Schemat AC

Wysłane przez Amazonki.net 

aga66 (offline)

Post #1

24-04-2012 - 13:12:43

Warszawa 

Mamo Wojtusia jest to sprawa bardzo indywidualna. Mnie brwi i rzęsy przerzedziły się po FEC, natomiast taxoter wywalił mi je "do korzeni". Czy Ty wiesz jak "ufoki" fajnie wyglądają. Wszystkie są do siebie podobneduży uśmiech

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska
Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

Jolcia (offline)

Post #2

24-04-2012 - 14:32:24

Mnie dzień po drugiej AC wypadły włoski i się ogoliłam. Rzęsy i brwi trzymały się przez całe 4 cykle AC, natomiast po 4 taksanach wypadłybezradny

andzia73 (offline)

Post #3

24-04-2012 - 14:53:00

Gdańsk 

U mnie było podobnie jak u Jolci..Dopiero po toxanach wypadly brwi i rzesy..Ale jak szybko wypadły tak szybko odroslyduży uśmiech

amado (offline)

Post #4

24-04-2012 - 15:52:56

także jeśli masz 4 AC i koniec, to są wielkie szanse, że brwi i rzęsy spokojnie sobie pozostaną

Jolcia (offline)

Post #5

24-04-2012 - 16:34:37

Dokładnie Amadobuziak I tego się trzymajmyok

dama (offline)

Post #6

25-04-2012 - 02:03:21

Ale mnie niechcący pocieszyłyście brawo
Po 4 AC wsio trzymało się gdzie trza.
Miałam nadzieję, że w tym stanie dotrwam do końca taxoli, a tu widać lipaaa...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-04-2012 - 02:05:12 przez dama.

aga66 (offline)

Post #7

25-04-2012 - 16:24:16

Warszawa 

Dama, a może Ty jakiś "cyborg" jesteś i nic Ci nie wypadnie. Wypada większości, ale nie wszystkim, więc może jesteś ta mniejszość. Ale nakręciłamchichot

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska
Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

ady (offline)

Post #8

25-04-2012 - 16:38:59

no ja nie pocieszę- łysa po pierwszej chemii, wczoraj zatankowałam ostatnie-4- AC ale brwi i rzęsy na wykończeniu... za to na rekach i nogach trzymają się twardo tongue sticking out smiley

Ada

A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój..

Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl]
Marcelek

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-04-2012 - 16:40:50 przez ady.

amor (offline)

Post #9

25-04-2012 - 19:14:14

Siemianowice Sl. 

Za miesiąc zacznie się nowy wzrost ! TEraz regeneracja, odpoczynek ,dobicie gada i zyc nie umierać! brawo

dama (offline)

Post #10

25-04-2012 - 20:14:46

Chciałabym mieć chociaż trochę z "cyborga".
Może wtedy zwierzak też by się nie przyszwędał? myśli
Jak widać nic z "cyborga", w organizmie ZOO i za chwilę rozstanie z pozostałością futra bezradny
Ale nie ma tego złego... jeszcze 3 miesiące i mam nadzieję, że włoski tu i tam będą zaczynały kiełkować pyta

ady (offline)

Post #11

25-04-2012 - 21:18:00

A ja przywykłam do swej łysinki. Mop jest rewelacyjny- kilka sekund i fryzurka gotowa!
Dziewczyny- regeneracje idzie w zastraszającym tempie- jem jem jem. Czego to ja dziś nie zjadłam..i ciągle myślę co tu jeszcze wrzucić grinning smileyzakupy

Ada

A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój..

Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl]
Marcelek

Al_la (offline)

Post #12

11-05-2012 - 13:50:46

k/Warszawy 

Waszą dyskusję o przygotowaniach do chemioterapii przeniosłam tutaj [amazonki.net]
W tym wątku rozmawiamy i pytamy tylko o schemat AC.

Miłej pogawędki życzę duży uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Anna57 (offline)

Post #13

17-06-2012 - 11:25:22

Jarosław 

Ja dostałam 4 kursy AC co trzy tygodnie ( dwa wlewy z poślizgiem ze względu na złe wyniki )Sponiewierały mną bardzo, a jeszcze po wlewie musiałam dojechać do domku 350 km.Włosy zaczęły wychodzić po drugim wlewie, więc sama ogoliłam główkę.Brwi i rzęsy na szczęście zostały nienaruszone.Miałam kłopoty ze śluzówkami gardła i przełyku i niestety te kłopoty zostały mi do dziś i rzaden laryngolog nie jest w stanie mi pomóc.bezradny

Anonimowy użytkownik (offline)

Post #14

19-06-2012 - 19:32:40

Skończyłam 4 kurs ACsmiling smiley teraz zmianasad smiley

ALDI 1970 (offline)

Post #15

30-09-2012 - 19:06:42

Częstochowa 

Ja jestem przed pierwszym razem AC, bo dopiero w sobotę i mam nadzieję, że nie będzie tragedii. Dobrze wiedzieć co moze się przytrafić choć przygotować na to sie nie da. A sam wlew, jeśli nie ma złego samopoczucia to co...książka na trzy godziny, brzmi to zbyt optymistycznie? No, ale kto ma mi podpowiedzieć jak nie Wy? duży uśmiech

mituraewa (offline)

Post #16

30-09-2012 - 19:13:34

Gdańsk 

Aldi! Mi AC skapywało tak od 2-3 godzin, za szybko też nie jest dobrzetak
Ja brałam gazety i wodę niegazowaną, raz wezłam gume orbit i ciamkałam przez cały wlew, ale efekt tego jest taki, że już orbitka do gęby nie wezmęduży uśmiech
Powodzenia!ok

Anna57 (offline)

Post #17

30-09-2012 - 19:23:43

Jarosław 

Aldi spokojnie możesz te 3 godz. spędzić z książką , bo w czasie wlewu zazwyczaj nic się złego nie dzieje...U niektórych osób ta ostra jazda zaczyna się dopiero parę godzin po....blee

Marzena1 (offline)

Post #18

30-09-2012 - 19:48:45

Aldi, spoko kochana da się przeżyć, jak pewnie już wiesz każdy inaczej reaguje , ja przetrwałam 8 chemii to i ty dasz radę. Jestem pewna, trzymaj się kochanabuziak

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-09-2012 - 19:49:23 przez Marzena1.

ALDI 1970 (offline)

Post #19

01-10-2012 - 17:42:42

Częstochowa 

Dzięki za poradę i pocieszenieuśmiech. Mam nadzieję, że będzie ok i w trakcie , i po...oby.. Pozdrówka!!

ToJa (offline)

Post #20

01-10-2012 - 18:59:48

3 godziny eye popping smileyszok

pierwsza AC kapała mi niecałe 2 godziny (może dlatego, ze byłam ostatnia i się panie spieszyły do domku oczko )
następne 5 - każda tak około półtorej godziny

książka to dobry pomysł, aaaaaaaa i koniecznie słuchawki do uszu, jako, ze wszystkie te, co czekają, jak i te podłączone, są najmądrzejsze na świecie na temat chemioterapii i raka - warto se czymś uszy zatkać - najlepiej muzykąmeloman
ja podczas każdego wlewu gadałam przez telefon, nooooo bo ja gaduła jestem oczko, a na dodatek wreszcie miałam spokój - nie słychać z każdego kąta" mama jeść, mam gdzie to? mama, mama, mama, nooo i psica się nie pęta, bo akuratnie na spacer chce wyjśc, a i mąż spokojnie se na korytarzu siedzi i nie przeszkadza oczko

Aldi trzymam kciukasy, cobyś tak chemie przeszła jak jauśmiech

ALDI 1970 (offline)

Post #21

28-10-2012 - 12:12:59

Częstochowa 

Hejka, a ja znowu będę truła. Nie dostałam w piątek drugiej chemii bo mam złe wyniki, jakiś taki spadł dużo poniżej minimum, że chemię mam przesuniętą na środę. A teraz Powiedzcie mi no bo kilka dni opóźnić , znaczy przesunąć się może. A jak wyniki będą nadal złe? Mam tabletki na morfologię bo była zła ,a teraz dostałam PABI-DEXAMETHASON. smutny Ja już się martwię na zapas, a lewą ręka mam skutą , że szukają żył do pobrania. Ach....

