Gadu-Gadu II forumowicz duży uśmiech duży uśmiech

Wysłane przez Al_la 

Anonimowy użytkownik (offline)

Post #1

09-01-2012 - 10:39:50

Amorku,toż to jak małe wesele uśmiech
Ale ile pyszności mniam A czy aby te kluseczki to śląskie?Strasznie ale to strasznie smakowały mi śląskie z warzywami w środku i ta kapustka o której piszesz jak kilka lat temu byliśmy na Śląsku u znajomych na weselu.
Latte uwielbiam.Przy okazji wizyty w Złotych zawsze idę do coffee heaven.Młode latają po sklepach a ja się delektuję kawa

Al_la (offline)

Post #2

09-01-2012 - 11:06:21

k/Warszawy 

[www.rynekzdrowia.pl]

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Haniap. (offline)

Post #3

09-01-2012 - 11:18:05

Poznań 

I tego właśnie nie mogę przyjąć.... jak można brać kasę od osób, które walczą z rakiem i od ich rodzin.... Zresztą w ogóle nie rozumiem brania pieniędzy przez lekarzy i dawania lekarzom też. Co innego gdy idę do prywatnego gabinetu, wtedy wiem, że zapłacę, ale w przychodni, czy szpitalu? To po prostu niemoralne ... Ale niestety często my sami idziemy z kopertą, chociaż lekarz i tak będzie się opiekował chorym. A czy przez pieniądze opieka będzie lepsza? Nie była bym taka pewna ..... pyta

A tak w ogóle to witam w ten pochmurny, przynajmniej u mnie, poniedziałek..... jeszcze nie pada, ale wygląda jakby miało być gradobicie ..... paskudna pogoda. Ciekawe kto taką zapowiedział? oczko

"Nawet bardzo mały gest życzliwości nigdy się nie marnuje"
Ezop

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 09-01-2012 - 11:20:18 przez Haniap..

margota50 (offline)

Post #4

10-01-2012 - 09:24:24

lulu (offline)

Post #5

10-01-2012 - 10:37:45

k/Kwidzyna 

Dziś u mnie spadł pierwszy śnieg tej zimy.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Haniap. (offline)

Post #6

10-01-2012 - 16:17:53

Poznań 

Lulu daj trochę śniegu ..... prosi U mnie nadal jesień ......pada

Ezop

b_angel (offline)

Post #7

10-01-2012 - 17:02:20

radom 

a w Krynicy śniegu po pachi i ciungle sypie

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

maryla (offline)

Post #8

10-01-2012 - 17:53:11

gdzieś w górach... 

U mnie za górką , też...i nadal sypie bo to zaledwie 2o km odległości...
Anioł...tak blisko mnie jesteś ???

b_angel (offline)

Post #9

10-01-2012 - 18:32:09

radom 

hmmm no to na to wychodzi, że chyba tak myśli

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

kesy (offline)

Post #10

10-01-2012 - 20:23:15

Starogard-Gdański  

wnerwionyOdnośnie tematu który umieśćila Al-la. Byłam pacjętką WCO w Warszawie w 2006r.
Leżała ze mną pani,mieszkanka Zakopanego, i wlaśćicielka pensjonatów. Zastanawiałam śię dlaczego przy niej tak biegają.
Ponieważ była to pani starsza odemnie, zresztą bardzo miła,dużo z sobą rozmawiałyśmy.
Opowiadała ,jak dostała śię na oddział, i ile kopert wręczyła.
Gdy jej córka bywała w odwiedzinach,to pierwsze kroki,kierowała do gabinetu i wcale śię z tym nie kryła.
Wlaśnie wtedy doświadczyłam, co to znaczy mieć pieniądze. Szczęśćia nie dają,
ale w pewnych sprawach, bardzo ułatwiają życie.
Sami jesteśmy sobie winni, że tak właśnie jest.

piessercekot Oni też czują ból

Pilot_613 (offline)

Post #11

10-01-2012 - 20:53:06

Wawa 

kesy
(...)

