Ochrona przed słońcem
Wysłane przez NocnaFuria
NocnaFuria (offline) |
Post #1 13-05-2017 - 21:21:46 |
Szczecin |
Dziewczyny szukam odpowiedzi na pytanie jak chronić się przed słońcem w trakcie chemii. Pytam w imieniu leczącej się mamy. Przyjmuje chemię czerwoną. Pani doktor powiedziała że powinna unikać słońca żeby nie dostać plam na skórze. Poradźcie jak sobie radzicie w okresie letnim. Co z ochroną twarzy? Czy silne kremy z filtrami wystarczą do ochrony twarzy? Czy może jeszcze kapelusz z dużym rondem? Tylko one pewnie was drażnią w skórę głowy i jeszcze jest gorąco a przy wietrze mogą spadać więc to chyba uciążliwe jest. A może parasol? Mama lubi spacerować a tu zaczęły pojawiać się słoneczne dni a wraz z nimi kolejny problem.
|
renatar (offline) |
Post #5 15-05-2017 - 20:20:37 |
sieradz |
Podczas chemii nie jest dobrze być na słońcu. Ja jadąc samochodem miałam otwarte okno i tak z pół godziny słońce na twarz i rękę to mi taka wysypka wyskoczyłą, byłam w trakcie cotygodniowej białej. Twarz spuchła i aż bordowa byłam od tej wysypki i już więcej nie ryzykowałam a brałam chemię od maja do pażdziernika.
![]() T3NOMO/ER10 PR10procent\12 taksanów,3AC,lampek 25.Tamoksifen.Inwazyjny śluzowy. |
vivi (offline) |
Post #6 16-05-2017 - 12:02:02 |
Bielany Wrocławskie |
Polecam filtry dla dzieci 50+ i słomkowy kapelusz. Każdy reaguje inaczej na słońce podczas chemii. Jeżeli filtry dadzą radę, to nie trzymaj mamy w domu. Dobre samopoczucie jest bardzo ważne podczas leczenia, więc niech spaceruje.
![]() ![]() |
NocnaFuria (offline) |
Post #7 18-05-2017 - 09:00:24 |
Szczecin |
Dziękuję. Mama zastanawiała się nad parasolką. Uwielbiamy spacerować ale jakbyśmy tego nie robiły w trakcie spaceru mamy słońce prosto w twarz. Trochę mnie uspokoiłyście. Filtry 50+ może okażą się wystarczające.
|
Asiaandrzejewska (offline) |
Post #8 06-04-2021 - 10:56:32 |
Poznań |
Najlepiej unikać spacerów w największe słońce. Filtry kapelusz czy tak jak piszesz parasolka też się przydadzą
![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
612
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022