Wyposażenie salonu
MoniaWojcik (offline) |
Post #3 25-08-2022 - 14:41:51 |
|
Podoba mi się takie podejście ponieważ remont generalny naszego mieszkania robimy przecież raz na długie lata. Szukanie oszczędności nie jest wskazane, chociaż nie trzeba przecież wydawać też fortuny by mieć ładnie. Inspiracji możemy szukać w internecie gdzie jest cała masa blogów tematycznych. Oczywiście musimy zastanowić się jakie są nasze oczekiwania i dopiero wtedy wybierać najlepsze koncepcje. Co do samego wyposażenia salonu to ludzie w dzisiejszych czasach stawiają bardziej na minimalizm. W zasadzie salon służy do spotykania się z gośćmi więc jakiś stolik plus miejsca do siedzenia to podstawa. Z drugiej strony to musimy znaleźć też znaleźć miejsce na telewizor, a jak wiadomo im większy tym cięższy. Dlatego też optymalnym wyborem w kwestii mebli będą komody pod tv - [meblezych.pl] wykonane z drewna. Wtedy bez stresu będziemy oglądać ulubione filmy.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-08-2022 - 14:41:59 przez MoniaWojcik. |
AldonaKowalska (offline) |
Post #4 28-08-2022 - 18:55:55 |
|
W sumie koszta to kwestia drugorzędna.
|
Marianna88 (offline) |
Post #6 15-09-2022 - 12:44:37 |
|
Ciekawe spostrzeżenia.
|
AnnaKoralik (offline) |
Post #7 15-09-2022 - 12:54:14 |
|
Na temat aranżacji wnętrz można by pisać godzinami. Wszystko za sprawą ogromnej ilości inspiracji jakie znajdziemy w sieci. W zasadzie to wystarczy otworzyć katalog jakiegoś większego producenta materiałów wykończeniowych by mieć o czym rozmyślać. Pytanie jakie zawsze musimy sobie zadać: to jaki styl nas najbardziej interesuje? Na przestrzeni ostatnich kilku lat trendy potrafiły się mocno zmieniać. Natomiast na popularności zyskał mocno styl skandynawski ze względu na to, że jest uniwersalny. Nie brakuje w nim takich dodatków jak makrama - [artyferia.pl] Moda na ten element dekoracyjny powróciła z wyjątkową siłą. Najczęściej są to wiszące kwietniki, ozdoby na ścianach, a nawet detali wykorzystywanych do wzbogacenia ubioru.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 15-09-2022 - 12:54:24 przez AnnaKoralik. |
emilios123 (offline) |
Post #8 16-09-2022 - 16:43:35 |
|
Zamontowałem ostatnio kominek elektryczny w naszym salonie - bardzo odmienił wnętrze
[www.radiowroclaw.pl] |
karolina23 (offline) |
Post #9 27-09-2022 - 10:00:29 |
|
A co byście doradzili, jeśli chodzi o panele w salonie? Spodobał mi się taki dekor [kronosfera.pl] ale boje się, że będzie zbyt ciemno. Mamy ściany w kolorze ecru, planuje jedną poświęcić na jakąś ciekawą dekorację, też w kontrastującym kolorze. Czy to już nie będzie za dużo?
|
berna23 (offline) |
Post #10 12-10-2022 - 10:06:50 |
|
Salon to miejsce do wypoczynku, dlatego ja stawiam przede wszystkim na wygodne meble. Design to jedno, ale nasz komfort jest najważniejszy. W końcu każdy lubi sobie usiąść z kubkiem gorącej kawy czy herbaty i coś pooglądać, albo zagłębić się w ulubioną książkę. Ostatnio znalazłam artykuł, w którym opisane jest, jakie wygodne fotele do czytania [www.wajnert.pl] wybrać, żeby okazały się nie tylko ładne, ale przede wszystkim użyteczne. I życzę powodzenia w urządzaniu
|
zuzolaaa44 (offline) |
Post #11 13-10-2022 - 15:58:37 |
|
w każdym mieszkaniu powinnieśmy dbać o bezpieczenstwo, zaopatrzcie się w [firestop.pl]
|
AnitaPiatek (offline) |
Post #12 17-02-2023 - 16:11:36 |
|
Jestem tego samego zdania.
|
AnitaPiatek (offline) |
Post #13 26-02-2023 - 16:25:04 |
|
Aranżacje to bardzo rozległy temat na jaki można dyskutować dosłownie godzinami. Zawsze musimy się zastanowić nad tym jakie jest nasze podejście. Czytając posty na forach internetowych można dojść do wniosku, że inwestorzy stawiają na jakość wybieranych materiałów czy rozwiązań ponieważ jest to inwestycja długoterminowa. Trudno się z tym nie zgodzić bo zastanowieniu się. Połączenie nowoczesnego wyglądu z praktycznym aspektem to droga to sukcesu. Jeżeli chodzi o materiały wykończeniowe na podłogę to świetnym wyborem będą płytki. Bardzo duży wybór można znaleźć w takich miejscach jak sklep z płytkami - [plytki.pl] Zapoznanie się z najnowszymi wzorami, da nam o wiele lepszy pogląd na definicję nowocześnie urządzonego wnętrza. Oczywiście bardzo ważne jest też odpowiednie przygotowanie samego podłoża jak i wynajęcie profesjonalistów do montażu.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-02-2023 - 16:25:16 przez AnitaPiatek. |
Donix (offline) |
Post #15 22-11-2023 - 22:19:57 |
|
Podczas wyposażania salonu zwracam uwagę na funkcjonalność i design mebli. Wybieram meble, które nie tylko doskonale spełniają swoje zadanie, ale także nadają przestrzeni indywidualny charakter. Kombinacja stylowych mebli z doniczkami tworzy unikalną atmosferę, harmonijnie łącząc funkcjonalność z estetyką.
Sklep z doniczkami Donix |