Remont małej łazienki w bloku
Masza70 (offline) |
Post #1 11-05-2012 - 19:05:40 |
|
Dziewczyny, pomóżcie! Mam do wyremontowania małą łazienkę w bloku, co prawda WC jest oddzielnie ale musi się tam zmieścić pralka, co do wanny sama nie wiem, może wanna z prysznicem, może tylko kabina.... Łazienka jest bez okna.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-05-2012 - 19:06:58 przez Masza70. |
marysieńka (offline) |
Post #2 11-05-2012 - 19:09:52 |
Konin |
Moja łazienka jest jeszcze mniejsza i razem z ubikacją.Pralka ładowana od góry zmieściła się we wnęce, a ubikację fachowiec ustawił ukośnie,żebym nogami nie trącała pralki
|
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #4 11-05-2012 - 19:15:36 |
|
Maszko,zrób może szkic Twojej łazienki i zeskanuj nam tutaj.Wtedy będziemy wiedziały co radzić
|
Al_la (offline) |
Post #5 11-05-2012 - 19:16:38 |
k/Warszawy |
Ja miałam łazienkę 1.40 x 1.40.
Była wanna długości 1.40, umywalka, sedes i pralka. Wannę obudowaliśmy szklanymi płytami przesuwanymi i była kabina Niestety, nie mieszkam tam już 12 lat i nie posiadam zdjęć. W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Post #7 11-05-2012 - 19:28:10 |
|
Masza,nie ma sprawy.W miarę możliwości pomogę
|
Post #9 11-05-2012 - 19:44:30 |
|
Moje ulubione strony aranżacje łazienek
|
betty (offline) |
Post #11 11-05-2012 - 21:00:29 |
|
obejrzałam szkic, moja łazienka jest baardzo podobna, może odrobinę dłuższa bo zmieściła się wanna 170 cm. Wnęka taka jest też w mojej łazience, akurat wlazła do niej wąziutka praleczka, która mimo niewielkich rozmiarów mieści 5 kg prania..
fachowiec jak kładł kafelki, to te przy wannie dał pod skosem, a nie pionowo, więc zaoszczędziłam kawałek podłogi dzięki temu.. tu gdzie masz brudy to ja mam umywalkę - niewielką, a kosza na brudy się pozbyłam - rzeczy do prania wkładamy po prostu do pralki, potem się segreguje przed praniem tym sposobem oszczędzasz kawałek pomieszczenia i zyskujesz poczucie, że łazienka jest bardziej przestronna no i oczywiście jasne kolory i lustra dają też to poczucie |
Pilot_613 (offline) |
Post #12 11-05-2012 - 21:09:11 |
Wawa |
Bezczelny będę i się pochwalę (ale zmierza to tylko ku temu, że DA SIĘ! ). Drogą łańcuszkową = szeptanego marketingu, zrobiłem ileś_tam 'nietypowych łazienek'. Wyzwaniem nie jest pomieszczenie - 'DA SIĘ', tylko rosnące aspiracje ;-P. Jedyne co mogę doradzić - to zobaczyć, co dany facet wcześniej zrobił, jak - i pogadać z ludźmi u których to robił (referencje - najlepiej obadane organoleptycznie, bo można się wmixować nieciekawie ).
"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
filipinka35 (offline) |
Post #13 11-05-2012 - 21:28:33 |
|
Pil a glazurnikiem jesteś może ? Czy architektem ?
Pytam bo mój małżonek umie glazure kłaść a roboty nie ma Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Post #14 11-05-2012 - 21:31:44 |
|
Maszko,napisz może czego głównie oczekujesz,co jest Twoim priorytetem po zmianie.
Osobiście widzę co najmniej dwa fajne i funkcjonalne plany Twojej łazienki |
Pilot_613 (offline) |
Post #15 11-05-2012 - 22:15:21 |
Wawa |
Ani, ani ;-) To wątki poboczne ... firmy komputerowej - samouk_majsterklepka - odkąd pamiętam, to coś dłubię - chyba coś w genach ;-P. I spox - też nie mam roboty . "Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-) Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być... Optymista: ależ może!.. ... ;-P |
Post #16 11-05-2012 - 22:26:45 |
|
Się też pochwalę albo bardziej małża
Budowaliśmy się w systemie gospodarczym bo wiadomo kasa nie leci z nieba.Murarze postawili mury,zaczęli robić dach ale nie skończyli Małż za nich skończył a oprócz tego położył płytki,panele,sufity podwiesił i ściany ozdobne wykonał. A pracuje całkiem w innym zawodzie |
filipinka35 (offline) |
Post #17 11-05-2012 - 22:39:50 |
|
Pil rpzumiem majster klepka z Ciebie
My z mężem sami zrobiliśmy na strychu dwa pokoje i kuchnie i łazienke. A kiedys był tylko jeden pokoik a teraz mieszkanie trzy pokojowe Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
lulu (offline) |
Post #18 11-05-2012 - 22:53:49 |
k/Kwidzyna |
Oj tam, oj tam ... jak mi w ubikacji (1,35 na 1,35 m, chociaż niekoniecznie takie wymiary, bo są "łamane" ściany) wywaliło ... nie muszę chyba pisać co ... to tez sama wyremontowałam, czyli : gładź, kafelki, obudowa rur. Jak się chce to można. Przy drugim remoncie to ciężko było zwalić te moje kafelki ... tak się kurczowo trzymały ścian.
