Religia
Al_la (offline) |
Post #2 06-12-2010 - 12:13:46 |
k/Warszawy |
Wczoraj na mszy ksiądz przypomniał o środowym święcie Niepokalanego Poczęcia NMP.
Nie byłoby w tym nic niezwykłego, ale po raz pierwszy usłyszałam z "ust" kościoła, ze w tym dniu Matka Boża udziela łask. Nawet w moim kościele w godz. 12.00-13.00 będzie można o te łaski poprosić ![]() Poszukałam w necie i znalazłam to [voxdomini.com.pl] Dla mnie ten dzień jest szczególny. Pisałam o tym na I forum (niestety teraz jest niedostępne). O dniu 8 grudnia i godzinie łaski powiedział mi brat. Operację wyznaczono mi na dzień 8 grudnia. Czekałam na nią od 7.30 modląc się, żeby odbyła się po godz. 12.00, żebym zdążyła się pomodlić. Dokładnie o 12.00 wjechałam na blok operacyjny. Czekając na swoją kolej prosiłam o łaskę.... Czy ją dostałam - nie wiem. Wynik histopatologiczny mnie zadziwił. W guzie 5-centymetrowym po 3 kursach chemii nie zostało ani jednej komórki nowotworowej. Może to przypadek... Co by to nie było, to warto o te łaski poprosić ![]() Przypominam 8 grudnia - 12.00-13.00 godzina łaski dla świata. ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
mgiełka (offline) |
Post #4 06-12-2010 - 12:46:09 |
Radom |
8 grudnia 2003 roku byłam w godzinie łaski w szpitalu, na ostatniej chemii... Matka Boża Niepokalana jest mi szczególnie bliska, bardzo osobiście, od wielu lat wcześniej.
A tamtego dnia? Moje myśli, prośby...? - może kiedyś się dowiem... ![]() ![]() Z amazonki.net od 2006 roku. |
malgos 10 (offline) |
Post #12 07-12-2010 - 23:56:37 |
Łódź |
Alu dobrze że wkleiłas ten link
W tej godzinie będe w pracy ,ale moge sobie zrobic przerwę sniadaniowa w tym momencie I poprosić w duchu Maryje o wiele lask potrzebnych dla bliskich i znajomych a i o sobie wspomnę jestem na forum od 25-10-2008 ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. - Fiodor Dostojewski ![]() |
Psotunia (offline) |
Post #13 08-12-2010 - 19:29:53 |
|
Andziu, w Gdańsku są takie spotkania. Moja siostra regularnie w nich uczestniczy i zawsze jest zachwycona. Jak się z nią spotkam, to podpytam gdzie, kiedy, jak i co. Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 08-12-2010 - 19:31:54 przez Psotunia. |
agawa (offline) |
Post #15 08-12-2010 - 23:35:51 |
okolice |
Maju... ja też... Rano nawet sobie pamiętałam. I nawet zaplanowałam. I nawet konkretny plan miałam. I rzeczywistość mi plan popsuła. Takie zdarzenie podsunęła, że o wszsytkim innym zapomniałam. I modlitwie w intencji też... Dopiero w tej chwili mi pamięć wróciła...
Ale jest jeszcze 'dziś'. Może dam radę? |
Al_la (offline) |
Post #17 10-12-2010 - 20:53:05 |
k/Warszawy |
Kaplica Sykstyńska
Obraz można przybliżać i oddalać (w lewym dolnym rogu), a operując po ekranie myszką oglądać całe wnętrze kaplicy. Piękne ![]() ![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
agawa (offline) |
Post #18 10-12-2010 - 21:06:42 |
okolice |
Alu, dzięki
![]() ![]() Ja lubię sobie czasami włącyzć mapy google i 'powędrować' znanymi ścieżkami. Włąsnie tak wczoraj siedziałam i po Rzymie sobie chodziłam... Znacie tą opcję map? Powiększacie obszar do maksimum i obracacie kamerką wędrując dowolnie wybierając kierunek... |
lulu (offline) |
Post #21 12-12-2010 - 01:04:13 |
k/Kwidzyna |
Alu szkoda tylko, że przybliżenie jest ograniczone. Chciałam przybliżyć okno i zobaczyć co jest za oknem ... nie dało się.
![]() Na Forum od 07 lutego 2008 2007 amputacja prawej piersi, 5 lat na Tamoksyfenie, Egistrozolu, Mamostrolu 2015 amputacja lewej piersi, 4xAC, rok Herceptyna ![]() |
dani (offline) |
Post #22 12-12-2010 - 10:05:55 |
|
Taaaaaaaaa.....O ile ja dobrze pamiętam, to za mojego życia już ze 3 razy miał być koniec świata.... ![]() Był, czy przegapiłam? ![]() Chcesz rozśmieszyć Boga... Opowiedz mu o swoich planach.. |
jolaxyz (offline) |
Post #26 12-12-2010 - 12:53:14 |
k/Leszna |
Nie od 20 lat, a od Wniebowstąpienia Pana trwa czas oczekiwania na powtórne, chwalebne Jego przyjście na sąd. Nasza wiara nie jest wiarą katastroficzną - my czekamy na powrót Pana, a nie na koniec świata. Musimy pamiętać "o dniu owym lub godzinie nikt nie wie, ani aniołowie w niebie, ani Syn, tylko Ojciec" (Mk 13,33). Dlatego ja bardzo sceptycznie podchodzę do wszelkich przepowiedni, żyjąc nadzieją - pozdrawiam.
Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej. Ci, co żyją miłością, widzą głębiej. Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle. (Lothar Zenetti) |
Al_la (offline) |
Post #27 04-01-2011 - 10:37:23 |
k/Warszawy |
[wiadomosci.onet.pl]
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
amor (offline) |
Post #28 22-01-2011 - 19:11:55 |
Siemianowice Sl. |
Polecam dwie ksiązki- Sz.Holowni "Tabletki z krzyzykiem"- napisane na pierwszej stronie - "Pierwsza pomoc w lękach zwiazanych z Bogiem,czyśccem i duchami"...
Ksiązka udowadnia ,ze o sprawach zwiazanych z wiarą i religią mozna pisac dowcipnie , z zaangażowaniem, błyskotliwie przy tym operując wspolczesnym językiem ... Drugą powinny przeczytac wszystkie kobiety , szczegolnie te mlode..."Urzekająca "- czyli odkrywanie tajemnicy kobiecej duszy . Podobno "DZikie serce" to ksiazka dla męskich czytelnikow- obie napisane przez malzenstwo J.S Eldredge Piszę o tych ksiązkach tutaj bo duzo w nich o religii, wierze i Bogu... |
mag_dag (offline) |
Post #29 22-01-2011 - 19:15:37 |
Sosnowiec |
Amorku, już o Hołowni troszkę sobie na forum pisałyśmy - ale akurat o innych tytułach
zobacz tu: [amazonki.net] Gdyby mi coś przyszło do głowy, niech zaczeka. (Dominik Opolski) -----> ---------------------------------------------------------- |