Literatura obowiązkowa

Wysłane przez Al_la 

Al_la (offline)

Post #1

26-11-2014 - 16:08:55

k/Warszawy 

[amazonki.net]

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

dziubas (offline)

Post #2

05-05-2015 - 21:46:40

Gdańsk 

[e.wydawnictwowam.pl]

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

Iza35 (offline)

Post #3

10-05-2016 - 11:37:27

Gdynia 

Może to będzie dość sztampowe ale na pewno polecam zapoznać się z książkami śp. księdza Jana Kaczkowskiego.

bozena_stanczyk (offline)

Post #4

31-05-2016 - 07:41:09

Tomaszów Mazowiecki 

Wlaśnie mam 2 książki księdza i zamierzam przeczytaćsmiling smiley

rafionka (offline)

Post #5

09-03-2017 - 16:04:42

fajna lektura do poduszki polecam

Załamka (offline)

Post #6

15-02-2018 - 16:49:09

Kraków 

Zacznijmy od tego, skąd pojawia się choroba onkologiczna. Odchodzimy już od koncepcji opartych na genetyce, ponieważ według aktualnych badań odpowiada ona jedynie za 5% zachorowań. Stawia się bardzo poważnie na obciążenia psychiczne i przewlekły stres. Nie znaczy to, że należy pomijać kwestie odżywiania i pogarszającej się jakości żywności, ale według mnie koncepcja psychologiczna ma mocne podstawy. Choroba nowotworowa to wielki znak stop. Dla każdego.

Jakie macie zdanie w temacie? Czy to stres najbardziej rozkłada nas na łopatki w takiej lub innej formie?

[ipsycho.pl]

dziubas (offline)

Post #7

15-02-2018 - 17:05:21

Gdańsk 

U mnie z pewnościa było kilka czynników jak potęzna nadwaga, brak aktywności, stany "depresyjne" ale z przekonaniem mówie, że zyłam zwłaszcza w pracy w wieloletnim sresie , który osiagnął apogeum dokładnie w tym czasie , co biopsja gruboigłowa, dzis jestem pojednana z moja przedprzedoststnia kie rowniczka i dwoma koleżankami,bo przeprosiłam je za to, ze miały kłopot ze mna iże je strasznie osądzałam... niedawno w czasie odwiedzin w działe wspomniałam, czas, gdy z kierowniczka miałm konfliky straszne, wtedy onapowiedziąła spokojnie:Nie pamietam, zebysmy miał kiedykolwiek konflikty", ot albo wybiorcza pamięć albo wysłany sygnał z podtekstem- nie wracajmy już do tego wszak juz jest ok, a polegało to na tym, że majac doła słyszałam z wściekłoscia wypowiadane zdanie "Pani Basiu! Niech sie pani weźmie w garśc!" a jak miałam wyż: "Niech pani przestanie gadac i wreszcie weźmie sie do roboty!" dzis twierdzę, ze wina była po obu stronach ale nie bez znaczenia był fakt, że ówczesna moja kierowniczka sporo wczesniej, gdy przyszła do pracy po znajomości, my ja uczyłyśmy wszystkiego a potem było jasne dla mnie, ze gdy faktyczna kierowniczka odejdzie na emeryturę to ta na pewno zostanie nastepna moja kierowniczką, bo świetnie sie nadaje, zrobiła mature i studia, i tak sie stało, nota bene jest ode mnie 18 lat młodsza... bezradny

rak przewodowy, G1, wym. 0,8x0,6x0,9 cm, ER 95%, PgR 10%, Her2-neg, Ki67 1%, w wartowniku mikroprzerzut, pT1bN1(sn)Mx, operacja oszczędzająca z biopsja wartownika, radioterapia 25x, brachyterpia, hormonoterapia-tamoxiffen do 10lat
po 8,5 roku rak endometrium, operacja unowoczesniona z resekcja macicy, przydatków, węzłów biodrowych i brzusznych i wyrostka robaczkowego, rak pierwotny, rokowania dobre, stan zaraz po operacji i póżniej - bardzo dobry, oblgatoryjnie naświetlania - wybrałam narazie tylko brachyterapię, na kikut macicy, do tamoxiffenu juz nie wróciłam

mgiełka (offline)

Post #8

15-02-2018 - 17:44:35

Radom 

Nie mam teraz czasu, by przeczytać cały ten artyuł. Ale jestem, niestety, na tak. Tak, psychika ma dużo do powiedzenia. Uważam, że w moim przypadku stres (długotrwaly) miał znaczenie.
Wolniejszą chwilą wrócę do tego tematu.
Warto o tym rozmawiać. Bo też nie może być tak, że ktoś się zdołuje, bo teraz, w tracie leczenia lub po, ma stresy czy przechodzi jakąś traumę. Nie do końca tak to działa.
Do wpływu stresu, jak zresztą do wszystkiego, należy podchodzić z rozwagą.

Z amazonki.net od 2006 roku.

goja66 (offline)

Post #9

15-02-2018 - 19:13:53

Ozorków 

Przyklepuję temat- stres...długotrwały stres...Miało być fajnie - małżeństwo ...dwoje dzieci..i pewnie było przez jakiś czas...Dziś tego nie pamiętam...już...Ale za to pamiętam i nadal za mną się ciągnie ex-małżonek ...Rozwód długi...3 lata...bolesny jak każdy pewnie rozwód....Nigdy nie dokończona sprawa podziału majątku...nowe życie (czyli magiczna 40 a ja na początku znowu tylko ,że sama z dwójką dzieci,bez pracy....bez domu )...I choć minęło 14 lat ...ciągle gdzieś za plecami oddech ex....żeby dokuczyć ....no bo nie wspierać....Trudne szukanie pracy - no nikt nie czekał z propozycjami - mimo atutów- dzieci raczej nowych mieć nie będzie ...,te co są odchowane i ogarnięte-albo sie same ogarną ...Niedawno zmiana pracy - i potrzeba udowodnienia całemu światu i pracodawcy ,że jestem jego najlepszym wyborem- i zaraz potem ( no dobra -za rok ) rak ..rozmiar XXL...
Błędów dietetycznych nie posiadam....oprócz mięska z grilla - o zapachu palonej opony - bo tak lubiłam...ale to ile razy do roku...Palenie papierosów- nie ma powinowactwa do raka piersi...Więcej grzechów nie pamietam...

NST Gx po chemioterapii ypT3N3
Er- 30% ,Pr-0 , HER2-0 , Ki67-18-20%

Imari (offline)

Post #10

15-02-2018 - 19:32:46

Łódź 

Ja też obstawiam stres jako jeden z głównych czynników, które przyczyniły się do mojego raka.

Al_la (offline)

Post #11

22-02-2018 - 14:59:01

k/Warszawy 

U mnie też stres (mobbing w pracy) miał coś do powiedzenia w chorobie.

W najgorszych chwilach mego życia zawsze mogłem liczyć na przyjaciół.
Odtąd wiem, że pierwszą rzeczą, jaką należy zrobić, to poprosić o pomoc. Paulo Coelho

Przewodowy NST, G2, T3N0Mx, TNBC, 6 x FEC (3 przed operacją), yT2N0Mx

smithmachinist725 (offline)

Post #12

08-03-2021 - 12:56:14

Manage your business on the go with the Paychex Flex Mobile App. Enjoy easy access to your payroll, HR and other services directly from your smartphone or tablet with our free mobile app. We offer a consistent experience whether you log in from your mobile device or desktop.
Paychex Flex Login >> Roadrunner email login >> Bitdefender Login >> Cash App login >> Cash App login >> Cash App login >> aol mail uk login >> aol mail uk login >> www.Amazon.com/mytv >> Amazon.com/mytv >> paypal login >> paypal login >> paypal login >> paypal login >> ebay login >> ebay login >> amazon Login >> www.amazon.com/mytv >> netflix login >> Spectrum email login >> linksys smart wifi login >> cash app support >> cash app support >> turbotax login >> Kaspersky login >> Kaspersky login >> Kaspersky sign in >> Kaspersky sign in >> turbotax login >> netgear router login >> netgear router login >> router login >> asus router login >> asus router login >> linksys router login >> linksys smart wifi >> cable one email login >> epson printer driver >> 192.168.l.l >> amazon gift card >> msn login >> hotmail login >> msn hotmail >> hotmail login >> hotmail login >> craigslist phoenix >> skype login >> ourtime login >> godaddy email login >> godaddy email login >> godaddy email login >>epson printer drivers >> paypal customer service >> paypal customer service >> amazon gift card >> amazon gift card >> paypal login >> paypal login >> paypal login >> paypal login >> Netflix login >> how to buy bitcoin >> spectrum email login >> roadrunner email login >> twc login >> twcny.rr.com email >> webroot login >> Garmin express update >> Garmin Nuvi map update >> Magellan gps map update >> Tomtom.com/getstarted >> Paypal login >> paypal goods and services >> kfc gutscheine >> H und m >> Dominos coupons >> Dominos coupons >> xoom login >> paypal login >> mcafee.com/activate >> garmin connect login >> mcafee.com/activate >> magicjack login >>magicjack login

norton.com/setup | norton.com/setup | mcafee.com/activate | office.com/setup | turbotax support number

xiouken (online)

