Grupa wsparcia w Krakowie?
Wysłane przez mietka0
mietka0 (offline) |
Post #1 19-11-2019 - 12:02:54 |
|
Dzień dobry,
mam pytanie, czy w Krakowie działa obecnie jakaś grupa wsparcia dla kobiet z rakiem piersi? Nie udało mi się żadnej znaleźć i nie wiem, czy to możliwe, że w tak dużym mieście nic takiego nie funkcjonuje? Mam nadzieję, że po prostu nie trafiłam na odpowiednie informacje... Będę wdzięczna za odpowiedź i ewentualne namiary ![]() Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 19-11-2019 - 12:03:25 przez mietka0. |
dziubas (offline) |
Post #2 19-11-2019 - 15:34:17 |
Gdańsk |
Mietka0 !
![]() ![]() ![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 19-11-2019 - 15:48:51 przez dziubas. |
mietka0 (offline) |
Post #3 19-11-2019 - 17:08:38 |
|
Dziubas, dziękuję za szybki odzew
![]() ![]() Cieszę się, że wspomniałaś o zorganizowaniu grupy na własną rękę, przeszło mi to przez myśl, jeśli nie będzie żadnej, która już funkcjonuje, to może znalazłyby się chętne osoby... W takim wypadku myślałam o grupie samopomocowej, o ile się orientuję, takie w zasadzie nie potrzebują moderacji. |
dziubas (offline) |
Post #4 19-11-2019 - 19:15:49 |
Gdańsk |
mietka0!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
mietka0 (offline) |
Post #5 20-11-2019 - 08:49:41 |
|
Dziubas, zgłosiłem się do kolejki na warsztaty simontonowskie już jakiś czas temu. Obecnie są bardzo popularne i w momencie zgłoszenia kolejka wynosiła ok 200 osób(!). Dziękuję za poradę odnośnie lektur, nie czytałam jeszcze niczego dotyczącego bezpośrednio raka, może już czas spróbować. Ja akurat nie mam nic przeciwko jodze, czy medytacji, tę pierwszą nawet przez parę lat dość aktywnie praktykowałam, ale przestałem ze względu na dużą ilość innych zajęć. Korzystam czasem z wizualizacji, nie wiem czy faktycznie działają w obszarze somatyki, ale pomagają mi się uspokoić. Dziękuję za Twoją propozycję podarowania książki, napiszę do Ciebie prywatną wiadomość. Pozdrawiam Cię serdecznie
![]() |
dziubas (offline) |
Post #6 21-11-2019 - 11:18:58 |
Gdańsk |
mietka0!
![]() ![]() rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam |
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.
Użytkownicy online
Gości:
279
Największa liczba użytkowników online:
77
dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online:
134213
dnia 15-09-2024