sprzęt agd, lodówka, pralka, tv i inne
justyna81 (offline) |
Post #1 25-01-2014 - 20:47:10 |
|
Kochane
Wiem, ze to forum dla amazonek i trochę głupio mi zakładać wątek odnośnie zakupów ale tylko tutaj wszystkich piszących obdarzam zaufaniem. Mam wrażenie, że na forum agd, które odwiedziłam znaczna część postów to są reklamy. Jedni piszą, że ta sam sprzęt jest cichy i się nie psuje inni, że głośny i awaryjny. ehhh Wymieniam w domu lodówkę. Szukam takiej z zamrażalnikiem u dołu, żeby dużo się w nim mieściło. Chciałabym zapytać jaką polecacie, tzn jakiej firmy. Jaką kupiłyście albo wasi znajomi i jesteście zadowolone bo do tej pory się nie popsuła. Z góry dzięki za pomoc |
Al_la (offline) |
Post #2 25-01-2014 - 21:56:48 |
k/Warszawy |
Nie pamiętam imienia mojej lodówki i nie wiem, czy jest bezawaryjna, bo mam ją niecały rok. Na razie ok.
Poprzednią miałam Amicę i w ciągu 12 lat życia zepsuła się raz (termostat), a potem wysiadł agregat i poszła na złom. W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
filipinka35 (offline) |
Post #3 25-01-2014 - 22:05:23 |
|
Ja mam od 6 lat Elektroluxa i jestem bardzo bardzo zadowolona.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-01-2014 - 22:06:52 przez filipinka35. |
filipinka35 (offline) |
Post #6 25-01-2014 - 22:28:44 |
|
I jeszcze dopisze, ze moja rozmraza sie i myje raz na rok.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
dziubas (offline) |
Post #8 25-01-2014 - 23:35:14 |
Gdańsk |
Warto sprawdzić czy drzwi lodówki otwierajac sie nie wykraczaja poza linie bocznej scianki! Nie umiem tego dobrze sformułować... Bo jezeli np drzwi lodówki otwierają się na sciąne czy stoi między meblami to otwarte drzwi powinny mieścic sie w bocznym obrysie.
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
dziubas (offline) |
Post #10 26-01-2014 - 11:12:27 |
Gdańsk |
Ja też mam polara od 0k. 17lat i sprawuje sie na 5+
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Halinka (offline) |
Post #11 26-01-2014 - 12:28:15 |
|
LG, osobna zamrażarka na dole, pojemna (mieszczę się ze wszystkim, a mieszkam poza miastem i mam 3 chłopów, więc mrożę na wszelki wypadek co najmniej 3 chleby, poza tym mięsko, ryby, gotowe potrawy, trochę warzyw i owoców z własnego ogródka i litrowe pudło lodów też zawsze się mieści ). Nie trzeba rozmrażać - nie robiłam tego ani razu, a sprzęt ma 10 lat. Działa bezawaryjnie, długo trzyma w razie braku prądu.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-01-2014 - 12:30:31 przez Halinka. |
justyna81 (offline) |
Post #12 26-01-2014 - 13:21:35 |
|
ooo tego nie wzięłam pod uwagę :/ hmmm to dodatkowy centymetry. Na szerokość i głębokość lodówka mi się mieści ale jako, że jak mam długa a wąską kuchnie to prawdopodobnie szafki na wprost niej będą musiały zniknąć.(znaczy się zostaną postawione na miejscu stołu) teraz mam włoską lodówkę Ardo, w której popękały plastiki ( cała tylna ścianka ) a babcia ma polską Amikę i do tej pory nic się nie dzieje, nie była w naprawie ani raz - obie mają podobny okres użytkowania. Zazdroszczę wam tych Polarów i Amik bo teraz niestety Amiki ( i pozostali producenci ) nie produkują już w Polsce więc nowa tyle wytrzyma. ( tzn części są z chin a tylko składane u nas) co do Amiki to w nich połowę jednej szuflady zamrażalnika zajmuje miejsce na silnik - wiec tak naprawdę pojemność mają mniejszą. Mastercook chciałam kupić ale teraz w sprzedaży zostały tylko małe ok 150cm a ja chciałam taką 180 cm. Elektroluxa i LG nie brałam pod uwagę, także dzięki za podpowiedź pooglądam je. |
hanka_59 (offline) |
Post #13 26-01-2014 - 16:40:17 |
Reda |
Ja kilka lat temu kupiłam Boscha- 180 cm, zamrażalnik 3 -szufladowy, komora o obniżonej temp. na wędliny, półka na napoje. Naprawdę funkcjonalna i pojemna, nawet przy mojej (swego czasu) "włoskiej rodzinie" Kupując nową lodówkę zastanów się czy nie warto aby była typu "no frost" - nie musisz rozmrażać
|
jano0244 (offline) |
Post #14 26-01-2014 - 17:06:20 |
Mrągowo |
Kiedy z 10 lat temu, zdecydowaliśmy się wymienić w końcu starego poczciwego "Mińska" na coś nowego, myśleliśmy o Bosch-u. Będąc już w drodze do sklepu, zadzwoniłem jeszcze do koleżanki, która lodówkę Bosch już używała, aby dowiedzieć się na temat jej rozmiarów zewnętrzynych. Koleżanka odpowiedziała, że w jej Bosch-u właśnie padł agregat (po 2,5 roku).
