Zagłebie

Wysłane przez Waldemar 

Waldemar (offline)

Post #1

30-12-2013 - 17:17:26

Witam i pozdrawiam dziewczyny z Zaglebia tj. Sosnowiec,Bedzin,Dabrowa Gornicza,Czeladz,moze nawiaze jakas korespondencje z paniami chcacymi podzielic sie swymi uwagami w leczeniu raka piersi......................... Waldemar

Dopóki walczysz,jesteś zwycięzcą...........

AnetaiIza (offline)

Post #2

30-12-2013 - 18:19:53

Będzin 

My tez z Zagłębia. Choc dla wszystkich w Polsce to ciagle Śląsk.

Waldemar (offline)

Post #3

30-12-2013 - 18:34:15

Witaj AnetaiIza to nie jest konieczne aby cala Polska wiedziala ze Zaglebie to czesc Slaska,wazne ze chcemy byc jako zaglebiacy na tym portalu,Pozdrowionka dla Ciebie i siostry kwiatek

Waldemar (offline)

Post #4

09-01-2014 - 20:25:19

No i tak wszystkie dziewczyny utozsamiaja siebezradny tylko ze slaskiem,ale ze na slasku jest jeszcze Zaglebie to nikt glosno nie mowi...............no coz trudno sie mowi,watek umrze smiercia naturalna.Pozdrawiam serdecznie kwiatek Waldemar z Zaglebia (Czeladz)

jano0244 (offline)

Post #5

10-01-2014 - 09:04:31

Mrągowo 

Waldek myśli, są spore podobieństwa w zestawieniu Śląsk-Zagłębie vc Warmia-Mazury. Tak naprawdę bowiem prawie nikt (poza oczywiście mieszkańcami tych regionów) nie odróżnia wspomnianych krain geograficznie. Nawet, kiedy w rzeczywistości istnieją wytyczone granice geograficzne tych regionów. Zainteresowani mogą sprawdzić, czy miejscowość X leży na Śląsku czy w Zagłębiu, a miejscowość Y leży na Warmii czy na Mazurach.
Istnieją jednak spore różnice w postrzeganiu swojej przynależności regionalnej przez mieszkańców tych odległych od siebie "podwójnych" regionów. Spotkałem się z wyrazami oburzenia wnerwionyw przypadku nazwania Ślązakiem mieszkańca Zagłębia i odwrotnie. Bywałem w tamtych stronach, mam tam dalszą rodzinę i trochę znajomych, więc wiem, o czym piszę.

Taka sytuacja (prawie) nie występuje w moich stronach. Z reguły cała Polska mówi o mieszkańcach Warmii i Mazur, a mieszkańcy raczej nie dopominają się o poprawne określenie, czy są Warmiakami, czy jednak Mazurami.

Wiem, wiem - kwestie historyczne, ale nie wgłębiając się w dalsze rozważania, dlaczego tak jest, że u Was na południu jest inaczej, to moim zdaniem akurat na forum wyróżnianie Śląska od Zagłębia lub odwrotnie nie ma specjalnego sensu .
Wszakże lwia część amazonek z Zagłębia zapewne leczy się na Śląsku (CO Gliwice) a amazonki z Mazur zwykle leczą się na Warmii (CO Olsztyn).
I to by było na tyle... papa

Nas dwoje, choroba tylko jedna...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 10-01-2014 - 09:05:18 przez jano0244.

magda2411 (offline)

Post #6

10-01-2014 - 09:20:40

Olsztyn 

Myślę sobie, że wszyscy mówią i myślą Mazury o naszych terenach. O Warmii mało kto słyszał - moja rodzina (z Torunia) zawsze przyjeżdża do nas na Mazury (choć mieszkamy w Olsztynie na Warmii).

