Grono pedagogiczne

Wysłane przez Amazonki.net 

Al_la (offline)

Post #1

21-04-2010 - 21:29:02

k/Warszawy 

Musiałam Wam wątek zrobić, żebyście się znalazły chichot

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Haniap. (offline)

Post #2

21-04-2010 - 21:50:55

Poznań 

Bo belfer z belfrem zawsze się dogada... brawo

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

Hania (offline)

Post #3

21-04-2010 - 22:04:47

okolice Złocieńca 

To i ja dołączam do szacownego grona - emerytka

b_angel (offline)

Post #4

22-04-2010 - 09:12:39

radom 

Al_la

jeżeli zaś chodzi o mnie i Dakotkę tośmy się już daaaaaaaaaaaawno znalazły oczko

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

Dakota (offline)

Post #5

22-04-2010 - 13:35:42

Dortmund 

b_angel

jeżeli zaś chodzi o mnie i Dakotkę tośmy się już daaaaaaaaaaaawno znalazły oczko

...ooo taaaktak

na forum od 13.11.07

Ella (offline)

Post #6

25-04-2010 - 01:16:34

Gorzów Wlkp. 

Jestem na emeryturze nauczycielskiej... na szczęście mam dodatkowe 10/18, dlatego jeszcze żyję oczko
Młodzieżowe domy kultury są w resorcie oświaty, o czym czasem się zapomina, zatem jestem nauczycielem dyplomowanym, uczęszczającym na rady pedagogiczne, dokształcającym się permanentnie itp.
Uczę... teatru. Dwadzieścia lat w oświacie, wcześniej w resorcie kultury.
Mam też zboczenie psychologiczne, potwierdzone podyplomówkami, przez 14 lat prowadziłam obok grup teatralnych grupy socjoterapeutyczne (a właściwie trening rozwoju osobistego dla młodzieży).
Miło mi znaleźć się w tak zacnym gronie uśmiech

historyczka (offline)

Post #7

03-07-2010 - 18:58:16

włoszczowa 

ja także ucze w szkole, pozdrawiam kolezanki wakacyjnie

Al_la (offline)

Post #8

15-10-2010 - 10:28:27

k/Warszawy 

Trochę statystyki [www.naukawpolsce.pap.pl]

Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

ToJa (offline)

Post #9

17-10-2010 - 15:19:05

rusycystka mile widziana........duży uśmiech .........

ToJa (offline)

Post #10

28-12-2010 - 18:44:22

czy któraś z Was działała z papierami odnośnie nowego widzi mi sie tych z góry:
kontrola zarzadcza - obszary działania
może podeslecie jakąś sciągę duży uśmiech

Al_la (offline)

Post #11

04-01-2011 - 12:06:18

k/Warszawy 

[dziecko.onet.pl]

ToJa (offline)

Post #12

04-01-2011 - 22:30:07

odnośnie artykułu:
to, ze KN jest do dupy to wiadomo nie od dziś smiling smiley żadnego odkrycia pani "niania" nie dokonała grinning smiley
to, że n-le powinni jak każdy normalny człek pracować 40h na tydzien i mieć normalny wymiar urlopu to też wiadomo nie od dzis;

a dlaczego pani"niania" nic nie napisała dlaczego nauczyciele (Ci z powołania, Ci prawdziwi pedagodzy) nie realizuja swoich planów,
pani"niania" pisze, że jest nauczycielem, hehe a moze była, za starych dobrych czasów
realia obecnej szkoły:
program do dupy - przerost formy nad treścią
liczebność klas - coś tam gada o szkołach poza granicami, hehehe, a czy tam są też 30 osobowe klasy? czy tam też organ prowadzący dzieli na grupy dopiero wtedy gdy klasa liczy ponad 24 uczniów? czy tam też w klasach integracyjnych jest 5 uczniów z orzeczeniem i 10 bez orzeczenia? czy tam też jest problem z uzyskaniem funduszy coby nauczyciela wspomagającego zatrudnić?
a co z wyżywieniem? a co z zamykaniem kuchni, stołówek?
ciągłe zmiany - jeszcze dobrze sie człek nie zastanowi nad jedną zmianą a juz wprowadzają drugą
papiery - każdy nauczyciel musiałby mieć ze 3 sekretarki, aby papierologie za niego odwalały, a ten, żeby wreszcie mógł sie przygotować do lekcji (i znowu mowie tu o tych prawdziwych nauczycielach)
brak finansów - te fajne, superaśne pomoce dydaktyczne kosztuja fortunę (np. tablica interaktywna 5500 + oprzyrzadowanie itd = 12 tysiaków), o kazdy grosz trzeba zebrac, szkoły zaczynają same organizowac fundusze poprzez np. wynajmy sal

i coby nie bylo: nie jestem nauczycielem i ze względów zawodowych nie przepadam za nauczycielami (ino mi tu bejsbolem niech nikt nie przyłoży oczko)

