Wyposażenie wnętrza
Marianna08 (offline) |
Post #2 03-04-2011 - 17:36:12 |
Kraków |
Odkurzam ten wątek, bo mam problem dotyczący okien.
Chodzi o to, że mam na razie rolety, a chciałabym mieć jeszcze firanki, ale takie tylko po bokach okien , złapane czymś w środku ( np.kokardą jakąś). Te firanki miałyby być z półprzeźroczystego materiału. Wszystko wiem, oprócz jednego: KOLORU. Ściany mam w takim jasnym pastelowym kolorze, (chyba najbardziej by pasowała do niego nazwa blada brzoskwinia). Jedną ścianę mam w czekoladowym brązie. Rolety są zbliżone kolorem do ścian. Pokój ma 2 okna ( jedno na południe, jedno na zachód) i osobne drzwi na południowo-zachodni balkon ( na takiej ściętej ścianie. Jest bardzo słoneczny i ma 17 m2 , a widoczna na zdjęciach kanapa będzie przeze mnie wymieniona na bardziej lekką , jasną kanapę narożną. Kanapa, oraz fotel pochodzą jeszcze ze starego mieszkania, w którym stały w pokoju o powierzchni 30m2. No i mam dylemat, jaki wybrać kolor tych firanek. Krem lub ecru za bardzo się chyba zleją ze ścianami. Rozważam opcję jasnego czekoladowego brązu, ale nie wiem, czy to za bardzo przytłaczające nie będzie. Zamieszczam zdjęcia w galerii , choć nie oddają one w pełni kolorów. Bardzo proszę o pomoc w doborze koloru, bo chciałabym przed Świętami te firanki już mieć. Nie martw się o jutro. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka dziś... |
Marianna08 (offline) |
Post #3 10-04-2011 - 16:08:30 |
Kraków |
Zamówiłam na allegro woal w kolorze ciemnego brązu
w rewelacyjnie niskiej cenie 5zł/mb (szerokość 1,5m). Już mi wysłali i powinnam go wkrótce dostać. Nawet jeśli kolor nie będzie całkiem trafiony, to nic się nie stanie, bo zapłaciłam z kosztem przesyłki poniżej 100zł. Teraz tylko pociąć i wykończyć ( koleżanka z maszyną do mnie wpadnie). Zrobię zdjęcia i pokażę efekt w galerii. Nie martw się o jutro. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka dziś... |
Marianna08 (offline) |
Post #6 10-04-2011 - 22:36:13 |
Kraków |
To będą Beciu tylko takie zasłono-firanki po bokach okien, zebrane kokardami pośrodku. Nie będę na całych oknach. W oknach mam materiałowe jasne rolety. Sama jestem ciekawa efektu.... Nie martw się o jutro. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka dziś... |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #7 05-12-2011 - 15:37:06 |
|
Planuję zmienić wystrój kuchni.Szafki,płytki na ściany pomiędzy szafkami,firanki,rolety itp.
Nie jest to sprawa na już bo wiadomo finanse jeszcze kruchutkie ale chciałabym powoli planować i krok po kroku realizować. Kuchnia jest spora,mogłabym zabudować ją gotowymi szafkami ale musiałyby wtedy być dwa komplety.Na zamówienie zabudowy a najpierw projektu jeszcze mnie nie stać.Poza tym miedzy kuchnią a salonem jest ścianka.Od strony salonu jest ozdobna,fakturowa z oświetlonymi kwadratami.Druga strona,w kuchni tylko zagipsowana bo wymyśliłam sobie zabudować na niej lodówkę ze słupkami wysokimi po obu jej stronach.Zastanawiam się czy jeżeli sama zaprojektuję sobie swoją wersję mebli na ta ścianę to jest opcja coby u producenta szafek zamówić dodatkowe na zamówienie?Jakie macie doświadczenie w tym temacie? |
Haniap. (offline) |
Post #8 05-12-2011 - 17:04:53 |
Poznań |
Ja mam bardzo nietypową kuchnię w kształcie litery L i nie mogę mieć gotowego zestawu szafek. Kika lat temu robiłam remont i zamówiłam projekt i wykonanie w firmie. Bardzo mi się podobała współpraca z panem projektantem, bo słuchał moich pomysłów i dostosował je do projektu. Wyszło pięknie i tak jak sobie wymarzyłam....
