Chemioterapia - rozmowy codzienne cz.II

Wysłane przez myszka 

renatar (offline)

Post #1

19-05-2016 - 21:15:10

sieradz 

Grażynko przykro mi bardzo że choroba wróciła.Zyczę Ci siły i jeszcze raz siły.

T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy.

Wandka (offline)

Post #2

19-05-2016 - 23:04:37

Warszawa 

Diabli by to nadali. Ten gad czeka sobie uśpiony tyle lat i jest tak cierpliwy aby dać znać o sobie. Trzeba mu pokazać, że my też nie damy się mu po tylu latach i będziemy walczyły. Nie daj się mu!!!!!!!!!

lulu (offline)

Post #3

22-05-2016 - 14:30:36

k/Kwidzyna 

Grażynko, spoko, szybko zaliczy sz to leczenie i będzie po sprawie. Ja też już po chemiach i po 6 herciach. Nawet nie wiadomo czy dostanę następną hercię, bo serducho chyba ma zamiar odmówić współpracy, słabe echo wyszło. Nie mam zamiaru się tym przejmować, mam nadzieję, że chemia zrobiła to co powinna.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Grazyna S (offline)

Post #4

22-05-2016 - 19:02:15

Lulu dzieki za wsaprcie a powiedz jak Cie boli to jaki bierzesz lek przeciwbolowysmutny

"nadzieja ma skrzydła,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów,
która nigdy nie ustaje,
a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury”

Emily Dickinson

letasha (offline)

Post #5

24-05-2016 - 18:23:29

Dziś zaliczyłam 6-sty wlew z 12 paclitakselu, zatem zostało jeszcze 6 smiling smiley byle do przodu, pozdrawiam wszystkich smiling smiley

Netretete (offline)

Post #6

24-05-2016 - 23:29:10

Warszawa 

Letasha- brawo połowa zaliczona i z górki.brawo
Ja jutro zaliczam dziewiąty taksol już bliżej końca ale jeszcze trochę zostało.uśmiech

Pozdrawiam

Netretete (offline)

Post #7

25-05-2016 - 16:12:12

Warszawa 

I dziewiąty zaliczony dzisiaj radocha

letasha (offline)

Post #8

25-05-2016 - 17:58:26

Super Netretete! trzymam za ciebie kciuki smiling smiley Jeśli masz mieć 12 to już tylko 1/4 pozostała całości smiling smiley

Anula46 (offline)

Post #9

25-05-2016 - 18:32:35

Witajcie dzielne dziewczyny 27 ostatnia AC mam nadzieje że nie sponiewiera mnie mocno Pozdrawiam wszystkie tankujące kwiatek

Netretete (offline)

Post #10

25-05-2016 - 23:54:38

Warszawa 

Anula46- będzie dobrze ostatnia to sama przyjemność.uśmiech
Ja Ac przeszłam śpiewająco.

Netretete (offline)

Post #11

25-05-2016 - 23:56:29

Warszawa 

Letasha- dziękuję za wsparcie, Ja również trzymam za ciebie kciukipocieszabuzki

Grazyna S (offline)

Post #12

26-05-2016 - 16:00:31

Witajcie dziewczyny wreszcie troche doszlam do siebie mam 3 biale zaliczone ,ale u mnie glowa nie wytrzymala i tak mnie bolala ,malo co widazialam ,dostalam lek od lekarza pabi-dexamehaosn i potas i pomoglo ,pozdrawiam Was wszystkie uśmiech

"nadzieja ma skrzydła,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów,
która nigdy nie ustaje,
a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury”

Emily Dickinson

Ladymargot (offline)

Post #13

26-05-2016 - 16:52:11

Warszawa 

Dziewczyny a ja Wam sie pochwale duży uśmiechpo 12 x pxl i 1x Ac / jeszcze 3 AC / dzisiaj w peruce na głowie / ale był tez kapelusik duży uśmiechprzeszłam w procesji z okazji Bożego Ciała brawoee , ale to juz trzeci tydzien od chemii , w środe znowu mnie dobiją smutny

Wiara czyni cuda lecz tylko walka daje efekty

lulu (offline)

