O sobie
Ewa z Montrealu (offline) |
Post #1 28-04-2012 - 17:45:40 |
Montreal |
Od 23 lat mieszkam w dzielnicy podmiejskiej Montrealu.
Minelo 3 lata od operacji,biore tamoxifen. Mam bardzo milego i przystojnego onkologa Libanczyka (ozenionego z Polka!) Staram sie nie myslec o krabie i lapac zycie pelnymi rekami ale sa dni,ze nie wychodzi mi to najlepiej. |
lulu (offline) |
Post #2 28-04-2012 - 19:25:17 |
k/Kwidzyna |
Ewa nie trzeba być chorym aby mieć gorsze dni. Zmęczenie, odrobina kłopotów i już barwy życia ciemnieją. Mnie jak takie chwile nachodzą to już nie walczę ... daję sobie czas na bycie w podłym nastroju ... mam przekonanie, że to przecież mija.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
Dortek (offline) |
Post #3 29-04-2012 - 16:45:16 |
|
Ewa, najważniejsze, że się starasz. I jestem pewna, że dni, w których cieszysz się życiem jest więcej niż tych nostalgicznych.
Nigdy nie wiadomo co nas jeszcze czeka, więc trzeba brać to co jest i cieszyć się chwilą, żeby nie żałować tych właśnie chwil, gdy już przeminą. Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
monika_eva (offline) |
Post #4 31-08-2012 - 21:32:46 |
Manchester |
Witam
![]() Od 3 lat mieszkam w Anglii i tutaj sie lecze od sierpnia zeszlego roku, kiedy dowiedzialam sie o chorobie. Pozdrawiam serdecznie |
njolanta40 (offline) |
Post #5 11-10-2012 - 01:09:14 |
iława |
Witajcie , mieszkam w Angli , ale moj starz to 4 miesiace , lecze sie tu , a wlasciwie kontynuuje leczenie z Polski . Przyjechalam tu do meza , bo w Polsce bylam z tym wszystkim sama.
Za to teraz na Wyspach oprucz meza nie mam nikogo , jest to dla mnie obcy swiat , nie potrafie sobie z tymi uczuciami poradzic, jestem tu za krotko , abym mogla sie do tego kraju przyzwyczaic , ale do Polski juz nie wroce , bo nie ma tam mojej drugiej polowy. Nie ważne jak jest źle, zawsze staraj się znajdować tę lepszą stronę. ![]() |
dexterka (offline) |
Post #10 17-10-2013 - 13:41:42 |
|
Witajcie, to i ja się wpiszę. Mieszkam w UK już 8 lat i tu jest moje miejsce. Kocham Wyspy, tutejszy styl życia i język oczywiście, ale to już zboczenie zawodowe - jestem anglistką
![]() ![]() Z chwilą gdy decydujesz się stawić czoło problemom, przekonujesz się, że możesz więcej, niż ci się zdawało. - Paulo Coelho |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #11 18-10-2013 - 21:06:22 |
Tomaszów Mazowiecki |
Witam was serdecznie,Polacy porozrzucani na całym świecie.Też mam rodzinę w Anglii
![]() |
Dortek (offline) |
Post #12 18-10-2013 - 22:52:18 |
|
Kto teraz nie ma kogoś w Anglii??
![]() Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
Dortek (offline) |
Post #16 21-10-2013 - 22:51:04 |
|
No! Ala, masz Mnie przecież!! Ira Ci musi przypominać??
Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
Dortek (offline) |
Post #19 23-10-2013 - 23:34:46 |
|
Witaj deph! Jest tu już parę dziewczyn ze Szwecji.
![]() Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
bozena_stanczyk (offline) |
Post #20 07-11-2013 - 20:13:59 |
Tomaszów Mazowiecki |
Właściwie świat jest dzisiaj globalną wioską,wię wszyscy mieszkamy blisko siebie...
![]() ![]() ![]() |
Dortek (offline) |
Post #26 02-02-2014 - 22:17:33 |
|
Witaj Magdo! Będzie dobrze. Nie jesteś sama. I mój był G3. Do tego 3x (-)
Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King) Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać. Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło. jedna z nas: [www.youtube.com] |
edyta12345 (offline) |
Post #27 02-02-2014 - 22:33:48 |
Kotlina Kłodzka |
|
wiola76 (offline) |
Post #29 08-02-2014 - 10:53:57 |
|
Hej mieszkam w UK 7 lat w pazdzierniku operacja rozpoczelam walke z gadem.Mam pytanie do dziewczyn z UK kiedy dowiedzialyscie sie jaki to rodzaj gada G1 ,G2 I tak dalej ,moze to glupie ale ja do tej pory nie wiem z czym walcze ,przy kazdej wizycie u onka zapominam o to zapytac.Przy pierwszej wizycie z onkiem powiedzial tylko ,ze to wczesne stadium ,ze rokowania sa pomyslne,powiedzial jakie leczenie mnie czeka I to wszystko.Nigdy nie widialam wynikow biopsy .Wszystkie badania ktore robilam przed leczeniem szly bezposrednio do lekarza,kiedys stres ,starch I niewiedza nie pozwalaly trzezwo myslec nad pytaniami ,a teraz troche mi glupio.
|