o wyższości płyty indukcyjnej nad gazowa (a może na odwyrtke)

ToJa (offline) |
Post #1 16-05-2012 - 22:05:49 |
|
mam remont w kuchni - gruntowny
![]() wyrzucam kuchenkę chciałabym płytę na blat ino się zastanawiam indukcyjna czy gazowa ![]() dzisiaj se w sklepie pooglądałam bardziej przymierzam się do indukcyjnej macie? nie żałujecie, ze taką wybrałyście? na co zwrócić uwagę przy zakupie (parametry?) Zauważyłam, że ceny wahają się od 700 zl do 2000 zł (droższe też są, ale w tamtym kierunku nie patrzyłam) nooo i piekarnik (elepśtrycny) jaki? Nie gotuje dużo, nie piekę dużo, Kasy też nie mam za dużo no to co proponujecie ![]() |
lulu (offline) |
Post #3 16-05-2012 - 22:28:19 |
k/Kwidzyna |
A ja sobie chwalę moją staruszkę (razem z piekarnikiem) elektryczną (20-letnią), trzeba dużego wysiłku aby coś się przypaliło ... na gazowej nie trzeba się wysilać. Elektryczną łatwiej myć.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
ToJa (offline) |
Post #4 16-05-2012 - 22:44:19 |
|
mam ![]() pare dni temu sprawdzałam czy magnes łapie garnki, łapie ![]() nooo a potem sprawdziłam na opakowaniu - nadają się ![]() ino one wcale nie za drogie były, to moze jakowas podróba ![]() bedom sie nadawac ze dwa miechy, a potem bedom strajkować ![]() |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #10 17-05-2012 - 18:30:51 |
|
Ale że co?Taka nie dobra jesteś czy jak?Może za dużo wymagasz
![]() |
agawa (offline) |
Post #13 17-05-2012 - 23:52:57 |
okolice |
Mam
![]() Mam nowiutką i świeżutką ![]() ![]() Najsampierw miałam elektryczną. I byłam zachwycona po pozbyciu się gazowej. ALe później się przeprowadziliśmy i w nowym miejscu zastałam znowu gazową, a kasy na wymianę nie było. I cierpiałam jak potępieniec. Bo od gazu bardzo i gary się brudzą i dużo produktów spalania pozostaje wszędzie; na szafkach, na ścianach... i się lepi. Nawet nie wiedziałabym jak bardzo, bdybym wcześniej nie zasmakowała 'czystej' energii. No i przyszedł czas na remont kuchni. No i się uparłam na indukcję, coby od gazu odejść. Szanowny isę opierał, ale uległ przed argumentem ostatecznym: odmawiam gotowania na gazie ![]() No i mam ![]() ![]() Jest szybko. Jest czysto. Jest bezpiecznie. Jest prosto. Nie oddam mojej kuchni indukcyjnej nawet za cenę pralki ![]() Ale gary musiałam wymienić wszystkie... Nie wiem, ToJuś, czy Twoje wytrzymają. Zakłądam, że - tak_oczywiście. Bo czemu nie? Bo kuchnia indukcyjna - po prostu - przy nie odpowiednim garnku... po prostu... nie działa... Się nie włącza, nie grzeje, no_zupełnie_nie_teges ![]() Za to sprzątanie, ach_sprzątanie ![]() ![]() ![]() (acha 'primo'- moja jest z tych 'zwykłych', czyli tańszych. Nie ma tzw bajerów, których, znając siebie, i tak bym nie używała - czyli: zegar, minutnik, automatyczne włączanie i wyłączanie, i co_tam_jeszcze_mają ![]() (acha drugie 'primo' - szanowny twierdzi, że schabowe są 'jakieś inne'. Ale czy facet może się znać na porządnej kuchni ![]() ![]() (acha - trzecie ![]() Zmieniany 3 raz(y). Ostatnia zmiana 17-05-2012 - 23:59:22 przez agawa. |
ToJa (offline) |
Post #14 18-05-2012 - 00:14:11 |
|
ale jeśli zakupiłam nowe garnki i jest na opakowaniu informacja, ze nadają się do indukcyjnej to znaczy że sie nadają czy oni ino taki kit wstawiają
zaznaczam, ze garnki były tanie (z promocji, za komplet - stówę) a znalazłabyś w necie tą Twoja indukcje - dasz linka? jakiej firmy masz? mnie bajery nie potrzebne, bo ja z tych gotujących inaczej ![]() podobało mi sie jednak rozszerzanie powierzchni grzejnej z wymiaru garnka na wymiar malej brytfanny a co z piekarnikiem? na pare odpada, raczej elektryczny by mi trza było Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 18-05-2012 - 00:15:21 przez ToJa. |
agawa (offline) |
Post #15 19-05-2012 - 12:50:04 |
okolice |
Moja płyta to:
SIEMENS EH 651TA16E Nie zdecydowałam się na pole poszerzane, bo są duużo droższe, a kasy niet ![]() Zresztą, ja do pieczenia dużych rzeczy w brytwannach używam piekarnika. Swojego piekarnika nie mogę znależć. Ot, taki zwykły, też siemnsa. Też bez bajerów. Bo ja też z tych gotujących_inaczej ![]() A garnki z pewnością się nadają. A może masz jakaś koleżankę z płyta indukcyjną? Weź swój gar i idź sobie do niej na kawkę ![]() ![]() ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 19-05-2012 - 12:52:51 przez agawa. |