Jak sobie radzić z chorobą mamy
Al_la (offline) |
Post #2 09-05-2018 - 21:24:48 |
k/Warszawy |
Tu nie wkleisz. Możesz wkleić do forumowej galerii. Zdjęcie nie może przekraczać 2MB.
![]() W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół. Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx |
marzusia (offline) |
Post #4 09-05-2018 - 22:07:46 |
Cieszyn |
Granulocytow jest 7,4 to dużo więc należy domniemywać że neutrofili też jest dużo gdyż stanowią one większość granulocytow. Płytki w normie. Z czerwonymi trochę gorzej i hemoglobina niska ale przy takich parametrach chemioterapie się podaje. Ciekawe czemu wyraźnie nie podali neutrofili
![]() |
ewela81 (offline) |
Post #5 10-05-2018 - 08:06:59 |
Kunów |
Może dlatego, że to była sama morfologia a skierowanie dała lekarka rodzinna.
Jestem troszkę spokojniejsza i mam nadzieję, że podadzą chemię mamie i rozpocznie się leczenie bo nie mogę patrzeć na nią taką smutną. Ostatnio mi powiedziała, że pogodziła się z losem i co ma być to będzie .... jak ja mam to rozumieć? Mam nadzieję, ze te słowa nie świadczą o załamaniu. |
Krynia58 (offline) |
Post #6 10-05-2018 - 09:45:11 |
Warszawa |
|
ewela81 (offline) |
Post #9 16-05-2018 - 11:29:19 |
Kunów |
Gosiu, chemii mama nie dostała bo jest za słaba - ból w kręgosłupie piersiowym dokucza i Lekarz zmienił sposób leczenia a mianowicie hormonoterapia oraz radioterapia - wizyta zaplanowana na 18.05.
Dziś jedziemy do Poradni Leczenia Bólu i mam nadzieję, że w końcu jej pomogą bo ból ją męczy a od poniedziałku się nasilił. Chyba na skutek tego, że nie dostała chemii a jedynie leki i mama nie mogła się z tym pogodzić płakała jak lekarz przekazał nam tą informację :-( |
Tomasz. (offline) |
Post #10 16-05-2018 - 13:39:35 |
Pruszków |
Bóle kości mogą być związane z samym procesem nowotworowym w strukturze kości, ale też moze być naciekanie okolic rdzenia kręgowego. Ten pierwszy jest dość łatwy do opanowania bisfosfonianami. W drugim bisfosfoniany są niewystarczające.
____________ Nie jestem lekarzem. Moje sugestie odnośnie leczenia należy zawsze skonsultować z lekarzem prowadzącym. |
ewela81 (offline) |
Post #17 22-05-2018 - 08:35:17 |
Kunów |
Jaka to ulga jak patrzy się na Kochana osobę i widzisz, że nie odczuwa bólu..... Mama zaczęła normalnie mówić nie bełkota bo w końcu ból jej nie dokucza..... Była u mnie przez cztery dni i nawet w trakcie obiadu po Komuni córki siedziała z Nami
![]() Nie wiem czy choroba się zatrzyma ale wierzę, że tak będzie .... Ma opiekę ze strony lekarza i pielęgniarza z Poradni Paliatywnej i jakoś tak mi lepiej na sercu.... Ale czy powinno czy powinno mnie to cieszyć.... czuję z jednej strony spokój ale strach z tyłu głowy nie daje o sobie zapomnieć..... Jutro mama jedzie na naświetlanie i mam nadzieję, że to jej pomoże... dostała kwas ma leki i to naświetlanie ...... |
ewela81 (offline) |
Post #20 26-05-2018 - 21:20:20 |
Kunów |
Kochane forumowiczki ... Jest to watek o mojej wspanialej mamusi i tu postanowiłam napisać.....
Z okazji Dnia Mamy ![]() ![]() ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 26-05-2018 - 21:21:28 przez ewela81. |
ewela81 (offline) |
Post #21 05-06-2018 - 23:10:43 |
Kunów |
A miało być tak pięknie a wyszło jak zawsze...... Po rozmowie z panią psycholog pojechałam do mamy aby jej pomóc w myciu.... miał być pedicure i manicure a .... musiałam zadzwonić do pielęgniarza bo mama mokra z boku siedziała na kibelku .... i co się okazało, że nie może się załatwić boli wszystko .... pan Paweł przyjechał i walczył z kamieniami kałowymi i lewatywą bo.... jak zwykle mama nie powiedziała, że nie może się załatwić .... miałam ochotę ja udusić, że znowu nic nie powiedziała aby Nas nie martwić.... Jak się dowiedziała że przyjedzie pan Paweł to powiedział że przemyślała wszystko i wie co zrobić.... no żesz co to ma być .... co ja mam z nią zrobić ..... Martwię się że tym nic nie mówieniem pogarsza swój stan zdrowia w imię czego....
|
braja (offline) |
Post #22 06-06-2018 - 04:06:14 |
|
Jesteś zmęczona i chcialabyś jak najlepiej
![]() |
ewela81 (offline) |
Post #23 06-06-2018 - 06:24:11 |
Kunów |
Pielęgniarz z Nią właśnie na ten temat rozmawiał. Z jednej strony się nie dziwię, ale z drugiej ukryła i doprowadziła się do takiej sytuacji. Choć myślę że po tym co przeszła wczoraj zrozumiała że jak nie Mam to pielegniarzowi p. Pawłowi powie..... ech życie
|