Gryfice
elzbieta123 (offline) |
Post #1 18-02-2011 - 17:39:33 |
Gdańsk |
Witam wszystkich
Dopiero wczoraj się zapisałam na ten portal . Lekarz poleca mi zabieg w Gryficach ( bardzo mu się podobają zrobione rekonstrukcje ). Ja narazie nie wiem czy starczy mi odwagi bo to zrobić . Skierowanie mam , ale poczytałam i widze że kolejka to 2 a może 3 lata ??? Może ktoś by mi doradził , czy się zapisać , jak szpital ,no i oczywiście jak jest po rekonstrukcji , ja się jeszcze nie przyzwyczaiłam do życia bez a tu następne cierpienie ??? Nie wiem czy dam radę ??? Pozdrawiam gorąco ![]() |
mituraewa (offline) |
Post #2 20-02-2011 - 22:04:05 |
Gdańsk |
Elu! Ja jestem wprawdzie po rekonstrukcji jednoczasowej obu piersi i nie wiem jak to wygląda, gdy się robi to " po czasie". Dlaczego Gryfice? U nas nie robią? Mi operację z rekonstrukcją robił Dr. Skokowski - efekt super, blizny jak kreseczki. Wiem, że ma stronę internetową na której można zadawać pytania. Pozdrawiam serdecznie
![]() |
dorobogat (offline) |
Post #3 08-05-2011 - 21:20:44 |
Bogatynia |
Witam wszystkie z popowodziowej Bogatyni, wybieram się do Gryfic 11 maja 2011r., operacja pewnie będzie 12. Czy ktoś wybiera się również w tym terminie? Widzę, że od lutego b.r. nikt tu nie pisał, dlaczego? Z tego co się orientowałam operacje w Gryficach odbywają się, więc skąd taka przerwa na forum w tym temacie?
Proszę o zmianę mojego podpisu na "bogatynka" |
h_60 (offline) |
Post #7 05-09-2011 - 19:32:46 |
|
Jestem nowa na forum, swoją pierś straciłam w 2001 roku. W 2008 roku zdecydowałam się na jej rekonstrukcję i tak czekam
![]() ![]() Siłę i Kobiecość nosi się w sobie. |
mag_dag (offline) |
Post #8 06-09-2011 - 13:33:30 |
Sosnowiec |
witaj Halinko,
mnie operował doktor Krajewski w 2006 roku i jestem bardzo zadowolona, oddział jest mały i śliczny i czysty ![]() 3 salki 3 osobowe i chyba 3 jedynki jest na oddziale kuchnio_jadalnia wyposażona we wszystko, co potrzebne, nie musisz zabierać żadnych kubków, łyżeczek itp. na terenie szpitala jest sklepik, gdzie w razie potrzeby kupisz coś do jedzenia, a i przed szpitalem też chyba jest jakiś sklepik dla własnej wygody oprócz piżamki zabierz dresik, będziesz w nim biegać po oddziale ![]() jak ja miałam rekonstrukcję, biustonosz pooperacyjny kupowało się na miejscu, teraz chyba nie ma takiej możliwości - może napiszą dziewczyny operowane ostatnio nie wiem, co jeszcze chciałabyś wiedzieć ![]() Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |
Al_la (offline) |
Post #9 21-09-2011 - 11:16:42 |
k/Warszawy |
Uwaga!
Potrzebna dziewczyna młoda (około 40-tki ![]() ![]() Pilne! ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
fiołek (offline) |
Post #11 20-10-2011 - 20:42:24 |
|
mam do odstąpienia za siebie miejsce do Szpitala w Gryficach ,na 2014 r-(chodzi o zabieg rekonstrukcyjny).Jeśli byłaby któraś z Pań zainteresowana-to uprzejmie prosze o kontakt ze mną pod adresem beata8@poczta.onet.pl
Po prostu chciałabym to miejsce odstąpic,gdyż znalazłam dla siebie miejsce w Bielsku-Białej-w klinice "Esculap" Pozdrawiam,życzę dobrej nocy. Jeśli ktoś z tego miejsca będzie chciał skorzystać ,będę zadowolona. |
b_angel (offline) |
Post #14 27-09-2012 - 17:45:09 |
radom |
Kiko
najpierw przeczytaj ten wątek, w którym jesteśmy oraz ten: [archiwum2.amazonki.net] a potem ewentualnie pytaj ![]() . . . . . . . . . . . . . . ...na forum od 16 listopada 2005 ... ![]() |
kika97 (offline) |
Post #15 29-09-2012 - 14:15:48 |
|
dzięki jestem nowa na forum nigdy tu nie zaglądałam operacje miałam 2010r a rekonstrukcje mam za miesiąc w Gryficach 29.10.12 i sama nie wiem czy mam jechać sama.może wiecie o jakims niedrogim noclegu niedaleko szpitala dla mojej połówki .muszę wam powiedziec ze takie dzielne dziewczyny można tylko tutaj spotkac szacuneczek ja mam strasznego pietra
|
agawa (offline) |
Post #17 29-09-2012 - 17:09:49 |
okolice |
a jakiego ja miałam ![]() Przy mastetomii, którą traktowałam jako operację ratującą życie, tak się nie bałam samego zabiegu. Lęk był skierowany gdzie indziej. Przy rekonstrukcji, niejako operacji 'na życzenie' trzęsłam portkami okropnie. Nawet chciałam z sali operacyjnej wiać. I dobrze, że zostałam. Komfort życia nieporównywalnie lepszy. Kika - trzymaj się ![]() |
agawa (offline) |
Post #26 30-09-2012 - 23:13:39 |
okolice |
O kurcze, nie doczytałam wcześniej, że nie endoproteza, tylko przeszczep. Pewnie będziesz w szpitalu dłużej niż 3 dni. Poczekaj, może odezwą się dziewczyny, które tak miały robioną rekonstrukcję. One wiedzą lepiej niż ja... Ale i tak utrzymuję, że mąż potrzebny do transportu powrotnego, nie na czas Twojego pobytu w szpitalu. W Gryficach jest dobra opieka pielęgniarek, nie potrzeba wspomagania z zawnątrz
![]() |
agawa (offline) |
Post #29 01-10-2012 - 00:08:27 |
okolice |
Kikuniu, niestety nie mam głowy do nicków, nie podpowiem - kto konkretnie miał przeszczep z pleców... Może napisz pytanie w wątku odnośnie tej metody, to sie któras z dziewczyn odezwie...?
Swoją drogą, tak się zastanawiam - a dlaczego, skoro radio nie miałaś, zaproponowano Ci przeszczep? Z tego co wiem, to metoda bardziej skomplikowana, choć czasami dająca lepszy efekt, niż endoproteza. Większość dzewczyn na forum ma własnie wszepione silikonki. I nie jest źle ![]() |
magda2411 (offline) |
Post #30 01-10-2012 - 09:08:40 |
Olsztyn |
Kiko, witaj. Miałam przeszczep z pleców (LD+proteza). W szpitalu byłam 3 doby i z 2 drenami (z przodu i z tyłu) wróciłam do domu. Sama nie dasz rady wrócić. Poproś Męża o pomoc.
Miałam rekonstrukcję u dra Witwickiego na Kabatach. Na Twoim miejscu bym nalegała na endoprotezę tylko, bez ruszania pleców. Jeśli masz szansę spróbuj. Pozdrawiam, M24 |