Post #14

08-11-2024 - 13:38:22

audiobookkeeper.rucottagenet.rueyesvision.rueyesvisions.comfactoringfee.rufilmzones.rugadwall.rugaffertape.rugageboard.rugagrule.rugallduct.rugalvanometric.rugangforeman.ru
gangwayplatform.rugarbagechute.rugardeningleave.rugascautery.rugashbucket.rugasreturn.rugatedsweep.rugaugemodel.rugaussianfilter.rugearpitchdiameter.rugeartreating.rugeneralizedanalysis.rugeneralprovisions.ru
geophysicalprobe.rugeriatricnurse.rugetintoaflap.rugetthebounce.ruhabeascorpus.ruhabituate.ruhackedbolt.ruhackworker.ruhadronicannihilation.ruhaemagglutinin.ruhailsquall.ruhairysphere.ruhalforderfringe.ru
halfsiblings.ruhallofresidence.ruhaltstate.ruhandcoding.ruhandportedhead.ruhandradar.ruhandsfreetelephone.ruhangonpart.ruhaphazardwinding.ruhardalloyteeth.ruhardasiron.ruhardenedconcrete.ruharmonicinteraction.ru
hartlaubgoose.ruhatchholddown.ruhaveafinetime.ruhazardousatmosphere.ruheadregulator.ruheartofgold.ruheatageingresistance.ruheatinggas.ruheavydutymetalcutting.rujacketedwall.rujapanesecedar.rujibtypecrane.rujobabandonment.ru
jobstress.rujogformation.rujointcapsule.rujointsealingmaterial.rujournallubricator.rujuicecatcher.rujunctionofchannels.rujusticiablehomicide.rujuxtapositiontwin.rukaposidisease.rukeepagoodoffing.rukeepsmthinhand.rukentishglory.ru
kerbweight.rukerrrotation.rukeymanassurance.rukeyserum.rukickplate.rukillthefattedcalf.rukilowattsecond.rukingweakfish.rukinozones.rukleinbottle.rukneejoint.ruknifesethouse.ruknockonatom.ru
knowledgestate.rukondoferromagnet.rulabeledgraph.rulaborracket.rulabourearnings.rulabourleasing.rulaburnumtree.rulacingcourse.rulacrimalpoint.rulactogenicfactor.rulacunarycoefficient.ruladletreatediron.rulaggingload.ru
laissezaller.rulambdatransition.rulaminatedmaterial.rulammasshoot.rulamphouse.rulancecorporal.rulancingdie.rulandingdoor.rulandmarksensor.rulandreform.rulanduseratio.rulanguagelaboratory.rulargeheart.ru
lasercalibration.rulaserlens.rulaserpulse.rulaterevent.rulatrinesergeant.rulayabout.ruleadcoating.ruleadingfirm.rulearningcurve.ruleaveword.rumachinesensible.rumagneticequator.rumagnetotelluricfield.ru
mailinghouse.rumajorconcern.rumammasdarling.rumanagerialstaff.rumanipulatinghand.rumanualchoke.rumedinfobooks.rump3lists.runameresolution.runaphtheneseries.runarrowmouthed.runationalcensus.runaturalfunctor.ru
navelseed.runeatplaster.runecroticcaries.runegativefibration.runeighbouringrights.ruobjectmodule.ruobservationballoon.ruobstructivepatent.ruoceanmining.ruoctupolephonon.ruofflinesystem.ruoffsetholder.ruolibanumresinoid.ru
onesticket.rupackedspheres.rupagingterminal.rupalatinebones.rupalmberry.rupapercoating.ruparaconvexgroup.ruparasolmonoplane.ruparkingbrake.rupartfamily.rupartialmajorant.ruquadrupleworm.ruqualitybooster.ru
quasimoney.ruquenchedspark.ruquodrecuperet.rurabbetledge.ruradialchaser.ruradiationestimator.rurailwaybridge.rurandomcoloration.rurapidgrowth.rurattlesnakemaster.rureachthroughregion.rureadingmagnifier.rurearchain.ru
recessioncone.rurecordedassignment.rurectifiersubstation.ruredemptionvalue.rureducingflange.rureferenceantigen.ruregeneratedprotein.rureinvestmentplan.rusafedrilling.rusagprofile.rusalestypelease.rusamplinginterval.rusatellitehydrology.ru
scarcecommodity.ruscrapermat.ruscrewingunit.ruseawaterpump.rusecondaryblock.rusecularclergy.ruseismicefficiency.ruselectivediffuser.rusemiasphalticflux.rusemifinishmachining.ruspicetrade.ruspysale.rustungun.ru
tacticaldiameter.rutailstockcenter.rutamecurve.rutapecorrection.rutappingchuck.rutaskreasoning.rutechnicalgrade.rutelangiectaticlipoma.rutelescopicdamper.rutemperateclimate.rutemperedmeasure.rutenementbuilding.rutuchkas
ultramaficrock.ruultraviolettesting.ru
Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować

Użytkownicy online

Gości: 853
Największa liczba użytkowników online: 77 dnia 11-10-2011
Największa liczba gości online: 134213 dnia 15-09-2024