Post #14

26-05-2016 - 20:58:58

k/Kwidzyna 

Grażynko ja na szczęście nie mam żadnych bóli, więc nie biorę nic. Hercię mam odroczoną o 3 tygodnie. Będę starać się podleczyć serce. Wszystkie domowo - znachorowe oczko rady mile widziane.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Anula46 (offline)

Post #15

27-05-2016 - 17:29:58

Witajcie miło dziewczyny no ostatnia AC zaliczona winking smiley a, potem 12 czegoś tam aż się boje to wszystko by wykonczyć skorupiaka. Pozdrawiam wszystkie tankujacekwiatek

zojdan (offline)

Post #16

27-05-2016 - 18:34:29

Katowice 

Anula46 brawo radocha

przy taksanach juz bedzie lzej smiling smiley

daka (offline)

Post #17

27-05-2016 - 18:54:07

Poradzcie! co stosować -dezodoranty,antyperspiranty mnie uczulają.może możecie coś polecić co nie uczula pod pachą,a zabezpiecza przed poceniem i nieprzyjemnym zapaszkiemsmutny

dziubas (offline)

Post #18

27-05-2016 - 19:40:00

Gdańsk 

ja stosuje Super Deo firmy Reutter, jest to po prostu ałun (amonium alum), kupiłam w SuperPharmie, mozna kupić też w aptekach, jest bezzapachowy, dystrybutor PPHU IZAKPOL w Żyrardowie tel 46 856 12 85, można zadzwonic i zapytać gdzie w twojej okolicy dostarczają

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

doria (offline)

Post #19

27-05-2016 - 20:03:38

Kraków 

daka
Poradzcie! co stosować -dezodoranty,antyperspiranty mnie uczulają.może możecie coś polecić co nie uczula pod pachą,a zabezpiecza przed poceniem i nieprzyjemnym zapaszkiemsmutny
od 2 lat uzywam dezodorantu własnej produkcji. Potrzebna jest tylko woda destylowana i magnez sześciowodowy (zamawiam w sklepie chemicznym w internecie) Mieszam te dwa składniki w proporcji 1:1, przelewam do buteleczki z atomizerem i jest dezodorant. Nie blokuje pocenia, zapobiega przykremu zapachowi ,a do tego przez skórę wchłania się magnez. Jedyna wada to nie polecam po depilacji, bo wtedy szczypie, ale jeśli skóra jest nie uszkodzona, to jest bardzo ok.
buzki

daka (offline)

Post #20

27-05-2016 - 20:17:12

oooo,wielkie dzięki, spróbuję i ja....

marta78 (offline)

Post #21

27-05-2016 - 21:18:02

Olsztyn 

Ją używam mieszanki sody oczyszczonej z wodą utlenioną Nie blokuje pocenia a "zapaszku" nie ma duży uśmiech Zapewne na uszkodzoną skórę np po depilacji też się nie sprawdzi, ale w innych sytuacjach jest ok Nie wiem czy ta mieszanka ma jakieś skutki uboczne Ja bardzo sobie chwalę ten mój antyperspirant tak

smilag (offline)

Post #22

02-06-2016 - 14:29:54

Grażynko ja również! Trzymaj się kobieto! A co do pytania zofix u mnie przy trójujemnym raku mówili że do 4 tygodni najlepiej, max. 6. Ogólnie jak rana się zagoi to im szybciej tym lepiej.

Widzë że coś pominëłam kilka wątków. A propos dezodorantów to przeszłam na bio teraz filmy lavera z pomarańczą i rokitnikiem roll on za jakieś dwadzieścia kilka złotych jest super ładnie pachnie i może nie blokuje tak jak antyperspiranty w sprayu których używałam bezwiednie i bezmyślnie całe życie ale działa. Mam też ałun siostra mi kupiła ale mam wrażenie że nie działa może dlatego że mocze go przed użyciem
edit: scalono posty; w przypadku gdy nie minie 15 minut od ostatnio napisanego postu a chcemy coś dopisać, bądź poprawić używamy funkcji zmień oczko

Zapraszam na bloga
wznowarakowa

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 31-07-2016 - 16:59:42 przez myszka.

alusia (offline)

Post #23

08-06-2016 - 16:58:37

Radomsko 

Dziewczyny ratujcie... to dopiero 2 wlew FEC lamie mnie to. Ja zawsze pozytywna zwyczajnie się łamię... Jutro będzie tydzien od wlewu a ja nadal nie mogę do siebie dojść... Nie mogę stać na nogach ciągle mi słabo ech...
Jakieś sposoby na powrót do pozytywnego nastawienia ?

