Praca a chemioterapia
Wysłane przez Kasia19
Magdaaa (offline) |
Post #2 04-12-2021 - 19:30:00 |
|
Witaj Kasiu, odpowiem na przykładzie mojej mamci. Zachorowała w wieku 66 lat i mimo racji wieku emerytalnego bardzo lubi swoją pracę w biurze rachunkowym i nadal pracuje. W trakcie całej chemioterapii (4czerwone i 12 białych) cały czas pracowała. Miała tylko dzień przerwy wtedy kiedy jechała na chemię, a drugiego dnia już szła do pracy i żadna siła jej nie zatrzymała (my wszyscy namawialiśmy, prosiliśmy i błagaliśmy niemalże na kolanach aby zrobiła dłuższą przerwę). Z perspektywy czasu wiem bo sama o tym mówiła, że praca była dobra dla jej psychiki, która w trakcie leczenia jest też bardzo ważna. Więc jak widzisz peaca w trakcie chemii jest możliwa
![]() |
Tomasz. (offline) |
Post #3 04-12-2021 - 20:04:00 |
Pruszków |
Należy się wsłuchiwać we własny organizm i nie działać wbrew niemu. Nie idziemy w razie wyraźnego osłabienia, nawet drobnych infekcji, w razie nie szczepienia się (duże ryzyko wystąpienia ciężkiego przebiegu covid-19). Najlepsza jest praca zdalna, ew w zespole, ale z możliwością dojazdu niezatłoczonymi środkami transportu lub dojazdu indywidualnie.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Małgosia1974 (offline) |
Post #4 05-12-2021 - 08:59:40 |
Kutno |
Witaj
![]() |
Tomasz. (offline) |
Post #6 17-12-2021 - 15:08:08 |
Pruszków |
Chemioterapia na pewno osłabia działanie szczepionek (wszelkich). Cyklofosfamid jest stosowany też w immunopupresji przy ciężkim przebiegu chorób z autoagresji. Także chorzy leczeni p.nowotowrowo, chorzy poddawani immunosupresji (choroby z autoagresji, przeszczepy) są najbardziej zagrozeni odnośnie spadku poziomu przeciwciał p-ko Sars-cov2. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
lopuszek76 (offline) |
Post #7 18-12-2021 - 15:22:19 |
|
Ja tez pracowałam całą chemię, brałam tylko pojedyńcze dni wolne zaraz po podaniu czerwonej a przy białej tylko w ten dzien co wlew. Przynajmniej miałam zajęcie i nie było czasu na myślenie za dużo i moblizacja do "pozbierania się"
![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
469
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022