Córki i Synowie Amazonek i Amazonów - łączcie się !!! smiling smiley

Wysłane przez martapiano 

KasiaK78 (offline)

Post #1

02-07-2018 - 21:05:42

Gorlice 

A mnie się wydaje że chemii nie unikniecie - ze wzgl na ki. Chyba graniczna jest wartość 20% jeżeli mnie pamięć nie myli.

NST, Er 95%, Pr 90%, HER2+++, Ki67 50%; T1c, G1, Ia
BCT, 6 x TCH + 11 x herceptyna, radioterapia,17 m-cy tamoxifen + reseligo, od 27.03.'19 symex + reseligo

Załamka (offline)

Post #2

02-07-2018 - 21:13:20

Kraków 

Masz rację Kasiu, jednak nie wszyscy lekarze tak restrykcyjnie podchodzą do norm. Ostatnie zdanie należy tu do pacjentki.

renatar (offline)

Post #3

02-07-2018 - 21:30:26

sieradz 

I jeszcze wiek pacjentki pewnie będzie na korzyść że można uniknąć chemii bo skoro Oleczka ma 32 lata to mama tak sądzę będzie po pięćdziesiątce. W łodzi do tej pory tzn około roku temu jeszcze nie badali u wszystkich Ki i mimo tego moje starsze koleżanki nie miały już chemioterapii tylko antyhormony i naświetlania.

T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy.

oleczka (offline)

Post #4

09-07-2018 - 10:01:57

Tak, Mama ma 56 lat. Powiedzcie mi, jak to jest, że nie ma jeszcze wyniku histo, a Pani która była operowana w ten sam dzień co moja mama, wynik dostała... (zły). Czy to się często tak zdarza i czy długość oczekiwania ma jakieś znaczenie dla wyniku? Chodzi mi o to, że jak wynik jest zły to widać to szybciej ??

Dziękuję Wam za odpowiedzi.

Agaba190 (offline)

Post #5

09-07-2018 - 18:10:41

k/Warszawy 

Co to znaczy zły wynik?. Mama ma przecież zdiagnozowanego raka i raczej w tej kwestii nic się nie zmieni. Chodzi Ci o stan węzłów? Nie ma znaczenia jaki jest obraz hist-patu - tzn. nie ma to wpływu na czas oczekiwania.

Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia.
Mark Twain

oleczka (offline)

Post #6

09-07-2018 - 18:35:45

Tak, koleżanka z sali ma zajęte węzły i czeka ją druga operacja

Krynia58 (offline)

Post #7

09-07-2018 - 22:00:36

Warszawa 

Oleczko, ja odebrałam wynik hist-pat po czterech tygodniach od operacji, a moja koleżanka z sali trzy tygodnie później. Też pisała sobie czarne scenariusze różne, ale żaden się nie potwierdził, wynik był ok i właściwie nie wiadomo dlaczego był tak opóźniony. Czasem tak się zdarza.... trzymajcie się serce

Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna.
HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+
Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen

Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka.
K.I. Gałczyński

oleczka (offline)

Post #8

13-07-2018 - 10:21:41

No i bach... z grubej rury.... węzły wartownicze zajęte, dodatkowo w histo wyszło jeszcze jakieś małe ognisko w marginesie...więc docinka, węzły wszystkie do wycięcia, i na pewno chemia,radio i hormonoterapia... szok. a tak wierzyłyśmy ,że będzie dobrze, że skończy się tylko na naświetlaniach i tabletkach. Napiszcie mi Kochane, po tej drugiej operacji też będzie oczekiwanie na wynik histopatologiczny, ale w jakim celu wtedy? Chodzi o to jaki rodzaj chemioterapii zastosować ? Jeśli dużo węzłów będzie zajętych to silniejsza chemia ? Dobrze to rozumiem? Będę chyba częstym gościem na tym forum...może Mama da się namówić i też tu zajrzy. Dobrego dniaserce

Al_la (offline)

Post #9

13-07-2018 - 11:36:26

k/Warszawy 

Ja uważam, że po docince nie ma sensu czekac na wynik. Niczego nowego odkrywczego nie będzie. Trzeba poczekać na zregenerowanie organizmu po operacji i wdrożyć leczenie. Tak myślę, ale czasami są stosowane procedury, a teraz one rządzą leczeniem bezradny

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

xiouken (offline)

Post #10

29-09-2024 - 05:38:26

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 585
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024