Schemat FEC

Wysłane przez Amazonki.net 

Wandka (offline)

Post #1

19-08-2016 - 23:41:55

Warszawa 

Zgadzam się z Alą. Ja rok temu miałam wlewy FEC i woreczków było 5 bo w tym jeden z herceptyną.

braja (offline)

Post #2

20-08-2016 - 00:55:12

Agunia, moze uciekłas ze szpitala za wcześnie? Nie dzwonili za Tobą? pyta Jak ja brałam chemie to sie zdarzyło kiedys, że dwie panie co siedziały przy jednym stojaku tak się zagadały, ze wyszły zanim pielegniarka podłaczyła sól fizjologiczną. Paniczne poszukiwania po szpitalu nie dały rezultatu, ale jak zapytałam czy to przezyją, pielęgniarka powiedziała, że tak, ale skutki uboczne tej chemii to moga długo popamiętać bezradny U Ciebie wygląda jakbys dostala tylko jeden składnik plus płukanie... Dowiaduj się czym prędzej, moze ktos się zorientował w pomyłce i jakos to naprawią. Jak ja nie lubie tego chaosu na onkologii wnerwiony

agunia76 (offline)

Post #3

20-08-2016 - 08:40:20

Wejherowo 

Witam , tez dostałam trzy wielkie strzykawki ( przeciwwymiotne ,do płukania żył i coś jeszcze)etykietki za małe literki miały próbowałam ale nie dałam rady odczytac. Było napisane 100 hihi napewno.Jak pójdę na drugą to wszystko wypytam .Tez piszecie o jakiś zastrzykach. ....ja nie dostałam

agunia76 (offline)

Post #4

21-08-2016 - 13:25:14

Wejherowo 

Hej , a możecie napisać jakie leki wspomagające dostawałyscie ?ja dostałam 3 strzykawki jeden to przeciwwymiotne (zofran )a tych dwóch nie mogę odczytać

braja (offline)

Post #5

21-08-2016 - 15:38:26

Drugi to pewnie Dexaven, przeciw alergii, a trzeci podejrzewam, że sól fizjologiczna, do przeczyszczenia tej rurki którą ma płynąć chemia

agunia76 (offline)

Post #6

21-08-2016 - 16:37:09

Wejherowo 

tak zgadza się doczytałam się ,ale ten Dexaven to jest przeciw alergii ? ?

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-08-2016 - 16:39:04 przez agunia76.

karolinak (offline)

Post #7

25-08-2016 - 01:24:18

krakow 

Czesc, jesli dostalas dwa woreczki z chemia jeden bialy a drugi czerwony, byc moze poprostu masz schemat AC a nie FEC. Z reszta na wypisie ze szpitala powinnas miec wszystkie informacje co zostalo Ci podane.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-08-2016 - 01:30:20 przez karolinak.

agunia76 (offline)

Post #8

26-08-2016 - 07:24:25

Wejherowo 

Mam schemat FEC

Ewka_79 (offline)

Post #9

04-09-2016 - 11:02:29

okolice Częstochowy 

Ja też miałam 5 woreczków i siedziałam 5 godzin

alusia (offline)

Post #10

05-09-2016 - 07:23:32

Radomsko 

Hejoooooo, dziewuszki!
W czwartek przyjęłam ostatnią z z 6 cykli czerwonej damy! Juuuuuuuupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! smiling smiley
Wybaczcie ale chciałam się tym zwyczajnie pochwalić smiling smiley
kwiatek

Wandka (offline)

Post #11

05-09-2016 - 11:02:15

Warszawa 

To świetnie i cieszę się z Tobąserce

Netretete (offline)

Post #12

05-09-2016 - 13:18:13

Warszawa 

Gratulacje brawobrawo

alusia (offline)

Post #13

05-09-2016 - 17:27:13

Radomsko 

DZiękiiiiiii smiling smiley

agunia76 (offline)

Post #14

07-09-2016 - 12:23:53

Wejherowo 

Super !!!!!! Gratuluje uśmiech
Wiem ,że herceptyny nie mogę brać

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 07-09-2016 - 12:26:55 przez agunia76.

konwalia82 (offline)

Post #15

07-09-2016 - 22:36:50

Witam smiling smiley jestem tutaj od dzisiaj , w piątek zaczynam chemię ( FEC ) , leczę się w UK , jestem też w 16 tygodniu ciąży , 5 tygodni temu miałam operację , guz miał 2,4 cm więc poszła cała pierś, nie ukrywam że się boję pierwszej chemii ... powiedziano mi że wlew będzie trwał 2,5 godziny , czy któraś z Waa też miała tak krótko ,i od czego zależy czas wlewu? bo tego nie dopytałam , pozdrawiam Was wszystkie buziak

agunia76 (offline)

Post #16

08-09-2016 - 11:33:01

Wejherowo 

Dzisiaj druga chemia brrrrr......stres

Al_la (offline)

