prośba o pomoc w badanich
Agata06 (offline) |
Post #1 30-11-2010 - 17:37:59 |
|
Poszukuję chętnych Pań do wypełnienia kwestionariusza. Otrzymane dane posłużą mi w napisaniu pracy mgr na temat jakości życia kobiet po mastektomii.
Kwestionariusz prześlę meilem. agatazynel@o2.pl gg 396447 Dziękuję za pomoc |
mag_dag (offline) |
Post #3 30-11-2010 - 18:37:36 |
Sosnowiec |
Agato, będziesz pisała pracę tylko o kobietach po mastektomii?
a kobiety po operacjach oszczędzających Cię nie interesują? to jaki temat, jeśli mogę zapytać, ma ta praca? Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
mag_dag (offline) |
Post #5 30-11-2010 - 18:49:15 |
Sosnowiec |
Agato, a co z paniami po oszczędzającej? one mają pierś, ale nie mają węzłów chłonnych
przecież aktywność fizyczna zależy właśnie od tego na co sobie możemy pozwolić ze zubożoną ilością węzłów chłonnych - to ich wycięcie uniemożliwia nam niektóre czynności chyba, że chodzi o jakiś specyficzny rodzaj aktywności fizycznej, w której przeszkadza brak piersi ![]() możesz mi rozjaśnić w głowie? Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
mag_dag (offline) |
Post #8 30-11-2010 - 19:11:38 |
Sosnowiec |
Agato, a może można zaproponować promotorowi zamianę tytułu pracy na "jakość życia kobiet po leczeniu raka piersi"?
inaczej to wg mnie nie ma sensu, niech mi pan promotor wytłumaczy dlaczego to mają być tylko kobiety po mastektomii? może dlatego, że do tej pracy wykorzystywane są stare ankiety pisane w czasach, gdy operacji oszczędzających się nie robiło? Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
b_angel (offline) |
Post #9 30-11-2010 - 19:15:10 |
radom |
a mnie się zdaje, ze "jakość życia po mastektomii" jest bardziej medialna od "jakości życia po oszczędzającej"
bo dla promotora ciekawsze jak się czuje baba bez cycka niż jak sie czuje baba, której ten cycek jednak zostawili .... mówiąc brutalnie . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... ![]() |
agawa (offline) |
Post #14 30-11-2010 - 20:15:00 |
okolice |
Agato, a może jest tak, że Twojemu promotorowi można podsunąć nowe, obecne w tej chwili w medycynie i rehabilitacji, spojrzenie? Może możesz wykazać się rzetelnością? I w konsekwencji napisać pracę zgodną z obecną wiedzą, a nie zgodną z wiedzą mniej więcej sprzed 20 lat?
Spróbuj. |
agawa (offline) |
Post #15 30-11-2010 - 20:48:21 |
okolice |
... myślę sobie dalej.... widać z myślenia się nie tak łatwo nie rezygnuje
![]() A może, Agatko, możesz wprowadzić w badaniach dwie grupy porównawcze? Może byłoby to ciekawe... dla nas też... jeśli, jak na każdego badacza przystało, podzieliłabyś się z nami wynikami tych badań... ![]() |
ToJa (offline) |
Post #19 30-11-2010 - 21:40:16 |
|
jestem po oszczedzajacej.....mam kawalek cycka.....nie mam węzłow..........wycieli mi 18 sztuk........w tym jeden z przerzutem......no cóz.....wg Twojego promotora jestem pewnie w lepszej sytuacji.....o mnie nie pisze sie prac.....bo co z tego, że ja miałam raka......ale mam kawalek cycka.....co z tego, że nie mam węzłow...........znowu jestem inna............eh.................
|