Myocet
aurora (offline) |
Post #1 30-01-2012 - 17:36:31 |
|
Sama nie wiem czy powinnam się tu kolejny raz wpisać czy zakładać nowy wątek od dziś dostaję Myocet. Już sprawdziłam że ta ptica to nic innego tylko liposomalna postać doxorubicyny. Liposomalna przez co ma inny patomechanizm działania, inaczej wnika do komórki i dzięki temu w niektórych przypadkach bardziej skuteczna. Jak będzie u mnie obacim.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 30-01-2012 - 17:43:15 przez Al_la. |
Al_la (offline) |
Post #2 30-01-2012 - 17:45:04 |
k/Warszawy |
Pomogłam Ci w podjęciu decyzji Mam koleżankę, której Myocet zniszczył przerzuty do mózgu. Oby i dla Ciebie był skuteczny. W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
akzseinga74 (offline) |
Post #5 30-01-2012 - 21:42:32 |
|
2 stycznia wzielam pierwszy myocet. O dziwo, nic mi po nim nie było, oprócz oczywiście spadku białych krwinek, przez które wylądowałam w szpitalu. Na następny wlew wybieram się za tydzien. Mam nadzieję, że na moje raczysko to podziała.
|
akzseinga74 (offline) |
Post #6 19-03-2012 - 20:21:51 |
|
Przyjęłam 3 myocety i miałam robiony tomograf. Jest malutka poprawa - zawsze to coś. Ciągle mam problem z białymi krwinkami, ale taka to już moja "uroda". Żadnych skutków ubocznych typu mdłości czy wymioty jak na razie nie miałam i oby tak dalej
|
aga66 (offline) |
Post #7 19-03-2012 - 21:58:18 |
Warszawa |
Agusiu to super wieści, że wreszcie coś drgnęło i jest poprawa
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali... |
akzseinga74 (offline) |
Post #12 03-04-2012 - 23:40:50 |
|
i do przodu Beatko
|
filipinka35 (offline) |
Post #13 03-04-2012 - 23:57:11 |
|
Zycie jest najpiękniejsze !!! Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum. |
akzseinga74 (offline) |
Post #16 06-06-2012 - 22:50:19 |
|
Miałam kolejny tomograf, po 6 myocecie. Malutka regresja, zawsze to coś. Na moją prośbę dołożono mi jeszcze 2 dawki, bo tylko max 8 można ich przyjąć. 7 poleciała w poniedziałek, kolejna 2 lipca.
Czekamy na wyniki Aurory |
Aga. (offline) |
Post #17 15-01-2017 - 18:34:44 |
okolice Warszawy |
Witam
Jestem po pierwszej dawce myocet. Właśnie zakończyłam leczenie Xelodą i Lapatynibem ponieważ zmiany w płucach powiększają się. Co do głowy najpierw była poprawa ale po ostatnim tk wyszło że się pogarsza. Czy ktoś leczy się obecnie myocet'em? "Zaprawdę mówię Wam, proście, a otrzymacie, szukajcie, a znajdziecie, pukajcie, a będzie Wam otworzone" "Zaprawdę mówię Wam, o cokolwiek będziecie prosić Ojca w imię moje, da Wam" "Zaprawdę mówię Wam, niebo i ziemia przeminą ale moje słowa nie przeminą" |
Nastja1989 (offline) |
Post #18 27-03-2017 - 19:18:53 |
|
|
Tomasz. (offline) |
Post #19 27-03-2017 - 19:34:04 |
Pruszków |
Myocet to liposomalna doxorubicyna, a ta zwykle powoduje wypadanie włosów. [pl.wikipedia.org]
Zależy to jeszcze od dawki, częstotliwości podań i cech osobniczych. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
Pyrunia (offline) |
Post #20 08-04-2017 - 18:10:48 |
Stolica Pyrlandii |
Od marca biorę Myocet na zmiany w płucach.
Kontrolne badanie będę mieć 24. kwietnia. W każdym razie z tego jak się czuję, wnioskuję że chemia pomaga. Nawet bardzo. Przed leczeniem zrobiłam kilka metrów zwykłym krokiem a już musiałam zwolnić do spacerowego bo nie mogłam złapać oddechu. Teraz na 3. piętro wchodzę za jednym podejście. Jestem pełna nadziei. Włosy wypadły po miesiącu. |
fianiebieska (offline) |
Post #23 10-04-2017 - 15:58:45 |
Warszawa |
|
Ania3610 (offline) |
Post #25 26-04-2017 - 11:30:57 |
|
Witajcie,od wczoraj śledze Wasze forum,szukam pocieszenia chyba.Dzisiaj moja mama ma dostac pierwszą chemię doxorubicyna liposomalna.Ja ze strachu jestem nieprzytomna,boję sie jak mama to zniesie i boję sie o jej serce bo ma tylko 47% wydolności.Czy ktoś brał ten lek przy chorobie serca?
|
Tomasz. (offline) |
Post #26 26-04-2017 - 11:44:23 |
Pruszków |
Czy była proponowana chemioterapia innym zestawem leków (ew. leku)? Na jakim tle jest zmniejszona frakcja wyrzutowa? Czy to kardiomiopatia czy inne schorzenie? Przy EF 47% (norma 65 i więcej %) wskazana ostrożność i częste badania echokardiograficzne. ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
sylwiowa (offline) |
Post #28 25-07-2017 - 16:19:57 |
|
Witajcie! Właśnie zaproponowano mi myocet na liczne przerzuty do wątroby (paklitaxel i karboplatyna w monoterapi nie zadziałały) Czy ktoś dostawał to cudo na przerzuty do wątroby. Obawiam się że kończą się pomysły mojego onkologa. Z raczyskiem zmagam się już 10 lat i nie zamierzam odpuścić. Dajcie znać co jeszcze dają na wątrobę/? pozdrawiam
|
aagnese (offline) |
Post #29 06-09-2017 - 23:30:50 |
Ełk |
Tak ja dostawałam to cudo , podobno miałam przerzuty do wątroby piszę podobno bo nawet lekarze się dziwią gdzie jeden płat zajęty cały i zmiany na drugim płacie,guz w piersi 4,5 cm, po 12 wlewach zmian na wątrobie nie ma a guz w piersi 5mm, wcześniej nieoperacyjny , dziś czekam na operację tylko muszę podbudować serce. Pozdrawiam
|
Tomasz. (offline) |
Post #30 07-09-2017 - 07:35:44 |
Pruszków |
Niestety, nie ma leków dedykowanych tylko dla przerzutów w wątrobie- leczy się lekami na raka piersi. Można do Myocetu dodać Gemzar (gemcytabinę). ____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |