Schemat AC
aga66 (offline) |
Post #1 24-04-2012 - 13:12:43 |
Warszawa |
Mamo Wojtusia jest to sprawa bardzo indywidualna. Mnie brwi i rzęsy przerzedziły się po FEC, natomiast taxoter wywalił mi je "do korzeni". Czy Ty wiesz jak "ufoki" fajnie wyglądają. Wszystkie są do siebie podobne
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
aga66 (offline) |
Post #7 25-04-2012 - 16:24:16 |
Warszawa |
Dama, a może Ty jakiś "cyborg" jesteś i nic Ci nie wypadnie. Wypada większości, ale nie wszystkim, więc może jesteś ta mniejszość. Ale nakręciłam
![]() "Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
ady (offline) |
Post #8 25-04-2012 - 16:38:59 |
|
no ja nie pocieszę- łysa po pierwszej chemii, wczoraj zatankowałam ostatnie-4- AC ale brwi i rzęsy na wykończeniu... za to na rekach i nogach trzymają się twardo
![]() Ada A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój.. Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl] Marcelek Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-04-2012 - 16:40:50 przez ady. |
ady (offline) |
Post #11 25-04-2012 - 21:18:00 |
|
A ja przywykłam do swej łysinki. Mop jest rewelacyjny- kilka sekund i fryzurka gotowa!
Dziewczyny- regeneracje idzie w zastraszającym tempie- jem jem jem. Czego to ja dziś nie zjadłam..i ciągle myślę co tu jeszcze wrzucić ![]() ![]() Ada A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój.. Przekaż 1% dla mojego bratanka: [dzieciom.pl] Marcelek |
Al_la (offline) |
Post #12 11-05-2012 - 13:50:46 |
k/Warszawy |
Waszą dyskusję o przygotowaniach do chemioterapii przeniosłam tutaj [amazonki.net]
W tym wątku rozmawiamy i pytamy tylko o schemat AC. Miłej pogawędki życzę ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
Anna57 (offline) |
Post #13 17-06-2012 - 11:25:22 |
Jarosław |
Ja dostałam 4 kursy AC co trzy tygodnie ( dwa wlewy z poślizgiem ze względu na złe wyniki )Sponiewierały mną bardzo, a jeszcze po wlewie musiałam dojechać do domku 350 km.Włosy zaczęły wychodzić po drugim wlewie, więc sama ogoliłam główkę.Brwi i rzęsy na szczęście zostały nienaruszone.Miałam kłopoty ze śluzówkami gardła i przełyku i niestety te kłopoty zostały mi do dziś i rzaden laryngolog nie jest w stanie mi pomóc.
![]() |
Anonimowy użytkownik (offline) |
Post #14 19-06-2012 - 19:32:40 |
|
Skończyłam 4 kurs AC
![]() ![]() |
ALDI 1970 (offline) |
Post #15 30-09-2012 - 19:06:42 |
Częstochowa |
Ja jestem przed pierwszym razem AC, bo dopiero w sobotę i mam nadzieję, że nie będzie tragedii. Dobrze wiedzieć co moze się przytrafić choć przygotować na to sie nie da. A sam wlew, jeśli nie ma złego samopoczucia to co...książka na trzy godziny, brzmi to zbyt optymistycznie? No, ale kto ma mi podpowiedzieć jak nie Wy?
![]() |
ToJa (offline) |
Post #20 01-10-2012 - 18:59:48 |
|
3 godziny
![]() ![]() pierwsza AC kapała mi niecałe 2 godziny (może dlatego, ze byłam ostatnia i się panie spieszyły do domku ![]() następne 5 - każda tak około półtorej godziny książka to dobry pomysł, aaaaaaaa i koniecznie słuchawki do uszu, jako, ze wszystkie te, co czekają, jak i te podłączone, są najmądrzejsze na świecie na temat chemioterapii i raka - warto se czymś uszy zatkać - najlepiej muzyką ![]() ja podczas każdego wlewu gadałam przez telefon, nooooo bo ja gaduła jestem ![]() ![]() Aldi trzymam kciukasy, cobyś tak chemie przeszła jak ja ![]() |
ALDI 1970 (offline) |
Post #21 28-10-2012 - 12:12:59 |
Częstochowa |
Hejka, a ja znowu będę truła. Nie dostałam w piątek drugiej chemii bo mam złe wyniki, jakiś taki spadł dużo poniżej minimum, że chemię mam przesuniętą na środę. A teraz Powiedzcie mi no bo kilka dni opóźnić , znaczy przesunąć się może. A jak wyniki będą nadal złe? Mam tabletki na morfologię bo była zła ,a teraz dostałam PABI-DEXAMETHASON.
![]() |
Renka623 (offline) |
Post #27 05-11-2012 - 18:25:45 |
|
Nenar jak dla mnie to AC była gorsza mimo że nie zwracałam ale dolegliwości ze strony żołądka i wątroby i w zasadzie tak trzymało 1,5 tygodnia niby nic nie boli a czlowiek jakiś do d..y.Taksany mialam już 4 we srodę będzie piąty tylko na drugi dzień lekkie wypieki na twarzy a tak zadnych dolegliwości no i przy AC brak apetytu zapachy nie do zniesienia /gotowanie obiadu pranie sprzatanie/a teraz to tylko jeść wszystko po kolei mieszasz wszystko slodkie kwaśne Ale trzeba uważać na wagę bo jest dużo sterydów .A jeszcze problemy z żyłami bo to jest co tydzień.Trzyman kciuki pa.
![]() ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 05-11-2012 - 18:27:09 przez Renka623. |
nanet (offline) |
Post #28 09-11-2012 - 18:15:31 |
Konstancin/Góra Kalwaria |
Trzymajcie kciuki!!!!! We wtorek mam drugą wlewkę. Oby tak samo było jak przy pierwszej czyli byłam tylko trochę kołowata przez pare dni i miałam nieznaczne nudności a dokładnie 14 dnia po piewszej wlewce zaczeły wychodzić mi włosy. Wszystko do przeżycia. Jak narazie oczywiście.
„Gdy tkwisz głęboko w ciemnym wąwozie bólu, stajesz się głuchy na słowa. Ukojenie i schronienie przynosi wówczas tylko ciepło dotyku i ramiona innych osób”. John O’Donohue |
Al_la (offline) |
Post #29 09-11-2012 - 21:10:37 |
k/Warszawy |
Do "chemicznych pogaduszek" polecam ten wątek [amazonki.net]
![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
madziulena (offline) |
Post #30 15-11-2012 - 09:08:30 |
Kraków |
Witajcie,
moja siostra własnie dziś zaczyna czerwoną chemię, ma mieć 4 cykle. Zobaczymy jak będzie. W każdym razie Wasze rozmowy o chemii jej wydrukowałam i wysłałam - siostra nie mieszka w Polsce a z kompem raczej na bakier a i na forum wchodzić nie chciala bo jak to ona ujeła bała się,że czytanie o innych ją zestresuje a tym czasem jak jej wysłałam pogaduchy na temat czerwonej chemii to mówi,że nie mogła skończyć czytać ![]() pozdrawiam |