Golenie pach po operacji

Wysłane przez Kass 

Kass (offline)

Post #1

14-03-2015 - 16:17:27

No wlasnie, dziewczyny - mozna golic czy raczej nie..? Mnie nikt nic na ten temat nie mowil.. Przez 3 tygodnie po operacji nie golilam.. po 3 tygodniach zaczelam, delikatnie, co kilka dni, ponad blizna po wycieciu wartownikow.. i zastanawiam sie, czy nie ma moze przeciwwskazan.. tzn. idzie wiosna/lato, nie wyobrazam sobie chodzic z niewydepilowana pacha.. winking smiley ale zastanawialam sie, czy sa jakies ogolne wytyczne.. ? Czy wy golicie? Kiedy po operacji zaczelyscie? I czy mozna, np. woskowac? Albo laserowac?

annzaw (offline)

Post #2

14-03-2015 - 17:43:23

Tarnów 

golic, woskowac, laserowac, nie hodowac bobrów smiling smiley eksperci tez kiedys pisali ze mozna wszystko łącznie z laserem.

Kass (offline)

Post #3

14-03-2015 - 18:15:22

Cudnie! duży uśmiech Dziekuje Aniu buziak

mea (offline)

Post #4

14-03-2015 - 18:18:35

Piaseczno 

Kass, ja też bym nie wytrzymałaśmiech ja jakoś szybko wprowadziłam w ruch maszynkę, mam na tym punkcie bzikachichot

With or without you...

Kass (offline)

Post #5

14-03-2015 - 18:31:40

Mea - ja przed operacja codziennie golilam.. i powiem szczerze, ze bylo to dla mnie mala trauma - isc do plastyka na "przeglad" z zarosnieta pacha.. ale balam sie tknac maszynka.. takze kazda wizyte przesiedzialam pasowa jak roza.. skromniś

annzaw (offline)

Post #6

14-03-2015 - 18:37:08

Tarnów 

ja tez tak nie cierpie tych włosiorow!

doria (offline)

Post #7

14-03-2015 - 18:42:48

Kraków 

To ciekawe dziewczyny, bo od operacji po stronnie operowanej nic mi nie kiełkuje i przynajmniej tam mam spokój. Może radioterapia wypaliła wszystko?

Krynia58 (offline)

Post #8

14-03-2015 - 18:51:02

Warszawa 

Mnie też pod pachami nic nie rośnie uśmiech chociaż byłam naświetlana tylko z jednej strony

Rak piersi obustronny. Chth neoadiuwantowa 8 x AT. Mastektomia zmodyfikowana obustronna.
HP: Rak zrazikowy naciekający - str. prawa - pT3N1 (1/17), str. lewa - pT1cN0 (0/18). ER 100%, PGR 100%. HER 1+
Napromienianie obszaru kl. piersiowej i ww. chł.nad- i podobojczykowych po str. prawej. HTH - Tamoxifen

Czasem o byle cień człowiek ma żal do człowieka. A życie jak osioł ucieka.
K.I. Gałczyński

danuśka1 (offline)

Post #9

15-03-2015 - 17:11:20

I u mnie jakimś cudem po leczeniu zero owłosienia pod pachami hot smiley a jak Krynia miałam naświetlana jedna pachę. chichot

zuzia1 (offline)

Post #10

15-03-2015 - 17:47:26

Gdańsk 

Jedna mała sugestia jaką ja usłyszałam od moich rehabilitantek. Otóż operowana pacha często po wycięciu węzłów nie ma czucia. Przy goleniu wtedy łatwo się skaleczyć i może się źle goić. Raczej używać delikatnego kremu do depilacji. Jest bezpieczniejszy, przynajmniej w tym pierwszym okresie zanim nie wróci czucie.
Ja zarastam równo, mimo chemii, naświetlań pachy i wycięcia węzłów.załamka

Cokolwiek czynisz czyń rozważnie i oczekuj końca.

Ikka (offline)

Post #11

15-03-2015 - 19:16:44

Gdańsk 

Ja goliłam zaraz po operacji...delikatnie bo czucie było mniejsze ...ale nie wyobrażałam sobie pójść do chirurga na kontrolę taka zarośnięta niezdecydowany
To moja schiza taka niedowiarek

Ikka
----------------------------------------------------------------------------
Zamiast zamartwiać się tym co będzie jutro - bądź szczęśliwa już dzisiaj ..... meloman

Kass (offline)

Post #12

16-03-2015 - 01:05:26

No widzisz, Ika, trzeba mi sie bylo wczesniej podpytac.. a tak to po prostu sie balam.. na poczatku rana byla jeszcze swieza, a pozniej mnie bolala, ciagnela, balam sie ryzykowac infekcje.. mowie sobie, ze lekarze do duzo gorszych widokow sa przyzwyczajeni.. (czasem dziala.. winking smiley)

A przy okazji fajnie, ze niektore z Was wcale nie musza sie wcale o to martwic. duży uśmiech

aga66 (offline)

Post #13

19-03-2015 - 13:40:37

Warszawa 

A ja w ogóle nie miałam pachy naświetlanej, tylko cycka po BCT, a jak włosy podczas chemii wypadły, to do dzisiaj jestem goła i wesoła pod obiema pachamiduży uśmiech

"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono". W. Szymborska
Alexis de Tocqueville „Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka.” Niestety, wielu z nas uważa, że ich wolność nie podlega ograniczeniom, przynajmniej nie takim, które oni sami by akceptowali...

xiouken (online)

Post #14

30-09-2024 - 21:14:40

xiouken (online)

Post #15

05-11-2024 - 19:01:40

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkas
инфоинфо
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 805
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024