Wakacyjne wyjazdy

Wysłane przez marta78 

marta78 (offline)

Post #1

24-07-2017 - 08:53:26

Olsztyn 

Witam Wszystkich
Jako że środek sezonu urlopowego, chciałam Was zapytać co nam wolno, a czego się wystrzegać? Chodzi mi najbardziej o przebywanie na słońcu. Wiem, że u nas w tym roku nie ma z tym problemu bo słońca jak na lekarstwo, ale chodzi mi po głowie wyjazd gdzieś, gdzie słońce świeci co dzień. No i naszły mnie wątpliwości, czy powinnam. Wiem, że leżenie plackiem na plaży nie wchodzi w grę (z resztą nigdy nie lubiłam), ale czy wskazane jest wyjeżdżanie na urlop w miejsca o dużym nasłonecznieniu, gdzie wiadomo, że tego słonka nie uniknę.
Jakieś doświadczenia w temacie?

braja (offline)

Post #2

24-07-2017 - 14:32:01

Ja mieszkam w miejscu gdzie jest duzo słońca i moi lekarze nie widzieli żadnych przeciwskazań, tylko sugerując, zeby zaczekac 3 miesiace po radioterapii na wypadek, gdyby sie pojawił jakis odczyn. Przez rok mialam nie opalac miejsc naswietlanych. Szyja, której się przy okazji coś z tego promieniowania dostało, nie była jednak dostatecznie chroniona i sie opalała, bez żadnych konsekwencji cool smiley

marta78 (offline)

Post #3

25-07-2017 - 08:19:51

Olsztyn 

Dzięki braja

Misia77 (offline)

Post #4

25-07-2017 - 14:03:23

Ja spokojnie wychodziłam na słoneczko również w czasie chemioterapii, oczywiście nie smażyłam się winking smiley Ale też nie uciekałam od słońca, zdarzało mi się posiedzieć w słońcu np. nad jeziorem. I nic mi się nie stało. Teraz będę się mocniej pilnować (bo radioterapia), ale tak ogólnie to nie świruję pod tym względem nic a nic, nie smaruję się od stóp do głów filtrami, i myślę że to dobre podejście. Poza tym im więcej witaminki D3 tym dla nas, chorych na raka piersi, lepiej smiling smiley

jagodula (offline)

Post #5

25-07-2017 - 16:53:15

Sławkow 

jablkoJak ze wszystkim tak i tutaj należy zachować zdrowy rozsądek, a co najważniesze obserwować reakcje organizmu.serce

trisha (offline)

Post #6

31-01-2020 - 20:56:00

Może zapytaj się lekarza?

benia666 (offline)

Post #7

27-02-2020 - 21:22:22

Hej witajcie kobietki mam do was pytanko tylko nie wiedziałam na jakim forum mam je zadać to piszę tu a może któraś z was wie to mi odpiszę smiling smiley chodzi mi o to, czy któraś z was była może w sanatorium z powodu raka piersi? Czy w ogóle nam się należy jechać i się odstresować z ZUS u bo podobno lepsza opcja. Pytam się bo najwyższy czas się przejechać po wieloletnim leczeniu może należy się chwila wytchnienia psychicznegosmiling smiley Jeśli któraś z was była w sanatorium na cycka to poproszę o info jak to załatwiła będę bardzo wdzięczna smiling smiley radochabuzki

Al_la (offline)

Post #8

29-02-2020 - 19:22:58

k/Warszawy 

[amazonki.net]

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Bitge6no (offline)

Post #9

27-03-2022 - 20:59:29

niebawem można zacząć planować.
-
https://pranie-tapicerki-warszawa.pl/janki/

xena7 (offline)

Post #10

23-06-2022 - 12:27:28

Również planuję wyjazd w te wakacje, zobaczymy czy uda mi się obrać kierunek i czy starczy mi czasu.

MarzenaKaras (offline)

Post #11

28-08-2022 - 18:38:13

Oby wszystko poszło z planem winking smiley

zenek (offline)

Post #12

16-09-2022 - 13:48:17

Właśnie ja w tym roku wybrałem się do Zakopanego, akurat pogoda była dosyć pochmurna, więc nie przebywałem na szczęście długo na słońcu.

xiouken (online)

Post #14

06-11-2024 - 11:23:43

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkas
сайтсайт
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 399
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024