O sobie
Amazonki.net (offline) |
Post #1 24-01-2010 - 19:00:11 |
Forumowo |
W tym wątku napisz kilka słów o sobie (np. imię, wiek, gdzie mieszkasz)
Uwaga! Twoje dane nie są wymagane basia_z_gor, bovalino, beciabecia36, bora elapysio, edyta12345 grazynakawa halszka53, Halinka iwciam jola1967 kasiaf, krysiada, KMi..., kuna13 lolka40 mar_szczepanska, MamaZosi, maja1987, marchewka25 nina23 parasol431, piotrekAMELIAKACPER quuini Renka623 shepy wrJola zoja Zmieniany 24 raz(y). Ostatnia zmiana 08-12-2014 - 09:02:22 przez myszka. |
zoja (offline) |
Post #2 10-07-2010 - 21:30:01 |
Dolny Śląsk |
Serdecznie witam wszystkie dolnoślązaczki i oczwiście wszystkie amazonki. Mieszkam w małym miasteczku nad Odrą na terenie zagłębia miedziowego od urodzenia .Obecnie to miasteczko dla emerytów nic tu nie ma i nic się nie dzieje. Od 38 lat mam tego samego męża - to moje największe szczęście. Mam też syna 26 lat. Leczona byłam i jestem w DCO we Wrocławiu.Tak prawdę mówiąc jestem zdziwiona, że nie widzę na forum swoich rodaczek choć wiem ,że jest nas troszkę.Może ktoś się odezwie? pozdrawiam
|
mar_szczepanska (offline) |
Post #3 26-07-2010 - 20:15:43 |
|
Witaj, też jestem zdziwiona. Może nie liczyłam zbytnio, że spotkam tu całe grono znajomych,ale faktycznie jest nas trochę mało.Nazywam się Mariola.Podczas leczenia zaliczyłam Wojskowy Szpital Kliniczny, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny i DCO we Wrocławiu, na chemię jeździłam do Szklarskiej Poręby i do Jeleniej Góry.Tak więc trochę osób przewinęło się przez moje życie.Może jeszcze ktoś się dopisze.Pozdrawiam.
Mariola |
krysiada (offline) |
Post #4 29-08-2010 - 21:16:37 |
powiat Głogów |
Witam wszystkie amazonki! Faktycznie jest nas tu mało. Mam na imię Krystyna. Mieszkam na wsi koło Głogowa. Leczę się w Szpitalu MCZ w Lubinie. Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale panie, które przeniosły się na chemioterapię z Wrocławia bardzo chwalą ten oddział, ja również jestem zadowolona. Jestem emerytką, uwielbiam podróże. Niestety w tym roku moje wycieczki ograniczają się do wyjazdów do szpitala. Pozostały mi książki, krzyżówki i piękne plany na przyszłość. Pozdrawiam
|
Post #5 31-08-2010 - 12:29:40 |
|
Witaj Krysiu,na portalu jest nas więcej ale nie wiem dlaczego się tu nie wpisują.Pozdrawiam.
Mariola |
piotrekAMELIAKACPER (offline) |
Post #6 07-09-2010 - 21:06:13 |
Świdnica |
WITAM NAZYWAM SIE ANIA MAM 37 LAT I MIESZKAM W ŚWIDNICY 50KM OD WROCŁAWIA.NA FORUM JESTEM OD NIEDAWNA I NIE ZABARDZO SIE TU MOGE ODNALEZ CHCIALABYM POZNAC AMAZONKI Z MOICH OKOLIC A TU NIKT SIE NIE WPISUJE MOZE KTOS MI POMOZE.AMAZONKA JESTEM OD ROKU AMPUTACJA PIERSI LEWEJ PO CHEMIOTERAPI I W TRAKCIE HORMONOTERAPII.POZDRAWIAM WSZYSTKIE AMAZONKI ANIA.
