Taksany
libra1 (offline) |
Post #6 27-01-2016 - 18:03:38 |
|
Mi rzęsy wypadły na koniec Paclitaxoli, ale rosły już nowe, więc trwało to chwilkę. Miałam takie śmieszne poskręcane. Brwi mocno mi się przerzedziły i nadal nie są takie jak przed chemią Są rzadkie i jasne, muszę je malować. Paclitaxol skończyłam w marcu Kompletnie nic nie stosowałam na włosy i rzęsy. Tylko po farbowaniu nakładałam olej z oliwek, bo bardzo wysuszyło mi włosy. Włosy są bardzo gęste . Zatem można nie wchodzić w koszty i wszystko powinno wrócić do normy. Wcześniej już pisałam że włosy mam dużo ładniejsze i grzeczniejsze niż przed chemią.
|
Annalyssa (offline) |
Post #8 28-01-2016 - 22:06:58 |
Poznan |
Hej
![]() nie jestem stałą bywalczynią Forum ale z zainteresowaniem czytam o Waszych doświadczeniach, to bezcenne źródło wiedzy ![]() Jestem po pierwszej dawce paclitaxelu, na razie jest ok, ale jeszcze 11 przede mną. Gnaty trochę bolą, ale póki co do zniesienia. Po AC i neulaście to wszystko to PIKUŚ ![]() Chciałam Was zapytać o radę, bo nie wiem co zrobić... Przy ostatnim podaniu był problem z wkłuciem, pękła mi żyłka, przy drugim podejściu sie udało. Ręka boli mnie jeszcze po ostatnim wlewie AC... Od pół roku ciągle mnie kłują w lewą, po prawa poharatana po operacji, wywlekli mi 30 węzłów ![]() HELP ![]() |
Jutta (offline) |
Post #9 28-01-2016 - 22:23:58 |
między Łodzią a Warszawą |
Port naczyniowy w Twoim wypadku to idealne rozwiązanie. Zabieg w znieczuleniu miejscowym. Podają domiejscowo tramal. Czasami u dentysty jest więcej zamieszania. Oczywiscie musisz się położyć do szpitala, ale przy operacji, wlewach to pikus.
|
Jutta (offline) |
Post #14 31-01-2016 - 21:10:44 |
między Łodzią a Warszawą |
No, prawie. W moim wypadku 3 czerwone, a potem 3 taksole w połączeniu z herceptyną. Wszystko co 3 tygodnie. Operacja. A potem histopat wykazał całkowitą reemisję, więc nie było potrzeby podawania mi dalej chemii.
![]() A cotygodniowa chemia jest uważana za skuteczniejszą. |
fianiebieska (offline) |
Post #15 01-02-2016 - 12:51:38 |
Warszawa |
No dobra leci pierwszy paklitaksel. Z nerwów prawie nie spałam i prawie nie jadłam więc czuję się dziś nieciekawie...
fianiebieska opowiada ![]() |
fianiebieska (offline) |
Post #17 01-02-2016 - 13:19:14 |
Warszawa |
|
kocia baba (offline) |
Post #25 16-02-2016 - 14:52:06 |
Legnica |
Dziękuję za ten wpis, Melodyjko.. Dodał mi nadziei. Wszelkiego dobra
![]() |
kocia baba (offline) |
Post #26 17-02-2016 - 20:37:36 |
Legnica |
Szanowne Kobietki
![]() |
Annalyssa (offline) |
Post #29 23-02-2016 - 08:35:11 |
Poznan |
Dziewczyny, jestem po 3 paklitach, łykam co tydzień... Powinnam iśc wczoraj na kolejny, ale grypa mnie rozłożyła, więc przełożyli na natępny poniedziałek.
Mam problem z rękami, wyszła mi jakaś okropna wysypka, pioruńsko swędząca. Czytałam tu na forum o takich skutkach i nawet zapisałam sobie kiedyś nazwę leku, który na to pomaga. Ale teraz, jak już to mam, to nie mogę znaleźć ani tego wpisu ani swojej notatki. Czy któraś z Was miała podobny problem? Co pomaga? HELP ![]() pozdrawiam Annalyssa |
elka63 (offline) |
Post #30 27-02-2016 - 07:44:28 |
mielec |
Witajcie dziewczyny. Jak czytam wasze posty ,jak się czujecie po taksanach, to ja mam watpliwosci ,czy na mnie to w ogóle ta chemia działa. Sama nie wiem co mam o tym sądzić. Jestem po 4xAC, teraz w trakcie cotygodniowych plt. Zadnych skutków ubocznych, wyniki z krwi zaskakująco dobre, a nawet coraz lepsze,aż się onka dziwi,że są takie dobre. Zeby mi włosy nie wypadły, to bym nie wiedziała,że jestem na chemii. Na pewno wyda się wam glupie, to co piszę,że może chciałabym mieć jakieś dolegliwości, ale to nie tak. Martwię się tym ,że może ta chemia w moim przypadku nie działa.Rozpoznanie miałam nie ciekawe NST (M-8500/31), EE(3+2+2) 7pkt, G II, pT2N3a Mx-1. Co o tym sądzicie ? Martwić się czy cieszyć ?
|