..znaczy: że nie stać nas nawet na zakup kopert? duży uśmiech rotfl

:-)

"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-)

Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być...
Optymista: ależ może!..
... ;-P

mituraewa (offline)

Post #12

10-01-2012 - 21:07:00

Gdańsk 

Pilot rotfl

Pilot_613 (offline)

Post #13

10-01-2012 - 21:11:29

Wawa 

...koncert życzeń... :-) Howgh!

"Kto chce, szuka sposobu. Kto nie chce, szuka powodu. Amen." :-)

Pesymista: ...nie noo... gorzej to już nie może być...
Optymista: ależ może!..
... ;-P

filipinka35 (offline)

Post #14

11-01-2012 - 16:58:18

kesy
wnerwionyOdnośnie tematu który umieśćila Al-la. Byłam pacjętką WCO w Warszawie w 2006r.
Leżała ze mną pani,mieszkanka Zakopanego, i wlaśćicielka pensjonatów. Zastanawiałam śię dlaczego przy niej tak biegają.
Ponieważ była to pani starsza odemnie, zresztą bardzo miła,dużo z sobą rozmawiałyśmy.
Opowiadała ,jak dostała śię na oddział, i ile kopert wręczyła.
Gdy jej córka bywała w odwiedzinach,to pierwsze kroki,kierowała do gabinetu i wcale śię z tym nie kryła.
Wlaśnie wtedy doświadczyłam, co to znaczy mieć pieniądze. Szczęśćia nie dają,
ale w pewnych sprawach, bardzo ułatwiają życie.

To juz wiem dlaczego bedac w CO w Warszawie dostalam stary ser topiony na kolację, taki twardy ze mozna bylo rzucac nim o ściane. Uraczyli mnie tez trzy razy pod rzad lisciami cykorii na kolacje. Tak sie tam najadlam ze po kilku dniach pobytu schudlam 4 kg. Własnie nie dalam koperty.
I bardzo sie ciesze ze mnie tam nie zoperowali. Operacje mialam we wspanialej klinice. Tam gdzie lekarz czuje empatie w stosunku do pacjenta.

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

joakil (offline)

Post #15

11-01-2012 - 17:38:37

Pomiechówek 

A ja to chyba w czepku urodzona. Co prawda operacji w CO nie miałam ale za to nie mogę narzekać na lekarzy........ nigdy żadnej koperty nie dałam i nie przypominam sobie, żebym z tego powodu była gorzej traktowana.....Leczę się w CO już czwarty rok......

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 11-01-2012 - 17:39:25 przez joakil.

Haniap. (offline)

Post #16

11-01-2012 - 17:48:15

Poznań 

Ja też nigdy nie dawałam kopert i zawsze byłam zadowolona. Nigdy nie poczułam się gorsza od tych, którzy biegali do gabinetu z załącznikiem .... oczko

Ezop

dani (offline)

Post #17

11-01-2012 - 18:20:24

filipinka35
To juz wiem dlaczego bedac w CO w Warszawie dostalam stary ser topiony na kolację, taki twardy ze mozna bylo rzucac nim o ściane. Uraczyli mnie tez trzy razy pod rzad lisciami cykorii na kolacje. Tak sie tam najadlam ze po kilku dniach pobytu schudlam 4 kg. Własnie nie dalam koperty.
To chyba do kuchni trzeba by tę kopertę nosić. Bo wątpię, żeby koperta dana/czy nie dana lekarzowi działała również w kuchni.pyta

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

Al_la (offline)

Post #18

11-01-2012 - 18:24:09

k/Warszawy 

dani

To chyba do kuchni trzeba by tę kopertę nosić. Bo wątpię, żeby koperta dana/czy nie dana lekarzowi działała również w kuchni.pyta

rotfl
Też tak myślę duży uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Post #19

11-01-2012 - 19:01:55

Dani rotfl

Jolcia (offline)