Bodzia (offline)

Post #24

09-06-2016 - 10:15:17

Witaj Alicjo
Co do sposobu na powrót do pozytywnego myślenie to jest to w Tobie.MUSISZ tylko uruchomić smiling smiley Nie masz innego wyjściasmiling smiley Czujesz się źle i to potęguje negatywne myślenie. Poszukaj promieni słońca w sobie i uchwyć się tego jak mantry. Nie powiem, że będzie dobrze, bo żadna z nas nie wie jak będzie ale niewątpliwie będzie lepiej jak poszukasz celu dla którego troszeczkę gorzej się teraz czujesz. Uwierz mi, wiem o czym napisałam. Jestem na wojnie po raz drugi z tym gadem - 13 lat temu wypowiedział mi wojnę i przegrał - teraz również, wyposażona w wiedzę i poprzednie doświadczenie podjęłam walkę przygotowana w moją tajną broń - pozytywne myślenie i cel dla którego przyjmuję z pokorą jakże przykrą dla mojego organizmu dawkę trucizny i staram się z całych sił przez 3 tygodnie wychodzić na prostą w wynikach po to żeby nie opóźnić kolejnej wlewki. Tak więc jak potrzebujesz wsparcie, ciepłego serca to zapraszam do kontaktu - w kupie siła Alicjo smiling smiley Damy radę razem serce

fianiebieska (offline)

Post #25

09-06-2016 - 12:51:47

Warszawa 

Ja po każdy wlewie AC miałam strasznego doła, a jak złe samopoczucie mijało, wpadałam w ekstatyczną radość, cieszyło mnie sprzątanie, robienie zakupów itd. U mnie po prostu remedium na wszystko był czas. Trzymaj się alusiu pociesza

fianiebieska opowiada

alusia (offline)

Post #26

09-06-2016 - 14:12:38

Radomsko 

Dzięki kochane! :* serce Nie lubię być zależna od kogoś, jak jestem słaba ciągle ktoś musi mi pomagać ze mną być, mam małe dziecko 3letniego smyka i serce mi pęka, że nieraz brak mi sił aby z nim być... Cóż lekarz miał racje mówiąc" będzie dobrze ale czeka Panią leczenie, długie i ciężkie"...
Walczę o całkowite wyleczenie, tak jak mówią lekarze, a jak wiadomo nie jest to łatwe. Kurde cieszę się, że tu jestem z Wami jakoś lżej :*

fianiebieska (offline)

Post #27

09-06-2016 - 19:01:41

Warszawa 

Wiem co czujesz. Sama mam synka i rok starszego od Twojego. Musimy dla nich być silne i nie poddawać się

fianiebieska opowiada

Anula46 (offline)

Post #28

09-06-2016 - 20:46:53

Tak w kupie siła Pozdrawiamkwiatek wszystkie tankujace

Bodzia (offline)

Post #29

10-06-2016 - 09:28:44

Droga Alicjo - napisałaś, że masz 3 letniego synka i serce Twoje pęka z powodu braku siły aby z nim być... Alicjo to tylko stan przejściowy, stan przez który musisz przejść po to żeby BYĆ ze swoim SYNKIEM przez wiele wiele lat smiling smiley tak zaciskaj piąstki i do boju kobietko smiling smiley Pozdrawiam wszystkie Księżniczki smiling smiley

Karmelek (offline)

Post #30

10-06-2016 - 20:55:55

Częstochowa 

Trzymaj się Alusiu. Pamiętam o Tobie i mocno trzymam kciuki. Każde tankowanie to krok do zdrowia, trzeba przez to przejść, dasz radę Pozdrawiam najmocniej ,jak potrafiępociesza
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 886
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024