Remont małej łazienki w bloku

Wysłane przez Masza70 

Masza70 (offline)

Post #1

11-05-2012 - 19:05:40

Dziewczyny, pomóżcie! Mam do wyremontowania małą łazienkę w bloku, co prawda WC jest oddzielnie ale musi się tam zmieścić pralka, co do wanny sama nie wiem, może wanna z prysznicem, może tylko kabina.... Łazienka jest bez okna.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-05-2012 - 19:06:58 przez Masza70.

marysieńka (offline)

Post #2

11-05-2012 - 19:09:52

Konin 

Moja łazienka jest jeszcze mniejsza i razem z ubikacją.Pralka ładowana od góry zmieściła się we wnęce, a ubikację fachowiec ustawił ukośnie,żebym nogami nie trącała pralki

Masza70 (offline)

Post #3

11-05-2012 - 19:12:02

a zdjęcia marysieńko masz może w komputerze jakieś tej swojej łazieneczki? i czy można ewentualnie spapugować coś?

Anonimowy użytkownik (offline)

Post #4

11-05-2012 - 19:15:36

Maszko,zrób może szkic Twojej łazienki i zeskanuj nam tutaj.Wtedy będziemy wiedziały co radzić uśmiech

Al_la (offline)

Post #5

11-05-2012 - 19:16:38

k/Warszawy 

Ja miałam łazienkę 1.40 x 1.40.
Była wanna długości 1.40, umywalka, sedes i pralka.
Wannę obudowaliśmy szklanymi płytami przesuwanymi i była kabina duży uśmiech
Niestety, nie mieszkam tam już 12 lat i nie posiadam zdjęć.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Masza70 (offline)

Post #6

11-05-2012 - 19:18:37

jak tylko znajdę tą cholerną miarkę zaraz wklejam szkic z wymiarami łazienkismiling smiley i bardzo na Was liczę!

Post #7

11-05-2012 - 19:28:10

Masza,nie ma sprawy.W miarę możliwości pomogę oczko

Masza70 (offline)

Post #8

11-05-2012 - 19:31:50

oglądam w internecie aranżacje łazienek ..... co to kurna jest??!!! moje dziecko ma pokój mniejszy od takiej łazienki ;( idę sama poszukać tej miarki

Post #9

11-05-2012 - 19:44:30

Moje ulubione strony duży uśmiech aranżacje łazienek

Masza70 (offline)

Post #10

11-05-2012 - 19:57:06

dziewczyny, jak się wkleja zdjęcie na forum?

betty (offline)

Post #11

11-05-2012 - 21:00:29

obejrzałam szkic, moja łazienka jest baardzo podobna, może odrobinę dłuższa bo zmieściła się wanna 170 cm. Wnęka taka jest też w mojej łazience, akurat wlazła do niej wąziutka praleczka, która mimo niewielkich rozmiarów mieści 5 kg prania..
fachowiec jak kładł kafelki, to te przy wannie dał pod skosem, a nie pionowo, więc zaoszczędziłam kawałek podłogi dzięki temu..
tu gdzie masz brudy to ja mam umywalkę - niewielką, a kosza na brudy się pozbyłam - rzeczy do prania wkładamy po prostu do pralki, potem się segreguje przed praniem
tym sposobem oszczędzasz kawałek pomieszczenia i zyskujesz poczucie, że łazienka jest bardziej przestronna
no i oczywiście jasne kolory i lustra dają też to poczuciesmiling smiley

Pilot_613 (offline)

Post #12

11-05-2012 - 21:09:11

Wawa 

Bezczelny będę i się pochwalę (ale zmierza to tylko ku temu, że DA SIĘ! uśmiech). Drogą łańcuszkową = szeptanego marketingu, zrobiłem ileś_tam 'nietypowych łazienek'. Wyzwaniem nie jest pomieszczenie - 'DA SIĘ', tylko rosnące aspiracje ;-P. Jedyne co mogę doradzić - to zobaczyć, co dany facet wcześniej zrobił, jak - i pogadać z ludźmi u których to robił (referencje - najlepiej obadane organoleptycznie, bo można się wmixować nieciekawie uśmiech).

"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-)

Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być...
Optymista: ależ może!..
... ;-P

filipinka35 (offline)

Post #13

11-05-2012 - 21:28:33

Pil a glazurnikiem jesteś może ? Czy architektem ?

