Schemat AC
jagodula (offline) |
Post #1 22-11-2012 - 14:56:14 |
Sławkow |
![]() |
mag_dag (offline) |
Post #4 23-11-2012 - 13:56:23 |
Sosnowiec |
stan podgorączkowy nie jest groźny, można wziąć coś na obniżenie temperatury,
senność i osłabienie to normalny i częsty objaw, jeśli temperatura będzie rosła - trzeba zgłosić się do lekarza, najlepiej onkologa - bo to może być gorączka neutropeniczna - jest to temperatura powyżej 38,5 i jest to stan groźny dla pacjenta, polecam wątek "chemioterapia - rozmowy codzienne": [amazonki.net] Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
madzia_61 (offline) |
Post #5 23-11-2012 - 13:57:32 |
|
tez tak mialam i to o wiele wyzsza temperature oraz bylam bardzo oslabiona ale to przejściowe i mija/w razie jak utrzymuje sie lub dolaczja inne dolegliwości koniecznie trzeba udac sie do lekarza/ ,nie jest to standartem ale u niektorych sie tak zdarza ,najlepiej zażyć coś od goraczki mi pomagał "ibuprom max"/pamiętaj nie wolno aspiryny ani jej pochodnych /
![]() |
gojad (offline) |
Post #7 18-12-2012 - 15:30:00 |
Września |
Witam ponownie,
moja siostra jest przed trzecią chemią, po drugiej zauważyła, że guz się zmniejszył, natomiast od dwóch dni czuję ból promieniujący aż pod pachę. Bardzo się niepokoję, a może to znak, że chemia zabija gada? Jeśli któraś z waz miała podobne objawy to proszę o odpowiedź. |
Al_la (offline) |
Post #8 18-12-2012 - 15:45:54 |
k/Warszawy |
Mój guz zaczął się zmniejszać po 1 chemii i też czułam ból całej piersi.
Pewnie ten ból spowodowany jest niszczeniem komórek nowotworowych. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
nutka (offline) |
Post #21 16-01-2013 - 17:43:28 |
|
Wczoraj zatankowałam pierwszy z czterech wlewów AC, potem cztery taksany. Oprócz lekkiego osłabienia i odbijania jak na razie nic mi nie dolega. Oby tak dalej, czego sobie i innym życzę
![]() "W życiu nie chodzi o to, żeby przetrwać burzę, ale o to, żeby tańczyć w deszczu." Richard Paul Evans "... Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." Dennis Genpo Merzel |
DanaPar (offline) |
Post #23 17-01-2013 - 15:51:04 |
Police |
Witam
jak Wy dokładnie wiecie, jaką chemię brałyście. Ja miałam 2 x 4, przy czym dwie pierwsze w szpitalu (pobyt 3 dniowy) a po operacji kolejne 4 już bez leżenia tylko dojeżdżając na wlew. Ale nigdy nie analizowałam, co to za chemie, chyba poczytam wypisy, bo mi głupio, że tym się nie interesowałam. A co do temperatury. To po każdej z tych pierwszych chemii w drugim tygodniu byłam chora z wysoką temperaturą i zawsze był antybiotyk. Ale w trzecim czułam się ok. i nadrabiałam w pracy stracony tydzień. ![]() ![]() |
lulu (offline) |
Post #25 17-01-2013 - 17:10:35 |
k/Kwidzyna |
Nenar [archiwum2.amazonki.net] to jest link do przepis na kwas buraczany, pomaga podnieść wyniki krwi.
Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
mag_dag (offline) |
Post #27 17-01-2013 - 21:44:17 |
Sosnowiec |
nenar, poszukaj w aptece tabletek z buraka - może mają
![]() jak nie mają, to tu zerknij: [www.i-apteka.pl] Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Al_la (offline) |
Post #29 17-01-2013 - 22:19:55 |
k/Warszawy |
Nenar poczytaj:
[blog-medyczny.pl] [urodaizdrowie.pl] ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |