Warszawa- CSK MSWiA

Wysłane przez Amazonki.net 

Amazonki.net (offline)

Post #1

19-02-2010 - 17:54:46

Forumowo 

Planujesz/miałaś rekonstrukcję w Szpitalu Klinicznym na Wołoskiej - napisz o tym.

Centralny Szpital Kliniczny MSWiA w Warszawie

Klinika chirurgii gastroentorologicznej i transplantologii//Zespół chirurgii plastycznej

Poliklinika przy ul. Wołoskiej 137
Telefony do informacji i rejestracji:
* SPECJALISTYKA: (22) 508 15 52; (22) 508 15 79

dr n. med. Tadeusz Witwicki – specjalista chirurg plastyk

tel. kom.: 601 338 673

Jolar (offline)

Post #2

23-04-2010 - 22:47:47

niedaleko Warszawy 

Jestem po rekonstrukcji u dr Witwickiego. Rekonstrukcję miałam w 2008 roku, jestem bardzo zadowolona z "nowego nabytku". Bardzo się cieszę,że podjęłam taką decyzję, nie muszę myśleć o tym... czy coś mi się nie przesunęło, czy ktoś nie widzi różnicy....Ogólnie czuję się tak jak bym była w swoim pierwotnym "ukompletowaniu piersi", zupełnie zapominam,że mam coś "obcego" w swoim ciele. Niezdecydowanym szczerze polecam....tak Zawsze warto coś zrobić dla siebie..
Dodam, że dr Witwicki jest dobrym fachowcem w swojej dziedzinie..., myślę,że pozostałe koleżanki po rekonstrukcji u dr Witwickiego zabiorą również głosmyśli

" Nie daj się ludzie niech swoje myślą...
Nie daj się z diabłem do piekła wyślą...
Nie daj się warto być zawsze tylko sobą..."

Katty (offline)

Post #3

24-04-2010 - 20:42:36

Warszawa 

Też robiłam w Warszawie na Wołoskiej u dr Wytwickiego. Jestem niezbyt zadowolona bo za małą protezkę włożyliśmy......teraz juz bym wiedziała.......
Nie wzięłam pod uwagę, że przytyję i teraz ta sztuczna jest mniejsza od prawdziwej a dolać sie boję bo jeszcze pęknie jak to się zdarzyło naszej koleżance....
Prócz tego jestem zadowolona bo w staniku niby nie widac że nie mam piersi. Mogę nosic dekolty i to jest komfortowe, zwłaszcza latem. Na początku się odgrażałam, że poprawię też tę zdrową ale mi przeszło....pomijając wielką kasę to tez nie mam pewności czy będzie tak znowu aż pięknie......śmiem wątpić.

Rybka (offline)

Post #4

04-05-2010 - 12:32:35

Gród nad Sanem 

I ja też jestem szczęściarą, która wyszła spod rąk Witwickiego. Długo nie mogłam się zdecydować na rekonstrukcję, bo się bałam, ale dzięki Jolar (zawsze będę to podkreślać) dzisiaj mam nowego cycusia! Starch miał wielkie oczy, bo rekonstrukcja trwała 1,5 godziny, a wieczorem już goniłam na kawę! Jestem baaardzo zadowolona, bo również zapominam o tym, że to cycuś rekonstrukcyjny. Wreszcie mam swobodę w poruszaniu się i pokazywaniu dekoltu.
Witwicki jest mistrzem!

"...a także ludzie pomniejsi, pasikoniki i ważki.. Lampy, puste ramy i grzechotki mają swoją wieczność.. I są raz na zawsze..."

mycha (offline)

Post #5

20-06-2010 - 10:26:49

Ja też jestem tą która wyszła spod rąk dr Witwickiego z nowym cycusiem -szczerze polecam,a strach - nie ma się czego bać.Teraz mogę ubrać bluzki z dekoltem które poprzedniego lata odłożyłam na półki i swobodnie się kąpać na basenie czy w morzu hura

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 20-06-2010 - 10:27:28 przez mycha.