b_angel (offline)

Post #22

28-10-2012 - 12:17:21

radom 

na pewno się poprawią

a na poprawę żył łykaj rutynoscorbin

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

ALDI 1970 (offline)

Post #23

28-10-2012 - 12:30:17

Częstochowa 

Tak się dobrze składa, że od pewnego czasu łykam rutinoscorbin ze względu na wiosenno zimowe zawirowaniaduży uśmiech No to czekam do środy na wyniki. Oby było ok, musi być prawda?

nenar (offline)

Post #24

02-11-2012 - 18:53:17

Czaplinek 

Ja od poniedziałku zaczynam 4 cykle AC a potem 4 cykle politaxolu. Trochę mam stresa ale musze to przejść ... uśmiech

Renka623 (offline)

Post #25

03-11-2012 - 12:23:59

To ja tez dodam od siebie 4 AC łysinka a po 4 taksanach poszla reszta jestem gladziutka jak pupa niemowlaka .Depilator niech się schowa.Ale najwazniejsze żeby intruz się wyprowadziłpocieszaradocha

nenar (offline)

Post #26

03-11-2012 - 16:38:21

Czaplinek 

Renka623 ja też tak myślę, ja jestem już po operacji ale że nowotwór bardzo złośliwy więc teraz ta chemia. Wiem że dużo zależy od organizmu, a dla Ciebie która gorsza Ac czy taxole ?

Renka623 (offline)

Post #27

05-11-2012 - 18:25:45

Nenar jak dla mnie to AC była gorsza mimo że nie zwracałam ale dolegliwości ze strony żołądka i wątroby i w zasadzie tak trzymało 1,5 tygodnia niby nic nie boli a czlowiek jakiś do d..y.Taksany mialam już 4 we srodę będzie piąty tylko na drugi dzień lekkie wypieki na twarzy a tak zadnych dolegliwości no i przy AC brak apetytu zapachy nie do zniesienia /gotowanie obiadu pranie sprzatanie/a teraz to tylko jeść wszystko po kolei mieszasz wszystko slodkie kwaśne Ale trzeba uważać na wagę bo jest dużo sterydów .A jeszcze problemy z żyłami bo to jest co tydzień.Trzyman kciuki pa.różebuzki W razie czego to proś o osłonowe na watrobę i zoladek.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 05-11-2012 - 18:27:09 przez Renka623.

nanet (offline)

Post #28

09-11-2012 - 18:15:31

Konstancin/Góra Kalwaria 

Trzymajcie kciuki!!!!! We wtorek mam drugą wlewkę. Oby tak samo było jak przy pierwszej czyli byłam tylko trochę kołowata przez pare dni i miałam nieznaczne nudności a dokładnie 14 dnia po piewszej wlewce zaczeły wychodzić mi włosy. Wszystko do przeżycia. Jak narazie oczywiście.

„Gdy tkwisz głęboko w ciemnym wąwozie bólu, stajesz się głuchy na słowa. Ukojenie i schronienie przynosi wówczas tylko ciepło dotyku i ramiona innych osób”.
John O’Donohue

Al_la (offline)

Post #29

09-11-2012 - 21:10:37

k/Warszawy 

Do "chemicznych pogaduszek" polecam ten wątek [amazonki.net] duży uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

madziulena (offline)

Post #30

15-11-2012 - 09:08:30

Kraków 

Witajcie,
moja siostra własnie dziś zaczyna czerwoną chemię, ma mieć 4 cykle. Zobaczymy jak będzie. W każdym razie Wasze rozmowy o chemii jej wydrukowałam i wysłałam - siostra nie mieszka w Polsce a z kompem raczej na bakier a i na forum wchodzić nie chciala bo jak to ona ujeła bała się,że czytanie o innych ją zestresuje a tym czasem jak jej wysłałam pogaduchy na temat czerwonej chemii to mówi,że nie mogła skończyć czytać smiling smiley bardzo ją podniosły na duchu i dały energii do działania,

pozdrawiam
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 457
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022