O sobie

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

24-01-2010 - 19:00:11

Forumowo 

W tym wątku napisz kilka słów o sobie (np. imię, wiek, gdzie mieszkasz)

Uwaga! Twoje dane nie są wymagane

Aganiszka, anuk

basia_z_gor, bovalino, beciabecia36, bora

elapysio, edyta12345

grazynakawa

halszka53, Halinka

iwciam
jola1967

kasiaf, krysiada, KMi..., kuna13

lolka40

mar_szczepanska, MamaZosi, maja1987, marchewka25

nina23

parasol431, piotrekAMELIAKACPER

quuini
Renka623
shepy
wrJola
zoja

Zmieniany 24 raz(y). Ostatnia zmiana 08-12-2014 - 09:02:22 przez myszka.

zoja (offline)

Post #2

10-07-2010 - 21:30:01

Dolny Śląsk 

Serdecznie witam wszystkie dolnoślązaczki i oczwiście wszystkie amazonki. Mieszkam w małym miasteczku nad Odrą na terenie zagłębia miedziowego od urodzenia .Obecnie to miasteczko dla emerytów nic tu nie ma i nic się nie dzieje. Od 38 lat mam tego samego męża - to moje największe szczęście. Mam też syna 26 lat. Leczona byłam i jestem w DCO we Wrocławiu.Tak prawdę mówiąc jestem zdziwiona, że nie widzę na forum swoich rodaczek choć wiem ,że jest nas troszkę.Może ktoś się odezwie? pozdrawiam

mar_szczepanska (offline)

Post #3

26-07-2010 - 20:15:43

Witaj, też jestem zdziwiona. Może nie liczyłam zbytnio, że spotkam tu całe grono znajomych,ale faktycznie jest nas trochę mało.Nazywam się Mariola.Podczas leczenia zaliczyłam Wojskowy Szpital Kliniczny, Wojewódzki Szpital Specjalistyczny i DCO we Wrocławiu, na chemię jeździłam do Szklarskiej Poręby i do Jeleniej Góry.Tak więc trochę osób przewinęło się przez moje życie.Może jeszcze ktoś się dopisze.Pozdrawiam.

Mariola

krysiada (offline)

Post #4

29-08-2010 - 21:16:37

powiat Głogów 

Witam wszystkie amazonki! Faktycznie jest nas tu mało. Mam na imię Krystyna. Mieszkam na wsi koło Głogowa. Leczę się w Szpitalu MCZ w Lubinie. Nie wiem jak jest gdzie indziej, ale panie, które przeniosły się na chemioterapię z Wrocławia bardzo chwalą ten oddział, ja również jestem zadowolona. Jestem emerytką, uwielbiam podróże. Niestety w tym roku moje wycieczki ograniczają się do wyjazdów do szpitala. Pozostały mi książki, krzyżówki i piękne plany na przyszłość. Pozdrawiam

Post #5

31-08-2010 - 12:29:40

Witaj Krysiu,na portalu jest nas więcej ale nie wiem dlaczego się tu nie wpisują.Pozdrawiam.

Mariola

piotrekAMELIAKACPER (offline)

Post #6

07-09-2010 - 21:06:13

Świdnica 

WITAM NAZYWAM SIE ANIA MAM 37 LAT I MIESZKAM W ŚWIDNICY 50KM OD WROCŁAWIA.NA FORUM JESTEM OD NIEDAWNA I NIE ZABARDZO SIE TU MOGE ODNALEZ CHCIALABYM POZNAC AMAZONKI Z MOICH OKOLIC A TU NIKT SIE NIE WPISUJE MOZE KTOS MI POMOZE.AMAZONKA JESTEM OD ROKU AMPUTACJA PIERSI LEWEJ PO CHEMIOTERAPI I W TRAKCIE HORMONOTERAPII.POZDRAWIAM WSZYSTKIE AMAZONKI ANIA.

anias

MamaZosi (offline)

Post #7

25-09-2010 - 15:18:24

Zgorzelec 

Hej,
Mar_Sczepanska, moja mama tez jezdzila do Jeleniej na chemie...i potem zostala juz tma pod opieka tego szpitala..z tym ze ma terminy kontroli zawsze z kims z DCO..w sumie papiery dalej leza w DCO itp. ale z powodu odleglosci lepiej nam jezdzic do jeleniejsmiling smiley
Pozdrawiamsmiling smileyi cos czuje ze gdzdies blisko siebie mieszkamysmiling smiley

elapysio (offline)

Post #8

17-10-2010 - 23:34:07

Świdnica 

Hej .Jestem ze Świdnicy,mam 48 lat amazonka od 5 lat,po rekonstrukcji blee

elapysio (offline)

Post #9

17-10-2010 - 23:35:38

Świdnica 

ta buzka to miała byc taka pali

halszka53 (offline)

Post #10

08-11-2010 - 17:08:10

Witajcie amazonki!

