Córki i Synowie Amazonek i Amazonów - łączcie się !!! 
anka21 (offline) |
Post #1 04-02-2014 - 09:00:35 |
|
Ewunia dobrze napisałaś wiosna wiosna a wtedy wszystko piękniejsze
![]() ![]() ![]() życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz na co trafisz... |
MamaZosi (offline) |
Post #2 04-02-2014 - 17:21:01 |
Zgorzelec |
super
![]() ja planuje walentynki po raz pierwsiy od 4 lat odkad urodzila sie Zosia chcemy z mezem wyjsc na romantyczna kolacje we dwoje ![]() a 14 die tez na USG ...na pomiary przed operacja... a dzis podali w Niemczech nawet na ntv to Taki Kanal informacyjny jak tvpinfo...ze lawinowa wzrasta liczba zachorowan na raka w Niemczech w ostatnim czasie...coz lekarz zalecil ruszac sie zdroow sie odzywiac nie palic i ograniczyc lub odstawic Alkohol..natomiast o chemii w zywnosci, hormonach w ubraniach, tp oczywiscie nikt sie nie zajaknie:/a i zalecal profilaktyke ![]() ale tez jest dobra nowina..szanse na przezycie raka i go pokonanie sa wysokie ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-02-2014 - 17:23:34 przez MamaZosi. |
MamaZosi (offline) |
Post #3 12-02-2014 - 15:55:29 |
Zgorzelec |
dzis mam za soba maraton w szpitalu...wszystkie badania porobione, rozmowa z anastazjologiem zaliczona,,moge isc na operacje...
ps.na usg wyszedl mi nieznacznie poszerzony przewod mlekowy normalnie ...co badanie to ciekawiej bo rezonans niecale 2 tyg temu nic nie pokazal...ech... |
kasiczka77 (offline) |
Post #21 05-03-2014 - 21:12:37 |
Będzin |
Witajcie koleżanki dawno dawno tu nie zaglądałam bo..........a jak zwykle jest za mało czasu!!!mamcia teraz w szpitalu ale nie przez GADA bo on poszedł PRECZZZZZZZZZZZZZZ!!!!ma zapalenie oskrzeli i musiała zostać bo miała duszności ale z dnia na dzień jest coraz lepiej!!!pozdrawiam i całuję Wszystkie dziewczynki i wszystkie mamusie
|
lamia5 (offline) |
Post #23 20-03-2014 - 13:35:26 |
gliwice |
Witam dawno mnie tu nie było ale wszystkich serdecznie pozdrawiam.Mamcia się czuje dobrze jest na lekach aromek chodzimy na kontrole teraz mamy na 26 marca. A ja idę na usg piersi 24 marca .Coś znalazłam w lewej piersi jestem przestraszona ,mamie nic nie mówiłam bo niechce ją martwić .I znów myśli różne wracają dopiero co minęło siedem miesięcy od operacji mamy .Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze ale strach jest silniejszy.
|
jano0244 (offline) |
Post #24 20-03-2014 - 13:56:01 |
Mrągowo |
Lamia, spoko, to na pewno tylko Twoje wariacje.
Strach ma wielkie oczy, ale przecież wiesz, że z Waszymi piersiami różne "cuda" potrafią się dziać. Tylko malutka ich część to ci zupełnie nieproszeni lokatorowie "na gapę". Jestem pewien, że usg pogoni stracha i rozwieje wariacje. Nas dwoje, choroba tylko jedna... |
anka21 (offline) |
Post #25 21-03-2014 - 08:54:36 |
|
witaj lamia, dobrze ,że wróciłaś do nas
![]() Ja 24 idę na wycięcie znamienia na nodze ![]() życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz na co trafisz... |
MamaZosi (offline) |
Post #26 21-03-2014 - 21:42:49 |
Zgorzelec |
Lamia Ania ojej..trzymam kciuki...Aniu czy cos cie zaniepokoilo w Tym znamieniu?
Lamia super zebszybkondzialasz...zrobisz usg i lekarz powie ze to cysta ![]() ![]() Ja sie dowiedzialam ze zona mojego ex szefa zmarla na raka piersi 6.3...miala Dopiero 45 lat ![]() Strach sie bac... |
anka21 (offline) |
Post #27 21-03-2014 - 21:54:04 |
|
Ewunia, znamie mam od urodzenia, ale dermatolog mi powiedział żebym wycieła bo jest znamię antpowe. Byłam u onkologa i powiedział,że nie mam co się bać tylko wyciąć i cieszyć sie słońcem.
Co do raka- Kochane nie możemy wpadac w paranoje. jestesmy bardziej wyczulone na punkcie chorób bo miałysmy z tym styczność przez nasze mamy. ja doprowadziłam się do hipochonndrii i dopiero teraz terapia u psycholga mi pomaga. życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz na co trafisz... |
lamia5 (offline) |
Post #29 24-03-2014 - 15:09:31 |
gliwice |
Witam wszystkich i gorąco pozdrawiam.
![]() Jestem już po badaniu usg piersi oto opis Piersi o utkaniu tłuszczowo- gruczołowym otoczki brodawki sutkowej, bez cech obecności zmian litych. W piersi lewej,na granicy otoczki brodawki sutkowej na godzinie 11 torbiel:2,7x1,6cm.Obok przylegające do niej torbiele:1,2;0,5 i 0,4 cm.Wprawej piersi,na godzinie 10 torbiel:0,5 cm. Przewody mlekowe i zatoki mlekonośne nieposzerzone.Skóra niepogrubiała. Regionalne węzły chłonne niepowiększone,stłuszczone. W obu piersiach miernie nasilone zmiany wsteczne włókniste.-- co to znaczy ? FIBROSIS MIN.GR. CYSTES MAMMAE BILAT Lekarz mówił o trzech nakłuciach i że będzie to badane . Jeśli torbiel będzie rosła to trzeba będzie usunąć. ![]() Czy z biobsji może wyjśc coś innego ? ![]() |
Al_la (offline) |
Post #30 24-03-2014 - 15:28:05 |
k/Warszawy |
Na razie niczego złego nie widać.
Z biopsji może wyjść coś złego, ale na 80% nic złego nie wyjdzie. Nie zamartwiaj się na zapas ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |