Zmywarka.

Wysłane przez justyna81 

justyna81 (offline)

Post #1

28-09-2010 - 20:28:29

Strasznie nie lubię zmywać i doszłam do wniosku, że najwyższy czas kupić zmywarkę ale kompletnie nie wiem jaką. Podpowiedzcie jaką najlepiej kupić tzn z jakiej firmy i jakie funkcje powinna posiadać?

Hala1962 (offline)

Post #2

28-09-2010 - 20:40:10

Szczecin 

Ja mam Bauknechta, właśnie jest na wykończeniu....ale swoje odsłużyła więc nie narzekam. Wcześniej miałam Boscha - psuła się. Ja tylko jedno mogę poradzić - nie opłaca się kupować małej, a co do firm to nie wiem co Ci polecić. Wejdź na stronkę euro rtv agd i tam wyszukaj zmywarki - i posprawdzaj jakie ludzie zostawiają opinie. Myślę, że można się nimi kierować bo nie wszystkie są zachwalające. Powodzenia! - podziel się później swoim wyborem, bo czuję że ta moja to już naprawdę dogorywa.

Haniap. (offline)

Post #3

28-09-2010 - 20:51:10

Poznań 

Ja mam Elektroluxa i działa bez zarzutu 5 lat. Kupiłam małą, o szerokości 40 cm - dla mnie i córki wystarcza. Przy kupnie na pewno trzeba zwrócić uwagę na to, ile i jakie ma programy, czy ma program "eko", który oszczędza wodę i prąd, bo zmywa szybko. Zresztą na pewno ktoś w sklepie Ci poradzi. Ten sprzęt tak szybko się zmienia, że mogę nie mieć aktualnych wiadomości o zmywarkach. Jednak na pewno to świetny pomysł taki sprzęt. Ja moją kocham! radocha Nie lubię zmywać....

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

BeataM (offline)

Post #4

28-09-2010 - 21:57:07

Ja mam z kolei Bosha, który tylko 1 raz mi marudził, ale dlatego, że szklanka pękła i kawałek szkła dostał się do filtra i trzeba było wymienić, ale jeszcze była na gwarancji i mi się upiekło the finger smiley
Też mam tę z mniejszych, bo kuchnia mała i dodatkowo wyliczyliśmy, ze dla 4 osobowej rodziny wystarczy.
Mam ją już spokojnie 10-12 lat , tak jakoś, nawet już nie pamiętam dokładnie roku. Kupiliśmy jak miałam poważne problemy z kręgosłupem, a rodzinie znudziło się mycie naczyń... śmiech i normalnie stale ją kocham sercechichot

na Forum od 17 lipca 2006r.

Kela (offline)

Post #5

28-09-2010 - 22:04:22

Moja to Elektrolux. Ma dobre programy bo eko, 30 min, szkło, ale nie ma zraszania....taką funkcję ma zmywarka koleżanki- AEG. Uważam, ze AEG to bardzo dobra firma.

agawa (offline)

Post #6

29-09-2010 - 00:30:56

okolice 

Zmywarka... serce najlepsza przyjaciółka kobiety chichot
Mam AEG od roku, wcześniej Bosch (14 lat... się wysłużył....) Nowa działa bez zarzutu. No z wyjątkiem wakacji, kiedy moje chłopaczyska talerze razem z widelczykami drewnianymi ze śledzików do niej włożyli; zapchał się filtr. Funkcja szybkiego mycia jest nieoceniona.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-09-2010 - 00:31:32 przez agawa.

Al_la (offline)

Post #7

29-09-2010 - 01:02:03

k/Warszawy 

Mam Amicę małą. Na nas dwoje wystarczy (chodzi co drugi dzień).
Ma funkcję eko i zraszanie.
Skończyła już 9 lat, a u lekarza jeszcze nie była oczko

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

ewad55 (offline)

Post #8

29-09-2010 - 01:06:01

Stokholm 

Dobrze,żeby miała widoczny wyświetlacz długości mycia.Obrcnie zmywarki mają już wszystkie funkcję bio.Ja miałam dwie jedna mała 40 Whirlpool,była b.dobra,a teraz mam Elektrolux jest duża ale jestem zadowolona!

anna66 (offline)

Post #9

29-09-2010 - 10:05:54

Ja mam boscha już 7 rok, jestem zadowolona. Myślę, że lepiej kupić "60", bo zawsze można wybrać zmywanie jednej szuflady. Ja zmywam co drugi dzień. Nas tylko dwoje.

Hala1962 (offline)

Post #10

29-09-2010 - 12:10:48

Szczecin 

Poleciłam dużą a nie pomyślałam na ile osób Ty potrzebujesz...przewraca_oczy Ja muszę mieć dużą, bo naczyń i garów mam dużo do mycia. Dobra jest podpowiedź od anny66, jak moja padnie to poszukam z taką funkcją.

dani (offline)

Post #11

29-09-2010 - 13:10:28

Ja mam siemensa 60 - tkę...
Myslałam, że będzie za duża, bo przeważnie jestem w domu tylko z synem, ale ...wcale nie jest za duża....
Jest akurat...
Dobrze się spisuje, nic złego się z nią nie dzieje...
Ma program szybkiego mycia.
Lubię ją bardzo, bardzo...
Nie wyobrażam sobie powrotu do stanu sprzed_czasów_zmywareczki....chichot

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

Grażynka (offline)

Post #12

29-09-2010 - 13:35:09

Amica .Ma juz 8 lat i jest SUPER!

justyna81 (offline)

Post #13

29-09-2010 - 16:19:18

Teraz to potrzebuję na 3 osoby a za rok tylko na 2 smiling smiley bo siostra wychodzi za mąż niedługosmiling smiley Co do wielkości to myślałam o 45cm ale rzeczywiście może lepszym rozwiązaniem będzie 60-tka z funkcją mycia w jednej szufladzie i oczywiście z programami eko i zraszaniasmiling smiley

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 29-09-2010 - 16:19:36 przez justyna81.

b_angel (offline)

Post #14

29-09-2010 - 22:46:53

radom 

zdecydowanie 60a
bo sie wtedy gary mieszczą

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

justyna81 (offline)

Post #15

17-07-2011 - 13:36:48

Od tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką zmywarki smiling smiley nie mogłam kupić wcześniej bo okazało się, że miałam za małe ciśnienie wody ( leciała ciurkiem). Wreszcie wymienili w bloku cały pion i teraz jest oksmiling smiley
Kupiłam bosha 45cm, bo 60 nie mieściła się do mojej kuchni:/ Duże garnki myję ręcznie, a małe i średnie się mieszczą, tzn upycham je tak, żeby się zmieściłysmiling smiley. Używam głównie programów oszczędnych- program eko albo szybkiego 30 minsmiling smiley
Chodzi u mnie codziennie smiling smiley a ja zamiast zmywać mogę w tym czasie posiedzieć na forum smiling smiley

agawa (offline)

Post #16

10-08-2011 - 22:37:51

okolice 

justyna81
Chodzi u mnie codziennie smiling smiley a ja zamiast zmywać mogę w tym czasie posiedzieć na forum smiling smiley

Moja zmywarka to moja przyjaciółka winking smiley mówię do niej: no to do roboty maleńka smiling smiley
I ona robi, a ja .... myk na forumek smiling smiley

metka (offline)

Post #17

10-08-2011 - 23:03:07

Doprawdy nie rozumiem jak mogłam bez niej przeżyć tyle czasu...
Jesteśmy ze sobą rok i 3 miesiące... serce

"Spieprzaj, dziadu!" (L.K.)

Parabola (offline)

Post #18

11-08-2011 - 00:04:56

Nowy Sącz 

metka
Doprawdy nie rozumiem jak mogłam bez niej przeżyć tyle czasu...
Jesteśmy ze sobą rok i 3 miesiące... serce

Maleńka .... oczko .....
Jak się człowiek przyzwyczai ...... ?? // ...czytaj !!!!! .... RODZINA !!..// ..
To trudno ..... _zmusić_do_pomocy_!!!!!!

agawa (offline)

Post #19

11-08-2011 - 00:09:50

okolice 

hehe chichot

Jolcia (offline)

Post #20

11-08-2011 - 10:32:56

U mnie w domu to ja robię za najlepszą zmywarkęchichot

betty (offline)

Post #21

11-08-2011 - 10:41:58

moja zmywarka ma około 194 cm wzrostu, ale mieści się spokojnie, chociaż kuchnia niewielka.. bardzo dobrze zmywasmiling smiley)
w myśl zasady: kto nie gotuje ten zmywasmiling smiley))

Magda (offline)

Post #22

21-08-2011 - 09:00:22

Jastrzębie Zdrój 

chichot nie ma sytuacji bez wyjścia chichot

xiouken (online)

Post #25

04-11-2024 - 02:42:11

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkas
сайтсайт
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 498
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024