Chemioterapia - rozmowy codzienne
Pati02 (offline) |
Post #2 28-06-2015 - 10:04:10 |
|
Rose no dałaś czadu
![]() ![]() ![]() O jakim Waxie piszecie ??? Ja używam normalnego szamponu z odżywką. Macie jakieś magiczne sposoby aby włosy szybciej rosły ???? ![]() |
rose (offline) |
Post #3 28-06-2015 - 12:13:43 |
|
Pati to nie czad chodzić na obcasach to trzeba mieć we krwi!Ja wazę 84kg każde obcasy by się po demną załamały!
![]() ![]() Marzusiu order dla Ciebie!!! ![]() ![]() |
doubleD (offline) |
Post #4 28-06-2015 - 12:25:53 |
London |
nie ukrywam ze strasznie zazdroszcze obcasowej brygadzie! w tym tygodniu specjalnie wlazlam w obcasy dwa razy w biurzezeby sie troche przyzwyczaic i mam dwa ogromne bable jako nagrode ;-( ale jest szansa ze wytrzymam kilka godzin na weselu w przyszly weekend LOL
doprawilam troche 15 milowa wycieczka wczoraj ale za to w butach do trekingu wiec stopy przezyly ale nie byly szczesliwe. dwa dni odpoczynku po chemi w ta srode moze da moim stopom odpowiednie przygotowanie do obcasow w przyszla sobote ;-) |
Kass (offline) |
Post #5 28-06-2015 - 14:18:40 |
|
Dziewczyny, az przez Was poszlam sprawdzic wysokosc moich obcasow w szafie. Wyglada na to, ze u mnie najwyzsza szpila to 8 cm. I tyle jestem w stanie przezyc (koturn nie nosze), czy moje stopy. Chodze jedynie od swieta, do biura na wazne spotkania, i czasem na randki z mezem. Ale najbardziej mi odpowiadaja buty sportowe.
![]() Takze rowniez podziwiam Marzusiu! ![]() A, doubleD - 15 mil, wow! Nigdy mi sie nie udaje tyle w ciagu dnia nachodzic, zazwyczaj 5-10 mil.. Brawa dla Was wszystkich ![]() ![]() |
blue76 (offline) |
Post #7 28-06-2015 - 16:32:54 |
Czaplinek |
To taka odzywka/maska do włosów, ja kupiłam na allegro za chyba 10zł. Jest rewelacyjna. Nazywa się Henna Treatment WAX , ja kupiłam z aloesem. Używam też na włosy córki, a ma takie grube i do pasa - po każdym zabiegu są bardzo błyszczące i lekko się rozczesują. Tak wygląda: [www.google.pl] Kocham cię życie!...uparcie i skrycie...och życie kocham cię! kocham cię nad życie! ... Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 28-06-2015 - 16:39:49 przez blue76. |
blue76 (offline) |
Post #8 28-06-2015 - 20:50:37 |
Czaplinek |
Właśnie zakupiłam ostropest ( Wandka pochwal mnie
![]() ![]() ![]() Kocham cię życie!...uparcie i skrycie...och życie kocham cię! kocham cię nad życie! ... |
Krynia58 (offline) |
Post #9 28-06-2015 - 20:52:56 |
Warszawa |
Blue76,
![]() ![]() Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna. HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+ Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka. K.I. Gałczyński |
Pati02 (offline) |
Post #10 28-06-2015 - 21:10:03 |
|
Blue76 dzięki, na pewno zakupię bo na razie te piórka na głowie trochę mnie śmieszą - wyglądam jak taki 2 dniowy pisklak tylko że albinos
![]() Ostropest kupiłam dawno temu ale jak się przekonałam że pomimo łykania tych niezbyt smacznych "ziarenek" próby wątrobowe miałam mimo wszystko leciutko podwyższone przerzuciłam się na tabl. Sylimarol i widzę pozytywne skutki. Siemię lniane piję od samego początku chemii czyli już prawie pół roku i z żoładkiem oraz jamą ustną jak do tej pory nie mam żadnych kłopotów. "Gluty" piję codziennie rano - na wdechu wciągam w siebie jak odkurzacz. Można się przyzwyczaić. O soli himalajskiej pierwszy raz słyszę. Poczytam na co ten "specyfik" działa i może też zacznę stosować. ![]() |