Pytam bo mój małżonek umie glazure kłaść a roboty nie ma

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

Post #14

11-05-2012 - 21:31:44

Maszko,napisz może czego głównie oczekujesz,co jest Twoim priorytetem po zmianie.
Osobiście widzę co najmniej dwa fajne i funkcjonalne plany Twojej łazienki uśmiech

Pilot_613 (offline)

Post #15

11-05-2012 - 22:15:21

Wawa 

filipinka35
Pil a glazurnikiem jesteś może ? Czy architektem ?(..)
Ani, ani ;-) To wątki poboczne ... firmy komputerowej duży uśmiech - samouk_majsterklepka - odkąd pamiętam, to coś dłubię - chyba coś w genach ;-P. I spox - też nie mam roboty grinning smiley.

"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-)

Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być...
Optymista: ależ może!..
... ;-P

Post #16

11-05-2012 - 22:26:45

Się też pochwalę albo bardziej małża duży uśmiech
Budowaliśmy się w systemie gospodarczym bo wiadomo kasa nie leci z nieba.Murarze postawili mury,zaczęli robić dach ale nie skończyli język Małż za nich skończył a oprócz tego położył płytki,panele,sufity podwiesił i ściany ozdobne wykonał.
A pracuje całkiem w innym zawodzie chichot

filipinka35 (offline)

Post #17

11-05-2012 - 22:39:50

Pil rpzumiem majster klepka z Ciebie

My z mężem sami zrobiliśmy na strychu dwa pokoje i kuchnie i łazienke. A kiedys był tylko jeden pokoik a teraz mieszkanie trzy pokojowe

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

lulu (offline)

Post #18

11-05-2012 - 22:53:49

k/Kwidzyna 

Oj tam, oj tam ... jak mi w ubikacji (1,35 na 1,35 m, chociaż niekoniecznie takie wymiary, bo są "łamane" ściany) wywaliło ... nie muszę chyba pisać co ... to tez sama wyremontowałam, czyli : gładź, kafelki, obudowa rur. Jak się chce to można. Przy drugim remoncie to ciężko było zwalić te moje kafelki ... tak się kurczowo trzymały ścian.
Łazienkę mam 1,80 m na 2 m. Zaprojektowałam wszystko sama. Zrezygnowałam z wanny. Jak się wchodzi do łazienki, to w jednym rogu, który jest przed nami, stoi kabina (obecnie bez drzwi, bo jest wymiana rolek), a w drugim rogu tak po przekątnej jest umywalka. Za umywalką reszta rogu jest wyłożona kafelkami i służy jako półeczka na kremy, szczoteczki, kubeczki itp. Pod umywalka jest szafka. Pralka zajmuje róg, który jest na przeciw umywalki, i w ostatnim rogu jest wiklinowy kosz na rzeczy do prania. Kafelki zajmują tyle miejsca ile muszą, czyli; kabina i za kabiną schodkowo schodzą mniej więcej do połowy wysokości ściany i tal lecą przy umywalce aż do pralki. Reszta ścian ma oddychać.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

metka (offline)

Post #19

11-05-2012 - 23:52:40

Masza70
oglądam w internecie aranżacje łazienek ..... co to kurna jest??!!! moje dziecko ma pokój mniejszy od takiej łazienki

Pokój kąpielowy, Maszko rotfl pewnie niedługo najmodniejsi architekci wnętrz dodadzą do niego taras z aneksem kuchenno-sypialnianym - wtedy z łatwością będziemy na topie, bo wystarczy nam tylko wywalić wszystkie ścianki działowe w mieszkaniu... a ile przestrzeni zyskamy... chichot

lulu
Jak się wchodzi do łazienki, to w jednym rogu, który jest przed nami, stoi kabina (obecnie bez drzwi, bo jest wymiana rolek), a w drugim rogu tak po przekątnej jest umywalka. Za umywalką reszta rogu jest wyłożona kafelkami i służy jako półeczka na kremy, szczoteczki, kubeczki itp. Pod umywalka jest szafka. Pralka zajmuje róg, który jest na przeciw umywalki, i w ostatnim rogu jest wiklinowy kosz na rzeczy do prania.

Liczę i liczę... i moja łazienka nie ma tylu rogów - w jednym jest kaloryfer, w drugim drzwi, a w trzecim i czwartym (i pomiędzy nimi ofkors) wanna... bezradny pewnie dlatego nie mam półeczki na kremy, szczoteczki i kubeczki... smutny chichot

"Spieprzaj, dziadu!" (L.K.)

lulu (offline)

Post #20

11-05-2012 - 23:58:44

k/Kwidzyna 

Metko, my przy ostatnim remoncie kaloryfer (teraz jest taki modny, z rureczek, a był taki żeliwny, żeberkowy) podnieśliśmy trochę i zwolnił mi się róg na wiklinowy kosz.

Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Post #21

12-05-2012 - 00:08:39

Lulu,ja się ostatnio dowiedziałam że takie grzejniki rurkowe to się nazywają ręcznikowce duży uśmiech
Od 3 lat posiadam i nie poznałam wcześniej imienia właściwego oczko

metka (offline)

Post #22

12-05-2012 - 00:09:53

Ja o mój (spółdzielnia nam modne prostokątne fundnęła) opieram suszarkę na pranie... Marzę o rurkowym serce

edit: w takim razie marzę o ręcznikowcu duży uśmiech

"Spieprzaj, dziadu!" (L.K.)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 12-05-2012 - 00:11:31 przez metka.

Post #23

12-05-2012 - 00:23:15

Ja tam na swoim majtasy częściej wieszam niż ręczniki duży uśmiech

lulu (offline)

Post #24

12-05-2012 - 00:29:05

k/Kwidzyna 

Więc masz majtasowca a nie ręcznikowca.

je

Post #25

12-05-2012 - 00:32:15

O Lulu,przechrzciłaś mojego rurkowca duży uśmiech
Ale na poważnie to fajna sprawa jest jak z prania zostają małe skarpetki i majtaski.Ja je zawsze fruu na ten rurkowiec i do rana suche.Oczywiście jak w piecu palim język

lulu (offline)

Post #26

12-05-2012 - 00:35:58

k/Kwidzyna 

Moje rurkowce są okupowane przez ręczniki ... nawet teraz jak już nie palą ... przyzwyczajenie chichot

je

Post #27

12-05-2012 - 00:39:22

Bo to fajny patent jest na suszenie,ja też lubię.Tylko czemu te rurkowe są o wiele droższe od tych zwykłych?Nie mam pojęcia pyta

Masza70 (offline)

Post #28

12-05-2012 - 11:17:38

Dzięki za wszystkie rady smiling smiley
Pilot, żałuję że mieszkasz tak daleko, potrzebuję właśnie takiego fachowca z wyobraźniąsmiling smiley
Betty, mam w domu trzech chłopaków w tym 2 szt piłkarzy, ciuchów brudnych jest codziennie masa, musi być kosz.
Ale wypatrzyłam w internecie takie rozwiązanie: nieduża umywalka na blacie, pod nią półka i miejsce właśnie takie akuratne na kosz na brudną bieliznę, w Ikei widziałam taki co by się zmieścił.
Grzejnik właśnie rurkowy, na ścianę damy wysoko, wtedy będzie trochę więcej miejsca.
Płytki jasne, na pewno i lustra i dużo światła.
Chyba jednak kabina z głębokim brodzikiem tak jak mi radzicie.
Podobają mi się prysznice bez kabin, takie tylko między jedną ścianą a drugą z drzwiami ale niestety warunków nie mamsad smiley
Pralka musi stać tu gdzie stoi, ale nad pralką miejsce na półki na wszystkie duperele, mogą być aż do sufitu. I część zamykana, część odkryta, żeby koszyki wiklinowe się zmieściły.
Żeby było śmiesznie to jeszcze muszę zainstalować suszarkę na pranie przy suficie bo zimą musiałabym pranie w pokoju suszyć.
I jak znam siebie to na pewno jakieś coś zwariowane zrobię, żeby nie było nudno...
I wywalę wszystkie duże miski do piwnicy, zajmują miejsce a na co mi takie wielkie michy?
I drzwi też trzeba wymienić.
WC też niestety do remontu. Choć tam akurat nie jest tak źle jak w łazience.

filipinka35 (offline)

Post #29

12-05-2012 - 11:51:06

Masza70
Dzięki za wszystkie rady smiling smiley

Grzejnik właśnie rurkowy, na ścianę damy wysoko, wtedy będzie trochę więcej miejsca.
.

Mieliśmy w łazience grzejnik wysoko i ogrzewał nam sufit a w łazience było zimno. Teraz jest na dole i jest ok

Post #30

12-05-2012 - 11:59:33

Maszko przecież Ty masz już w głowie poukładane jak ma wyglądać łazienka duży uśmiechI mnie ten układ się bardzo podoba.Szczególnie że tak samo myślałam o półkach nad pralką.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 863
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024