Łazienkę mam 1,80 m na 2 m. Zaprojektowałam wszystko sama. Zrezygnowałam z wanny. Jak się wchodzi do łazienki, to w jednym rogu, który jest przed nami, stoi kabina (obecnie bez drzwi, bo jest wymiana rolek), a w drugim rogu tak po przekątnej jest umywalka. Za umywalką reszta rogu jest wyłożona kafelkami i służy jako półeczka na kremy, szczoteczki, kubeczki itp. Pod umywalka jest szafka. Pralka zajmuje róg, który jest na przeciw umywalki, i w ostatnim rogu jest wiklinowy kosz na rzeczy do prania. Kafelki zajmują tyle miejsca ile muszą, czyli; kabina i za kabiną schodkowo schodzą mniej więcej do połowy wysokości ściany i tal lecą przy umywalce aż do pralki. Reszta ścian ma oddychać. Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
metka (offline) |
Post #19 11-05-2012 - 23:52:40 |
|
Pokój kąpielowy, Maszko pewnie niedługo najmodniejsi architekci wnętrz dodadzą do niego taras z aneksem kuchenno-sypialnianym - wtedy z łatwością będziemy na topie, bo wystarczy nam tylko wywalić wszystkie ścianki działowe w mieszkaniu... a ile przestrzeni zyskamy...
Liczę i liczę... i moja łazienka nie ma tylu rogów - w jednym jest kaloryfer, w drugim drzwi, a w trzecim i czwartym (i pomiędzy nimi ofkors) wanna... pewnie dlatego nie mam półeczki na kremy, szczoteczki i kubeczki... "Spieprzaj, dziadu!" (L.K.) |
lulu (offline) |
Post #20 11-05-2012 - 23:58:44 |
k/Kwidzyna |
Metko, my przy ostatnim remoncie kaloryfer (teraz jest taki modny, z rureczek, a był taki żeliwny, żeberkowy) podnieśliśmy trochę i zwolnił mi się róg na wiklinowy kosz.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
Post #21 12-05-2012 - 00:08:39 |
|
Lulu,ja się ostatnio dowiedziałam że takie grzejniki rurkowe to się nazywają ręcznikowce
Od 3 lat posiadam i nie poznałam wcześniej imienia właściwego |
Post #23 12-05-2012 - 00:23:15 |
|
Ja tam na swoim majtasy częściej wieszam niż ręczniki
|
lulu (offline) |
Post #24 12-05-2012 - 00:29:05 |
k/Kwidzyna |
Więc masz majtasowca a nie ręcznikowca.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
Post #25 12-05-2012 - 00:32:15 |
|
O Lulu,przechrzciłaś mojego rurkowca
Ale na poważnie to fajna sprawa jest jak z prania zostają małe skarpetki i majtaski.Ja je zawsze fruu na ten rurkowiec i do rana suche.Oczywiście jak w piecu palim |
lulu (offline) |
Post #26 12-05-2012 - 00:35:58 |
k/Kwidzyna |
Moje rurkowce są okupowane przez ręczniki ... nawet teraz jak już nie palą ... przyzwyczajenie
Post #27 12-05-2012 - 00:39:22 |
|
Bo to fajny patent jest na suszenie,ja też lubię.Tylko czemu te rurkowe są o wiele droższe od tych zwykłych?Nie mam pojęcia
|
Masza70 (offline) |
Post #28 12-05-2012 - 11:17:38 |
|
Dzięki za wszystkie rady
Pilot, żałuję że mieszkasz tak daleko, potrzebuję właśnie takiego fachowca z wyobraźnią Betty, mam w domu trzech chłopaków w tym 2 szt piłkarzy, ciuchów brudnych jest codziennie masa, musi być kosz. Ale wypatrzyłam w internecie takie rozwiązanie: nieduża umywalka na blacie, pod nią półka i miejsce właśnie takie akuratne na kosz na brudną bieliznę, w Ikei widziałam taki co by się zmieścił. Grzejnik właśnie rurkowy, na ścianę damy wysoko, wtedy będzie trochę więcej miejsca. Płytki jasne, na pewno i lustra i dużo światła. Chyba jednak kabina z głębokim brodzikiem tak jak mi radzicie. Podobają mi się prysznice bez kabin, takie tylko między jedną ścianą a drugą z drzwiami ale niestety warunków nie mam Pralka musi stać tu gdzie stoi, ale nad pralką miejsce na półki na wszystkie duperele, mogą być aż do sufitu. I część zamykana, część odkryta, żeby koszyki wiklinowe się zmieściły. Żeby było śmiesznie to jeszcze muszę zainstalować suszarkę na pranie przy suficie bo zimą musiałabym pranie w pokoju suszyć. I jak znam siebie to na pewno jakieś coś zwariowane zrobię, żeby nie było nudno... I wywalę wszystkie duże miski do piwnicy, zajmują miejsce a na co mi takie wielkie michy? I drzwi też trzeba wymienić. WC też niestety do remontu. Choć tam akurat nie jest tak źle jak w łazience. |
filipinka35 (offline) |
Post #29 12-05-2012 - 11:51:06 |
|
Mieliśmy w łazience grzejnik wysoko i ogrzewał nam sufit a w łazience było zimno. Teraz jest na dole i jest ok Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Post #30 12-05-2012 - 11:59:33 |
|
Maszko przecież Ty masz już w głowie poukładane jak ma wyglądać łazienka I mnie ten układ się bardzo podoba.Szczególnie że tak samo myślałam o półkach nad pralką.
|