„Rak piersi w doświadczeniu rodziny”. Zaproszenie do udziału w badaniach naukowych

Wysłane przez mgiełka 

mgiełka (offline)

Post #1

31-08-2020 - 01:33:19

Radom 

„Rak piersi w doświadczeniu rodziny”. Zaproszenie do udziału w badaniach naukowych

Rak piersi w doświadczeniu rodziny to projekt naukowy przygotowywany w ramach dysertacji doktorskiej (psychologia, Uniwersytet SPWS, Wrocław). Celem badań jest poznanie sposobów przeżywania choroby i radzenia sobie z nią przez rodzinę jako całość, nie zaś przez jej pojedynczych członków/członkinie. Choroba onkologiczna „dotyka” zarówno osobę chorą, jak i jej domowników; wymusza na rodzinie pewne zmiany, na które ta reaguje właśnie jako system. W literaturze przedmiotu oraz w podejściach praktycznych brakuje pogłębionego wglądu w procesy zachodzące w rodzinie – sporo wiadomo już jak osoby chore przeżywają raka w relacji z partnerem/partnerką i jak na chorobę rodzica reagują dzieci, a to pozwala wypracować adekwatne i skutecznie programy wsparcia. W związku z dostrzeżonymi brakami i koniecznością pogłębiania rozumienia sytuacji pacjentek z rakiem piersi i ich bliskich, chciałam zaprosić Państwa rodziny do udziału w badaniach: kobiety po leczeniu raka piersi wraz z mężami i dorosłymi córkami. Z góry bardzo dziękuję za kontakt.

Edyta Zierkiewicz
edytazierkiewicz@gmail.com
telefon: 607 608 393

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dopisek mgiełki:
Jeżeli ktoś miałby pytania, wątpliwości, wahał się a przy tym nie miał śmiałości pytać bezpośrednio panią Profesor - możecie dzwonić do mnie (tel. w moim profilu), czy pisać/pytać tutaj.
Zachęcam bardzo do udziału w tym badaniu!
Dla tych, którzy nie znają jeszcze pani prof. Edyty Zierkiewicz, podaję informację, że jest to osoba bardzo zaangażowana w działania na rzecz Amazonek. Odpowiadając na zaproszenie do badań naukowych, zwiększamy szansę na poprawę sytuacji Amazonek w przyszłości.

Z amazonki.net od 2006 roku.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 31-08-2020 - 01:38:42 przez mgiełka.

amalkhaled (offline)

Post #2

02-09-2020 - 07:53:13

We provide an opportunity for your brand to experience creative display solutions in Dubai. RightSource will enable your product to be displayed using various effective strategies through experts. Our creative ideas and innovations give the right and deserving position to your brand while providing recognition to your brand at the same time. Our entire services include enhancing in-store brand displays, creating brand spaces, and enhancing workspaces for the optimum results.

mgiełka (offline)

Post #3

06-09-2020 - 13:01:19

Radom 

Tylko wpis reklamowy bota, ale wierzę że zainteresowanie tak ciekawym i potrzebnym badaniem jest większe.
Podbijam wątek do góry - ponownie ZAPRASZAM!

Z amazonki.net od 2006 roku.

Kadcylacholerna (offline)

Post #4

11-11-2020 - 02:52:29

Łomża 

Witam
Przydałoby się bardziej badanie pod tytułem "Rak piersi w doświadczeniu kobiet bez rodziny". Tu jest dopiero tragedia. Nawet nie wiecie jak wielka........

dziubas (offline)

Post #5

11-11-2020 - 13:31:34

Gdańsk 

pociesza tez jestem samotna...

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 483
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 14207 dnia 25-04-2022