Mam na imię Halina ,mieszkam w Głogowie,mam 57 lat i jestem 40 dni amazonką.Krystyno ja również jeżdziłam na chemię przedoperacyjną do Lubinia i dalej chcę kontynuować tam.Myślę ,że Zoja i Mar -Szczepańska to też bliskie mi sąsiadki-amazonki.Na tym forum jestem od dzisiaj,pomimo wcześniejszego zalogowania się.
Należę do klubu amazonek .

Czekam na odzew.
Pozdrawiam.

Post #11

12-11-2010 - 19:15:55

Witaj Halinko, jesteśmy trochę dalekimi sąsiadkami.Ja jestem z Leśnej ,obok malowniczego zamku Czocha a na imię mam Mariola.uśmiech

Mariola

MamaZosi (offline)

Post #12

14-11-2010 - 11:13:45

Zgorzelec 

witaj..to mieszkasz rzut beretem od nassmiling smiley
a Czocha to rzeczywiscie piekny zameksmiling smiley
Pozdrawiam

krysiada (offline)

Post #13

16-11-2010 - 19:37:54

powiat Głogów 

Halszko! Witam Cię serdecznie! Mieszkamy bardzo blisko siebie - 5,5 km. Jestem amazonką od czerwca tego roku, chemioterapię po operacji skończyłam w końcu września. Obecnie hormonoterapia i badania kontrolne. Nie należę do żadnego klubu, ale w mojej wsi jest nas 4 i często rozmawiamy pomagając sobie nawzajem.

Halinka (offline)

Post #14

18-04-2011 - 19:47:01

A ja jestem sobie Halina spod Lubina. chichot
43 lata, amazonka od lipca 2003, lada moment obustronna.

Uwielbiam Leśną i okolice! To zupełnie co innego niż nasze szyby kopalniane...

basia_z_gor (offline)

Post #15

15-06-2011 - 17:38:32

Jelenia Góra 

A ja nazywam sie Basia smiling smiley i mieszkam od 5 lat w Jeleniej Górze a pochodzę z samej granicy z Czechami z malowniczego Świeradowa Zdroju. Leczy mńie onkolog z Dolnośląskiego Centrum Onkologii z Wrocławia i tam jeżdżę na rożne badania i konsultacje. Pierwsza chemia dostałam tam ale teraz już będę brała w Jeleniej Górze.

"Dzieci są naszym mostem do nieba"

grazynakawa (offline)

Post #16

15-06-2011 - 18:23:35

Oława 

Witam wszystkie amazonki na forum ja mam na imię Grażyna, mieszkam pod Wrocławiem. Jestem amazonką od ponad 2 lat. Brakuje mi towarzystwa, więc chętnie podyskutuję na różne tematy, a szczególnie o rekonstrukcji bo jestem tym zainteresowana.

Halinka (offline)

Post #17

21-06-2011 - 11:03:05

Ja jestem po jednej rekonstrukcji - służę pomocąbuzki

bovalino (offline)

Post #18

24-06-2011 - 21:26:28

Niedaszów 

Witam.
Będę amazonką , mieszkam na wsi koło Jawora.Leczenie rozpoczęłam w "Latawcu" w Świdnicy , tu będę miała chemię , ale na operację pojadę już do Lubina. Wystarczy mi to , co już przeszłam na chirurgii w "Latawcu" .
Może jest tu ktoś z okolic Jawora ?

miałam piękne plany......i rozśmieszyłam Boga......teraz nie mam żadnych...........więcej go nie rozśmieszę.......chcę żyć spokojnie

Halinka (offline)

Post #19

25-06-2011 - 00:30:09

Witaj, kolejna Dolnoślązaczkopapa
Ja jestem spod Lubina. Tam przeszłam mastektomię w 2003 r. W tym roku wycięto mi tu też guzka, ale na resztę wybrałam się jednak do Wrocławia.
Jestem ciekawa, co Ci w Lubinie będą robić?

bovalino (offline)

Post #20

25-06-2011 - 10:23:53

Niedaszów 

Witaj Halinka.
W Lubinie będę miała mastektomię prawej piersi, ale to po chemii indukcyjnej w Świdnicy. Mam w planie szpital na Bema , bo tam był operowany mój tato i żyje już 10 lat i jest ok.Mam nadzieję , że i mnie się uda , do tego tam pracują dwie kuzynki , więc zawsze ktoś z rodziny przy mnie będzie.Z tego , co mi powiedziały , na operację nie czeka się tak długo , jak w innych szpitalach. Myślę też o rekonstrukcji , ale nie wiem , czy tam jest szansa na to lub przygotowanie do niej.Może coś wiesz na ten temat?

