Analiza sposobu odżywiania kobiet z nowotworem piersi w porównaniu do ogólnie przyjętych zaleceń dietetycznych - Prośba o wypełnienie ankiety do pracy mgr na kierunku Dietetyka

Wysłane przez Silvana_Victoria 

Silvana_Victoria (offline)

Post #1

17-03-2017 - 19:27:56

Warszawa 

Szanowne Panie,

Jestem studentką Dietetyki SGGW w Warszawie.
Zwracam się do Pań z serdeczną prośbą o wypełnienie ankiety do pracy magisterskiej na temat "Analiza sposobu odżywiania kobiet z nowotworem piersi w porównaniu do ogólnie przyjętych zaleceń dietetycznych".

Niniejsza ankieta może pomóc w odkryciu pewnych tendencji czy zależności między sposobem żywienia i stylem życia pań z nowotworem piersi a ryzykiem wystąpienia choroby.

Praca służy wyłącznie celom naukowym. Do udziału w ankiecie zachęcam Panie z nowotworem piersi, niezależnie od rodzaju czy stopnia zaawansowania choroby.

Udział w badaniu jest dobrowolny oraz anonimowy.

Będę serdecznie wdzięczna za wzięcie udziału w ankiecie.

[docs.google.com]

aquila (offline)

Post #2

17-03-2017 - 20:46:30

dziękujemy, że jest dobrowolna, to wiele dla nas znaczy śmiech

ankieta nie uwzględnia wegetarian
dziękuję, do widzenia.

It's just a ride ...

braja (offline)

Post #3

17-03-2017 - 20:58:02

Ankieta mi się podobała. Ja przestalam jeśc cukier po diagnozie, ale w tej ankiecie tego nie bedzie widać, bo cukier nie był osobna kategorią. Ciekawe co wyjdzie w podsumowaniu tych ankiet!

jagodula (offline)

Post #4

17-03-2017 - 21:23:04

Sławkow 

jablkoPodobnie, jak braja chciałabym poznać wynikimyśli

Krynia58 (offline)

Post #5

17-03-2017 - 22:15:26

Warszawa 

Wypełniłam uśmiech

Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna.
HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+
Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen

Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka.
K.I. Gałczyński

Asia122 (offline)

Post #6

26-04-2017 - 19:21:31

Warszawa 

Tak nie ma tu nic o wegetarianach. Ja od momentu zdiagnozowania przestałam jeść mięso i już 1,5 roku jestem bez niego. Cukru też nie używam, nie jem słodyczy i unikam nabiału.

Post #7

27-04-2017 - 22:00:43

Warszawa 

Szanowne Panie, dziękuję serdecznie za opinie, szczególnie mile slowa, np Pani @braja, jak również sugestie odnośnie wegetarian.
W ankiecie zostało dodane pytanie o spożycie produktów z roślin strączkowych, zaś pytanie o produkty sojowe, owoce, warzywa; produkty mleczne (lakto/laktoowowegetarianie) były od samego początku. Myślę, że ankieta jak najbardziej jest odpowiednia również dla wegetarian smiling smiley

aquila (offline)

Post #8

27-04-2017 - 23:49:33

Silvana_Victoria
Myślę, że ankieta jak najbardziej jest odpowiednia również dla wegetarian smiling smiley

chodzi o to, że nie ma opcji odpowiedzi: "nigdy", owszem, można pominąć produkt i nic nie zaznaczyć i ankieta przejdzie, ale chyba nie o to chodzi?

It's just a ride ...

Post #9

11-06-2017 - 16:00:11

Warszawa 

Szanowna Pani @aquila, dziękuję za wskazówkę ;-).

Szanowne Panie,
zwracam się do Pań z ogromną prośbą o wypełnianie ankiet ze względu na zbyt małą liczbę do tej pory zebranych. Mianowicie zebrałam wyniki jedynie z 22 ankiet, jest to niewystarczająca ilość, by wyniki były miarodajne.

Post #10

17-06-2017 - 14:52:40

Warszawa 

Szanowne Panie ;-),
Do zakończenia badań brakuje mi jeszcze tylko 3-5 ankiet, serdecznie proszę o wypełnienie panie, które jeszcze nie wypełniły.

Pozdrawiam serdecznie,
Sylwia

lulu (offline)

Post #11

17-06-2017 - 21:08:10

k/Kwidzyna 

Szkoda, że nie było możliwości odpowiedzi, że czegoś w ogóle się nie jadło. Soi nie jadłam ani razu, chyba że zakamuflowaną w jakichś gotowych produktach i nie było napisane, kawę piłam kilka razy w życiu, więc nawet statystycznie raz na rok nie wyszłoby.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Asia122 (offline)

Post #12

17-06-2017 - 22:57:32

Warszawa 

Wysłałam ale jak wcześniej wspomniano nie uwzględniono wegetarian i wegan.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 569
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022