Radioterapia w WCO w Poznaniu a szpital?

Wysłane przez baobab 

baobab (offline)

Post #1

09-01-2015 - 19:51:38

Poznań 

czy ktoś kto niedawno miał/ma radioterapie w WCO w Poznaniu moglby powiedzieć jak to jest jeśli się mieszka w Poznaniu to czy trzeba przez czas radioterapii lezec 5 tyg. w szpitalu czy można dojezdzac co dzień tylko na radioterapie z domu, bez lezenia w szpitalu? kiedyś panie pisaly na forum, ze w szpitalu leza tylko osoby zamiejscowe, a mieszkający w danym miescie dojezdzaja codzien z domu na radioterapie, a wczoraj rozmawialam na chemii z jednym panem, który mowil ze mieszka ulice obok Garbar w Poznaniu u na czas radioterapii musial lezec w szpitalu tyle tygodni, czy teraz tak rzeczywiście jest z tym szpitalem? ja na razie mam chemie, później operacje, ale radioterapie mam mieć po operacji i przyznam ze trochę mnie to zaniepokoilo, ze miałabym lezec w szpitalu tyle tygodni , a nie dojezdzac tylko na naświetlania z domu. w domu male dzieci wiec perspektywa takiego dlugiego pobytu w szpitalu trochę mnie przeraza....

Parabola (offline)

Post #2

09-01-2015 - 20:59:45

Nowy Sącz 

Baobab uśmiech dziewczyny z Poznania na pewno się odezwą. i coś podpowiedzą.
Ja mogłabym pomóc jeśli by chodziło o Kraków. bezradny

beata29 (offline)

Post #3

09-01-2015 - 21:13:47

Międzychód 

Ja mieszkam ok 100km od Poznania a mimo to zapytano sie czy mogłabym dojeżdżać na radioterapie.Na radioterapii spotykałam wielu mieszkańców Poznania i wszyscy dochodzili czy tez dojeżdżali i nie słyszałam aby mieszkaniec Poznania leżał w szpitalu.Nawet spotykałam taka młoda dziewczyne która pojawiała sie na radioterapii z córeczką bo nie miałam z kim zostawić.Więc nie martw sie na zapas.Życzę powodzenia

Szpaku (offline)

Post #4

09-01-2015 - 22:16:37

Poznań 

baobab moja mama miała radioterapie na Garbarach. Mieszkała u mnie i nie musiała być w szpitalu. Było to już 13 lat temu, więc mogło się coś zmienić, ale wg mnie spokojnie będziesz mogła mieszkać w domu smiling smiley

...szanuj ADMINA swego...zawsze możesz mieć INNEGO...

zapraszamy fotografia dziecięca poznań

baobab (offline)

Post #5

09-01-2015 - 22:21:01

Poznań 

dziekuje, to mnie uspokoilisciesmiling smiley
może ten pan, z którym rozmawiałam wczoraj, lezal w szpitalu ze względu na jakiś zly stan zdrowia?

danuśka1 (offline)

Post #6

10-01-2015 - 14:22:54

Ja jestem po radio w WCO. Jeździłam codziennie na godz.7. 20 i jakieś 20 minut później wychodziłam ze szpitala. Skończyłam lampki 28 listopada.
Najlepiej umówić się na rano bo wtedy nie ma opóźnień. Po ósmej przyjeżdżają karetki z pacjentami z innych szpitali i różnie bywa z czekaniem (tak słyszałam).Nie musisz leżeć w szpitalu. W moim przypadku wszystko szło sprawnie, poza dniami wizyt u lekarza raz w tygodniu.Wtedy niestety musiałam czekać bo jeszcze nie było lekarzy - dopiero po obchodzie łapałam swojego doktorka. Radiolodzy bardzo mili.

baobab (offline)

Post #7

10-01-2015 - 23:03:52

Poznań 

Danusia, dziekuje za szczegolowe info. rozumiem, ze ze wzgledow organizacyjnych trzeba się tam wcześniej okreslic, na która godzinę będzie się przyjezdzalo na naświetlania i ta godzina jest stala przez wszystkie dni naswietlania? czy tez można przyjezdzac dowolnie- np. raz z rana, a innym razem później, i grzecznie czekac w kolejce? czy pamietasz może do której godziny najpóźniej można przyjezdzac na radioterapie?

agniesia761 (offline)

Post #8

10-01-2015 - 23:16:35

Jarocin 

Ja zaczynam lampki we wtorek i będę dojeżdżać 80 km.Myślę że cały czas na jedną godzinę będziemy jezdzić.Pozdrawiam.

Maja048 (offline)

Post #9

11-01-2015 - 11:43:01

Wronki 

Mój brat i moja koleżanka dojeżdżali na Garbary na radioterapię. Natomiast daleka krewna była w szpitalu ale to tylko dlatego,że miała inne dolegliwości - serce i była też pod opieką kardiologa. sercebuziakróże

danuśka1 (offline)

Post #10

11-01-2015 - 12:19:33

Baobab,nie wiem do której można przyjeżdżać na radio. Godzinę ustalisz na pierwszej wizycie na radiologii bo datę i godz. pierwszej wizyty będziesz miała
ustaloną przez lekarza lub koordynatora po zagojeniu rany pooperacyjnej. Najpierw jest tomografia,po kilku dniach Cię porysują (symulacja) i lampy.
Z tym ustalaniem godziny wizyty nie jest tak prosto . Ja chciałam rano i jedyny wolny termin to była właśnie g.7.20.Ale myślę,że jak ktoś pracuje na zmiany to da się coś zrobić bo spotykałam osoby, które rano przychodziły co drugi tydzień . W dniu wizyt u lekarza umawiałam się o 20 min później, ale to zgłaszałam dzień wcześniej no i na pewno nie wchodziłam o wyznaczonym czasie tylko trochę to czekanie trwało. Myślę, że jakoś sobie wszystko poukładasz.
Powodzenia ok

baobab (offline)

Post #11

12-01-2015 - 22:14:29

Poznań 

dziekuje bardzo za wszystkie szczegoly!

Ewcia22 (offline)

Post #12

16-09-2020 - 22:39:51

Poznań 

Mnie czeka radioterapia pod koniec roku. Pytałam jak to jest i otrzymałam odpowiedź, że będę przyjeżdżać codziennie. Nie kładą do szpitala na 5 tygodni.

Zdziwiona71 (offline)

Post #13

17-09-2020 - 12:50:56

Bialystok 

Tak Ewcia ja też jeździłam codziennie przez 5 tygodni

Safi (offline)

Post #14

17-09-2020 - 16:03:35

Ja mieszkałam w hostelu.

Ewcia22 (offline)

Post #15

27-11-2020 - 07:02:21

Poznań 

Czy te rysunki na piersi przed rozpoczęciem naświetlań to w Wco robią tatuaż czy pisakiem?

Safi (offline)

Post #16

27-11-2020 - 08:46:41

Pisakiem (przynajmniej tak robili w zeszłym roku)

Ewcia22 (offline)

Post #17

07-12-2020 - 17:42:12

Poznań 

Mam jeszcze pytanie czy przygotowania do brachyterapii są robione w Wco w narkozie?

Safi (offline)

Post #18

07-12-2020 - 18:05:06

Tak, w narkozie. Nic się nie bójuśmiech zapytaj lekarza to Ci wszystko wytłumaczy.
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 596
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022