Wyposażenie wnętrza

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

24-01-2010 - 18:25:09

Forumowo 

Tu rozmawiamy o wszystkim, co zdobi wnętrze naszych mieszkań i domów.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-04-2010 - 19:30:33 przez Al_la.

madzia_61 (offline)

Post #2

09-04-2010 - 11:01:46

O znalazlam cus dla siebie ,uwielbiam nowe aranzacje

Al_la (offline)

Post #3

09-04-2010 - 11:32:57

k/Warszawy 

Ja też uwielbiam nowe aranżacje.....oglądać język
U siebie jakoś nie mam polotu. Nie mam duszy artystycznej i wyobraźni.
Mam, jak mam. Dobrze, ze mam i się z tego cieszę duży uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Mamotsa (offline)

Post #4

09-04-2010 - 15:37:02

Ja lubie i ogladac i tworzyc. Nudna za to jestem bardzo bo lubie kolory od kosci sloniopwej po braz i styl kolonialny.

lidziaz (offline)

Post #5

14-04-2010 - 14:21:21

Tomaszów Maz 

ja też uwielbiam aranżację wnętrzsmiling smiley Nawet przyznam Wam się , że to mój zawód rotfl , skończyłam nawet szkołę w tym kierunku. Co prawda zawód wykonywany mam ciut inny , ale moją pasją i dorywczą pracą jest właśnie aranżacja wnętrz smiling smiley

agawa (offline)

Post #6

14-04-2010 - 14:54:43

okolice 

Lidziez, a będziesz doradzać? Bo remont duży przede mną.... a ja niespecjalnie lubię.....

Kris (offline)

Post #7

14-04-2010 - 16:10:37

Radom 

ooo, wlasnie!
...ja tam duzych zmian w moim domku nie planuje, ale upiekszyc cos...czemu nie...

...niedawno wzielam aparat, zeby zrobic troche zdjec, ot tak, dla dokumentacji...
...i byly kaciki do fotografowania, oraz takie ktore omijalam obiektywem...
wtedy wlasnie uzmyslowilam sobie, ze z tymi "omijanymi" mozna by cos zrobic...

...sprobujcie...naprawde przez obiektyw lepiej widac...

Al_la (offline)

Post #8

14-04-2010 - 17:20:13

k/Warszawy 

Krysiu, ja mam wszystkie do omijania duży uśmiech

Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

lidziaz (offline)

Post #9

14-04-2010 - 17:42:59

Tomaszów Maz 

Agawko , oczywiście ,że tak!!!!!! Z wielką chęcią
A jak będziesz potrzebowała mebli , mój mąż jest stolarzem smiling smiley

amado (offline)

Post #10

14-04-2010 - 19:08:08

To ja się zgłaszam, jestem w posiadaniu dużego pokoju dziwnego kształtu, niewiele okien, trochę otworów i zero mebli, noo jest kanapa i telewizor - ciągle nie wiem jak go porządnie urządzić.

agawa (offline)

Post #11

14-04-2010 - 21:54:50

okolice 

Lidziu, super smiling smiley Z większą nadzieją zaczynam myśleć o czekającym nie 'wydarzeniu' kwiatek
Jak się ogarnę czasowo, skrobnę na priva smiling smiley
Amadku, dawaj zdjęcia, pokombinujemy smiling bouncing smiley

dani (offline)

Post #12

14-04-2010 - 21:57:34

amado
jest kanapa i telewizor - ciągle nie wiem jak go porządnie urządzić.
Trzeba jeszcze postawic jakiś stoliczek,żeby było na czym kawę i ciasto...ewentualnie ptasie mleczko... postawić....chichot

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

amado (offline)

Post #13

14-04-2010 - 22:42:34

dani
Trzeba jeszcze postawic jakiś stoliczek,żeby było na czym kawę i ciasto...ewentualnie ptasie mleczko... postawić....chichot

... i nogi położyć rotfl

ja_aga (offline)

Post #14

15-04-2010 - 19:40:35

Warszawa 

Lidzi superaśnie duży uśmiech Mojemu saloonowi przydałoby się upiększenie i chętnie skorzystam z pomocy Waszej dziewczynki. Już widzę tę burzę mózgów myśli. Zdjęcia mam zrobione, tylko jeszcze nie naumiałam się ich wstawiać wstydniś

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-04-2010 - 19:42:55 przez ja_aga.

dani (offline)

Post #15

15-04-2010 - 20:37:41

Jak się nie naumiałaś,jak ja je już oglądałam?hot smiley
Salon fajny,fajny....