No i zaraz kupiliśmy - Elektroluxa Chłodzi i mrozi bez przerwy już tych dobrych parę latek. Wymieniłem tylko uchwyty do drzwi chłodziarki i zamrażarku, bo popękały sobie po pewnym czasie. Oryginalne strasznie drogie, znalazłem znacznie tańsze, ale równie dobre zamienniki. Nas dwoje, choroba tylko jedna... |
lulu (offline) |
Post #16 26-01-2014 - 17:40:20 |
k/Kwidzyna |
Ja mam lodówkę Indesit. Chodziła kila lat u syna, wymieniali na jeszcze większą, bo synowa uznała, że za mała, syn, że chyba się psuje , jakiś powód wymiany musi być. Ja wzięłam tą ich "starą", sama miałam baaardzo pełnoletniego mińska. Mam ją już dwa lata. Indesit zamrażalnik ma na dole, 3 szuflady w zamrażalniku, zmieściło się tam pół świniaka, czyli pojemna. Sama się rozmraża (górna część), o zepsuciu chyba nie myśli. Ogólnie jestem zadowolona.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-01-2014 - 17:40:53 przez lulu. |
justyna81 (offline) |
Post #17 26-01-2014 - 20:34:10 |
|
ehh wychodzi na to, że jak się ma pecha to nawet bosh może się popsuć.
teraz polar to to samo co whirpool tzn tylko inna naklejka na lodówce. Kusi mnie ten elektrolux i indesit jutro idę do sklepu pooglądać w realu a zakupem poczekam jeszcze do czwartku może będą jeszcze fajne promocje. Różnice w cenach między sklepami wynoszą nawet 150 zł |
dziubas (offline) |
Post #18 27-01-2014 - 01:08:53 |
Gdańsk |
Trzymam kciuki!
rokoszanka (offline) |
Post #19 28-01-2014 - 17:14:00 |
|
jesli chodzi o lodówkę to może pomoże ten artykuł: [www.morele.net]
|
nutka (offline) |
Post #23 29-01-2014 - 20:43:48 |
|
Justynko, weź pod uwagę jeszcze firmę Liebherr. Kupiłam lodówkę tej firmy za namową znajomego sprzedawcy i jestem zadowolona
"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |
justyna81 (offline) |
Post #24 30-01-2014 - 13:36:32 |
|
pooglądałam te lodówki Liebherr i są bardzo fajne, zwłaszcza tzn te z opcją wyłączenia mrożenia szuflady zamrażalnika jak w niej nic nie trzymamy są super ale chyba nie na moją kieszeń. Szkoda, że są niemieckie bo ja staram się kupować sprzęt robiony w Polsce. To są konkretne miejsca pracy.
( kurcze za dużo radia kiedyś słuchałam i teraz mi został taki stosunek do zakupów, że obojętne co kupuje to sprawdzam czy w Polsce produkowane obojętne czy to jest mydło za 3 zł czy coś droższego ) ps Teraz są fajne wyprzedaże w realu. Chce tam kupić maszynkę do mielenia mięsa z szatkownicą. Naprawdę się opłaca. W kryzysie jest tak, że jedzonko jest drogie a sprzęt jest tani. Jak kryzys minie będzie odwrotnie, więc trzeba korzystać. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-01-2014 - 13:40:32 przez justyna81. |
dziubas (offline) |
Post #25 30-01-2014 - 13:40:43 |
Gdańsk |
Brawo Justysiu!
nutka (offline) |
Post #27 31-01-2014 - 07:53:45 |
|
Jagodulko, ja również preferuję polskie marki . Co do lodówki, to nie płaciłam za nią jakichś "strasznych" pieniędzy. Chodzi bezawaryjnie prawie 10 lat, co przy obecnych sprzętach, które zaczynają szwankować wraz z zakończeniem gwarancji, jest dużym sukcesem.
"W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |
marzeniasenne (offline) |
Post #29 03-02-2014 - 12:00:45 |
Warsyawa |
Dzieki za polecenie, przydatny. Ja mam w swoim mieszkaniu niestety malutką lodówkę, ze względów powierzchniowych... Mamy niewielkie mieszkanie, więc lodówka musiałabyć "upchana", bo to podstawa każdego mieszkania i bez niej się nie da. Firma Polar u nas w mieszkaniu króluje. A lodówka Sprawuje się dobrze, przede wszystkim jest cicha, bo w małym mieszkaniu to by było udręką, jakby buuuuuczała jak krowa. Gdzieś po cichu marzę i kreuję sobie w głowie nasze nowe przestrzenne mieszkanie, gdzie kuchnia będzie tak ogromna z wyjściem na salon, że będziemy mogli zaszaleć i moje marzenie lodówki side by side się spełni A na tę chwilę, jedyne co mogę, to pomarzyć...
Ikea ma chyba to do siebie, że każdy jak raz wejdzie to już ciężko o niej zapomnieć i nie wrócić. A, że każda rzecz jest tak optymistycznie tania, że grzech nie kupić tylk później rachunek przy kasie zadziwia. Ja czasmai jak odwiedzam Ikeę, to tez poluję na takie ciekawostki domowe u nich. |
justyna81 (offline) |
Post #30 03-02-2014 - 13:31:31 |
|
Podobał mi sie polar z funkcję eko green - coś z stylu funkcji wakacji i bardzo dużym zamrażalnikiem.
Boshe i Elektrlouksy mają fajne plastiki w środku. O zakupie ostatecznie zadecydowały względy wielkościowe i finansowe. Kupiłam Beko z Reala( promocja z gazetki) za 999zł plus dostałam w kasie bony za 300zł. W cenie lodówki wniesienie i wyniesienie starej. W innych sklepach dodatkowe 100 zł (w neo liczą sobie ok 200zł ). Jak się popsuje za 5 lat nie będzie szkoda. ( wtedy wymienię na coś porządnego) Lodówka 55 x 60 cm więc najprawdopodobniej wejdą mi i dolne szafki. ( u mnie jest tylko 110 cm miejsca ale może jakoś się uda) Jakby nie ta promocja wzięłabym wszytko inne tylko nie beko ale wole pieniążki do czegoś innego dołożyć |