miałam piękne plany......i rozśmieszyłam Boga......teraz nie mam żadnych...........więcej go nie rozśmieszę.......chcę żyć spokojnie

Halinka (offline)

Post #21

25-06-2011 - 10:50:29

Tak, wiem - w Lubinie nie robią nic związanego z rekonstrukcją (ja jestem po, we Wrocławiu). U nas na Bema można liczyć tylko i wyłącznie na pełną mastektomię z wycięciem węzłów chłonnych, nowocześniejszych procedur - niestety - nie wykonują. Zaletą są rzeczywiście głównie krótkie terminy. Miałam tam pierwszą mastektomię, tym razem dałam sobie spokój, leczę się gdzie indziej. Jeśli chcesz, to pisz na privforumowicz

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-06-2011 - 10:52:03 przez Halinka.

nina23 (offline)

Post #22

19-09-2011 - 21:53:53

Bogatynia 

to ja tu też powinnam się wpisac bo tu jest moje miejsce - woj. dolnoślaskie rotfl
pozdrawiam Wszystkie znajome i nieznajome kobietki

Aganiszka (offline)

Post #23

02-10-2011 - 11:47:15

okolice Środy Śląskiej 

Witam ja też z dolnoląskiego mieszkam koło Środy Śląskiej lecze się w DCO we Wrocławiu i serdecznie witam Wszystkie kobietki ,również służę radą choć są tu dziewczynki mądrzejsze ode mnie .Ten rozdział życia dopiero zaczynam mam na myśli walke z tym gościem który się wprosił do mego cycusia ale mam nadzieje że go załatwie;;;;wnerwiony

KMi.. (offline)

Post #24

02-10-2011 - 21:36:23

Wrocław 

No to ja też powinnam tu się zameldować. Jestem córką Amazonki. Staram się wspierać mamę w drodze od rozpoznania choroby do wyleczenia. I tak z pomocą Dziewczyn z forum brniemy do przystanku o nazwie Zdrowie. Pewnie się powtarzam, ale bez wsparcia Dziewczyn nie dałabym sama rady. serce

wrJola (offline)

Post #25

07-02-2012 - 19:40:55

Wrocław 

no nie moge... to ja niby tyle czasu na forum, a tego kącika nie uwidziałam...

po krótce- amazonka lewa-2006 r (DCO Ww) , po rekonstrukcji -2009 ( Gryfice), mutacja BRCA 1 , chorowała również mama, siostra i ciocia.
obecnie zaś nawiedzam DCO z powodu raka jajowodu, pierwsza chemia za mną...

Halinko, chyba Ty pisałaś do mnie na priwa...

miło Was poznać Dolnoślązaczki uśmiech

kasiaf (offline)

Post #26

11-03-2012 - 23:17:31

SZKLARĘBA 

Nie mogę być gorsza i wpisać się muszę
duży uśmiech
Mieszkanka Szklarskiej od urodzenia.Leczę się w DCO we Wrocku,ale chemię miałam u nas na Dolnej.Pozdrawiam wszystkie Dolnoślązaczki!!!!!!!buzki

- Żyj! - powiedziała nadzieja.
- Bez Ciebie nie mogę - odparło cicho życie.

quuini (offline)

Post #27

23-05-2012 - 07:04:54

Wrocław 

Witam, mam 29 lat. Mieszkam we Wrocławiu od 10 lat. Zdiagnozowano u mnie raka 7 maja i obecnie czekam na operację, która ma być 20 czerwca. Leczę się u M. Rzący w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym we Wrocławiu na Kamieńskiego. Dopiero cała walka z tym draniem się zaczyna...

lolka40 (offline)

Post #28

07-06-2012 - 23:36:49

No to Lolka40 też musi się tu zameldowaćduży uśmiech no całe 41 lat mieszkam blisko Wrocka gdzie się uczyłam i pracowałam .Od 13 marca 2012 roku wiem że mam raka operacja 27 kwietnia i docinka 6 czerwca 2012 roku tak jak quuini leczę się w Szpitalu przy ul.Kamieńskiego ale u dr.Czarneckiego teraz czekam na kolejny wynik i na dalsze leczenie Pozdrawiam wszystkie Dolnoślązaczkipies

KMi.. (offline)

Post #29

01-07-2012 - 20:12:42

Wrocław 

Witajcie Dziewczyny.. dobrze, że do nas dołączyłyście buziak

parasol431 (offline)

Post #30

03-07-2012 - 11:30:14

wołów 

Witajcie dziewczynysmiling smileyJestem dolnoslazaczką i z dumą się do tego przyznajebuzki
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 647
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024