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

ja_aga (offline)

Post #16

15-04-2010 - 20:58:47

Warszawa 

No właśnie to moja pierwsza próba była i się udało. Teraz jeszcze próba zamieszczania w postach radocha

bożka1 (offline)

Post #17

15-04-2010 - 21:11:31

Jastrzębie Zdrój 

Ładny pokoik, fotograf też z Ciebie dobry zdjęcie wyszło- to teraz meblujemy???hura

ja_aga (offline)

Post #18

15-04-2010 - 21:17:57

Warszawa 

Meblujemy, meblujemy .... Jakieś propozycje? ok

Zaraz dodam jeszcze kilka, bo to jest pokój połączony z kuchnią przewraca_oczy

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-04-2010 - 21:19:12 przez ja_aga.

bożka1 (offline)

Post #19

15-04-2010 - 21:59:33

Jastrzębie Zdrój 

Mnie się podoba zwłaszcza ta duża kuchnia z wyspą można gotować w pokoju jest trochę mało miejsca dla gości do siedzenia , jak wszystkie wpadniemy

mag_dag (offline)

Post #20

15-04-2010 - 22:34:16

Sosnowiec 

ja_ago, ja w pierwszej kolejności bym powiesiła coś (większego niż mniejszego) nad kanapą - może nawet kilka rzeczy - jak robisz zdjęcia, to mogą być zdjęcia przewraca_oczy

nie lubię pustych ścian, wyglądają jakby czekały na obrazki - u mnie pełno na ścianach

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

ja_aga (offline)

Post #21

16-04-2010 - 08:43:01

Warszawa 

Zgadzam się z Tobą Maguś, że łyse ściany czekają na obrazki. I pewnie pogrzebię w fotkach i przerobię je na jakieś łobrazy/plakaty (teraz jest tyle fajnych metod). Do tej pory upierałam się nad obrazem, ale czasu brakuje na chodzenie po galeriach, czy pracowniach - bo znam siebie, jakbym kupiła coś tymczasowego, to wisiałoby to długo (w końcu prowizorki to najtrwalsze rzeczy).

Dziewczynki, czy w kąciku nad TV też powinnam powiesić jakiś obrazek, czy może jakąś delikatną deskę w formie półki i ustawić tam np. aniołki, albo książki?

Z mężem lubimy przestrzeń, stąd też mamy tylko kanapę i małą ławę (zabraną z poprzedniego mieszkania - da się przerobić na wąski stół, krzesełka składane też są - więc miejsca siedzące dla gości się znajdą - zapraszam chętnych radocha). Chciałam mieć i stolik kawowy z fotelami i stół z krzesełkami - to wszystko można wstawić, tylko zabierze przestrzeń - no i tak stoję w tym rozkroku, bo nie można zjeść ciastka i mieć ciastko (a może można?)

agawa (offline)

Post #22

16-04-2010 - 08:51:38

okolice 

Kąt za tv zazwyczaj jest trudny... dla mnie też. Kedyś, gdy mój tv stał na zwykłym stoliku i w kącie to za nim ustawiłąm bardzo dużą palmę. Jakoś nigdy się nie przekonałam do półeczek w salonie... Teraz tv postawiłąm w dużej szafie chińskiej, ma zamykane drzwi, więc na co dzień telewizora nie mam smiling smiley i nie stoi w kącie, tylko pezpośrednio na ścianie.
Strasznie podoba mi się kuchnia. Lubię takie nowoczesne przestrzenie. A co Ja_aguś wisie na ścinanie w kuchni prostopadłej do okna? Takie białe prostokąty?.... się_podoba smiling smiley
Z zdjęcia - koniecznie. Może zamiast jednego dużego to kilkanaście różnej wielkości oprawionych w proste ramki, ale koniecznie z dużymi pas-partu... Albo jeden duży. smiling smiley

ja_aga (offline)

Post #23

16-04-2010 - 09:53:41

Warszawa 

Te białe prostokąty to takie szafki na kieliszki i szklaneczki, bardzo wąskie - nie chcieliśmy mieć tzw. tradycyjnych trumienek nad blatem - no ale mogliśmy sobie na to pozwolić, bo z kolei cała sąsiednia ściana jest zabudowana (ta z lodówką) uśmiech

lidziaz (offline)

Post #24

16-04-2010 - 10:37:34

Tomaszów Maz 

Hej Ja-ago hej , pozwolę sobie tutaj na mały mój subiektywny komentarz. Dla mnie kanapa powinna stać pod oknem , a na ścianie , gdzie stoi kanapamógłby zawisnąć na ścianie telewizor (jakby jeszcze jakąś fajną podświetloną wnękę z k-g , w której zagrałabym kolorem - może być tapetą na niego(ten tv) zrobić , dodałoby klimatu. Fajne są te półki , które zawisły na ścianie na przeciwko kuchni . W kącie , który okupuje tv postawiłabym robioną na zamówienie witrynę (taką , aby nie wychodziła bokami za mocno na pokój) , aby jej frontem zgubić ten kątprzewraca_oczy I jeszcze w kuchni , stojąc przodem do pokoju , na ściance po prawo , poproś koniecznie stolarza o taką jakby szafkę bez frontu - głęboką na jakieś 15 cm , niezbyt szeroką , ale długą - będzie uwieńczeniem całości - bo czegoś mi tam brakuje duży uśmiech . Całuski

ja_aga (offline)