"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje" Ezop |
Al_la (offline) |
Post #9 05-12-2011 - 17:14:24 |
k/Warszawy |
Ja tez robiłam szafki na zamówienie, bo w kuchni mam 3 okna i nijak nie mogłam dobrać szafek, żeby choć jedną powiesić.
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Halinka (offline) |
Post #10 05-12-2011 - 18:13:15 |
|
Ja mam w domu większość mebli na zamówienie, w tym w kuchni, i też jestem zadowolona, a finansowo wcale nie wyszło drogo - często taniej niż w sklepach, no i wszystko idealnie pasuje. Stolarz polecony przez znajomą. Ja robiłam projekty, a potem pan mi je dostosowywał, że tak powiem, bardziej praktycznie Miło wspominam, bo to mądry facet był (inżynier, nie pamiętam od czego, ale nie od stolarki) i współpraca była rzeczowa i twórcza
|
Post #11 05-12-2011 - 18:28:04 |
|
W takim razie zaraz biorę kartkę w kratkę i ołówek i bedem planować A to co nabazgram to obfotkuję i Wam pokaże.Może doradzicie coś biednemu żuczkowi
|
Post #13 05-12-2011 - 20:43:37 |
|
Tu jest projekt domu
[www.wybieramydom.pl] Z tym że w kuchni nie mamy tych dwóch wąskich okienek tylko jedno duże,takie samo jak to od frontu.Poza tym ta ścianka dzieląca kuchnię od salonu jest bardziej w lewo,na linii prostej jak okno kuchenne frontowe.Myślałam o zabudowie dookoła ścian,plus na tej ściance lodówka w zabudowie a stolik i stołeczki na środku,i to małe bo duży stół z krzesłami będzie w salonie,z drugiej strony tej ściany. |
Post #15 05-12-2011 - 20:55:53 |
|
No dobra.To idę Ale szybko nie będzie.
|
Post #17 05-12-2011 - 21:03:18 |
|
Mag,wlizę,spokojnie.Właśnie po to ta ściana jest dalej w lewo posunięta a i jakieś 30cm poszła na salon więc obmierzona odległość.Początkowo na tej ścianie miała być pełna zabudowa z racji tego że nie mam spiżarki ani piwnicy więc jakieś weki czy zapas szkła albo np WINO tak?miało tam być ale pomysł z lodówką i słupkami bardziej mi się podoba.Bo wypatrzyłam w katalogu Ikeii że dobrze by mieć w tych słupkach bocznych kosze cargo,wysuwane.Kombinuję co?
|
agawa (offline) |
Post #19 05-12-2011 - 21:27:18 |
okolice |
Uwielbiam cargo Teraz mam jedno, domowym sumptem zainstalowane. Trzymam w nim zapasowe_różne_mąki_i_inne_kasze.
A chciałabym mieć takie na butelki wina, soki... Chciałam zdjęcie znaleźć, ale tylko ogromiaste som... eh... ale i tak wiecie o co mi chodzi; najbardziej o ten piękny porządek, który na tych zdjęciach jest fotografowany Swojego własnego 'porządku' Wam nie pokażę |
Post #20 05-12-2011 - 21:47:47 |
|
Aga,o takim porządku myślisz?Mnie osobiście baaaardzo się podoba |
Post #23 05-12-2011 - 22:01:49 |
|
Wiem Halinko i dlatego nie pokaże Wam obecnego stanu mojej kuchni.Niby sprzątamy i sprzątamy i układamy a i tak do publikacji zdecydowanie się nie nadaje
|
karolina21 (offline) |
Post #24 30-12-2011 - 18:16:48 |
Strzelce Krajeńskie |
|
filipinka35 (offline) |
Post #28 30-12-2011 - 23:00:12 |
|
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Post #29 30-12-2011 - 23:10:20 |
|
O jesuuuu
przepraszam,idę sobie już |
Magda (offline) |
Post #30 30-12-2011 - 23:21:55 |
Jastrzębie Zdrój |
hm porządki ...robiłam segregację papierów...co nie potrzebne do spalenia...stało się inaczej...nie włączyłam myślenia...potrzebne papiery powędrowały do spalenia...ale co ich się naszukałam....brak słów...w drugi dzień świąt ...poszukiwałam ich...drabina też poszła w ruch
|