Luiza (offline)

Post #6

21-06-2010 - 14:32:32

sochaczew 

Witam. Jutro minie 3 miesiące od rekonstrukcji.Czuję się 100% kobietą ide do sklepu i kupuję to co mi się podoba a nie to co zakryje dekold.Witwicki wspaniały lekarz,normalnie nie ma co się zastanawiac tylko telefon w rękę i umawiac sie na wizyte.papa

betty (offline)

Post #7

21-06-2010 - 17:04:43

Oprócz dr Witwickiego jest jeszcze dr Januszek - przemiły facet. Przez cały mój pobyt na oddziale odwiedzali mnie obaj, na bloku też byli razem. Też jestem przez Nich zrekonstruowana i chociaż oczywiście cycek różni się od tego prawdziwego, to wreszcie:
- noszę bluzki z dekoltami,
- kupuję staniki po 30 zł a nie po 130
- wyrzuciłam znienawidzoną protezę.

b_angel (offline)

Post #8

21-06-2010 - 17:13:00

radom 

dr Januszek bardzo fajny jest rotfl robił mi rekonstrukcję otoczki i brodawki chichot

poza_tem dusza artystycznachichot

[52um.bogocz.com]

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 21-06-2010 - 17:14:57 przez b_angel.

betty (offline)

Post #9

21-06-2010 - 17:17:27

łał... no to teraz lubię go jeszcze bardziejsmiling smiley

magdam (offline)

Post #10

21-06-2010 - 18:32:06

Gorlice, Kraków 

Ja też z pod noża Witwickiego. Powiem że Januszka to widziałam w dzień wypisu na korytarzu jak czekałam na transport do domciu. Do mnie przychodził Witwicki a czy na sali był Januszek to hmmmm............... nie pamiętam bo spałam chichot
Polecam doktorka jestem zadowolona i to bardzo z jego dzieła!!!

Wystarczy odrobina nadziei, pozytywne myślenie wszystko odmieni!!!

mycha (offline)

Post #11

21-06-2010 - 21:35:29

dr Januszek i dr Witwicki to mistrzowie w rekonstrukcji cycuszków,mój nabytek to ich wspólne dzieło-szczerze polecam !!!oczko

agula_30 (offline)

Post #12

25-06-2010 - 09:43:37

Będzin 

ale wam zazdroszcze dziewczyny ze juz po wszystkim ja niestety jeszcze troche sie pomecze z protezka,a powiedzcie mi czy druga piers ktora jest po oszczedzajacym tez musze poprawiac a jezeli tak to ile to mniejwiecej kosztuje?

GŁOWA DO GÓRY!pociesza

mag_dag (offline)

Post #13

25-06-2010 - 10:18:50

Sosnowiec 

agula, ja myślę, że to zależy od wyglądu drugiej piersi
niektóre dziewczyny mają tak ślicznie zrobioną oszczędzającą, że nic nie widać i nie widzę wtedy potrzeby poprawiania

inne mają małe piersi i robiąc rekonstrukcję decydują się na powiększenie drugiej piersi

przy piersiach letko śmiganych dziewczyny decydują się na podniesienie drugiej piersi, by była podobna do zrekonstruowanej, bo ta nigdy nie obwiśnie oczko

wszystko zależy od Ciebie i od wyglądu Twojej piersi po oszczędzającej

cen aktualnych nie znam, ale coś pamiętam, że druga pierś 6 tysięcy? jak się mylę, to mnie poprawią oczko

ja sama robiłam tylko rekonstrukcję, nie poprawiałam nic

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 25-06-2010 - 10:20:25 przez mag_dag.

anna66 (offline)

Post #14

30-06-2010 - 11:26:12

Dr Witwicki robi rekonstrukcję tylko za pomocą expandera??

magdam (offline)