Post #17

08-09-2016 - 12:23:23

k/Warszawy 

Konwalio, 2.5 godz. to krótko? Moje wlewy trwały około 1.5 godz.
Czas wlewu zależy od ustawienia kroplówki, a ustawienie zależy być może od wskazań. Myślę, że z uwagi na Twoją ciążę ustawiają powolny wlew, żeby nie było żadnych skutków ubocznych.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

konwalia82 (offline)

Post #18

08-09-2016 - 12:30:30

Dziękuję za odpowiedź smiling smiley naprawdę myślałam że 2,5 godz. to krótko , mam w Rodzinie też osoby które właśnie biorą chemię i trwa to o nieeebo dłużej winking smiley ale zapewne to zależy od tego jaki to OBCY, wieku pewnie i od rodzaju chemii oczywiście, no to z głową do góry jutro jadę na pierwszy wlee, oby było dobrze, pozdrawiam.

konwalia82 (offline)

Post #19

26-09-2016 - 16:05:55

Witam , całość trwała faktycznie koło 2,5 godz. ale sam wlew chemii trwał niecałą godzinkę , 7 strzykawek sad smiley jakoś pierwszą zniosłam w miarę dobrze , temperatura raz za wysoka raz za niska i ogólnie złe samopoczucie , włosy zaczęły mi wypadać dwa tygodnie po chemii (obcięłam na krótko ) mam tylko pytanie , czy normalnym skutkiem ubocznym jest ból skóry głowy , nie mogłam wczoraj spać , odkąd zaczęły wypadać ból jest okropny , nie można przyłożyć głowy do poduszki sad smiley w piątek mam kolejny wlew , mam nadzieję że będzie taki sam a nie gorszy ... ale , okaże się winking smiley pozdrawiam.

Al_la (offline)

Post #20

27-09-2016 - 11:43:57

k/Warszawy 

Ból jest normalny i minie, kiedy włosy wypadną uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Zosia75 (offline)

Post #21

11-10-2016 - 21:10:30

Augustow, Poole ,UK 

jestem po 4-tej chemii FEC, 1-rwsza i 2-ga chemia byly okrutne!! mdlosci, wymioty, krecilo mnie w glowie, podwojnie widzialam, nie moglam sie na niczym skupic,wszystko mi smierdzi, musze ostroznie wybierac zapachy proszku do prania, plynu do kapieli i do WC, apetyt mam wilczy, zachcianki jak w ciazy, zupy jem codziennie, bardzi mi smakuja i twarog z dzemem, ryby i kurczak smakuje jakbym jadla pierwszy raz, wlosy powylazily, uzywalam w szpitalu cold cap, ale nie pomoglo, ajk maz zgolil mi wszystkie wlosy to mi ulzylo i poczulam sie lepiej, po kazdym wlewie leze w lozku 5 dni , przez 7 dni jestem do niczego, chcialam wrocic do pracy, ale pracodawca nie zgodzil sie, bo pracuje w restauracji, gdzie jest mnostwo ludzi i moze dojsc szybko do infekcji, wiec prace mam z glowy do konca kuracji, teraz widze,ze moglabym nie pracowac, zajmowac sie soba i dbac o siebie caly czas,pozdawiam wszystkie waleczne dziewczyny!!!!!papa

Wandka (offline)

Post #22

11-10-2016 - 23:41:50

Warszawa 

Co organizm to różna reakcja. U mnie było ok. Dopiero po ostatniej muliło mnie i coca cola pomogła. Na drugi dzień po FEC ogromny apetyt na jajka, na miękko. Nigdy mnie nie zmogła. Następnego dnia śmigałam min 5 km rowerem. Miałam 4 letniego wnuka dwa tygodnie pod opieką a upały były totalne. Nawet nie mogłam pomyśleć o odpoczynku. Może właśnie wnuk dał mi siłę????? Nie wiem sama. Nabiału mój organizm w tym czasie nie znosił. Natomiast węch miałam totalnie wyczulony. Dziwnie ta chemia wpływa na organizm. U każdego inaczej.

konwalia82 (offline)

Post #23

24-10-2016 - 15:10:45

Witam ponownie smiling smiley małe dwa pytanka : ból ręki od nadgarstka po łokieć , czym smarować ? powiedzieli że ibuprofen w żelu ale to nie pomaga , rękę czasem ciężko wyprostować ... daje radę ale boli sad smiley i jeszcze jedno , poleciała mi hemoglobina w dół , reszta wyników dobra, czy któraś z Was kobietki miała podawaną krew , bo być może mnie to czeka ,jutro mają dzwonić ze szpitala, jestem w ciąży więc spadek hemoglobiny też pewnie może być przez to ... jeśli któraś miała problem z hemoglobiną proszę o odpowiedź , pozdrawiam i życzę dużo zdrówka, trzecia chemia już za mną radocha

xiouken (online)

Post #24

30-09-2024 - 19:56:56

xiouken (online)

Post #25

05-11-2024 - 17:43:50

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkas
инфоинфо
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 631
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024