Religia

Wysłane przez Amazonki.net 

Kela (offline)

Post #1

30-01-2011 - 21:44:48

vabena (offline)

Post #2

13-02-2011 - 19:33:21

Cuda wiary:
www.swcharbel.webpark.pl
www.adonai.pl/cuda/

agawa (offline)

Post #3

22-02-2011 - 13:39:49

okolice 

Alu - na pewno i tym wątku myśłałaś?
Nie potrafię cytować z innych miejsc... Ja bardzo poproszę - w wolnej chwili - abyś Alu więcej napisała o metodach leczenia zabronionych przez Kościół... prosi

Al_la (offline)

Post #4

22-02-2011 - 13:49:36

k/Warszawy 

OK. Napiszę na pewno uśmiech

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

Magda (offline)

Post #5

22-02-2011 - 20:05:09

Jastrzębie Zdrój 

uśmiechChata - William P. Young polecam ,powieść uśmiech

agawa (offline)

Post #6

22-02-2011 - 22:52:35

okolice 

W wątku o leczeniu homeopatycznym nawiązała się bardzo ciekawa dyskusja. Może da się ją implantować tutaj?
*
Wczoraj obejrzałam sobie pierwszą część rosyjskiego filmu Mistrz i Małgorzata. Jest tam scena z Piłatem i Jezusem. Piłąta boli strasznie głowa. Jezus mu pomaga. Czy to przekazanie energii?
Moim zdaniem tak.
Energię przekazuje pediatra biorąc na ręce chore niemowlę i głaszcząc je po brzuszku.
Masażysta przekazuje moim barkom energię, gdy je rozmasowuje.
Onkolog przekazuje energię pacjentowi, który usłyszał diagnozę...
Gdy trzymam za rękę przyjaciółkę, gdy ta cierpi... przekazuję energię...
Pomóżcie zrozumieć...

Perła (offline)

Post #7

22-02-2011 - 23:36:24

Łódź 

No...i okazuje się, że to jest zło... Dziewczyny, przestańcie.

www.perla.nets.pl

agawa (offline)

Post #8

22-02-2011 - 23:42:41

okolice 

Perło, poczekaj... nie: przestańcie... Tylko ja na prawdę chcę zrozumieć, o co chodzi z tą energią. Coby dziecka z kąpielą nie wylać...

Perła (offline)

Post #9

23-02-2011 - 00:30:53

Łódź 

To dyskutujcie, ja się wyłączam. Dla mnie to są zabobony i tyle...

www.perla.nets.pl

Kela (offline)

Post #10

23-02-2011 - 00:42:51

Napisałam post, który znikłsad smiley

Moje zdanie jest nastepujące:
Źródłem mocy, niezwykłych właściwości może być Bóg albo szatan
Ludzie , którzy uzdrawiają, prorokują, jasnowidzą, otrzymują te właściwości albo od Boga , albo od szatana
Jeśli pozwalam, by ktoś tą niezwykłą siłą wpływał na moje zdrowie, nakładał na mnie ręce, otwieram się na działanie mocy duchowych
a jeśli moc pochodzi od szatana, otwieram się na działanie sił demonicznych

wielu chrześcijan wierzy w Boga, a przekonanie o istnieniu diabła wkłada miedzy bajki
Biblia nazywa szatana Księciem Ciemności
to nie potworek z rogami i ogonem, to potężny, mądry duch
i we współczesnym świecie istnieją egzorcyści, ktorzy naprawdę mają co robić
często chrześcijanie nieświadomie dostają się pod wpływ demonicznych sił - korzystając z horoskopów, kart tarota, wywołując duchy
„Gdy tedy wejdziesz do ziemi, którą Pan, Bóg twój, ci daje, nie naucz się czynić obrzydliwości tych ludów; niech nie znajdzie się u ciebie taki, który przeprowadza swego syna czy swoją córkę przez ogień, ani wróżbita, ani wieszczbiarz, ani guślarz, ani czarodziej, ani zaklinacz, ani wywoływacz duchów, ani znachor, ani wzywający zmarłych; gdyż obrzydliwością dla Pana jest każdy, kto to czyni, i z powodu tych obrzydliwości Pan, Bóg twój, wypędza ich przed tobą. Bądź bez skazy przed Panem, Bogiem twoim".
Ks Powtórzonego Prawa 18,9-13

Zainteresowanym tematem polecam książki:
"Piękna strona zła" Johanna Michaelsen
"Wyzwól się chrześcujaninie" Graham Powell
"Wyznania egzorcysty" Ks. Gabriele Amorth

Można też posłuchać
[www.koscioldomowy.pl]

Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 23-02-2011 - 00:51:08 przez Kela.

Polcia (offline)

Post #11

23-02-2011 - 01:22:08

Pierwszy List Świętego Pawła do Koryntian, rozdział 10 werset 21- 23
Nie możecie pić kielicha Pańskiego i kielicha demonów, nie możecie być uczestnikami stołu Pańskiego i stołu demonów.
Albo czy chcemy Pana pobudzać do gniewu? Czyśmy mocniejsi od niego?
Wszystko wolno, ale nie wszystko jest pożyteczne, wszystko wolno ale nie wszystko buduje.