Al_la (offline)

Post #7

10-01-2014 - 11:56:55

k/Warszawy 

Myślę, że gdybym powiedziała, że jadę do Zagłębia, to też byłby ewenement.
Ale jak powiem, ze jadę na Śląsk, wszyscy wiedzą o co chodzi duży uśmiech
Waldku, pozdrawiam uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Waldemar (offline)

Post #8

10-01-2014 - 13:58:14

Mozna by wiele pisac w tej kwestii,o rysie historycznym a takze o animozjach miedzy slazakami a zaglebiakami,moje podejscie do tego co chcialem tutaj napisac jest takie ze nie obchodzi mnie to co kto komu i kiedy,gdzie i za co.Poprostu mialem na uwadze to aby w tym watku odnalazly sie dziewczyny z tego regionu,wystarczy zajzec na watek SLASK i przeczytac wpisy osob ktore tam sa,a sa to wpisy od osob z calego kraju,a ja tylko chcialem stworzyc grono osob dla tego okreslonego miejsca,aby latwiej bylo sie odnalezc i moze nawet nawiazywac blizszy kontakt.Z tego co czytam amazonki sosnowieckie maja tu duzy udzial ale jakos zadna z nich nie zaglada do watku zaglebiowskiego.No coz nic zlego sie nie dzieje aczkolwiek buduja ZAGLEBIOWSKIE CENTRUM ONKOLOGII i moze wtedy sie ktos ogarnie i zalozy watek wlasnie o Zaglebiu.Pozdrawiam wszystkich buzki

Waldemar (offline)

Post #9

10-01-2014 - 13:59:52

Link do nowego Zaglebiowskiego Centrum Onkologii

[szpital-dg.pl]

justyna81 (offline)

Post #10

10-01-2014 - 18:54:38

Waldemarze ze starych bywalców z Zagłębia to na forum jestem np ja. Się nie odzywałam bo leczyłam się w Bielsku Białej.

W wątku o sobie pisałyśmy gdzie mieszkamy. Wpisały się osoby z całego województwa, tzn Zagłębia, Śląska, Podbeskidzia, okolic Jastrzębia, które w większości leczyły się w CO w Gliwicach.

Jako, że nikt się nie odezwał poza Anetą to w Sosnowcu mamy prężnie działający klub amazonek do którego serdecznie zapraszam smiling smiley Panie spotykają się w budynku po szpitalu nr2. Spotkania odbywają się:
co miesiąc - każdy drugi poniedziałek miesiąca o godzinie 17.00
co tydzień (informacyjne) - w środy o godzinie 12.00.
Najlepiej zadzwonić i umówić się na spotkanie tu poniżej na stronie internetowej są wszystkie danesmiling smiley http://www.amazonkisosnowiec.pl/

Jeśli Tobie albo komuś z nowych użytkowników do klubu nie po drodze, a chciałby się dowiedzieć czegoś o leczeniu w naszym regionie to polecam napisać do Mag (Mag Dag p. Magdy), która jest wolontariuszką w klubie sosnowieckim
http://amazonki.net/profil/mag_dag

dzięki za link do szpitala smiling smiley i pozdrawiam

justyna81 (offline)

Post #11

12-01-2014 - 22:02:02

muszę szybko sprostować, że spotkania poniedziałkowe odbywają się przy ul. 1 Maja, przy sądzie.( już jakiś czas temu zostały przeniesione) Najlepiej zadzwonić do klubu i dopytać o dokładny adres.
przepraszam za małe wprowadzenie w błąd ale ja nie chodzę na te spotkania bo w klubie nie ma młodych amazonek.

xiouken (online)

Post #13

05-11-2024 - 07:22:37

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.ru
gangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.ru
geophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ru
halfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ru
hartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.ru
jobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.ru
kerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ru
knowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.ru
laissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.rulanguagelaboratory.rulargeheart.ru
lasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.runameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.ru
navelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ru
onesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ru
quasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.ru
recessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ru
scarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.rustungun.ru
tacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkas
ultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 855
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024