sprzęt agd, lodówka, pralka, tv i inne

Wysłane przez justyna81 

ira (offline)

Post #1

13-11-2015 - 18:20:09

Pabianice 

I ważne, ze jest ujmujący rotfl

Al_la (offline)

Post #2

13-11-2015 - 18:21:26

k/Warszawy 

Przystojny chociaż? Jaki ma kolorek? duży uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

ira (offline)

Post #3

13-11-2015 - 18:48:59

Pabianice 

Czarny z czerwoną wypustką duży uśmiech I nieźle odkurza, chociaż mąż mówi, że zrobił to sobie tak od niechcenia (naprawdę to powiedział "na j... pies"winking smileygrinning smiley
Żelazko jest biało niebieskie, Alu, a czajnik biały śmiech

Al_la (offline)

Post #4

13-11-2015 - 18:56:42

k/Warszawy 

...ładne chichot

Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Agaba190 (offline)

Post #5

14-11-2015 - 07:40:25

k/Warszawy 

ira
Kupiłam Samsunga, tani, bo o tani mi chodziło duży uśmiech Ujął mnie szczotką do sierści smiling bouncing smiley Wiem, Agabo, że na sierść rady nie ma, ale świadomość, że mam taką szczotę to radocha
Także żelazko.
Oraz nowy czajnik.

Hi,Hi,Hi toć właśnie o Samsungu pisałam. Nie powiem, ciąg ma bardzo dobry. Jak nastawię na maxa to dywan do góry unosi i kurz i piasek ładnie zbiera. No i co z tego? Włosy kocie przynajmniej w połowie zostają na dywanie.

Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia.
Mark Twain

annzaw (offline)

Post #6

14-11-2015 - 08:43:41

Tarnów 

jest jeden potwor ktory pozbawia siersci ale kosztowny. ja kupilam regenerowany model za 1/3 ceny i jest nie do zdarcia. mam trzy koty i psa i tescia alergika ktory jak mu poodkurzam przed odwiedzinami nie narzeka smiling smiley

Al_la (offline)

Post #7

14-11-2015 - 12:08:50

k/Warszawy 

Ja też mam taki potwór kupiony na raty - właśnie ze względu na sierść. Sprawuje się bez zarzutu.

justyna81 (offline)

Post #8

14-02-2019 - 10:14:22

Moja zmywarka bosha nadal pracuje bez zarzutu smiling smiley za to pralka indesit mi rdzewieje przy szufladzie i hałasuje okropnie. ( wiedziałam, żę tak będzie bo na youtube ktoś wrzucał filmik że jest głośna ale nie sądziłam, że będzie o 16.00 przeszkadzać nawet sąsiadom z dołu :/ )
Planuje zakup pralki dla babci. Polecacie jakąś dobrą i cichą? żeby się nie zaczęła po 2 latach trzaskać jak indesit. Pralka na 2 osoby. Prosta w obsłudze.
wymiary max:
wys do 100cm, długość 60cm, szer czy głębokość do 45cm
i najlepiej jakby miała funkcję typu połowa załadunku- żebym mogła sobie kilka rzeczy przeprać jeansy, dwie bluzki itp. i nie musiałam jeździć z praniem do domu.

z góry dziękuję smiling smiley

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 14-02-2019 - 10:26:14 przez justyna81.

Agaba190 (offline)

Post #9

14-02-2019 - 15:30:53

k/Warszawy 

Też jestem na etapie wybierania pralki. Ponieważ w łazience, którą będę niedługo wyposażać jest mało miejsca to muszę wstawić pralkę ładowaną od góry.
U siebie w domu od 18 lat używam Whirlpoola (ani razu nie była naprawiana) i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń do tej firmy. Ale może 18 lat temu produkowali inne (czytaj lepsze)?. No i ta moja stara pralka jest normalnie ładowana od przodu.
Sama nie wiem jaką teraz firmę i model wybrać.

Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia.
Mark Twain

Tomasz. (offline)

Post #10

14-02-2019 - 18:11:45

Pruszków 

Ja mam kuchenkę mikrofalową Whirlpool. Była kupiona w lutym 1994 roku. Była to kuchenka wtedy o największej mocy 1000W, starowana elektronicznie, majaca podwójną emisję fal i talerz CRISP. Wtedy były to wszystko nowością.
Pracuje bez żadnej naprawy do dziś- mija 25 lat użytkowania.

dziubas (offline)

Post #11

14-02-2019 - 18:38:01

Gdańsk 

Mc temu musiałam wymienic kuchenke gazową, wybrać to jeszcze nie problem..., zdecydowałam sie na amicę, nie chciałam kupować w cenie jakby była ze złota... kuchenka jak kuchenka, ale z włascicielem same problemy - trudno sie przyzwyczaić! bezradny język i jeszce ta swiadomośc, ze teraz wszystko produkuja, żeby ewentualnie do końca gwarancji sie nie psuło..., ehhh! lodówka i pralka tez mają juz ok 20 lat, nie chce nawet o tym mysleć! blee

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

justyna81 (offline)

Post #12

18-02-2019 - 00:45:57

do nowych sprzętów trudno się przyzwyczaić.... kuchenka babci ma dziwnie rozstawione pokrętła do palników ... i zawsze muszę spojrzeć na obrazki i pomyśleć, które pokrętło mam przekręcić....
Pani w sklepie poleciła Amiecę, Gorenje i z tych od góry whirpool.... nie mam do tego głowy.

dziubas (offline)

Post #13

18-02-2019 - 13:43:40

Gdańsk 

justyna! serce rozumiem Cie, choc Ty przecież duuużooo młodsza!!! myśliz pokretłami przy kuchence mam tak samo!tak
od pralek mam fajnego znajomego, ale w tej chwili nie mamjego nr telefonubezradny

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

Al_la (offline)

Post #14

23-02-2019 - 18:57:30

k/Warszawy 

Również mam pełnoletnią pralkę Whirlpool i bez żadnej naprawy duży uśmiech

lulu (offline)

Post #15

23-02-2019 - 19:25:23

k/Kwidzyna 

Ze trzy lata temu wymieniałam kuchenkę, wybrałam elektryczną Amicę z płytą ceramiczną ale nie indukcyjną, jest ok, chociaż kilka dni temu musiałam wymienić termostat w piekarniku, bo wysiadł, ale ja dużo piekę. Pralkę też ostatnio jak wymieniałam to na Amicę, bo jest mądrzej zbudowana, można wymieniać poszczególne elementy, np. łożyska w bębnie. Poprzednio miałam Indesit i właśnie poszły łożyska, i okazało się, że cały bęben trzeba wymienić, bo jest nierozbieralny, a koszt tej wymiany to 3/4 ceny nowej pralki.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

justyna81 (offline)

Post #16

26-03-2019 - 21:17:49

dzięki :*
jak się dużo różnych spraw ma na głowie to i czasu brakuje na szukanie dobrego sprzętu.

pan z forum elektroda doradził, żeby nie zmieniać pralki ze względu na zużycie wody
babcia ma taką fajną pralkę, która ma wymiary takie, jak te dzisiejsze pralki otwierane od góry ale jest o połowę niższa.
Nigdzie takiej nie kupię. Polska myśl techniczna firmy polar smiling smiley

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-03-2019 - 21:18:39 przez justyna81.

justyna81 (offline)

Post #17

26-03-2019 - 21:20:55

szukam teraz maszyny do pieczenia chleba.

czy tym cudem można piec chleby bezglutenowe.....

bardzo ładnie proszę o doradzenie jakiejś smiling smiley

Migdalova (offline)

Post #18

25-06-2024 - 19:14:42

Dobrze jest dyskutować na takie tematy ponieważ wspólnie sobie lepiej doradzimy. Wybór sprzętu agd do kuchni to nie jest łatwa decyzja do podjęcia. Szczególnie jak zobaczymy wybór jaki mamy na rynku, a jest on ogromny. Najważniejsze jest to zastanowić się nad tym czy warto szukać oszczędności bo na dłuższą metę nie ma to sensu. Szczególnie jak lubimy sobie gotować w wolnym czasie. Nie ma chyba nic lepszego niż domowe dania, czego najlepszym przykładem są burgery - https://uwielbiam.pl/przepis/burger-z-kalafiora-z-majonezem-miso Z pewnością takiego smaku nie otrzymamy nawet w kraftowej burgerowni.

xiouken (online)

Post #20

04-11-2024 - 02:27:24

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 418
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024