Z własnej tkanki - Płat TRAM

Wysłane przez Amazonki.net 

Halinka (offline)

Post #1

22-01-2017 - 23:35:31

Dwukrotnie rekonstruowałam się we Wrocławiu (w różnych szpitalach) i specjalnego biustonosza nie miałam/nie musiałam/nie kazano. Równie dobrze sprawdził się amazonkowy.
Pas na pewno przy TRAM/DIEP konieczny.

Renata_72 (offline)

Post #2

23-01-2017 - 17:48:54

Wrocław 

Dzięki, może kwestia stanika zależy od lekarzy, pielęgniarek, wielkości biustu winking smiley zadzwonię w lutym do szpitala do dyżurki lekarskiej i podpytam co zabrać smiling smiley może nie ma sensu kupować jak amazonkowe będą oki

Renata_72 (offline)

Post #3

25-01-2017 - 20:51:47

Wrocław 

Dziewczyny mam pytanie, po jakim czasie od zabiegu można się intensywnie gimnastykować? Mam skierowanie na rehabilitację kręgosłupa (ćwiczenia grupowe) i jakoś wyleciało mi z głowy że czekam na zabieg ( to przez to czekanie) więc nie zapytałam lekarza tylko szczęśliwa wzięłam skierowanie na zabiegi. Teraz muszę ustalić termin rehabilitacji i nie wiem ile dać sobie czasu.
Pozdrawiam

zuzia1 (offline)

Post #4

26-01-2017 - 14:51:11

Gdańsk 

Jeżeli rzeczywiście będziesz miała TRAM to podejrzewam, że intensywna gimnastyka już w ogóle nie wchodzi w grę. Przy tej operacji pobierany jest mięsień prosty brzucha tak więc odpadają wszelkie brzuszki, unoszenia i ćwiczenia, które wymagają pracy mięśni brzucha. Poza tym od biodra do biodra będziesz miała cięcie i świeży zrost. Ja też mam problemy z kręgosłupem i na rehabilitację kręgosłupa i gimnastykę chodzę do WCO. Tu lekarka rehabilitacji przepisuje mi takie zabiegi i taką gimnastykę, która jest dozwolona. Na skierowanie na ćwiczenia robi adnotację "pacjentka po TRAM" i dziewczyny dobierają mi trochę inne ćwiczenia niż robi reszta grupy. Pływać zaczęłam po 5 miesiącach, wcześniej mi jeszcze wszystko ciągnęło. Ja bym się wstrzymała z określeniem terminu ćwiczeń. Chyba że nie będziesz miała tram-a, ale to wtedy nie ten wątek.

Cokolwiek czynisz czyń rozważnie i oczekuj końca.

Piateczka5555 (offline)

Post #5

10-03-2017 - 19:08:59

Mława 

Witam mile Panie. Chciałbym żebyscie mi podpowiedzialy co nie co. Mam na imię Kasia. Rok temu wykryto u mnie nowotwor złośliwy piersi. Mialam przeprowadzona mastektomie potem pół roku chemioterapia i radioterapia zakończona 29 grudnia 2016 roku. Mam pytanie Gdzie w Warszawie mogę wykonać rekonstrukcje piersi metodą TRAM refundowana przez NFZ? Długo czeka się na taką operacje? Czy już powinnam się zapisać na konsultacje? Gdzie i kogo polecacie. Wiem dużo pytań ale marzę o odzyskaniu kobiecości. Proszę o informację. Pozdrawiam

zuzia1 (offline)

Post #6

13-03-2017 - 17:04:53

Gdańsk 

Kto i gdzie to robi w Warszawie to powinny Ci podpowiedzieć Warszawianki. Ja mogę Ci podpowiedzieć tylko to, co sama się dowiedziałam i jak było u nas. Do chirurga plastyka ze skierowaniem czeka się na wizytę ok. 1 - 3 m-cy. (zależy do kogo). Jak już się tam do niego dostałam to powiedział mi, że po radio trzeba minimum 1 rok odczekać z rekonstrukcją. Ponieważ u mnie minął akurat rok, to lekarz obejrzał, pomacał, zapisał mnie na zabieg za 1/2 roku. Tak więc rekonstrukcję miałam 1,5 roku po zakończeniu radio.
Ja też marzyłam o odzyskaniu kobiecości. Jednak jak radio skończyłaś dopiero w grudniu to myślę, że na razie chyba musisz uzbroić się w cierpliwość myślii ten rok musisz spokojnie odczekać.pociesza

agataczarna (offline)

Post #7

13-03-2017 - 19:23:14

Warszawa Wesoła 

Zuziu, mnie doktor powiedział że wystarczy pół roku po radio odczekać, pewnie trochę zależy od wieku, stanu skóry.
Rekonstrukcję miałam robioną dokładnie 7 miesięcy po naświetlaniach, i już od roku cieszę się nowym nabytkiem.
Tak naprawdę szpitale nie mają funduszy, i dlatego to się rozciąga w czasie.