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-01-2011 - 22:30:42 przez ToJa.

b_angel (offline)

Post #13

04-01-2011 - 22:41:41

radom 

przewraca_oczy

ja pracuje na domowym kompie, na swoim papierze, swoim skanerze, swojej drukarce i prądzie ......

poza tem podobnież nauczyciele mieli podwyżkę ----- niestety u mnie zabrano wszystkie nadgodziny obcięto dodatki co de facto po dołozeniu jeszcze dwóch godzin zegarowych ( na razie) spowodowało obniżkę pensji ....... mam o jakies 500 zł mniej niż przed urlopem .....

i se bym tak mogła długo wymieniać te wszystkie absurdy

ToJa (offline)

Post #14

04-01-2011 - 22:48:28

hehe Anioł, przeca obecują od września podwyżkę
alem się uśmiała, jak przeczytałam
nauczyciel mianowany - podwyżka 13 zł (na miesiąc), siem zastanawiam netto czy brutto duży uśmiech

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-01-2011 - 22:48:44 przez ToJa.

b_angel (offline)

Post #15

04-01-2011 - 22:52:21

radom 

taaaaaaaaaa

nauczyciele jako jedyna grupa w budżetówce dostaną podwyżkę ......

judzą jakby nas mało ludzie nienawidzili ......

ToJa (offline)

Post #16

04-01-2011 - 22:55:35

taaaaaaa, a mnie ino obiecali i na obietnicach się skończyło sad smiley

Haniap. (offline)

Post #17

04-01-2011 - 22:55:43

Poznań 

Tak, o szkole można dłuuuugo i upierdliwie wnerwiony Ja jestem tym belfrem z powołania i nie ma dla mnie takiej przeszkody, której sobie nie przeskoczę. Nie dlatego, że jestem taka mądra, ale, że robię swoje i mam w nosie co mi każą. Jak jest mus, to tę papierologię odwalę. To prawda co pisze ToJa, że przydała by się sekretarka, żeby mieć czas na przygotowanie zajęć. Materiałów nie ma i dochodziło do tego, że pisałam sama bajki pod temat, żeby uatrakcyjnić zajęcia. Akurat w przedszkolu, ale to też nauczycielstwo. O pieniądzach wcale nie będę pisać, bo teraz jestem na zwolnieniu i dostaję taką podstawę, że nie bardzo wiem co z tą kasą robić......oczko

Ezop

ToJa (offline)

Post #18

04-01-2011 - 23:02:30

Haniap.
To prawda co pisze ToJa, że przydała by się sekretarka,

adyć najprawdziwsza prawda chichot
przeca ja od Was te papiery odbieram, potem segreguje, potem z dyrcia przerabiam w te i z powrotem, potem jakies zestawienia, sprawozdania (nikomu rzecz jasna nie potrzebne) robie, a potem przychodzi jakiś nowy papier z kuratorium, albo z ministerstwa, że to wszystko jednak trza inaczej zrobić
no to znowu robota nastepna, bo wszyćkie te papierki trza powyjmowac z segregatorów, a potem, je przemielic przez niszczarkę (najpierw rzecz jasna poodrywać wszystkie zszywki i inne metalowe gadżety)

a potem apiat od nowa, najwazniejsze, żeby robota była, bo przeca drzew u nas pod dostatkiem

Haniap. (offline)

Post #19

04-01-2011 - 23:26:04

Poznań 

ToJa brawo bardzo mi się podoba to co piszesz...

Ezop

Kela (offline)

