sprzęt agd, lodówka, pralka, tv i inne
Agaba190 (offline) |
Post #5 14-11-2015 - 07:40:25 |
k/Warszawy |
Hi,Hi,Hi toć właśnie o Samsungu pisałam. Nie powiem, ciąg ma bardzo dobry. Jak nastawię na maxa to dywan do góry unosi i kurz i piasek ładnie zbiera. No i co z tego? Włosy kocie przynajmniej w połowie zostają na dywanie. Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. Mark Twain |
Al_la (offline) |
Post #7 14-11-2015 - 12:08:50 |
k/Warszawy |
Ja też mam taki potwór kupiony na raty - właśnie ze względu na sierść. Sprawuje się bez zarzutu.
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
justyna81 (offline) |
Post #8 14-02-2019 - 10:14:22 |
|
Moja zmywarka bosha nadal pracuje bez zarzutu za to pralka indesit mi rdzewieje przy szufladzie i hałasuje okropnie. ( wiedziałam, żę tak będzie bo na youtube ktoś wrzucał filmik że jest głośna ale nie sądziłam, że będzie o 16.00 przeszkadzać nawet sąsiadom z dołu :/ )
Planuje zakup pralki dla babci. Polecacie jakąś dobrą i cichą? żeby się nie zaczęła po 2 latach trzaskać jak indesit. Pralka na 2 osoby. Prosta w obsłudze. wymiary max: wys do 100cm, długość 60cm, szer czy głębokość do 45cm i najlepiej jakby miała funkcję typu połowa załadunku- żebym mogła sobie kilka rzeczy przeprać jeansy, dwie bluzki itp. i nie musiałam jeździć z praniem do domu. z góry dziękuję Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 14-02-2019 - 10:26:14 przez justyna81. |
Agaba190 (offline) |
Post #9 14-02-2019 - 15:30:53 |
k/Warszawy |
Też jestem na etapie wybierania pralki. Ponieważ w łazience, którą będę niedługo wyposażać jest mało miejsca to muszę wstawić pralkę ładowaną od góry.
U siebie w domu od 18 lat używam Whirlpoola (ani razu nie była naprawiana) i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do tej firmy. Ale może 18 lat temu produkowali inne (czytaj lepsze)?. No i ta moja stara pralka jest normalnie ładowana od przodu. Sama nie wiem jaką teraz firmę i model wybrać. Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. Mark Twain |
Tomasz. (offline) |
Post #10 14-02-2019 - 18:11:45 |
Pruszków |
Ja mam kuchenkę mikrofalową Whirlpool. Była kupiona w lutym 1994 roku. Była to kuchenka wtedy o największej mocy 1000W, starowana elektronicznie, majaca podwójną emisję fal i talerz CRISP. Wtedy były to wszystko nowością.
Pracuje bez żadnej naprawy do dziś- mija 25 lat użytkowania. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
dziubas (offline) |
Post #11 14-02-2019 - 18:38:01 |
Gdańsk |
Mc temu musiałam wymienic kuchenke gazową, wybrać to jeszcze nie problem..., zdecydowałam sie na amicę, nie chciałam kupować w cenie jakby była ze złota... kuchenka jak kuchenka, ale z włascicielem same problemy - trudno sie przyzwyczaić! i jeszce ta swiadomośc, ze teraz wszystko produkuja, żeby ewentualnie do końca gwarancji sie nie psuło..., ehhh! lodówka i pralka tez mają juz ok 20 lat, nie chce nawet o tym mysleć!
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
justyna81 (offline) |
Post #12 18-02-2019 - 00:45:57 |
|
do nowych sprzętów trudno się przyzwyczaić.... kuchenka babci ma dziwnie rozstawione pokrętła do palników ... i zawsze muszę spojrzeć na obrazki i pomyśleć, które pokrętło mam przekręcić....
Pani w sklepie poleciła Amiecę, Gorenje i z tych od góry whirpool.... nie mam do tego głowy. |
dziubas (offline) |
Post #13 18-02-2019 - 13:43:40 |
Gdańsk |
justyna! rozumiem Cie, choc Ty przecież duuużooo młodsza!!! z pokretłami przy kuchence mam tak samo!
od pralek mam fajnego znajomego, ale w tej chwili nie mamjego nr telefonu rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
lulu (offline) |
Post #15 23-02-2019 - 19:25:23 |
k/Kwidzyna |
Ze trzy lata temu wymieniałam kuchenkę, wybrałam elektryczną Amicę z płytą ceramiczną ale nie indukcyjną, jest ok, chociaż kilka dni temu musiałam wymienić termostat w piekarniku, bo wysiadł, ale ja dużo piekę. Pralkę też ostatnio jak wymieniałam to na Amicę, bo jest mądrzej zbudowana, można wymieniać poszczególne elementy, np. łożyska w bębnie. Poprzednio miałam Indesit i właśnie poszły łożyska, i okazało się, że cały bęben trzeba wymienić, bo jest nierozbieralny, a koszt tej wymiany to 3/4 ceny nowej pralki.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna |
justyna81 (offline) |
Post #16 26-03-2019 - 21:17:49 |
|
dzięki :*
jak się dużo różnych spraw ma na głowie to i czasu brakuje na szukanie dobrego sprzętu. pan z forum elektroda doradził, żeby nie zmieniać pralki ze względu na zużycie wody babcia ma taką fajną pralkę, która ma wymiary takie, jak te dzisiejsze pralki otwierane od góry ale jest o połowę niższa. Nigdzie takiej nie kupię. Polska myśl techniczna firmy polar Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-03-2019 - 21:18:39 przez justyna81. |
Migdalova (offline) |
Post #18 25-06-2024 - 19:14:42 |
|
Dobrze jest dyskutować na takie tematy ponieważ wspólnie sobie lepiej doradzimy. Wybór sprzętu agd do kuchni to nie jest łatwa decyzja do podjęcia. Szczególnie jak zobaczymy wybór jaki mamy na rynku, a jest on ogromny. Najważniejsze jest to zastanowić się nad tym czy warto szukać oszczędności bo na dłuższą metę nie ma to sensu. Szczególnie jak lubimy sobie gotować w wolnym czasie. Nie ma chyba nic lepszego niż domowe dania, czego najlepszym przykładem są burgery - https://uwielbiam.pl/przepis/burger-z-kalafiora-z-majonezem-miso Z pewnością takiego smaku nie otrzymamy nawet w kraftowej burgerowni.
|