A Piateczkę namawiam do zapisania się już, to szybciej uda się wrócić do kobiecości. duży uśmiech

Piateczka5555 (offline)

Post #8

23-03-2017 - 11:20:30

Mława 

Od 3dni próbuje dodzwonić się do Kliniki na Czerniakowskiej i nic. Chcę zapisać się na konsultacje do doktora Ulatowskiego. Może w końcu się uda.

Renata_72 (offline)

Post #9

30-03-2017 - 23:41:12

Wrocław 

Witajcie po długiej przerwie właścicielkę nowego cycusia. Metoda DIEP winking smiley

Piateczka5555 (offline)

Post #10

23-04-2017 - 20:45:49

Mława 

Mam w końcu ustaloną wizytę do chirurga plastycznego. Już się nie mogę doczekać. Chciałabym zrobić sobie rekonstrukcje metodą TRAM. Mieć płaski brzuch i cycusia. Nie wiem czy to realne czy to tylko moje marzenie.

Piateczka5555 (offline)

Post #11

24-04-2017 - 11:57:34

Mława 

Bardzo proszę o kontakt kobiety które miały rekonstrukcje piersi metodą TRAM wykonaną przez chirurga Ulatowskiego z Warszawy. Bardzo to dla mnie ważne.

Renata_72 (offline)

Post #12

03-04-2018 - 23:03:56

Wrocław 

Hej kochane koleżanki smiling smiley mam pytanie o wygląd blizny na brzuchu. Minął właśnie rok od zabiegu ( wprawdzie diep) ale Was pytam bo na piersi blizna jest jasna mało widoczna a na brzuchu wciąż ciemna i brzydka. Jest jeszcze jakaś nadzieja?

zuzia1 (offline)

Post #13

12-04-2018 - 20:23:00

Gdańsk 

Hmmmm.... myśli Rok... trochę długo jest ciemna. Spróbuj potraktować ją maścią na blizny np. Noscar. [www.noscar.pl]
Wcieraj i masuj palcem tak ze 2 - 3 x dziennie. Ona ma działanie rozjaśniające. Ale tu trzeba cierpliwości. Powodzenia. pociesza

Renata_72 (offline)

Post #14

13-04-2018 - 18:50:28

Wrocław 

hej, zużyłam już 2 albo 3 opakowania kremu Noscar, używałam plastry silikonowe a teraz wróciłam do cepanu masuję i smaruję 2 razy dziennie i wciąż efekt kiepski

zuzia1 (offline)

Post #15

19-04-2018 - 21:53:58

Gdańsk 

Mi jeszcze rehabilitantka przyklejała plasterki Kinesio taping. Cięła taśmę na paseczki 5 x 1 cm. i naklejała tak jakoś skosem, na krzyż, aby były na bliźnie Nosiłam tydzień, zdejmowałam i szłam na następne oklejanie. I tak przez parę cykli.

Misia77 (offline)

Post #16

06-06-2018 - 13:19:04

A bliznę można chyba jeszcze usunąć laserem, prawda?? Chirurg mi powiedział że w razie co, to nie będzie przeszkód do laserowego usuwania wszelkich blizn pooperacyjnych.

anula16 (offline)

Post #17

01-07-2018 - 20:58:21

Hej Iwcia1104, możesz powiedzieć kto Ci robił rekonstrukcję w Gliwicach i jaką metodą? Możesz polecić jakiegoś lekarza? Jestem rok po mastektomii i pomału przygotowuję się do rekonstrukcji

anula16 (offline)

Post #18

01-07-2018 - 21:09:27

Tak w ogóle nie tylko Gliwice mnie interesują, więc jak możecie dziewczyny polecić jakiegoś super chirurga plastyka, to piszcie

sZpak (offline)

Post #19

12-12-2018 - 11:11:42

Słyszałam o rekonstrukcji piersi za pomocą implnatów, może warto rozpatrzyć też taka możliwość jeśli macie wątpliwosci myśli

xiouken (online)

Post #21

06-11-2024 - 20:22:24

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 384
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024