Chemioterapia - rozmowy codzienne
patagata (offline) |
Post #1 15-10-2015 - 15:06:49 |
|
Hej dziewczyny, w sobotę mam 2-gą chemię.... Trochę się cykam,bo pierwsza w zasadzie przeleciała bezobjawowo
![]() Także tego... Zwyczajnie się boję ![]() A co słychać u pozostałych "wielbicielek" krwawej Marry ![]() Nie ma ciula!!!! Nie ma!!!! Co nas nie zabija,to nas wk...a ![]() |
barzory27 (offline) |
Post #2 15-10-2015 - 17:07:29 |
Pisz ( miasto rodzinne Zory) |
Patagata super ,że dobrze znosisz chemię. Z brakiem włosów też się pogodzisz to dla każdej z nas to był ciężki moment ale dasz radę. Ja 23 jade na 4 ostatnią AC a potem jeszcze 12 PXL cięzko mi narazie myślec o tej 12 i to co tydzien ale na wiosne mam zamiar być już zdrowa
![]() ![]() |
polcia86 (offline) |
Post #4 15-10-2015 - 18:03:56 |
Cork |
melduję że zakonczyłam chemie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
polcia86 (offline) |
Post #6 15-10-2015 - 18:53:25 |
Cork |
mój miał ponad 2 cm a teraz wogole go nie czuc moja Pani dr powiedziala ze jakby mnie nie znała i bym przyszła do niej na badanie to w zyciu by nie powiedziała ze tam cos jest momografia wyszła tez na bardzo duzy plus ![]() ![]() ![]() ![]() |
patagata (offline) |
Post #8 15-10-2015 - 19:40:01 |
|
polcia86 - mój miał 2,5 i mi wycieli przed chemią, i to nie całego cyca. Miałam oszczędzającą z usunięciem węzłów. Byłam u 2 chirurgów i obydwaj chcieli ciąć i ciąć oszczędzającą. W sumie to się wciąż nad tym zastanawiam czemu całej nie upitolili... Nie to,żebym tego cyca chciała nie mieć...,ale zastanawiam się czy nie lepiej=bezpieczniej byłoby walnąć całego. No ale cóż,lekarze chyba wiedzą,co robią.
Myślisz,że nie walić tych włosów do 0? Zostawić coś? Widzę,że mój przedziałek zaczyna wyglądać jak pas startowy... Wszędzie kłaki... Związałam je w kitunię i nie ruszam od 3 dni,bo bardzo chciałam dotrzymać je na chrzest córki i pasowanie syna. Udało się,ale chyba już czas się pożegnać.... Boli kurde... ![]() Niby to tylko włosy...i nie są teraz najważniejsze,ale... Ważne,żeby to dziadostwo poszło precz... Do tej pory jako,że 1-sza chemia przeszła bezszelestnie jakoś tak mi się udawało oszukiwać siebie,że jest normalnie. Żyłam jak przed chorobą. Latałam jak mały samochodzik,a teraz to opitolenie głowy = mam raka ![]() ![]() Nie ma ciula!!!! Nie ma!!!! Co nas nie zabija,to nas wk...a ![]() |
polcia86 (offline) |
Post #9 15-10-2015 - 20:15:13 |
Cork |
Mi na początku powiedzieli ze lepsze w moim przypadku będzie rozpoczęcie pierwszej chemii ni operacjia wiadomo do każdego podchodzą indywidualnie . A jeśli chodzi o włosy to był zgolilam nie wiem jak w twoim przypadku ale ja się cieszę że nie zgolili mi na zero bo przynajmniej mam już jakąś podstawę
![]() |
grazyna1810 (offline) |
Post #23 19-10-2015 - 20:09:49 |
|
Gratulacje bardzo się cieszę z Wami ,czyli leczenie w dobrym kierunku .Ja miałam chemioterapię AT przedoperacyjną i też czekałam na taką wiadomość i w końcu usłyszałam że guz się zmniejsza i udało się .Pozdrawiam cieplutko
![]() |
Danuta Alicja (offline) |
Post #28 20-10-2015 - 12:31:23 |
Łańcut |
Bardzo się cieszę Polcia ze masz już chemię za sobą ja po jutrze biorę 3 docetaxol tzn. przedostatni, potem 12 listopada i koniec chemii, u mnie za każdym razem po taxanach jest inaczej, no jeszcze ta neulasta, ale ostatnio jej jakos nie odczułam, za to przewód pokarmowy praktycznie cały ucierpiał, no ale już jest ok i jakos zapomniałam, byle do przodu, na głowie pojawił mi się już meszek czyli zaczynają odrastać.
W ubiegły czwartek miałam USG kontrolne takie międzychemijne, jeśli wierzyć temu co to robił i opisał/bo to młody gość był/ to chemia działa i guz się zmniejszył z 14 do 8 mm. Pozdrawiam Cię i zyczę dużo zdrowia i udanej operacji, moja ma być w grudniu, bylebym nie musiała świętować w szpitalu bo to byłoby przykre. |
barzory27 (offline) |
Post #29 20-10-2015 - 17:20:36 |
Pisz ( miasto rodzinne Zory) |
Hej dziewczyny mam pytanko jestem po amputacji przed 4AC apotem12PXL czy i kiedy powinnam mieć jakieś badanie czy mam gdzieś komórki rakowe?
Poprawka przed 4 wlewem AC edit: scalono posty; w przypadku gdy nie minie 15 minut od ostatnio napisanego postu a chcemy coś dopisać, bądź poprawić używamy funkcji zmień ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-10-2015 - 09:16:46 przez myszka. |