Chemioterapia - rozmowy codzienne
Tomasz. (offline) |
Post #4 21-10-2015 - 07:19:24 |
Pruszków |
W trakcie leczenia systemowego sprawdza się zasadniczo czy jest spodziewana reakcja nowotworu na leczenie- praktycznie TK guza i okolic. Sprawdzenie całego ciała to chyba tylko PET-CT, ale i tak wynik wzmozonego wychwytu glukozy musi być sprawdzone badaniem obrazowym. Na razie najważniejsza jest skuteczność leczenia ogniska pierwotnego. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
joa261 (offline) |
Post #6 21-10-2015 - 09:25:24 |
|
Ja po leczeniu już. Miałam 6 cykli chemioterapii TAC. Ostatnia chemia 1 października . I to koniec leczenia. Teraz tylko kontrola w poradni onkologicznej raz na 3 miesiące. Mi lekarka powiedziała, że jak nic się nie dzieje to żadnych badań nie robią profilaktycznie. I to też mnie martwi.
Boli mnie łopatka - lub coś w plecach . Mówiłam o tym mojej onkolog. Ale ona twierdzi, że markery i fosfataza są w normie i mam sobie nic nie wmawiać. No to sobie nie wmawiam ![]() ![]() Każdy dzień jest zaproszeniem do szczęścia |
Al_la (offline) |
Post #9 21-10-2015 - 09:56:39 |
k/Warszawy |
Powinnaś mieć wykonane badanie FISH, bo HER-2 ++ nie jest wynikiem jednoznacznym. Zapytaj lekarza, czy takie badanie miałaś, bo może było i wyszło ujemne. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Kuba (offline) |
Post #11 21-10-2015 - 14:37:08 |
Gogolin |
Ale wiesz, że tam raczej nic nie ma ![]() |
polcia86 (offline) |
Post #13 21-10-2015 - 21:00:26 |
Cork |
ja też Danusiu się cieszę już prawię doszłam do siebie chociaż jestem lekko przeziębiona ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
barzory27 (offline) |
Post #14 22-10-2015 - 07:33:53 |
Pisz ( miasto rodzinne Zory) |
Hej ! Dziś mam znowu pytanie do Was , od niedzieli mam okropne zawroty głowy , że nie jestem w stanie prosto chodzic jakbym rownowagi nie miała. Myślałam ,że to od pogody ,ciśnienie mam w normie tyle ( no może to jakies osłabienie mam obfitą miesiączkę ) .Jutro jade na 4 wlew Ac i aż się boje nawet samej drogi 120 km do Olsztyna mam - tak mnie mach a juz wynikach krwi to nie chce mysleć Czy któraś z Was też miała takie zawroty głowy i zachwiania równowagi ???
|
Danuta Alicja (offline) |
Post #17 22-10-2015 - 15:54:31 |
Łańcut |
Witaj Polciu, ja właśnie wróciłam z przedostatniej chemii, jeszcze jeden docotaxol 12 listopada, a potem mam ustalony termin do szpitala na 3 grudnia,a operacja 5 grudnia.Tyle mi dzisiaj chirurg powiedział i zarejestrował skierowanie.
Będzie mnie czekac jeszcze trochę badan przedoperacyjnych, a szczególnie tarczyca bo się lecze na Hashimoto i musze mieć aktualne badania i komentarz endokrynologa, no ale to pozałatwiam , obym się tylko jako tako czuła. Jutro sobie zrobie neulaste i zobaczę co mi nawywija. Pozdrawiam cię serdecznie i trzymam kciuki za twoje zdrowie i operację. Was wszystkie Panie które to przeczytacie również pozdrawiam i zycze dużo zdrowia i wytrwałości. Danuta |
patagata (offline) |
Post #19 23-10-2015 - 15:19:28 |
|
Barzory -jak po 4 wlewie? Co z Twoimi zawrotami? Ja ja juz prawie tydz po 2-gim.Jedyny objaw,to bole glowy... ,jakby mi ktos na ną naciskał
![]() Ps.w tym samym czasie napisalysmy ![]() Nie ma ciula!!!! Nie ma!!!! Co nas nie zabija,to nas wk...a ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-10-2015 - 15:23:16 przez patagata. |
barzory27 (offline) |
Post #25 31-10-2015 - 12:06:50 |
Pisz ( miasto rodzinne Zory) |
Miciumpka ja juz radio ma umówione od15.03ale tak jak mowisz5 tygodni szok.Ja mam być w jakimś hotelu co poradnia radiologi gwarantuje z Nfz .Dziewczyny czy któraś z Was leczy sie w MSWA w Olsztynie i byla w hotelu podczas radio pewnie będę mieć pózniej kilka pytań.
|
magda2411 (offline) |
Post #30 31-10-2015 - 19:07:40 |
Olsztyn |
Ten hotel to jedno piętro w szpitalu, tak myślę. Leczę się w MSWiA w Olsztynie, albo raczej leczyłam. Teraz tylko raz w roku tam chodzę ![]() |