Post #25

16-04-2010 - 11:53:34

Warszawa 

Lidziu, za Twoją namową przestawiłam kanapę pod okno i sprawdziłam jak to będzie duży uśmiech. A co Wy dziewczynki o tym sądzicie? Zamieściłam dwie fotki.
Co do tej witryny przy wyspie zgadzam się w pełnej rozciągłości. Ale z kanapą to nie wiem. Teraz siedząc na kanapie, mogę obserwować to, co dzieje się za oknem, rosną tam dwie brzozy, często koty przesiadują na parapecie. Natomiast, kiedy kanapa stoi pod oknem, to zostaje mi tylko ściana, no i TV. myśli

lidziaz (offline)

Post #26

16-04-2010 - 12:22:25

Tomaszów Maz 

Dla mnie o.k , tylko koniecznie kochana trzeba tę ścianę ozdobić cudnie. Może jakaś fajna fototapeta (kolory jesieni) - dodałaby przestrzeni , tylko ja dobudowałabym ściankę z wnęką i dopiero w tej wnęce dała fototepetę , bądź tapetę , i dookoła tej nowopowstałej wnęki wpuściłabym wąż świetlny , aby dawał nie tyle światło , co łunę światła , a optycznie poszerzyłabyś sobie pokójduży uśmiech

Agaba190 (offline)

Post #27

16-04-2010 - 13:09:16

k/Warszawy 

ja_aga
Lidziu, za Twoją namową przestawiłam kanapę pod okno i sprawdziłam jak to będzie duży uśmiech. A co Wy dziewczynki o tym sądzicie? Zamieściłam dwie fotki.
Co do tej witryny przy wyspie zgadzam się w pełnej rozciągłości. Ale z kanapą to nie wiem. Teraz siedząc na kanapie, mogę obserwować to, co dzieje się za oknem, rosną tam dwie brzozy, często koty przesiadują na parapecie. Natomiast, kiedy kanapa stoi pod oknem, to zostaje mi tylko ściana, no i TV. myśli

Buuuu, smutny nie moge wejść w Twoją galerią, a wczesniej mogłam.
Nieaktualne juz mogę. śmiech

Mnie bardziej sie podoba tak jak na zdjęciu Nr 1. Kanapa na wprost okna.

Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia.
Mark Twain

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 16-04-2010 - 13:15:55 przez Agaba190.

strawberry1 (offline)

Post #28

22-04-2010 - 18:37:19

bardzo lubię czytać blogi o wnętrzach
szczególnie jeden podoba mi się bardzo- fajne pomysły ma autorka- polecam

[decoratorium.blox.pl]

strawberry1 (offline)

Post #29

25-04-2010 - 18:31:04

jasne, pastelowe wnętrza są piękne. Ale mnie się podobają różne trendy, różne style, różne kolory. no może z wyjątkiem żółtego- blee
ostatnio np spodobały mi się płytki Zienia [www.tubadzin-zien.pl]
nawiązuje do atmosfery Paryża, Londynu. W kolekcji Piccallida są energetyczne czerwone cegiełki albo teraz modny motyw z architektury miasta - Big Ben. Jak ktoś chce remontować łazienkę to może się pokusić chociaż na obejrzenie jego kolekcji. Białą , czarną czy czerwoną cegiełkę płytkę można też wykorzystać do kuchni na ścianę.
Energetyczny czerwony można też np wprowadzić w dodatkach- czerwona lampa, czerwony fotel, czerwony żyrandol, czy jedna ściana pomalowana na czerwono. To zbyt mocny kolor i tylko wkomponowanie go jako akcent lub akcenty da efekt.
Całkiem nieźle wygląda kuchnia , szafki czerwone - lakierowane w zestawieniu z czarnym granitowym blatem. Tylko istnieje obawa , że się szybko znudzi.
Fajnie do beżu i jasnego tła jako bazy komponuje się turkusowy kolorek.

Mam nadzieję , że ten wątek się rozkręci bo akurat aranżacja wnętrz to coś co mnie kręcirotfl

Al_la (offline)

Post #30

25-04-2010 - 20:00:14

k/Warszawy 

Podobają mi się zarówno czerwone, jak i turkusowe szafki w kuchni (obie wersje widziałam), ale zdecydowanie tylko u kogoś.
U siebie takich ostrych kolorów nie wyobrażam sobie. Po pierwsze dlatego, że lubię pastele i kolory ciepłe, słoneczne. Po drugie dlatego, że są kolory dodające energii, a ja jej nie potrzebuję.
Kiedyś w salonie meblowym rozmawiałam z panią psycholog zatrudnioną na etacie. Powiedziała mi, że doradzając klientowi bierze pod uwagę mnóstwo czynników - nawet choroby. I pewnie coś w tym jest, bo nie wytrzymałabym długo w pomieszczeniu pomalowanym na czerwono. Po pewnym czasie czuję rozdrażnienie i wzrost ciśnienia, a i tak mam wysokie. Mój pokój jest w zieleni i bardzo mi odpowiada.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-04-2010 - 20:02:03 przez Al_la.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 879
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024