anias |
MamaZosi (offline) |
Post #7 25-09-2010 - 15:18:24 |
Zgorzelec |
Hej,
Mar_Sczepanska, moja mama tez jezdzila do Jeleniej na chemie...i potem zostala juz tma pod opieka tego szpitala..z tym ze ma terminy kontroli zawsze z kims z DCO..w sumie papiery dalej leza w DCO itp. ale z powodu odleglosci lepiej nam jezdzic do jeleniej Pozdrawiami cos czuje ze gdzdies blisko siebie mieszkamy |
halszka53 (offline) |
Post #10 08-11-2010 - 17:08:10 |
|
Witajcie amazonki!
Mam na imię Halina ,mieszkam w Głogowie,mam 57 lat i jestem 40 dni amazonką.Krystyno ja również jeżdziłam na chemię przedoperacyjną do Lubinia i dalej chcę kontynuować tam.Myślę ,że Zoja i Mar -Szczepańska to też bliskie mi sąsiadki-amazonki.Na tym forum jestem od dzisiaj,pomimo wcześniejszego zalogowania się. Należę do klubu amazonek . Czekam na odzew. Pozdrawiam. |
Post #11 12-11-2010 - 19:15:55 |
|
Witaj Halinko, jesteśmy trochę dalekimi sąsiadkami.Ja jestem z Leśnej ,obok malowniczego zamku Czocha a na imię mam Mariola.
Mariola |
krysiada (offline) |
Post #13 16-11-2010 - 19:37:54 |
powiat Głogów |
Halszko! Witam Cię serdecznie! Mieszkamy bardzo blisko siebie - 5,5 km. Jestem amazonką od czerwca tego roku, chemioterapię po operacji skończyłam w końcu września. Obecnie hormonoterapia i badania kontrolne. Nie należę do żadnego klubu, ale w mojej wsi jest nas 4 i często rozmawiamy pomagając sobie nawzajem.
|
basia_z_gor (offline) |
Post #15 15-06-2011 - 17:38:32 |
Jelenia Góra |
A ja nazywam sie Basia i mieszkam od 5 lat w Jeleniej Górze a pochodzę z samej granicy z Czechami z malowniczego Świeradowa Zdroju. Leczy mńie onkolog z Dolnośląskiego Centrum Onkologii z Wrocławia i tam jeżdżę na rożne badania i konsultacje. Pierwsza chemia dostałam tam ale teraz już będę brała w Jeleniej Górze.
"Dzieci są naszym mostem do nieba" |
grazynakawa (offline) |
Post #16 15-06-2011 - 18:23:35 |
Oława |
Witam wszystkie amazonki na forum ja mam na imię Grażyna, mieszkam pod Wrocławiem. Jestem amazonką od ponad 2 lat. Brakuje mi towarzystwa, więc chętnie podyskutuję na różne tematy, a szczególnie o rekonstrukcji bo jestem tym zainteresowana.
|
bovalino (offline) |
Post #18 24-06-2011 - 21:26:28 |
Niedaszów |
Witam.
Będę amazonką , mieszkam na wsi koło Jawora.Leczenie rozpoczęłam w "Latawcu" w Świdnicy , tu będę miała chemię , ale na operację pojadę już do Lubina. Wystarczy mi to , co już przeszłam na chirurgii w "Latawcu" . Może jest tu ktoś z okolic Jawora ? miałam piękne plany......i rozśmieszyłam Boga......teraz nie mam żadnych...........więcej go nie rozśmieszę.......chcę żyć spokojnie |
bovalino (offline) |
Post #20 25-06-2011 - 10:23:53 |
Niedaszów |
Witaj Halinka.