blue76 (offline) |
Post #11 28-06-2015 - 21:31:10 |
Czaplinek |
Pati tą sól to raczej z rozpędu kupiłam bo tak się zachwyciłam tymi wszystkimi darami natury
![]() ![]() Kocham cię życie!...uparcie i skrycie...och życie kocham cię! kocham cię nad życie! ... |
Kass (offline) |
Post #13 28-06-2015 - 21:38:40 |
|
Rose -
![]() ![]() Blue - ja tez dzis wlasnie sol himalajska przytargalam, tyle, ze grubo mielona. I dokladnie to samo slyszalam o niej, co Ty. Plus - pomaga organizmowi pozbyc sie toksyn. ![]() ![]() |
libra1 (offline) |
Post #14 28-06-2015 - 22:49:09 |
|
Polecam tabletki Liv 52 na wątrobę. Mi Alat doleciał do 100 Zaczęłam brać w trakcie chemii i spadł bardzo ładnie. Chciałam się pochwalić jeszcze, że 3 tygodnie po chemii byłam u fryzjera. Moje włosy mają 1 cm . Wyrosły ciemno - myszowate i lekko się kręcą. Pofarbowałam na rudo. Niestety na niewiele to się zdało, bo wyglądam źle w tak odważnej fryzurze. Z mopem na głowie nie wyrabiam z gorąca, a z fryzem na skinheada nie mam odwagi paradować po ulicach. Te białe włoski na pewno wypadną. U mojej mamy tak było. Sama nie wiem Blue czy masz czekać , czy ścinać .
|
sasky7 (offline) |
Post #15 28-06-2015 - 23:03:17 |
Warszawa |
Libra1 Ten Liv52 to na receptę, w wolnej sprzedaży czy do ściągnięcia? Mój ALT to ostatnio 74 i stale rośnie ... |
libra1 (offline) |
Post #17 28-06-2015 - 23:24:13 |
|
Sasky, bez recepty 24 zł około To jest lek ziołowy Przy ponad 100 Alat brałam 6 tabletek dziennie Zadziałał bardzo szybko 3 tygodnie później miałam 70 i dalej spadał a ja zmniejszałam dawkę Onkolog kazała mi brać . Twierdzi , że lepszy niż Ostropest i inne Essentiale itp. A sól himalajska jest polecana teraz bo ponoć jest najczystsza
|
Al_la (offline) |
Post #22 29-06-2015 - 09:29:17 |
k/Warszawy |
Oba leki (Essentiale i Esseliv) zawierają w składzie fosfolipidy z nasion soi. Różni ich tylko producent i...cena ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
czeremcha (offline) |
Post #26 29-06-2015 - 22:54:44 |
pod Opolem |
Nie, nie chodzi o Esseliv, tylko o Liv 52. Kiedyś brałam, jest to preparat ziołowy, z egzotycznymi ziołami w składzie. Kiedyś brałam, nie powiem :-) Tylko własnie przez ten ziołowy skład nie byłam pewna, czy mozna go brać w trakcie chemioterapii. Ania |
libra1 (offline) |
Post #27 29-06-2015 - 23:09:18 |
|
Ja brałam podczas chemii bo onka mi kazała Dzięki temu udało misię tą chemię dobrać chyba bo wątroba bolała jak jasny gwint Nie wiem nie wiem może jutro odważę sie latać bez mopa na głowie. Na razie zdejmuję w samochodzie. Ciągle mam ochotę zrobić taki numer Kierowca na mnie zerka , mam mop blond do ramion, odwraca głowę, ściągam mopa, znowu zerka a tu rudy skinhead - co wy na to ?
|
Al_la (offline) |
Post #29 29-06-2015 - 23:34:50 |
k/Warszawy |
Jakoś krzywo czytałam ![]() Liv52 nie znam, ale słyszałam o nim ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
braja (offline) |
Post #30 30-06-2015 - 04:35:03 |
|
Liv jest bardzo dobry, kiedyś szmuglowałam z Indii
![]() ![]() |