Tłumacząc kolokwialnie albo rybki albo akwarium

Dano Ci życie, które jest tylko opowieścią. Ale to już Twoja sprawa, jak Ty ją opowiesz .................

Marek Hłasko "Sowa, córka piekarza"

aneta (offline)

Post #12

23-02-2011 - 09:04:53

Toruń 

zgadzam się z Keląok

lulu (offline)

Post #13

23-02-2011 - 09:56:20

k/Kwidzyna 

Kelu podzielam Twoje zdanie. Tylko też się zastanawiam, jak my możemy rozpoznać, jaka moc jest od złego, jaka od dobrego. Myślimy całkiem po ludzku, nie potrafimy wznieść się ponad to. Jeśli wybieram wróżbitę, karty to mam tego świadomość. Jeśli trafię do "człowieka" niosącego pomoc, czy na "inny" lek, to kto mi powie skąd to pochodzi.
Może myślę bardzo prymitywnie, ale jeśli skorzystam z pomocy "niekonwencjonalnej", i dalej chodzę do kościoła, przyjmuję komunię, to moc zła nie powinna mieć do mnie dostępu. Idąc dalej tą drogą, lek pochodzący od złego nie powinien wtedy pomóc, wręcz zaszkodzić.
Mając do wyboru nadzieję, trudno ją świadomie przekreślić, czyżby to było wystawianie nas na próbę, którą drogą pójdziemy? Czepiamy się życia, gonimy za nowinkami, liczymy, że nowe metody pomogą. Jak rozeznać się w tym co złe, co dobre.
Przykazanie V-nie zabijaj
Przecież ono mówi między innymi, abyśmy sobie nie szkodzili. Mamy tak postępować, aby siebie nie zabić. Więc co ... mamy świadomie rezygnować z możliwej pomocy. Z jednej strony ewentualne siły zła, których nie jesteśmy w stanie rozpoznać. Z drugiej strony przykazanie.
Stajemy przed wyborem nie znając wszystkich przesłanek, a kierujemy się tylko nadzieją.

Na Forum od 07 lutego 2008

2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu
2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna
Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-02-2011 - 09:57:16 przez lulu.

mag_dag (offline)

Post #14

23-02-2011 - 10:15:51

Sosnowiec 

lulu
Stajemy przed wyborem nie znając wszystkich przesłanek, a kierujemy się tylko nadzieją.

na tym lulu polega prawdziwa wiara - tak sądzę

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

lulu (offline)

Post #15

23-02-2011 - 10:27:42

k/Kwidzyna 

A więc ... wiara, nadzieja, miłość.

Nigdy nie jedz do syta. Jedna trzecia żołądka dla pokarmu, jedna trzecia dla napoju, jedna trzecia dla ducha.
je

Polcia (offline)

Post #16

23-02-2011 - 11:01:12

[www.psychomanipulacja.pl]

Dano Ci życie, które jest tylko opowieścią. Ale to już Twoja sprawa, jak Ty ją opowiesz .................

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 23-02-2011 - 11:02:07 przez Polcia.

ira (offline)

Post #17

23-02-2011 - 11:24:03

Pabianice 

Kilka lat temu był u nas znany zagraniczny bioenergoterapeuta. Przyjmował w sali przy kościele, więc z błogosławieństwem księży. Był u niego mój sceptyczny mąż, który cierpiał na częste bóle głowy i opowiadał, że bioenergoterapeuta robił wokół jego głowy jakieś czary-mary, nawet bez dotykania. Mojemu mężowi nie pomogło.
A ja dopiero tutaj dowiedziałam się od Was, że takie rzeczy są zakazane. Ale ponieważ są przytaczane różne cytaty i artykuły, często sprzeczne, to nadal nic nie wiem, a w kościele nic na ten temat nie słyszałam...

Polcia (offline)

Post #18

23-02-2011 - 12:06:31

powstawanie leków homeopatycznych poprzez rozcieńczanie do tego stopnia, ze jest to już sama woda, w której jest pamięć o substancji która była rozcieńczana brzmi dziwnie.
Z drugiej strony są ludzie, którzy twierdzą , ze im te leki pomogły?
Skoro spożywają samą wodę , bo w lekach homeopatycznych już nic nie ma , żadnych związków, bo tak to jest to rozcieńczone to co dokładnie ludziom pomaga, bo coś pomaga?
I na jakiejś podstawie, wiele osób twierdzi, że leki homeopatyczne mają w sobie moc, energia. A skąd ta moc i energia, od kogo?
I na to pytanie należy znaleźć odpowiedź.

Marianna08 (offline)

Post #19

23-02-2011 - 15:19:26

Kraków 

A ja tam w żadne moce , ani złe, ani dobre, nie wierzę,
w homeopatię zresztą też nie.Tak mam, nic na to nie
poradzę i nie będę udawać, że jest inaczej.

