Zmywarka.
Hala1962 (offline) |
Post #2 28-09-2010 - 20:40:10 |
Szczecin |
Ja mam Bauknechta, właśnie jest na wykończeniu....ale swoje odsłużyła więc nie narzekam. Wcześniej miałam Boscha - psuła się. Ja tylko jedno mogę poradzić - nie opłaca się kupować małej, a co do firm to nie wiem co Ci polecić. Wejdź na stronkę euro rtv agd i tam wyszukaj zmywarki - i posprawdzaj jakie ludzie zostawiają opinie. Myślę, że można się nimi kierować bo nie wszystkie są zachwalające. Powodzenia! - podziel się później swoim wyborem, bo czuję że ta moja to już naprawdę dogorywa.
|
Haniap. (offline) |
Post #3 28-09-2010 - 20:51:10 |
Poznań |
Ja mam Elektroluxa i działa bez zarzutu 5 lat. Kupiłam małą, o szerokości 40 cm - dla mnie i córki wystarcza. Przy kupnie na pewno trzeba zwrócić uwagę na to, ile i jakie ma programy, czy ma program "eko", który oszczędza wodę i prąd, bo zmywa szybko. Zresztą na pewno ktoś w sklepie Ci poradzi. Ten sprzęt tak szybko się zmienia, że mogę nie mieć aktualnych wiadomości o zmywarkach. Jednak na pewno to świetny pomysł taki sprzęt. Ja moją kocham! Nie lubię zmywać....
"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje" Ezop |
BeataM (offline) |
Post #4 28-09-2010 - 21:57:07 |
|
Ja mam z kolei Bosha, który tylko 1 raz mi marudził, ale dlatego, że szklanka pękła i kawałek szkła dostał się do filtra i trzeba było wymienić, ale jeszcze była na gwarancji i mi się upiekło
Też mam tę z mniejszych, bo kuchnia mała i dodatkowo wyliczyliśmy, ze dla 4 osobowej rodziny wystarczy. Mam ją już spokojnie 10-12 lat , tak jakoś, nawet już nie pamiętam dokładnie roku. Kupiliśmy jak miałam poważne problemy z kręgosłupem, a rodzinie znudziło się mycie naczyń... i normalnie stale ją kocham na Forum od 17 lipca 2006r. |
agawa (offline) |
Post #6 29-09-2010 - 00:30:56 |
okolice |
Zmywarka... najlepsza przyjaciółka kobiety
Mam AEG od roku, wcześniej Bosch (14 lat... się wysłużył....) Nowa działa bez zarzutu. No z wyjątkiem wakacji, kiedy moje chłopaczyska talerze razem z widelczykami drewnianymi ze śledzików do niej włożyli; zapchał się filtr. Funkcja szybkiego mycia jest nieoceniona. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-09-2010 - 00:31:32 przez agawa. |
Al_la (offline) |
Post #7 29-09-2010 - 01:02:03 |
k/Warszawy |
Mam Amicę małą. Na nas dwoje wystarczy (chodzi co drugi dzień).
Ma funkcję eko i zraszanie. Skończyła już 9 lat, a u lekarza jeszcze nie była W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
dani (offline) |
Post #11 29-09-2010 - 13:10:28 |
|
Ja mam siemensa 60 - tkę...
Myslałam, że będzie za duża, bo przeważnie jestem w domu tylko z synem, ale ...wcale nie jest za duża.... Jest akurat... Dobrze się spisuje, nic złego się z nią nie dzieje... Ma program szybkiego mycia. Lubię ją bardzo, bardzo... Nie wyobrażam sobie powrotu do stanu sprzed_czasów_zmywareczki.... Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
justyna81 (offline) |
Post #13 29-09-2010 - 16:19:18 |
|
Teraz to potrzebuję na 3 osoby a za rok tylko na 2 bo siostra wychodzi za mąż niedługo Co do wielkości to myślałam o 45cm ale rzeczywiście może lepszym rozwiązaniem będzie 60-tka z funkcją mycia w jednej szufladzie i oczywiście z programami eko i zraszania
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-09-2010 - 16:19:36 przez justyna81. |
justyna81 (offline) |
Post #15 17-07-2011 - 13:36:48 |
|
Od tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką zmywarki nie mogłam kupić wcześniej bo okazało się, że miałam za małe ciśnienie wody ( leciała ciurkiem). Wreszcie wymienili w bloku cały pion i teraz jest ok
Kupiłam bosha 45cm, bo 60 nie mieściła się do mojej kuchni:/ Duże garnki myję ręcznie, a małe i średnie się mieszczą, tzn upycham je tak, żeby się zmieściły. Używam głównie programów oszczędnych- program eko albo szybkiego 30 min Chodzi u mnie codziennie a ja zamiast zmywać mogę w tym czasie posiedzieć na forum |
Parabola (offline) |
Post #18 11-08-2011 - 00:04:56 |
Nowy Sącz |
Maleńka .... ..... Jak się człowiek przyzwyczai ...... ?? // ...czytaj !!!!! .... RODZINA !!..// .. To trudno ..... _zmusić_do_pomocy_!!!!!! |