Wakacyjne wyjazdy
marta78 (offline) |
Post #1 24-07-2017 - 08:53:26 |
Olsztyn |
Witam Wszystkich
Jako że środek sezonu urlopowego, chciałam Was zapytać co nam wolno, a czego się wystrzegać? Chodzi mi najbardziej o przebywanie na słońcu. Wiem, że u nas w tym roku nie ma z tym problemu bo słońca jak na lekarstwo, ale chodzi mi po głowie wyjazd gdzieś, gdzie słońce świeci co dzień. No i naszły mnie wątpliwości, czy powinnam. Wiem, że leżenie plackiem na plaży nie wchodzi w grę (z resztą nigdy nie lubiłam), ale czy wskazane jest wyjeżdżanie na urlop w miejsca o dużym nasłonecznieniu, gdzie wiadomo, że tego słonka nie uniknę. Jakieś doświadczenia w temacie? |
braja (offline) |
Post #2 24-07-2017 - 14:32:01 |
|
Ja mieszkam w miejscu gdzie jest duzo słońca i moi lekarze nie widzieli żadnych przeciwskazań, tylko sugerując, zeby zaczekac 3 miesiace po radioterapii na wypadek, gdyby sie pojawił jakis odczyn. Przez rok mialam nie opalac miejsc naswietlanych. Szyja, której się przy okazji coś z tego promieniowania dostało, nie była jednak dostatecznie chroniona i sie opalała, bez żadnych konsekwencji
|
Misia77 (offline) |
Post #4 25-07-2017 - 14:03:23 |
|
Ja spokojnie wychodziłam na słoneczko również w czasie chemioterapii, oczywiście nie smażyłam się Ale też nie uciekałam od słońca, zdarzało mi się posiedzieć w słońcu np. nad jeziorem. I nic mi się nie stało. Teraz będę się mocniej pilnować (bo radioterapia), ale tak ogólnie to nie świruję pod tym względem nic a nic, nie smaruję się od stóp do głów filtrami, i myślę że to dobre podejście. Poza tym im więcej witaminki D3 tym dla nas, chorych na raka piersi, lepiej
|
benia666 (offline) |
Post #7 27-02-2020 - 21:22:22 |
|
Hej witajcie kobietki mam do was pytanko tylko nie wiedziałam na jakim forum mam je zadać to piszę tu a może któraś z was wie to mi odpiszę chodzi mi o to, czy któraś z was była może w sanatorium z powodu raka piersi? Czy w ogóle nam się należy jechać i się odstresować z ZUS u bo podobno lepsza opcja. Pytam się bo najwyższy czas się przejechać po wieloletnim leczeniu może należy się chwila wytchnienia psychicznego Jeśli któraś z was była w sanatorium na cycka to poproszę o info jak to załatwiła będę bardzo wdzięczna
|
Al_la (offline) |
Post #8 29-02-2020 - 19:22:58 |
k/Warszawy |
[amazonki.net]
W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
xena7 (offline) |
Post #10 23-06-2022 - 12:27:28 |
|
Również planuję wyjazd w te wakacje, zobaczymy czy uda mi się obrać kierunek i czy starczy mi czasu.
___________ Wniosek o Zwrot |
MarzenaKaras (offline) |
Post #11 28-08-2022 - 18:38:13 |
|
Oby wszystko poszło z planem
|