tym co ma i nie narzeka. ale to tez jej charakter.
byłam u psychiatry i sama Pani doktor mi powiedziała,ze bardzo wile osob nie zapada na depresje w ziemie a na wiosne. złaszcza w trakcie przesilenia. poobserwuj mamusie może jej psychika siada i warto iśc do psychiatry.

MamaZosi (offline)

Post #18

08-04-2015 - 15:11:57

Zgorzelec 

dzieki Aniusmiling smiley
dobrze ze jestescie...
mame dzis tez zlapal bol glowy...nie ma zawrotow wziela od razu ibuprom ale cos znow nie tak..na szczescvie jutro jest w DCO na kontroli i powie o tych bolach glowy i zawrotach lekarzowi!martwie sie...oszczedzam ja jak moge...kiedys leciala do wnuczek codziennie teraz widze ze juz tak nie ma silco kiedys ale rzezcywiscie lata, leczenie, teraz hormony, ktore robia u niej spustoszenie gdyz strasznie zle je znosi...mam nadzieje ze z ta glowy to nic groznego...zawsze balam sie aby nie bylo przezutu do glowy bo to przeciez praktycznie juz po sprawie chybasad smiley(((
dam znac jutro...
MamaOli wpadaj czasem do nas...

kasiulek ciesze ze ze u mamy wsio ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!smiling smiley))to podobudowuje!smiling smiley

aquasef (offline)

Post #19

10-04-2015 - 17:36:57

rybnik 

Cześć wszystkich mimo, że moja mama walczy już rok dopiero dołączam smiling smiley Życzę zdrówka każdej mamie pokolei smiling smiley

anka21 (offline)

Post #20

10-04-2015 - 20:41:29

MamaZosi i co lekarz pwoedział??
aquasef witajsmiling smiley dobrze,że dołączyslas do nas

kasiczka77 (offline)

Post #21

17-04-2015 - 12:40:42

Będzin 

Cześć koleżanki!!!u nas nie jest wesoło a już było tak dobrze.Po badaniach wyszło że mamusia ma rozsiew do kręgosłupa załamkaod maja ma zacząć chemioterapię!!!!!

anka21 (offline)

Post #22

22-04-2015 - 21:21:03

Kasia przytulam mocno!! ale skoro dają chemię to nie jest najgorzej. Trzymaj sie Słonce i pisz do naspociesza

MamaZosi (offline)

Post #23

27-04-2015 - 16:49:31

Zgorzelec 

Kasiulko trzymam kciuki za mame mocno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kasiczka77 (offline)

Post #24

04-05-2015 - 17:49:05

Będzin 

dziękuję za słowa pocieszenia.Jutro jedzie odebrać kontrolne tk i prawdopodobnie już po rozpiskę chemii.Cały czas myślę że i tak będzie dobrze!!!!Ja w to wierzę!!!!pozdrawiam wszystkich!!!!

KMi.. (offline)

Post #25

06-05-2015 - 20:58:12

Wrocław 

MamaZosi.. moja mama ma 68 lat i jest w dobrej formie. Gania po koleżankach, sklepach.. trudno ją zastać. Ale jak posiedzi w domu to też jej forma spada. Myślę, że nie masz czym się martwić :* Hormony też robią swoje. Obecnie jestem na 3-miesięcznej kuracji hormonalnej i zawroty głowy oraz senność nie sa mi obce.

Kasia.. nooo cholera. Trzymajcie się !!! Jak wynik TK? W lutym scyntygrafia nic nie wykazała a teraz rozsiew? Może jeszcze nic pewnego?

aquasef witaj smiling smiley

Aniu 21... buzki

Wszystkie Was mocno przytulam i pozdrawiam

lamia5 (offline)

Post #26

07-05-2015 - 00:44:57

gliwice 

Witam wszystkich po baaaaaaaardzo długim czasie i bardzo pozdrawiam . U nas samopoczucie super mama się dobrze czuła kontrole u lekarzy wszystko dobrze aż do maja. Nagle zaczęły się problemy u mamy z oddychaniem brak powietrza . Byłyśmy u lekarza i co -skierowanie do szpitala (niewydolność krążenia ) a w szpitalu zrobili rtg płuc i dr powiedziała że woda w płucach. Prawdopodobnie z powodu sutka ?????Może jutro coś więcej się dowiem .Wizyta na onkologii w czerwcu z mamografia. Mam nadzieje że u was wszystkich dobrze. Pozdrawiam serdecznie.

KMi.. (offline)

Post #27

08-05-2015 - 21:07:42

Wrocław 

Lamia cos wiesz wiecej? tylko nie czekajcie na wizyte do czerwca... buzki

lamia5 (offline)

Post #28

08-05-2015 - 23:29:49

gliwice 

Teraz powiedzieli że mama ma zawodniony organizm i na rtg wyglądało jak woda w płucach.Kazdy co chwile mówi co innego. Na temat niewydolności krazeniowej nic nie powiedziała. Problem też jest z wagą u mamci i problem z poruszaniem 5 kroków i brakuje powierza. Dieta odchudzanie itp!!! i mama będzie lepiej oddychać. Ale mama już trochę walczyła z odchudzaniem i jej ciężko szło .A choruje cukrzyca nerki nadciśnienie bezdech nocny wszczepiony rozrusznik serca przepuklina i wycięcie tego gada, trochę tego jest więc jest schorowana. A ja odnoszę wrażenie że tylko coś na odczepne jakieś badania podstawowe i tyle 70lat to trochę podejście wiecie jakie .Już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. zmeczony

KMi.. (offline)

Post #29

09-05-2015 - 11:01:15

Wrocław 

Lamia.. Ja bym sugerowała wizyte u onkologa ktory Was prowadzi. Jak mam jakies watpliwosci to zawsze tak robimy. Wiesz w szpitalu to jak w szpitalu.. poza tym dosc czesto patrza inaczej na pacjentow, ktorzy mieli styczność z gadem. Plus jest taki, że zrobia pakiet badan i bedziecie mialy aktualne wyniki, ktore trzeba pokazac lekarzowi onkologowi. Trzymaj sie dzielnie.. pociesza

lamia5 (offline)

Post #30

09-05-2015 - 22:27:27

gliwice 

Witam dzisiaj mamie podali antybiotyk dożylnie , pytałam lecz muszę rozmawiać z lekarzem prowadzącym nic nie powiedzieli mi. Jak wyjdziemy pojedziemy na onkologie. Dziękuję.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 815
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024