Nie martw się o jutro. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka dziś...

Teresa1957 (offline)

Post #20

23-02-2011 - 15:35:44

Kraśnik 

Ja nie wiem jak to jest, ale podawałam dziecku na zęby lek homeopatyczny i pomagał.
Podam link do filmu który jest trochę związany z tą dyskusją.
http://zalukaj.pl/zalukaj-film/6558/water_the_great_mystery.html

Dortek (offline)

Post #21

23-02-2011 - 19:29:30

Rozumiem kwestie podejmowania decyzji w oparciu o siły dobra czy zła. O ile oczywiście jesteśmy w stanie je odróżnić.

Ale idąc tym tokiem rozumowania, powinniśmy unikać lekarzy, którzy leczą nas "wbrew naturze' przecież. Toż lekarz to taki współczesny znachor....

Ciemne wczoraj może sie przemienić w jasne jutro (Marcin Luther King)

Miarą wielkości człowieka jest ilość przeszkód, które udało mu się pokonać.

Nie płacz, że coś się skończyło, tylko uśmiechaj się, że ci się to przytrafiło.

jedna z nas: [www.youtube.com]

Janina.S (offline)

Post #22

27-02-2011 - 14:05:58

widły Soły i Wisły 

Dzisiaj w kościele tematem kazania było "ostatnie namaszczenie ' - i padły takie słowa:
......"każdy kto 3 lata choruje na raka , musi liczyć się ze śmiercią"........

hmmmm ...zastanowiło , poruszyło a wręcz zdumiało mnie to stwierdzenie ....- pewnie moja nadwrażliwość na temat r....
...musi ..... rak ..... a inne poważne choroby ? a te co żyją 5 /ja/ i 10 lat po......
przecież ksiądz to osoba wykształcona , zdawałoby się inteligentna , rozumna więc czemu rak = śmierć ?

...jakoś wlecze się to zdanie za mną już parę godzin ....ogromne 'myślenice" mam w głowie.

.....jeśli niebo spada nam na głowę to nie po to by się z nas śmiać
....... lecz by podziwiać patrząc jak się podnosimy.
...

Marianna08 (offline)

Post #23

27-02-2011 - 14:36:56

Kraków 

Janino, przecież większość z nas chorowała na raka i
już nie chorujemy, a rak to nie wyrok śmierci.
Ja uważam się za całkiem zdrową w 13 lat po raku.
Ze śmiercią to się każdy człowiek musi liczyć,
bo w każdej chwili nawet ktoś zdrowy może
np. wpaść pod samochód. Wasz ksiądz powinien
mieć bardziej przemyślane kazania, żeby ludzi
niepotrzebnie nie stresować.

Nie martw się o jutro. Nigdy nie wiesz, co Cię spotka dziś...

Magda (offline)

Post #24

27-02-2011 - 15:02:28

Jastrzębie Zdrój 

smutnynie słyszalam nigdy o takim dobrodzieju,czyżby medycynę nie wiadomego pochodzenia studiował?płacze

lulu (offline)

Post #25

27-02-2011 - 15:28:29

k/Kwidzyna 

Nie dziwcie się, ksiądz ma do czynienia ... myślę, że prawie w 100% ... z ... nie wiem jak napisać ... "chorymi inaczej" ... z racji pogrzebów. I jego statystyka jest zupełnie inna. Przecież zawsze pyta o tego "swojego klienta" na co chorował, ile ...

je

Masza70 (offline)

Post #26

28-02-2011 - 09:01:59

ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeszcze nikt nie zniechęcił tylu ludzi do kościoła co głupi ksiądz. I ja się z tym zgadzam.

mag_dag (offline)

Post #27

28-02-2011 - 18:56:14

Sosnowiec 

święta prawda Maszo

Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski)

-----><-----

----------------------------------------------------------

Magda (offline)

Post #28

01-03-2011 - 09:45:35

Jastrzębie Zdrój 

oczkokochani na szczęście każda z nas ma swój rozum,ja nie chodzę dla księdza do kościoła,tylko po to by spotkać się z Bogiem
a czasy milczenia się skończyły,przynajmniej w parafii na moim osiedlu jest wolność słowa i całe szczęście uśmiech

b_angel (offline)

Post #29

01-03-2011 - 09:56:38

radom 

to są słowa Ks. Prof. Józefa Tishnera ....

"Nie spotkałem człowieka, który straciłby wiarę przez komunizm, ale spotkałem takich, którzy ją stracili przez proboszcza."

. . . . . . . . . . . . . .

...na forum od 16 listopada 2005 ...

Al_la (offline)

Post #30

01-03-2011 - 10:23:45

k/Warszawy 

Ksiądz byłby ostatnią osobą przez którą straciłabym wiarę.
Cóż to za wiara, jeśli można ją stracić przez jakiegoś głupka (sorry za określenie).

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 667
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022