WCO w Poznaniu

Wysłane przez ybka19 

ybka19 (offline)

Post #1

26-10-2019 - 10:06:47

Poznań 

Kochane, czy któraś z Was się leczy lub jest pod opieką w WCO w Poznaniu?
Różne opinie słyszałam, więcej tych negatywnych dot. podejscia personelu do pacjentów. Ale bardziej zależy mi chyba na kompleksowości diagnostyki i dostępności leczenia... Jak to jest w rzeczywistości?

lulu (offline)

Post #2

26-10-2019 - 10:10:40

k/Kwidzyna 

Moja koleżanka jest w trakcie leczenie właśnie tam. Z tego co wiem jest zadowolona. Jeśli chcesz, to mogę Cię z nią skontaktować ale to już będziemy pisać na PV.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 26-10-2019 - 10:12:05 przez lulu.

Maja048 (offline)

Post #3

26-10-2019 - 23:00:39

Wronki 

Ja się leczę od wielu lat w WCO. Z tego co wiem to lulu przekazała Tobie mój nr telefonu. Dzwoń, odpowiem na pytania .Pozdrawiam

Ingun (offline)

Post #4

27-10-2019 - 14:53:00

Poznań 

Ja również leczę się w WCO i jak do tej pory mam jak najlepsze zdanie o wszystkich osobach, które się tam mną opiekują smiling smiley

Figo (offline)

Post #5

26-11-2019 - 08:44:33

Poznań 

Za pierwszym razem trafiłam do WCO - badania były w pokoju, do którego wchodziły różne osoby w trakcie - pani pielęgniarka po sprzęt, dwaj studenci po coś. inny lekarz siedział przy komputerze i pisał coś. Ta sytuacja powtarzała się kilkukrotnie. Dla mnie bardzo krępujące, trudno też w takich warunkach rozmawiać. Na mojej sali była kobieta w bardzo ciężkim stanie - chyba umierała, bardzo cierpiała, nie miała siły na rozmowę z nami - na pięciosobowej sali, wśród przewijających się odwiedzających, biegania i pokrzykiwania personelu. Marzyłam o małym parawanie, który mógłby dać jej schronienie.

Gdy po kilku latach znów potrzebowałam leczenia onkologicznego wybrałam HCP - warunki na oddziale chemioterapii podłe. Ale cudowny personel. Lekarze, którzy dbają o intymność badań i rozmów (takie sytuacje, jak w WCO nigdy się nie zdarzyły). Mam tu poczucie zrozumienia - nawet głupawych moich problemów (typu paznokcie schodzą). Pielęgniarki rozpoznają mnie, nawet gdy jestem poza szpitalem, cierpliwe i bardzo uczynne salowe. Znam tu każdego lekarza, każdą pielęgniarkę po imieniu, salowe podobnie. Ja też nie jestem w tłumie. Lekarka pamięta szczegóły z mojej historii choroby -znacznie lepiej niż ja.

Anyczka (offline)

Post #6

28-02-2020 - 08:04:34

Dziewczyny, pomóżcie proszę.

Moja siostra odebrała wczoraj wyniki biopsji, ma guza (niewielkiegi) koło węzła chłonnego, węzeł powiększony. Guz jest złośliwy. Wczoraj zrobili jej drugą biopsję - węzła,rtg klatki piersiowej, jutro się dowie, kiedy rezonans obu piersi, usg jamy brzusznej 12 marca. Odebranie wyników biopsji i wizyta z decyzją o tym, jaka chemia, dopiero 17 marca. Operacja dopiero po chemii, tak zrozumiałam.

Leczy się w WCO, w Breast Cancer Unit, bo wydało się nam, żetam będzie najbardziej kompleksowo. Czy coś powinnysm ywiedzieć o tym miejscu? Jacyś lekarze, do ktorych warto się dostać albo których warto unikać?

Jak jest z terminami operacji i chemii? Mi się wydaje, że to, co jest zaplanowane, kdzie strasznie powoli, ona wyczuła sobie tego guzka pod koniec stycznia, usg miała 3 lutego, a pełną diagnozę będzie miała 17 marca dopiero...

Jak długo czeka się po pełnej diagnozie na chemię?

Ingun (offline)

Post #7

28-02-2020 - 09:31:06

Poznań 

U mnie od rozpoczęcia diagnostyki do podania pierwszej chemii minęły niecałe 2 miesiące. Jeśli chodzi o chemioterapeutę to polecam dr Annę Szafrynę-Kliwicką. Termin operacji będzie wyznaczony pod koniec chemioterapii, odbędzie się jakoś 3 tygodnie po ostatniej chemii. Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania, możemy się też umówić w WCO smiling smiley

Anyczka (offline)

Post #8

28-02-2020 - 09:40:32

Ingun, dzięki.Czyli to normalne, że chemia jest przed operacją, a nie po? A ile czekałaś od wizyty z ostatecnzymi wynikami do samej chemii?

Ingun (offline)

Post #9

28-02-2020 - 09:47:47

Poznań 

A jaki rodzaj raka ma siostra? Bo leczenie jest różne w zależności od jego typu.

Trzeba poczekać na wszystkie badania, bo leczenie (jego rodzaj) zależy też od obecności lub nie przerzutów odległych.

Moje ostatnie badanie to było USG jamy brzusznej, 27.05, a 12.06 miałam pierwsze podanie chemii.

Anyczka (offline)

Post #10

28-02-2020 - 10:23:09

Na razie dostała tylko wynik taki:
nst nhg2 3+3+1 / 3 mitozy/10 HPF

Juz wiem, że nie ma w tym wyniku receptorów pr i er i Ki. Ona ma następną wizytę dopiero 17 marca, domyslam się, że chcą jej dać te wyniki razem z wynikami biopsji węzła , rtg i RM. Czy myślicie, że da się je wyciągnąć wczesniej? Jakie są procedury w WCO?

Pytam, bo właśnie się dwoiedziałam od koleżani radiolożki z Wwy, że jej znajoma onkolozka otwiera jakiś nowy program kliniczny dla młodych kobiet z rakiem piersi, siostra ma szansę się zakwalifikowac, ale potrzebujemy wyników immunochemii, a ich jeszcze nie mamy.

Ingun (offline)

Post #11

28-02-2020 - 10:52:51

Poznań 

Wyniki może przekazać Wam tylko lekarz na wizycie.

Odnośnie badań klicznych to wiem, że w WCO też planują uruchomić marzec-kwiecień właśnie dla młodych kobiet. Ale to potrzebne są wyniki biopsji.

Anyczka (offline)

Post #12

28-02-2020 - 10:57:12

Ingun, a nie da się dopytać wcześniej, czy te wyniki juz są? Udzielą takiej informacji? I wtedy przemówić wizytę na wcześniejszą?

Ingun (offline)

Post #13

28-02-2020 - 11:32:35

Poznań 

A czy wcześniej dzwoniła do Was koordynatorka? Bo jeśli tak, to można do niej zadzwonić i zapytać się, czy są już wyniki biopsji. Nie może Wam ich podać przez telefon, ale można się wtedy wcześniej omówić do lekarza. Wyniki po gruboiglowej są po 2-3 tygodniach, po cienkoiglowej po tygodniu (ale tu będzie tylko informacja, czy są komórki takowe, bez specyfikacji).

Ingun (offline)

Post #14

28-02-2020 - 11:36:22

Poznań 

*rakowe (auto korekta mi zaszalała)

xiouken (online)

Post #16

06-11-2024 - 18:26:21

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 565
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024