Córki i Synowie Amazonek i Amazonów - łączcie się !!! 
anka21 (offline) |
Post #1 09-05-2015 - 22:54:41 |
|
Lamia ja bym szła za radą Kasi i poszła do onkologa. Z doświadczenia wiem ze mój tata też chorował na nie wydolność serca i z tego powodu zbierała mu się woda w organizmie a z tego co piszesz Twojej Mamusi serce tez jest osłabione tak ze ja bym porozmawiać proponuje z dobrym kardiologiem.
życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz na co trafisz... |
kasiczka77 (offline) |
Post #2 20-05-2015 - 11:19:23 |
Będzin |
Wczoraj byłyśmy u lekarza mamusia ma już rozpisaną chemię w kontrolnym tk wyszła niestety progresja choroby-rozsiew do kręgosłupa.Jestem załamana,ale będziemy WALCZYŁY dalej!!!!!!!!!!dziękuję za pamięć drogie koleżanki!!!całuję
|
kasiczka77 (offline) |
Post #3 31-05-2015 - 12:30:20 |
Będzin |
Witam moje koleżanki coś tu taka cisza!!!!my od 11 czerwca zaczynamy chemie-trzynajcie kciuki żeby zmiany się cofały!!!!dzięki
|
kasiczka77 (offline) |
Post #5 05-06-2015 - 20:13:10 |
Będzin |
dziękuję anulko!!!!
|
kasiczka77 (offline) |
Post #8 01-07-2015 - 19:03:15 |
Będzin |
dziękuję za kciuki!!!!!
|
kasiczka77 (offline) |
Post #10 18-07-2015 - 13:18:43 |
Będzin |
Aniu mamusia ma co tydzień chemie znosi można powiedzieć że dobrze ma nową peruczkę na poprawę samopoczucia i WALCZYMY CAŁY CZAS!!!!!BUZIAKI
|
MamaZosi (offline) |
Post #12 01-09-2015 - 14:40:58 |
Zgorzelec |
kasiula dzielna twoja mamusia
![]() zmierzy sie i zwyciezy po raz drugi! ja tez tu zagladam od czasu do czasu ale nie ma nowych wpisow wiec ja tez nic nie pisze ![]() ale mam miala w piatek USG wnetrznosci i wsio ok, zadnych onkologicznych zmian ![]() w piatek jedzie do DCO z wynikami ..standart...jedyne co nas martwi to podniesione ostatnio proby watrobowe...mam nadzieje ze w piatek wypadna lepiej ![]() pozdrawiamy ![]() |
Al_la (offline) |
Post #13 01-09-2015 - 15:39:29 |
k/Warszawy |
Próby wątrobowe mogą mieć związek ze stłuszczeniem wątroby, a stłuszczenie może być wynikiem chemioterapii.
Ja też niedawno miałam podwyższone (dwukrotnie przekroczona norma) i łykałam nasiona ostropestu plamistego. Wyniki mam już w normie. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
MamaZosi (offline) |
Post #16 06-09-2015 - 14:23:35 |
Zgorzelec |
wiec bede musiala kupic mamie wyniki dalej podyzszone choc jeden sie unormowal inne nie i tyle...astluszczenie watroby jest na bank co pokazalo USG..ogolnie jest ok...ma zrobic badanie na gestosc kosci ale to chyba ma zwiazek z wiekiem niz choroba bardziej Prawda?
i mam pytanie gdzie sie robic takie badania czy w takim malym miscie jak np zgorzelec mozna je gdzies zrobic? |
MamaZosi (offline) |
Post #18 18-10-2015 - 21:59:22 |
Zgorzelec |
Dziekuje dziewczyny ...Co u was jak mamusie?a wy kontrolujecie sie?ja odkad Minelo okragle urodzinki mam na wiosne i teraz na jesien Problemy z zoladkiem..chyba czas isc na lyknie rury..Ale niee möge sie zdeycdowac gdyz to nic przyjemnego....pozdrawiam slonecznie
![]() |
anka21 (offline) |
Post #19 22-10-2015 - 10:30:10 |
|
cześć Kochana, u nas jakos leci ![]() Kochana nie zazdrosze badań. blee Kasiczka co u mamusi?? jak daje sobie radę? życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz na co trafisz... |
KMi.. (offline) |
Post #20 23-10-2015 - 13:24:08 |
Wrocław |
U nas też ok. Oby tak pozostało.
Łykanie rury nie takie straszne. Miałam ![]() Z newsów... miałam w poniedziałek operację usunięcia dużego mięśniaka, który urósł mi na macicy. Dochodzę do siebie w domu. Trzymajcie kciuki za histopatologię. Zachowuję cały czas spokój, sama aż się dziwię, ale jak słyszę histopatologia i przypominam sobie ile to dziadowstwo miało centymetrów to troszkę mam obawy. Ale.. za góra 3 tyg odbieram dobry wynik, bo to był tylko mięsniak ![]() ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-10-2015 - 13:26:02 przez KMi... |
MamaZosi (offline) |
Post #24 13-11-2015 - 17:11:53 |
Zgorzelec |
Kasia o ile cos mi sie gdzies obilo o uszy to raczej bedzie lagodna zmiana wiec glowa do gory miesniaki sa zazwyczaj lagodne...
![]() ![]() moja znajoma byla zagrozona rakiem szyjki macicy...jej Mama na to chorowala i kontrolowala sie co pol roku ,,,i nic to nie dalo..miedzy jedna a druga wizyta ja dopadl:/a dziewczyna dopieoro co po 30 tce...ech...ale juz jest po leczeniu i wsio ok aby tak pozostalo! rurki jeszcze nie lykalam bo wszystko sie uspokoilo..a poza tym moje dziecko ugryzl w czerwcu kleszcz a w pazdzierniku..wyszedl rumien wedrujacy i mamy terapie anty boreliozowa:/niedopopisania co teraz fruwa lazi wisi w powietrzu i czyha na nasze zdrowie i zdrowie naszych bliskich ![]() ale za siebie tez musze sie wziasc... ![]() poza tym ladna mamy jesien ![]() |
anka21 (offline) |
Post #25 16-11-2015 - 20:02:51 |
|
MamaZosi ja też przerabiam borelkę, ale jeszcze antybiotyku nie biorę, bo nie mam kiedy a wiem ,że antybiotyk mnie rozłoży , okropnie źle znoszę antybiotyki.
Poza tym 8 grudnia mamy kontrolę wnętrzności. ostatnio mama miała 2 lata temu, co skonczyło się wycinką "czegoś: z pęchęrza, co lekarze nazywali rakiem a było ropniem. Mam nadzieję,że teraz będzie bez rewelacji! Modlę sie o to życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiesz na co trafisz... |