Boże Narodzenie & Nowy Rok
danuta maria (offline) |
Post #4 22-12-2010 - 19:54:35 |
Włocławek |
Życzę spokojnych i radosnych Świąt, miłych spotkań w gronie rodzinnym i przyjaciół,
wspólnego kolędowania w Wigilijny wieczór i serdecznego dzielenia się opłatkiem. |
Betii (offline) |
Post #6 22-12-2010 - 20:55:48 |
Tychy |
☆☆☆☆☆
☆$$$$$$$$☆ ☆$$$$$$$$$$$$☆ ☆$$$$$$$$$$$$$$$$☆ ☆$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$☆ ☆$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$☆ _☆$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$____$$☆ ___☆$$$$$$$$$$$$$$$________$$☆ ____☆$$$$$$$$$$$$________$$☆ ______☆$$$$$$$$__________$$☆ ______☆$$$$$$__#♥#♥____$$☆ ______☆$$$$$$__##♥#__$$☆ ________☆$$________$$☆ ________☆$$____$$$$☆ ________☆$$$$$$☆ ____/\ _ ______--__\_`\/`_/__ ___<_><_>_ __________/_,/\,_\__ _________\/___ Wesołych Świąt W trzasku opłatka życzeń gromadka Na miłość, na zdrowie, na pełny trzos W gwiazdy jasności stół w obfitości I srebrny na drzewku anielski włos. Z karpiem i śledziem, w bogactwie, w biedzie Bielutka wieczerza, rodzi się Król, Z wiarą nam daną, gdy pachnie siano To ginie w rodzinie zawiść i ból. Miłość z nadzieją z kąta się śmieją. Betlejem to dzisiaj najmilsze z miast - "Anieli grają, Króle witają", Pachnący makowcem świąteczny czas. Bądźcie weseli jako anieli, Przyjmijcie ode mnie w tę piękną noc Dużo miłości i serdeczności, Wigilia ma w sobie przedziwną moc. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzy Beata z rodziną. Życie jest piękne.Szczęśliwa i zadowolona z życia i oby tak było dalej. Mam jedno maleńkie marzenie i myśle,że za niedługo się spełni. "Śpieszmy się kochać ludzi,tak szybko odchodzą" Ks.Jan Twardowski. Moja Kochana Mamusia (*)(*)(*) 03.06.2017 |
mag_dag (offline) |
Post #7 22-12-2010 - 22:38:00 |
Sosnowiec |
kochane babeczki i kochani faceci, forumowa/forowa (pierwsze bardziej mi pasuje, drugie za to jest poprawne ) rodzinko!
to moje kolejne Święta tutaj i nie będę wymyślać nic nowego, ani powielać oklepanych wierszyków, ani biegać po domkach i osobno w kilkudziesięciu miejscach wklejać tych samych słów, bo mogę to wszystko tu_i_za_jednym_zamachem (co i Wam oszczędzi czytania tego samego po tysiąckroć ) i pewnie napiszę to, co w poprzednich latach, ale mam prawo bom posunięta już mocno i zapominam, a do tego ciągle mam te same przemyślenia ze Świętami związane, więc mogę lecieć starym tekstem (obrazek za to będzie nowy ) życzę Wam by Święta były takie, jakie chcecie i czujecie, że powinny być - a nie takie jak chcą inni, by zakupowo_sprzątaczy zawrót głowy ominął Was i nie przysłonił Wam najważniejszego tylko dlatego, że zakupy i sprzątanie, to główny temat rozmów przed Świętami i wszyscy (ponoć) tak robią, byście znaleźli niejedną chwilkę dla siebie, dla swoich myśli i uczuć i byście mieli się tym z kim podzielić! byście nie mieli wyrzutów sumienia, że nie wszystko zrobione na 100% - bo skoro czegoś nie zrobiliśmy, to widocznie nie mogliśmy ... Zdrowych Świąt i po Świętach też zdrowia! Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----><----- ---------------------------------------------------------- |
Andzia3731 (offline) |
Post #8 22-12-2010 - 23:38:18 |
Radom |
Na forum od 22 Lipca 2008 r. |
Lonia (offline) |
Post #9 23-12-2010 - 10:21:27 |
...na skraju Puszczy Noteckiej ;))) |
Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem, By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem. By prezenty ucieszyły każde smutne oczy, by spokojna przerwa ukoiła złość By Sylwester zapewnił szampańską zabawę, a kolędowych śpiewów nie było dość! |
Grazyna S (offline) |
Post #10 23-12-2010 - 10:51:44 |
|
Kochane moje kolezanki ,zyczę Wam aby wszystkie dni w roku były tak piękne i szczęśliwe,
Jak ten jeden wigilijny wieczór, aby Wasze twarze i twarze Waszych najbliższych zawsze rozpromieniał uśmiech, a gwiazda Betlejemska prowadziła Was ku szczytom,spełniły się Wam wszystkie marzenia ,aby nigdy na Waszych twarzach nie pojawiały się lzy "nadzieja ma skrzydła,przysiada w duszy i śpiewa pieśń bez słów, która nigdy nie ustaje, a jej najsłodsze dźwięki słychać nawet podczas wichury” Emily Dickinson Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-12-2010 - 10:53:51 przez Grazyna S. |
Ella (offline) |
Post #12 23-12-2010 - 18:27:35 |
Gorzów Wlkp. |
Kochani!
