sprzęt agd, lodówka, pralka, tv i inne
Agaba190 (offline) |
Post #5 14-11-2015 - 07:40:25 |
k/Warszawy |
Hi,Hi,Hi toć właśnie o Samsungu pisałam. Nie powiem, ciąg ma bardzo dobry. Jak nastawię na maxa to dywan do góry unosi i kurz i piasek ładnie zbiera. No i co z tego? Włosy kocie przynajmniej w połowie zostają na dywanie. ![]() Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. Mark Twain |
Al_la (offline) |
Post #7 14-11-2015 - 12:08:50 |
k/Warszawy |
Ja też mam taki potwór kupiony na raty - właśnie ze względu na sierść. Sprawuje się bez zarzutu.
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
justyna81 (offline) |
Post #8 14-02-2019 - 10:14:22 |
|
Moja zmywarka bosha nadal pracuje bez zarzutu
![]() Planuje zakup pralki dla babci. Polecacie jakąś dobrą i cichą? żeby się nie zaczęła po 2 latach trzaskać jak indesit. Pralka na 2 osoby. Prosta w obsłudze. wymiary max: wys do 100cm, długość 60cm, szer czy głębokość do 45cm i najlepiej jakby miała funkcję typu połowa załadunku- żebym mogła sobie kilka rzeczy przeprać jeansy, dwie bluzki itp. i nie musiałam jeździć z praniem do domu. z góry dziękuję ![]() Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 14-02-2019 - 10:26:14 przez justyna81. |
Agaba190 (offline) |
Post #9 14-02-2019 - 15:30:53 |
k/Warszawy |
Też jestem na etapie wybierania pralki. Ponieważ w łazience, którą będę niedługo wyposażać jest mało miejsca to muszę wstawić pralkę ładowaną od góry.
U siebie w domu od 18 lat używam Whirlpoola (ani razu nie była naprawiana) i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do tej firmy. Ale może 18 lat temu produkowali inne (czytaj lepsze)?. No i ta moja stara pralka jest normalnie ładowana od przodu. Sama nie wiem jaką teraz firmę i model wybrać. ![]() Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. Mark Twain |
Tomasz. (offline) |
Post #10 14-02-2019 - 18:11:45 |
Pruszków |
Ja mam kuchenkę mikrofalową Whirlpool. Była kupiona w lutym 1994 roku. Była to kuchenka wtedy o największej mocy 1000W, starowana elektronicznie, majaca podwójną emisję fal i talerz CRISP. Wtedy były to wszystko nowością.
Pracuje bez żadnej naprawy do dziś- mija 25 lat użytkowania. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
dziubas (offline) |
Post #11 14-02-2019 - 18:38:01 |
Gdańsk |
Mc temu musiałam wymienic kuchenke gazową, wybrać to jeszcze nie problem..., zdecydowałam sie na amicę, nie chciałam kupować w cenie jakby była ze złota... kuchenka jak kuchenka, ale z włascicielem same problemy - trudno sie przyzwyczaić!
![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
justyna81 (offline) |
Post #12 18-02-2019 - 00:45:57 |
|
do nowych sprzętów trudno się przyzwyczaić.... kuchenka babci ma dziwnie rozstawione pokrętła do palników ... i zawsze muszę spojrzeć na obrazki i pomyśleć, które pokrętło mam przekręcić....
Pani w sklepie poleciła Amiecę, Gorenje i z tych od góry whirpool.... nie mam do tego głowy. |
dziubas (offline) |
Post #13 18-02-2019 - 13:43:40 |
Gdańsk |
justyna!
![]() ![]() ![]() od pralek mam fajnego znajomego, ale w tej chwili nie mamjego nr telefonu ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
lulu (offline) |
Post #15 23-02-2019 - 19:25:23 |
k/Kwidzyna |
Ze trzy lata temu wymieniałam kuchenkę, wybrałam elektryczną Amicę z płytą ceramiczną ale nie indukcyjną, jest ok, chociaż kilka dni temu musiałam wymienić termostat w piekarniku, bo wysiadł, ale ja dużo piekę. Pralkę też ostatnio jak wymieniałam to na Amicę, bo jest mądrzej zbudowana, można wymieniać poszczególne elementy, np. łożyska w bębnie. Poprzednio miałam Indesit i właśnie poszły łożyska, i okazało się, że cały bęben trzeba wymienić, bo jest nierozbieralny, a koszt tej wymiany to 3/4 ceny nowej pralki.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
justyna81 (offline) |
Post #16 26-03-2019 - 21:17:49 |
|
dzięki :*
jak się dużo różnych spraw ma na głowie to i czasu brakuje na szukanie dobrego sprzętu. pan z forum elektroda doradził, żeby nie zmieniać pralki ze względu na zużycie wody babcia ma taką fajną pralkę, która ma wymiary takie, jak te dzisiejsze pralki otwierane od góry ale jest o połowę niższa. Nigdzie takiej nie kupię. Polska myśl techniczna firmy polar ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-03-2019 - 21:18:39 przez justyna81. |