Post #15

30-06-2010 - 12:36:36

Gorlice, Kraków 

Anno doktor robi ekspandero-protezę i robi też z tkanek własnych. Ja miałam propozycję z brzucha ale przez to że palę to się nie nadawałam.
Trzeba iść na konsultację do doktorka i wtedy on zaproponuje metodę najlepszą dla Ciebie uśmiech

anna66 (offline)

Post #16

30-06-2010 - 14:01:16

Mam pytanie??
Co powinno być na skierowaniu od rodzinnej napisane, bo zapomniałam dopytać, a dodzwonić się nie mogę ponownie.

agawa (offline)

Post #17

30-06-2010 - 23:42:48

okolice 

Zdaje się, że wystarczy: skierowanie do chirurga-plasyka, stan po mastektomii.

Janina.S (offline)

Post #18

01-07-2010 - 20:28:59

widły Soły i Wisły 

Ja tylko dopiszę że właśnie dzisiaj po 20-ej widziałam nowego cycolka naszej Rybki - TVN Style -SOS Uroda 5.
No pieknię Danusiu prezentowałaś swój nabytek dodając jeszcze konkretną wypowiedź.
Jest co podziwiać - to piszę ja - jeszcze niezdecydowana.........

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

mycha (offline)

Post #19

02-07-2010 - 21:32:10

ja tez dzisiaj oglądałam ten program,dziewczyny które mają wątpliwości odnośnie rekonstrukcji piersi powinny zobaczyć uśmiechniętą naszą'' Rybkę''z nowym cycolkiem i wypowiedź mistrza - dr Witwickiego-to jego dzielo !brawo

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 02-07-2010 - 21:33:27 przez mycha.

lidziaz (offline)

Post #20

03-07-2010 - 12:54:08

Tomaszów Maz 

a może jakiś link????????

mycha (offline)

Post #21

06-07-2010 - 11:37:03

W TVN style jst program SOS uroda ,odcinki są powtarzane często -tego dnia co ja oglądałam powtarzali kilka razy .Odcinek ten był już emitowany w maju,ja obejrzałam teraz -czyli powtarzająoczko

agula_30 (offline)

Post #22

21-07-2010 - 09:00:48

Będzin 

Cześć dziewczyny ja juz dzwoniłam do dr Witwickiego i powiedzial ze zaprasza we wrześniu w każdy wtorek i mówil że czas oczekiwania wynosi od pół roku do roku , ciesze sie bo u mnie w sosnowcu az dwa lata,takze nie bede sie zastanawiac tylko pojade. dziewczyny czy z pociagu jest daleko do tego szpitalabezradny?jak mozecie to pokierujcie mnie bede bardzo wdziecznabuziak

GŁOWA DO GÓRY!pociesza

b_angel (offline)

Post #23

21-07-2010 - 09:13:08

radom 

z Dworca Centralnego jedzie się 15 minut tramwajem (17) wsiadasz pod wiaduktem i jedziesz w kierunku Woli

zobacz tutaj

[warszawa.jakdojade.pl]

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

agula_30 (offline)

Post #24

21-07-2010 - 13:02:24

Będzin 

dziekuje ci śliczniebuziak! napewno bedzie mi teraz łatwiej trafic, choć jak znam siebie to wszedzie sie zgubie tym bardziej ze nie wychylam nosa z poza bedzina , ale czego sie nie zrobi dla poprawy stanu psychicznego.Ostatnio te upały sprawiaja ze jestem jeszcze bardziej przygnebiona poniewaz nie moge korzystac z basenow plaz itp, o koszulkach na ramiączkach tez moge pomarzyc! mam nadzieje ze w przyszłe lato skonczy sie mój koszmar.

GŁOWA DO GÓRY!pociesza

magdam (offline)

Post #25

21-07-2010 - 13:45:16

Gorlice, Kraków 

b_angel
z Dworca Centralnego jedzie się 15 minut tramwajem (17) wsiadasz pod wiaduktem i jedziesz w kierunku Woli

zobacz tutaj
[warszawa.jakdojade.pl]

Nie Woli tylko Mokotowa, w kierunku Woli to w drugą stronę

Jak ja jeźdizłam to jeszcze 16 albo 18 był tramwaj, przystanek jest Szpital MSWiA

Rybka (offline)

Post #26

21-07-2010 - 14:17:22

Gród nad Sanem 

Tak, Madziu, w kierunku Mokotowa. Dopiero was tutaj znalazłam i widzę, że ktoś jednak zobaczył mnie u dr Witwickiego chichot Ja sama tego programu długo nie mogłam namierzyć, ale potem się udało. I tak nie pokazali tego co chciałam. Powiedziałam pani prowadzącej, że zależny mi na tym, aby powiedzieć coś o naszym Forum i nawet zadała mi pytanie: "jak trafiłam na dr Witwickiego" i tutaj sobie pozwoliłam przedstawić naszą kopalnie wiedzy i podać adres strony, ale niestety, nie pokazali... może uznali to za kryptoreklamę? Świnie, taki temat powinni szczególnie eksponować.
Dziękuję Janinko i Mycha (my poznałyśmy się pod drzwiami Witwickiego) za pozytywną opinię... Madzia już wcześniej do mnie dzwoniła i wspierała, bo oczywiście wydawało mi się, ze straaaaaasznie wyszłam.
Ale to mało ważne, najważniejsze, żeby dążyć do rekonstrukcji, jak tylko możecie, bo to niesamowita wygoda!
Co do efektów rekonstrukcji, dzisiaj po roku od operacji i po odpuszczeniu nadmiaru, powiem, że brodawki nie zrobiłam.... najchętniej kupiłabym sobie taką silikonową, ale to można tylko przez CO zamówić (tak mówił mi Witwicki), bo to jakaś specjalna anatomiczna. Narazie nie mam kontaktu z CO, więc już zakopałam problem.

"...a także ludzie pomniejsi, pasikoniki i ważki.. Lampy, puste ramy i grzechotki mają swoją wieczność.. I są raz na zawsze..."

anna66 (offline)

Post #27

22-07-2010 - 07:41:19

Ja wybieram się na konsultację do Witwickiego 27 lipca, mam na 13-tą, czy ktoś wie, czy godziny przyjęć są przestrzegane??
Jak się rejestrowałam, to pani powiedziała, że z Dworca Centralnego mogę dojechać tramwajem nr 17 w kierunku Woroniczej (9 przystanków).

Rybka (offline)

Post #28

22-07-2010 - 08:09:57

Gród nad Sanem 

Anna, spokojnie trafisz - szpital widać z daleka, po prawej stronie, a tramwaj się przy nim zatrzymuje. W razie niepewności zapytasz kogoś w tramwaju.
Jak do tej pory, to godziny nie były przestrzegane. Tylko pamiętaj, żebyś zameldowała się u pielęgniarki w gabinecie Witwickiego. Ona potem Cię wywoła. Jeżeli zależny Ci na szybkim powrocie, to zamelduj się z samego rana, wtedy przyjmą Cię wcześniej.
Nie pamiętam, czy nadal potrzebują potwierdzenia z rejestracji ogólnej? Może ktoś kto był ostatnio odezwie się tutaj jeszcze.
Acha! Przed wyjazdem zadzwoń, bo zdarzało się tak, że doktora nie było!
Powodzenia!

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 24-07-2010 - 21:42:23 przez Al_la.

mag_dag (offline)

Post #29

22-07-2010 - 10:47:32

Sosnowiec 

Wola czy Mokotów wreszcie?
na mapie Wola jest wyżej Dworca centralnego, a tam gdzie Wołoska raczej jest Mokotów myśli

się zdecydujcie
oczko

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

Al_la (offline)

Post #30

22-07-2010 - 11:32:14

k/Warszawy 

Zdecydowanie kierunek Mokotów duży uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 546
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024