Ponieważ wyraźnie przegrywam wyścig z czasem, nie jestem w stanie odpowiedziec wam teraz! na przesłane już (i jutro) życzenia. Jadę skoro świt do rodzinki do Poznania, będziemy się gościc przy stole wigilijnym i obdarowywac, co z komputerem nie ma wiele wspólnego... Zatem życzę gremialnie zdrowych, radosnych świąt, dla ciała i dla ducha, a nawet odwrotnie Niech to będzie czas mile spędzony, na serdecznych pogaduszkach przy stole i poza nim... Niech gospodynie chwalą się potrawami i porządkami, niech goście nie szczędzą pochwał I o kolędach tudzież kolędowaniu nie zapomnijcie A na pasterkę kto może niech pomyka... i pomodli się za naszą społecznośc. Wracam w pierwszy dzień świąt, więc jeszcze zdążę coś dodac |
Monia_Lissa (offline) |
Post #13 23-12-2010 - 18:31:22 |
blisko Gliwic |
WSPANIAŁYCH ŚWIĄT MOI DRODZY,
A W NOWYM ROKU SZCZĘŚCIA, ZDROWIA I POMYŚLNOŚCI ! |
Kasia_W (offline) |
Post #16 23-12-2010 - 19:47:12 |
Zduńska Wola |
Cudownych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnej atmosfery i jak najmniej trosk na nadchodzący czas.
na forum od 13.08.2008 najważniejsze jest mieć plan, a plan jest :-) Centrala - Klub Muzyczny |
reniula (offline) |
Post #18 23-12-2010 - 20:48:28 |
Różanki k.Gorzowa Wlkp. |
Serc tak czystych jak śnieg,
Stołów pełnych po brzeg, Nieb gwiaździstych co noc Niech Wam da cicha noc. A po nocy niech brzask Nie oszczędza Wam łask, Które niech w Nowy Rok Będą z Wami co krok. NIEOCENIONEGO ZDROWIA, ogromu radości i szczęścia, nadziei, która odradza się jak feniks z popiołów... Wszystkiego, co najlepsze Wam i Waszym rodzinom z okazji Świąt Bożego Narodzenia i Nowego Roku życzą mama Halinka i reniula |
mar_szczepanska (offline) |
Post #22 24-12-2010 - 00:03:49 |
|
Małą gwiazdkę przed świętami
Przyjmij proszę z życzeniami Może spełni się marzenie Białe Boże Narodzenie Lub, gdy przyjdzie Ci ochota Niech to będzie gwiazdka złota Bo, gdy spada taka z nieba Wtedy zawsze marzyć trzeba No, a jeśli tak się zdarzy, Że srebrzysta ci się marzy Możesz także taką zdobyć I choinkę nią ozdobić Gwiazda, gwiazdce zamrugała I choinka lśni już cała Naszych marzeń jest spełnieniem Bo jest piękna jak marzenie A pomarzyć czasem trzeba Każdy pragnie gwiazdki z nieba. Mariola |
bożka1 (offline) |
Post #25 24-12-2010 - 09:13:41 |
Jastrzębie Zdrój |
Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku, by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem. By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem. By prezenty ucieszyły każde smutne oczy, by spokojna przerwa ukoiła złość. By Sylwester zapewnił szampańską zabawę, a kolędowych śpiewów nie było dość! Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-12-2010 - 09:15:59 przez bożka1. |
Jolcia (offline) |
Post #27 24-12-2010 - 12:18:53 |
|
Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia pragnę przesłać najserdeczniejsze życzenia.
Niech nadchodzące Święta będą dla Was wszystkich niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich dla Was osób |