Post #20

04-01-2011 - 23:32:43

Miałam się na ten temat nie wypowiadać, by nie usłyszeć, że darmozjad jestem

ale wtrącę swoje trzy grosze:
Kilkanaście lat temu moja dyrektor zażyczyła sobie, byśmy rozliczali się ze wszystkich godzin, które związane są z naszą pracą. Wynik rozliczenia był zaskakujący - pracowałam więcej niż 40 godzin w tygodniu...a że były to czasy , w których ksero było luksusem, to powinnam jeszcze doliczyć czas pracy mojego męża, bo on też przerysowywał, wycinał, kalkował razem ze mną, by dzieci miały ciekawe, dziś tzw. karty pracy.
Chętnie zostanę w szkole, żeby przygotować się do lekcji, ułożyć i wydrukować klasówki, sprawdzić je, sprawdzić zeszyty, przygotować pomoce,uzupełnić dokumentację...przestanę wreszcie tachać ze sobą wielgachne torby pełne książek i zeszytów...tylko gdzie w szkole mam to robić? W pokoju nauczycielskim? Powierzchnia 3x2m i będę musiała tym razem taszczyć własny laptop, bo w klasie z komputerem przecież odbywają się lekcje. Kilku(kilkunastu) nauczycieli z laptopami przy trzech ławkach postawionych na środku sali (6m kw.)- dogodne warunki do pracy , nie ma co.

ToJa (offline)

Post #21

04-01-2011 - 23:44:02

taaaa a pani "niania" bedzie sie wypowiadac, jak daleko w tyle sa nasi nauczyciele

nie bede juz pisać o upierdliwych rodzicach, bo trza by osobne forum założyc grinning smiley

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 04-01-2011 - 23:49:51 przez ToJa.

Pilot_613 (offline)

Post #22

05-01-2011 - 03:40:41

Wawa 

Ale macie fajne miejsce - bravo_Alla brawo - gdzieś można sobie pomarudzić troszkę - w duchu wzajemnego zrozumienia tak winking smiley

[melduję, że mam papier pedagoga - jakby co smoking smiley ]

"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-)

Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być...
Optymista: ależ może!..
... ;-P

Al_la (offline)

Post #23

04-03-2011 - 22:29:32

k/Warszawy 

[www.naukawpolsce.pap.pl]

Haniap. (offline)

Post #24

05-03-2011 - 00:00:57

Poznań 

No i może wreszcie ci wszyscy, którzy uważają, że "fucha" nauczyciela to sam miodek, poczytają sobie troszkę prawdy. Jeśli te badania będą zrobione rzetelnie i starannie .... niezdecydowany Bardzo bym chciała, żeby status nauczyciela w Polsce był taki jak w Irlandii czy Francji. Tam jest tak jak kiedyś w Polsce, kiedy nauczyciel był osobą szanowaną. A przecież wiadomo, że w Europie nauczyciele mają wykształcenie licencjackie, a jeśli ktoś ma magistra wykłada na wyższej uczelni. U nas studia to dopiero początek, trzeba mieć jeszcze podyplomówki, a i tak często nie ma szansy na etat w jednej szkole i trzeba jeździć do kilku, żeby zebrać etat.... No tak, ulało mi się. A chciałam tylko napisać, że czekam na wyniki ... chichot

Ezop

tarantella (offline)

Post #25

01-08-2011 - 18:20:28

Kielce 

To i ja ujawnię swoje ciało pedagogiczne. Pracuję w przedszkolu, skończyłam Zintegrowaną edukację ...., Pedagogikę opiekuńczo - wychowawczą, Terapię pedagogiczną. Wszystko w Kielcach. Pozdrawiambuzki

Haniap. (offline)

Post #26

01-08-2011 - 21:06:55

Poznań 

Witaj buzki Pracowałam w przedszkolu podczas studiów - pedagogika specjalna - i bardzo sobie chwalę tę pracę. Potem zrobiłam jeszcze podyplomówkę opiekuńczo-wychowawczą.... my belfery to całe życie w szkole oczko

Ezop

Halinka (offline)

Post #27

02-08-2011 - 20:22:36

No to i ja też się tutaj jakoś wpasuję: dawne nauczanie początkowe (niedługa kariera) i polonistyka (tu praktyk od 22 lat). Hm... przez te wszystkie lata nigdy nie ominęło mnie też wychowawstwo...

Haniap. (offline)

Post #28

02-08-2011 - 21:17:05

Poznań 

Cześć Halinko buzki

Ezop

betty (offline)

Post #29

02-08-2011 - 21:37:35

z wykształcenia (pierwszego) też jestem nauczycielką... baardzo wierzyłam że jest to zawód dla mnie.. po zakończeniu studiów okazało się, że jednak nie, więc się "przebranżowiłam"smiling smiley))
szacun wielki dla Was, Nauczycielki, za cierpliwość, Waszą pracę i za to, że chcecie robić to, co robicie...

agawa (offline)

Post #30

10-08-2011 - 22:46:31

okolice 

No, no... Betty, ależ mnie zaskoczyłaś chichot
... a wiesz, że ja też keidyś miałam pomysł, żeby sie na Twoją branżę brzebranżowić jezor
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 568
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022