Czerwona chemia a biegu ka
Wysłane przez adam65
adam65 (offline) |
Post #1 05-10-2021 - 18:22:34 |
|
Cześć
Pisze z prośbą o pomoc. Moja mama w czwartek miała pierwsza chemię czerwona. Pierwsza z czterech. Pierwsze 3 dni po minęły bardzo dobrze. Od wczoraj ma jednak bardzo męcząca i uporczywa biegunkę. Czy ktoś ma jakiś sposób na zachowanie takiej dolegliwości ? Niestety ze względów na odległość nie mamy możliwości kontaktu z onkologiem jednak może lekarz rodzinny może pomóc ? Lub może są jakieś leki na receptę ? |
Tomasz. (offline) |
Post #4 05-10-2021 - 20:49:52 |
Pruszków |
A jakie leki p.wymiotne otrzymała chora? Niektóre z nich działają zapierająco. I koniec ich działania może oznaczać odruchowe biegunki. Są leki hamujące wypróżnienia- np. zawierające loperamid. Małe op jest bez recepty, większe (ma się rozumieć tańsze) na receptę.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Tomasz. (offline) |
Post #6 06-10-2021 - 11:50:57 |
Pruszków |
Emend działa zapierająco. Stąd po 3 dniach może być odruchowa biegunka. Inne pytania zadaj w wątku chemioterapia rozmowy codzienne. Jest tam masa różnych osobistych wątków i reakcji na leczenie i radzenie sobie np z działania u ubocznymi chemioterapii.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Al_la (offline) |
Post #8 12-10-2021 - 18:14:55 |
k/Warszawy |
Ja też przez 3 dni miałam zaparcia, a potem biegunkę. Po tygodniu wszystko przechodziło.
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
475
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022