W Lubinie będę miała mastektomię prawej piersi, ale to po chemii indukcyjnej w Świdnicy. Mam w planie szpital na Bema , bo tam był operowany mój tato i żyje już 10 lat i jest ok.Mam nadzieję , że i mnie się uda , do tego tam pracują dwie kuzynki , więc zawsze ktoś z rodziny przy mnie będzie.Z tego , co mi powiedziały , na operację nie czeka się tak długo , jak w innych szpitalach. Myślę też o rekonstrukcji , ale nie wiem , czy tam jest szansa na to lub przygotowanie do niej.Może coś wiesz na ten temat? miałam piękne plany......i rozśmieszyłam Boga......teraz nie mam żadnych...........więcej go nie rozśmieszę.......chcę żyć spokojnie |
Halinka (offline) |
Post #21 25-06-2011 - 10:50:29 |
|
Tak, wiem - w Lubinie nie robią nic związanego z rekonstrukcją (ja jestem po, we Wrocławiu). U nas na Bema można liczyć tylko i wyłącznie na pełną mastektomię z wycięciem węzłów chłonnych, nowocześniejszych procedur - niestety - nie wykonują. Zaletą są rzeczywiście głównie krótkie terminy. Miałam tam pierwszą mastektomię, tym razem dałam sobie spokój, leczę się gdzie indziej. Jeśli chcesz, to pisz na priv
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-06-2011 - 10:52:03 przez Halinka. |
Aganiszka (offline) |
Post #23 02-10-2011 - 11:47:15 |
okolice Środy Śląskiej |
Witam ja też z dolnoląskiego mieszkam koło Środy Śląskiej lecze się w DCO we Wrocławiu i serdecznie witam Wszystkie kobietki ,również służę radą choć są tu dziewczynki mądrzejsze ode mnie .Ten rozdział życia dopiero zaczynam mam na myśli walke z tym gościem który się wprosił do mego cycusia ale mam nadzieje że go załatwie;;;;
|
wrJola (offline) |
Post #25 07-02-2012 - 19:40:55 |
Wrocław |
no nie moge... to ja niby tyle czasu na forum, a tego kącika nie uwidziałam...
po krótce- amazonka lewa-2006 r (DCO Ww) , po rekonstrukcji -2009 ( Gryfice), mutacja BRCA 1 , chorowała również mama, siostra i ciocia. obecnie zaś nawiedzam DCO z powodu raka jajowodu, pierwsza chemia za mną... Halinko, chyba Ty pisałaś do mnie na priwa... miło Was poznać Dolnoślązaczki |
kasiaf (offline) |
Post #26 11-03-2012 - 23:17:31 |
SZKLARĘBA |
Nie mogę być gorsza i wpisać się muszę
Mieszkanka Szklarskiej od urodzenia.Leczę się w DCO we Wrocku,ale chemię miałam u nas na Dolnej.Pozdrawiam wszystkie Dolnoślązaczki!!!!!!! - Żyj! - powiedziała nadzieja. - Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie. |
quuini (offline) |
Post #27 23-05-2012 - 07:04:54 |
Wrocław |
Witam, mam 29 lat. Mieszkam we Wrocławiu od 10 lat. Zdiagnozowano u mnie raka 7 maja i obecnie czekam na operację, która ma być 20 czerwca. Leczę się u M. Rzący w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym we Wrocławiu na Kamieńskiego. Dopiero cała walka z tym draniem się zaczyna...
|
lolka40 (offline) |
Post #28 07-06-2012 - 23:36:49 |
|
No to Lolka40 też musi się tu zameldować no całe 41 lat mieszkam blisko Wrocka gdzie się uczyłam i pracowałam .Od 13 marca 2012 roku wiem że mam raka operacja 27 kwietnia i docinka 6 czerwca 2012 roku tak jak quuini leczę się w Szpitalu przy ul.Kamieńskiego ale u dr.Czarneckiego teraz czekam na kolejny wynik i na dalsze leczenie Pozdrawiam wszystkie Dolnoślązaczki
|
parasol431 (offline) |
Post #30 03-07-2012 - 11:30:14 |
wołów |
Witajcie dziewczynyJestem dolnoslazaczką i z dumą się do tego przyznaje
|