Chemioterapia - rozmowy codzienne
aga66 (offline) |
Post #7 17-02-2014 - 14:24:14 |
Warszawa |
Po prostu przyjmijmy, że wszystko co leczy nie jest straszne, a będzie łatwiej przez to przejść
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
filipinka35 (offline) |
Post #9 17-02-2014 - 14:50:53 |
|
I trzeba to zaakceptowac i myslec pozytywnie. Nasze myśli maja ogromny wpływ na nasz sukces. Trzymajcie sie tankujące dziewczynki. Ja za kilka dni wyruszam na 6 kurs chemii. Juz szósta .... ale ten czas zapitala szybciutko.
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
Gizi (offline) |
Post #11 17-02-2014 - 15:22:00 |
Warszawa |
Potrzebuje pocieszenia.
![]() Dziewczyny...................................ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
Gizi (offline) |
Post #14 17-02-2014 - 16:15:33 |
Warszawa |
No właśnie chciałabym mieć to za sobą. Generalnie jestem dzielna kobita. Lubię wszystko mieć pod kontrolą. No wiecie jak to jest, ma być tak jak sobie zaplanuje i już.
![]() Leczenie RACZYSKA to jak bieg z przeszkodami. Biegniesz, biegniesz już widzisz metę a tu spowalniacz wyskakuje ci przed oczy i kicha. Na mecie czeka nagroda. Trochę luzu, może jakiś fajny wypad za miasto, a tu nic z tego. Dość że już nie biegniesz to nawet nie popełzniesz tylko czekasz w miejscu, aż ktoś z boku znowu cię wystartuje. Strasznie mnie to irytuje. A tak zmieniając temat słyszałyście coś na temat Ostropestu plamistego? Na jego nasionkach podobno produkowany jest syrimalor i inne wątrobowe leki ale same nasiona ponoć są skuteczniejsze. Próby wątrobowe też mi się rozjechały. Jem ten ostropest od tygodnia i czekam, ale może ktoś już próbował go stosować przede mną. Moja chemiczka mówi że to nic takiego, ale wątróbka wyraźnie ma dość. Może admin mnie skarci że wpisuję się tu gdzie nie trzeba. Z góry przepraszam. ![]() Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
Gizi (offline) |
Post #15 17-02-2014 - 16:23:38 |
Warszawa |
U mnie miał być 8 Taxol. Tankuje co tydzień, przez 12 tygodni. Dzisiaj miał być 8, ale tak coś czułam przez skórę że coś jest nie tak. Jakaś taka zmęczona chodzę. Zrzuciłam to zmęczenie na bardzo intensywny tydzień. Codziennie spacerowałam od rana do wieczora ale niestety od lekarza do lekarza ze znajomym któremu staram się pomóc. Efekt jest taki że jemu nie można pomóc a ja mam doła chyba właśnie z tej niemocy.
Ale już się biorę w garść i nie będę przekładać mojego doła na innych. Wybaczcie dziewczyny, już nigdy więcej. ![]() Bardzo dziękuję, że postawiłyście mnie na nogi. Macie racje trzeba się wsiąść w garść i do przodu. Sama się wystartuje. ![]() Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
Gizi (offline) |
Post #17 17-02-2014 - 19:00:00 |
Warszawa |
No to ja też kontynuuje z Ostropestem, jak będę robić następne próby wątrobowe to napiszę czy wyniki się poprawiły albo przynajmniej nie pogorszyły.
To trochę potrwa, bo będą chyba na koniec chemii a to bliżej nieokreślona przyszłość jak widać. Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |
zuzia1 (offline) |
Post #19 17-02-2014 - 19:53:32 |
Gdańsk |
Przy taksanach na osłonę wątroby miałam przykazane łykać 1x dziennie Esseliw Max. I bardzo tego pilnowałam. Też lubię mieć pod kontrolą wszystko, ale obsuwy niestety też mnie dopadały. Trzeba do tego całego leczenia podejść z filozoficznym spokojem i cierpliwością.
![]() ![]() Cokolwiek czynisz czyń rozważnie i oczekuj końca. |
Gizi (offline) |
Post #21 17-02-2014 - 20:13:38 |
Warszawa |
Bardzo Wam dziewczyny dziękuję, jesteście wielkie.
Cały czas ktoś ma tu ,,dyżur" i pilnuje by te zdołowane wyciągać za uszy. ![]() ![]() Nie wiem co na to moja wątroba ale na razie się nie skarży. Buziaki dziewczyny. ![]() Osiągnięcie celu jest punktem startowym do osiągnięcia kolejnego. |