Lekarz i badania w Poznaniu. Proszę o porady i pomoc.
Wysłane przez waraai
waraai (offline) |
Post #1 10-12-2014 - 00:29:45 |
Poznań |
Witajcie, kochane.
Szczerze mówiąc, nie wiem od czego zacząć i jak formułować poprawne pytania - czytam, szukam, grzebię i w zasadzie nadal nie wyszłam z lasu niewiedzy. Jestem w posiadaniu guzka, którego odkryłam zupełnie niedawno. Jutro mam USG - prywatnie, bez konsultacji. Bardzo proszę o sugestie, podpowiedzi, naprowadzenie, co powinnam zrobić dalej? Jak szukać onkologa w Poznaniu? Czy przez poradnie (potrzebuję skierowanie?), czy prywatnie, czy może jakoś inaczej na NFZ. Do jakiego lekarza powinnam się zgłosić: ginekolog, chirurg onkolog, onkolog kliniczny. I gdzie w Poznaniu zrobić to w miarę szybko. Wertuję internety od wielu godzin i szczerze mówiąc faktycznie nie wiem gdzie i do kogo się udać. Ogromnie proszę o pomoc dziewczyny, które leczą się, bądź leczyły się w Poznaniu. [guzek jest, nie chce zniknąć i ogromnie zależy mi, by poznać moje piersi z dobrym specjalistą]. Pozdrawiam ciepło, Magda. |
jano0244 (offline) |
Post #2 10-12-2014 - 01:32:56 |
Mrągowo |
Nie jestem z Poznania, więc nie pomogę Ci w namiarach na odpowiednich lekarzy, ale...
Idziesz zrobić USG, to bardzo dobrze. To pierwsze podstawowe badanie, mam nadzieję, że trafisz na prawdziwego doświadczonego lekarza-radiologa, a nie pierwszego lepszego posiadacza aparatu USG. Jeśli jest dobrym lekarzem, to zapewne wszystko Ci wyjaśni, a w razie potrzeby odpowiednio zasugeruje dalsze działania. Pamiętaj, że większość zmian w piersiach, to zmiany niegroźne, więc zamartwianie się na zapas jest wysoce niewskazane. Oczywiście wszystkie "znaleziska" należy zdiagnozować, ale musisz mieć też na uwadze, że "czytanie, szukanie, grzebanie w necie" będzie napędzać Twoją wyobraźnię, a ta, jeśli jest mocno rozkręcona, potrafi całkiem niepotrzebnie całą kupę strachu napędzić. Nas dwoje, choroba tylko jedna... |
Al_la (offline) |
Post #3 10-12-2014 - 10:33:32 |
k/Warszawy |
Tu masz szpitale i ośrodki, w których leczą się nasze użytkowniczki [amazonki.net]
Kiedy klikniesz w nazwę ośrodka, zobaczysz kto się leczy oraz adres strony internetowej ośrodka - poczytaj, zadzwoń. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
waraai (offline) |
Post #4 11-12-2014 - 17:45:03 |
Poznań |
Dziękuję Wam ogromnie za informacje.
![]() Byłam na USG. Wynik - BIRADS 1. Czyli dobrze. Guzek jest już jakiś czas - no, wiem o nim od 3 tygodni raptem ;] - inne zmiany w gruczołach piersiowych raz są, raz ich nie ma, ale on jest. I dziad boli. Ot, taka kuleczka. Radiolog powiedział, że to tkanka gruczołowa, że ma echogeniczność dokładnie taką, jak inne gruczoły. Wszystko cacy. Ale obserwować i za kilka mcy znów USG. W zasadzie liczę na to, że się wstąpi. Pozdrawiam ciepło. ![]() |
Maja048 (offline) |
Post #6 11-12-2014 - 19:58:23 |
Wronki |
Witaj...wynik
![]() ![]() |
danuśka1 (offline) |
Post #7 12-12-2014 - 11:53:17 |
|
Waraai, dopiero dzisiaj przeczytałam Twój wątek. U mnie było tak: po mammo i usg robiłam prywatnie biopsję(żeby szybciej). Jak przyszły wyniki
dostałam skierowanie do chirurga onkologa. Poszłam do WCO i wizytę miałam już po tygodniu a potem się potoczyło w miarę szybko (operację nawet o tydzień przekładałam bo...stwierdziłam, że muszę na wakacje pojechać przed leczeniem). Cały czas jestem w WCO, nieraz na nich psioczę, ale ogólnie nie jest źle. Na lekarzy też nie narzekam.W razie potrzeby pytaj ![]() ![]() |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
420
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
14207
dnia 25-04-2022