Post #20

11-01-2012 - 19:14:45

Ja ogólnie kocham jeść i jak teraz będę na planowanej rekonstrukcji, to chyba pofatyguję się do kuchni po znaczek na tę kopertętak Może jakiś torcik z bitą śmietanąprzewraca_oczy

Post #21

11-01-2012 - 19:17:46

Jolcia,za taki wypas to Ty musisz znaczek na lotniczą chyba wykupić duży uśmiech

andzia73 (offline)

Post #22

11-01-2012 - 19:28:24

Gdańsk 

Danirotfl
duży uśmiechTo dobrze filipinko że choć liści Tobie dali...U mnie jak mnie przyjęli do szpitala miałam być na czczo,bo badania..Potem w porze obiadowej wysłali na RTG klatki piersiowej i na EKG tam spędzało się ok.3 godzin...bo oczywiście nikomu sie nie spieszy...Zawołałam męża na pomoc, bo mu żonę chcą zagłodzić... i nim przyjechał z żarełkiem to mnie nie wolno było bo na następny dzień zabieg...W dniu zabiegu normalka operacja to nic ani kszty..Potem sala pooperacyjna i na następny dzień przenieśli mnie na normalna sale...Nio i zanim śniadanie przynieśli to do domu kazali iść...Także widzisz ...Już teraz wiem że trza kopertę ze znaczkiem miećduży uśmiechoczko

Jolcia (offline)

Post #23

11-01-2012 - 19:40:27

rotfl

kesy (offline)

Post #24

11-01-2012 - 21:09:01

Starogard-Gdański  

Z tymi kopertami..to Pil ma rację...tylko tak jak piszećie..koniecznie ze znaczkiem...żeby jeszcze można było ją wykorzystać.
Pisząc o tych nieszczęsnych kopertach..nie pisałam że byłam źle traktowana..tylko nikt przy mnie nie śiedział...w dzien i w nocy.
Pozatem lekarze to ludzie..i to nie wszyscy tacy jakich byśmy sobie życzyli.bezradny

piessercekot Oni też czują ból

Magda (offline)

Post #25

11-01-2012 - 21:23:26

Jastrzębie Zdrój 

uśmiechja nigdy żadnemu lekarzowi koperty nie wręczałam...zaznaczam jestem po 7 operacjach...więc poszłabym z torbami...to ich zasrany obowiązek zainteresować sie pacjentem...takie jest moje zdanie

dani (offline)

Post #26

11-01-2012 - 21:28:09

kesy
Pisząc o tych nieszczęsnych kopertach..nie pisałam że byłam źle traktowana..tylko nikt przy mnie nie śiedział...w dzien i w nocy.
Jakby mi tak dzień i noc ktoś nade_łbem wisiał, to chyba bym udusiła.myśli
Widziałam kiedyś takie_coś. Dzień i noc siedział taki jeden pilnując...więźnia.
O ile wiem NFZ nie jest firmą_aż_tak_troskliwą jak służby więzienne.pali

Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach..

Magda (offline)

Post #27

11-01-2012 - 21:33:17

Jastrzębie Zdrój 

śmiechubaw dani mam po pachy śmiech

filipinka35 (offline)

Post #28

11-01-2012 - 23:26:16

Dziewczyny no ze smiechu nie moge
Ale liscie cykorii zapamietam ....

Zycie jest najpiękniejsze !!!

Prowadzę bloga kulinarnego: Kulinarne inspiracje Moniki. Po informacje zapraszam do mojego profilu (domku) znajdującego sie na Naszym forum.

Haniap. (offline)

Post #29

11-01-2012 - 23:31:43

Poznań 

Liście to zdrowe jedzenie .... rotfl

Ezop

lulu (offline)

Post #30

11-01-2012 - 23:35:09

k/Kwidzyna 

Odchudzili i nie kazali sobie płacić za to ... gdzie indziej taka kuracja kosztuje grubą forsę ...

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je