Dr Artur Gralec Bydgoszcz
MagdaAgata (offline) |
Post #1 02-06-2019 - 20:20:48 |
Bydgoscz |
Witam, czy ktoś z Was miał styczność z dr. Gralcem? W szpitalu lub prywatnie? Czy to dobry lekarz? Z opinii w internecie wynika, że tak? Proszę, piszcie!
|
MagdaAgata (offline) |
Post #2 03-06-2019 - 08:00:32 |
Bydgoscz |
I jeszcze jedno pytanie: jak to jest z Waszego doświadczenia, czy jest w ogóle sens chodzić prywatnie? Czy jest szansa, że taki lekarz będzie miał potem wpływ na leczenie w CO? Oczywiście wybrałam takiego, który tam pracuje, konkretnie na oddziale chorób piersi. Ale czy to coś da? Czy i tak potem nie trafia się do pierwszego lepszego? Czy taki lekarz, jeśli oczywiście chce, może "przejąć" pacjentkę? Zająć się jej operacją? Czy ma na to wpływ?
|
dziubas (offline) |
Post #3 03-06-2019 - 10:52:18 |
Gdańsk |
Ty masz prosić "wybranego" lekarza, by Cie operował
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
MagdaAgata (offline) |
Post #4 03-06-2019 - 11:12:48 |
Bydgoscz |
To wiem, ale czy jest to do zrobienia? Lekarz może to "narzucić" u siebie na oddziale czy to raczej decyzja ordynatora? Nie wiem, jak to wygląda. Nie mam specjalnego doświadczenia z leczeniem onkologicznym...w ogóle operacyjnym.
|
dziubas (offline) |
Post #5 03-06-2019 - 11:34:44 |
Gdańsk |
jak poprosisz go to on ci powie czy to mozliwe np w tym terminie, na ogół jest to mozliwe
rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
MagdaAgata (offline) |
Post #6 03-06-2019 - 11:54:08 |
Bydgoscz |
Dziękuję. A, ponownie z doświadczenia, czy ordynatorzy/ koordynatorzy oddziałów operują? Czy raczej zajmują się już innymi rzeczami? Wahamy się z wyborem lekarza między dr.Rhone (koordynator) i dr. Gralcem. Jakby ktoś, coś...bardzo proszę!
|
dziubas (offline) |
Post #7 03-06-2019 - 11:54:54 |
Gdańsk |
ordynatorzy tez operują
Hanka 73 (offline) |
Post #8 03-06-2019 - 13:54:18 |
Bydgoszcz |
I Gralec i Rhone to świetni specjaliści, obaj dość hmmm jakby to napisać chłodni w odbyciu ale nie o to chodzi żeby nas lekarz co chwilę po pleckach klepał co nie
![]() Mnie nie operował żaden z nich co prawda ale miałam przyjemność poznać obu Gralca na biopsji, Rhone komisji, później miałam styczność z nimi na oddziale. Co do pytania o wizyty prywatne to ja uważam że warto. Mnie operował lekarz do którego poszłam prywatnie, do tej pory zresztą pozostajemy w kontakcie, jak mnie coś nurtuje, mam jakiś problem to nie czekam tylko od razu dzwonię się poradzić. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 03-06-2019 - 13:58:33 przez Hanka 73. |
MagdaAgata (offline) |
Post #9 03-06-2019 - 13:58:42 |
Bydgoscz |
To bardzo Ci dziękuję za odpowiedź! Fajnie jak lekarz trochę pogada, wyjaśni, ale ważniejsze, żeby był skuteczny. Tylko kogo tu wybrać... |
Hanka 73 (offline) |
Post #10 03-06-2019 - 14:08:36 |
Bydgoszcz |
Kowalskiego albo Nowikiewicza
![]() Tak na poważnie to nie chcę tobie w głowie namieszać, do tego gdyby było coś nie tak puk puk odpukać w nie malowane to byś na mnie psy wieszała.... ![]() Wybrać musisz z mamą sama, na szczęście mamy w naszym CO samych świetnych specjalistów, do kogo nie traficie będzie dobrze |
MagdaAgata (offline) |
Post #11 03-06-2019 - 15:12:50 |
Bydgoscz |
Trochę mieszasz ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 03-06-2019 - 15:13:38 przez MagdaAgata. |
MagdaAgata (offline) |
Post #12 03-06-2019 - 20:55:32 |
Bydgoscz |
Wątek po części zamykam. Od znajomego lekarza znajomych dostałam poradę, żeby się trzymać dra Rhone. A może komuś się przyda, bo nam chyba nie, że z tej samej opinii (raczej sprawdzonej i pewnej), wybitnym specjalistą od chemioterapii wy w Bydgoszczy jest dr Kopeć. A przy okazji zapytam, czy hormonoterapię prowadzi lekarz, który zajmuje się chemią? Chyba tak, ale wolę się upewnic.
|
Al_la (offline) |
Post #13 03-06-2019 - 23:05:48 |
k/Warszawy |
Tak, chemioterapeuta albo onkolog kliniczny kontynuuje leczenie antyhormonami.
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
MagdaAgata (offline) |
Post #14 04-06-2019 - 05:47:07 |
Bydgoscz |
Dzięki za odpowiedź!
|